Co słychać w Wiśle?

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
Wiślak PB
Żak
Kontaktowanie:

Re: Co słychać w Wiśle?

Postautor: Wiślak PB » 06 stycznia 2010, 12:11

Paulina Pawlak w Wiśle Can-Pack; trenerzy zostają na kolejny sezon!

6 stycznia - Towarzystwo Sportowe WISŁA w Krakowie informuje, że nową Zawodniczką Drużyny WISŁA CAN - PACK KRAKÓW została PAULINA PAWLAK występująca na pozycji „1” – Reprezentantka Polski .

Kontrakt został zawarty na drugą cześć sezonu 2009/ 2010 oraz na sezon 2010/2011.

Równocześnie informujemy, że Umowy z Trenerami: JOSE HERNANDEZ oraz JORGE ARAGONES zostały przedłużone na kolejny sezon 2010/2011.

źródło http://www.wislacanpack.pl

PS Witamy Paulina w Krakowie
"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuście do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych...podania ręki" H. Reyman

zibiz
Żak

Postautor: zibiz » 06 stycznia 2010, 12:27

Jak kilka miesięcy temu pisałem, że w Wiśle jest potrzebna dobra Polka to dostałem informacje, że w trakcie sezonu to nie możliwe. Cuda sie jednak zdarzają. Mam nadzieję, że wyjdzie to na dobre Wiśle. Choć osobiście nie przepadam za Pauliną. Będę musiał jednak schować osobistę odczucia.

Awatar użytkownika
Ałgaja
Administrator

Postautor: Ałgaja » 06 stycznia 2010, 12:28

to ja się powtórzę, bo pewnie w temacie transferowym mