Co słychać w Toruniu ?

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
markylipek
Młodzik

Re: Co słychać w Toruniu ?

Postautor: markylipek » 05 stycznia 2010, 17:58

Didi23 pisze:No dobra mędrcy to zobaczycie w sobote, ten klub sam siebie ośmiesza!

Jeżeli Maciejewski chciał Galę w kadrze, wysłał pismo do klubu a prezes odpisał trenerowi że on nie da Eweliny na zgrupowanie to ja dziękuję za takiego.... trenera!!! Jeżeli Maciejewski nie potrafi postawić na swoim, nie potrafi zmobilizować władz pzkosz aby upomniały się o powołaną przez niego zawodniczkę to za chwilę cała reszta klubów postąpi tak samo. Prezes Wisły napisze do selekcjonera że Kobryń ma katar, z Lotosu przyjdzie pismo że Pawlak ma urodziny babci i też nie jedzie, a Maciejewski przejdzie do porządku dziennego tak jak z Galą i prezesem Energi?

Eeeee, ja się już boję, że jak otworzę lodówkę to wyskoczy z niej Gala i Krystek... Chociaż gdyby tak Ewelinka mi wyskoczyła to... mhmmm.... hehehe.

Tyle do tej afery wymyśla się wątków, że ja "nienadanżam" :-)

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 05 stycznia 2010, 18:35

markylipek pisze:Tyle do tej afery wymyśla się wątków, że ja "nienadanżam" :-)

racja.....,a frustracja niektórych osób nie zna granic(tylko nie wiedzą,że tym samym wyrzadzają dziewczynie "niedźwiedzią przysługę"),a już sobie wyobrażam co będzie się działo,jak Ewelinka nie dostanie pewnego liściku( co mi jest już teraz całkowicie obojetne!!!).....
PS. tęsknię już za jakimś meczem(nawet towarzyskim!!!),bo od tych pier.....głowa mnie już boli... :roll:
Na zawsze w sercu-Katarzynki!!!(1992-do końca mego życia)

http://marlow.blox.pl/html

koszykarz

Postautor: koszykarz » 05 stycznia 2010, 18:43

ja tam też ,,nienadanżam'' ale to że GALA NIE GRA TO... sobie wyobrażam :lol: :lol: :lol:
Rok temu miała karencję dzięki Lotosowi - teraz mogłaby nie grać dzięki ENERDZE... Tyle że prezes - mecenas Krystek chyba wie co robi...

Bo zawodniczka - jeśli chce się kłócić - i iść na drogę sądową - to wskaże złamanie punktu w umowie (ZALEGŁOŚCI) i po sprawie przecież...

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 05 stycznia 2010, 18:46

koszykarz pisze:Bo zawodniczka - jeśli chce się kłócić - i iść na drogę sądową - to wskaże złamanie punktu w umowie (ZALEGŁOŚCI) i po sprawie przecież...

tylko sądzić to sie można,a 15 stycznia coraz bliżej i blizej.... :wink:

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 05 stycznia 2010, 18:57

no i tak,jak przypuszczałem.....

Energa Toruń przygotowuje się do meczu z Dynamem Kijów
(jp)

Bez Eweliny Gali koszykarki Energi przygotowują się do kolejnej rundy Pucharu Europy. W środę do Torunia przyjeżdża nasz rywal - Dynamo Kijów.

Pierwszy mecz 1/16 finału Pucharu FIBA zostanie rozegrany w czwartek. Los uśmiechnął się do torunianek i mimo nie najlepszego bilansu w swojej grupie trafiły na przeciwnika leżącego z pewnością w ich zasięgu.

Trener Elmedin Omanić nie miał jednak zbyt wiele czasu na przygotowania do tego spotkania, bo pierwszy poważny trening po okresie świątecznym "Katarzynki", zaliczyły w poniedziałek. Tego dnia do Torunia dotarła Alicia Gladden, już dzień wcześniej przyleciała Charity Egenti. W składzie brakuje jedynie Eweliny Gali, która po scysji z trenerem Omaniciem podczas meczu w Pruszkowie postanowiła do Torunia już nie wracać. Utalentowana skrzydłowa koncentruje się teraz na znalezieniu innego pracodawcy (w grę wchodzą ponoć m.in. Lider Pruszków i Lotos Gdynia).

- Kontrakt nie został rozwiązany i Ewelina wciąż jest naszą koszykarką. Oczekujemy jej na treningach, w innym wypadku będziemy rozważać ukaranie koszykarki - przyznaje prezes Maciej Krystek.

Cztery w kadrze
Zaraz po meczu z Dynamem na pierwsze zgrupowanie kadry Dariusza Maciejewskiego pojadą do Pruszkowa aż cztery koszykarki Energi. Jako pierwsze powołania otrzymały jeszcze w starym roku Agata Gajda i Monika Krawiec. W poniedziałek do Torunia nadeszły zaproszenia dla Patrycji Gulak i Gali. To efekt braków kadrowych pod koszem w reprezentacji, z powodu kontuzji zgrupowanie opuści m.in. Magdalena Leciejewska.

Załamanie w Gdyni
Jeszcze do końca stycznia polskie kluby mogą zatrudniać nowe koszykarki. W Toruniu na wzmocnienia raczej się nie zanosi, choć pod znakiem zapytania stoi przyszość w ekipie "Katarzynek" Aleksandry Chomać. Za to wiele ciekawych rzeczy dzieje się w innych klubach. Początek roku przyniósł zaskakujący krach w Lotosie Gdynia. Wicemistrz Polski rozstał się ze swoimi czołowymi koszykarkami Alaną Beard, Shameką Christon, Emiliją Podrug, do Gdyni nie przyjedzie awizowana wcześniej Tamika Catchings. Powodem zmian są problemy finansowe związane m.in. ze słabymi występami w Eurolidze.

Wzmocnienia planuje za to niepokonany lider PLKK z Gorzowa. AZS PWSZ rozstał się z Jeleną Vidacić, a chce podobno zatrudnić świetną środkową Nicki Anosike.

Drużyny z dołu tabeli szukają przede wszystkim amerykanek, choćby MUKS zatrudnił LaToyę Williams i Pamela Rosado. Zawodząca od początku sezonu Inea AZS Poznań będzie mocniejsza dzięki powrotowi do gry Elżbiety Mowlik i Rody Aleliunaite.
www.pomorska.pl

koszykarz

Postautor: koszykarz » 05 stycznia 2010, 19:51

no jeśli KRYSTEK ukara GALĘ... to kto ukaże OMANICIA ?????

Być może SĄD ???!!!! :evil: :evil: :evil: Deportacją do swojego kraju najlepiej :evil: :evil: :evil: :evil:

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 05 stycznia 2010, 21:14

Konsorcjum dwóch szczecińskich firm: Dedeco i MD zaprojektuje halę widowiskowo-sportową, która stanie w naszym mieście przy ul. Bema. Dokumentacja niezbędna do rozpoczęcia budowy ma być gotowa za 36 tygodni. Inwestycja pochłonie 120 mln zł i ma być gotowa zimą 2011 r.
więcej na www.gazeta.pl/torun
PS. tylko czy toruńskie koszykarki zdążą tam jeszcze zagrać? :(

koszykarz

Postautor: koszykarz » 05 stycznia 2010, 22:29

no ja myślę że mimo wszystko ZALESKI nie zostawi swojego kolegi Krystka i wspomoże klub.
Przecież koszykarki to obok żużlowców ulubiona drużyna naszego prezydenta miasta...
Myślałem że nasz prezydent sypnie kasą na ENERGĘ - własnie pod wymówka że idzie do na promocję FIBA CUP...

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 05 stycznia 2010, 22:33

koszykarz pisze:
Myślałem że nasz prezydent sypnie kasą na ENERGĘ - własnie pod wymówka że idzie do na promocję FIBA CUP...

a ja myślałem,że jest to wreszcie pierwszy taki sezon,gdzie wszystko jest praktycznie pod względem finansowym "dopięte",a nie kolejny raz przerabiamy sprawdzony schemat wg. zasady startujemy,a później jakoś to będzie......ktoś się wycofał ze wcześniejszych obiecanek-cacanek? :wink:

koszykarz

Postautor: koszykarz » 05 stycznia 2010, 22:41

no : ja pamiętam słowa prezesa przed sezonem Krystka że ,,nie będziemy kontraktować zawodniczek na kredyt'' po czym.....przyszły Gladden i Egenti :lol: :lol: :lol: :lol:

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 05 stycznia 2010, 22:45

koszykarz pisze:no : ja pamiętam słowa prezesa przed sezonem Krystka że ,,nie będziemy kontraktować zawodniczek na kredyt'' po czym.....przyszły Gladden i Egenti :lol: :lol: :lol: :lol:

a to tytułem: przyjdą wyniki przyjdzie kasa,a tymczasem nie ma tak naprawdę ani jednego ani drugiego....przykre,ale jak najbardziej prawdziwe
PS. mam nadzieję,że już teraz nikt nie napisze,że potrafię tylko "maślić".... :wink: :lol:

Dżi ej el ej
Młodzik

Postautor: Dżi ej el ej » 05 stycznia 2010, 23:16

Cztery w kadrze
Zaraz po meczu z Dynamem na pierwsze zgrupowanie kadry Dariusza Maciejewskiego pojadą do Pruszkowa aż cztery koszykarki Energi. Jako pierwsze powołania otrzymały jeszcze w starym roku Agata Gajda i Monika Krawiec. W poniedziałek do Torunia nadeszły zaproszenia dla Patrycji Gulak i Gali. To efekt braków kadrowych pod koszem w reprezentacji, z powodu kontuzji zgrupowanie opuści m.in. Magdalena Leciejewska.

Gulak może i dostała teraz za powołanie za Lecie, ale Gala na bank dostała je wczesniej tylko słynny duet zarządzający Energą chciałby teraz za wszelką cene zespuć jej kariere.... nierozmiem takich ludzi ;/

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 06 stycznia 2010, 13:44

a teraz uwaga na ten artykuł!!!! :wink:

Rozpad Lotosu szansą dla Energi?
Filip Łazowy2010-01-06,

Powolny rozpad zespołu Lotosu Gdynia może spowodować, że toruńskie koszykarki wywalczą miejsce w czołówej "czwórce" ekstraklasy. Ale najpierw - już w czwartek czeka je spotkanie Pucharu FIBA z Dynamem Kijów.
Po meczu z Ukrainkami Energa musi skupić się na kolejnych wyzwaniach - walce o miejsce w półfinale Ford Germaz Ekstraklasy i awans do półfinału Pucharu Polski. Czy do tych spotkań przystąpią już w zmienionym składzie?

Prośbę o rozwiązanie kontraktu dwa tygodnie temu złożyła skrzydłowa Ewelina Gala, ale jednak zostanie w Toruniu. Utalentowana skrzydłowa w ostatnim czasie nie potrafiła porozumieć się z trenerem Omaniciem. Jednak wszystkie kwestie zostały wyjaśnione i Gala nadal będzie zdobywała punkty dla Energi.

Jeszcze w czwartkowym meczu z Ukrainkami nie będzie zmian w toruńskiej drużynie. Jednak kilka dni później do zespołu ma dołączyć nowa zawodniczka.

Dynamo do rywalizacji z Energą przygotowuje się bardzo starannie. Drużyna z Kijowa jeszcze przed pierwszym meczem w Toruniu stara się o pozyskanie dwóch nowych koszykarek. O tym który zespół awansuje do czołowej szesnastki Pucharu FIBA zadecyduje lepszy bilans w dwumeczu. Drugi pojedynek odbędzie się 14 stycznia na Ukrainie.

W rozgrywkach ligowych torunianki zajmują piąte miejsce. Działacze liczą wyższą lokatę, która może ułatwić później rywalizację w play-off. Pierwszym etapem będzie ważny mecz w Toruniu z CCC Polkowice. Jednak największą uwagę skupia obecnie sytuacja Lotosu Gdynia. Mistrzynie Polski mają kłopoty kadrowe i finansowe. Z drużyną pożegnały się Alana Beard i Emilija Podrug. Po kontuzji kolana przynajmniej przez dwa miesiące wyłączona z gry będzie Magdalena Leciejewska. Do Krakowa odejść chce rozgrywająca Paulina Pawlak. Wiele mówiło się o tym, że od nowego roku do zespołu dołączy gwiazda amerykańskiej ligi WNBA Tamika Catchings. Jednak działaczy Lotosu teraz nie stać na nią. Wszystko wskazuje na to, że mistrzynie Polski będą bez szans nie tylko na obronę tytułu mistrzowskiego, ale także na walkę o jeden z medali.

Podopieczne Elmedina Omanicia walczą jeszcze na trzecim froncie - w Pucharze Polski. 20 stycznia Energa w spotkaniu ćwierćfinałowym podejmie na własnym parkiecie CCC. Cztery dni wcześniej te same drużyny zmierzą się także w Toruniu w ramach rozgrywek Ford Germaz Ekstraklasy.
http://www.gazeta.pl
PS. Ta nowa zawodniczka to pani Podrug? :wink:,a o Eweli możecie teraz pisać co chcecie!!! :lol: :lol: :lol:

Awatar użytkownika
markylipek
Młodzik

Postautor: markylipek » 06 stycznia 2010, 13:48

A może Ela Zawadka? :-)

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 06 stycznia 2010, 13:52

markylipek pisze:A może Ela Zawadka? :-)

a to chyba w lidze uniwersyteckiej.... :lol:

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”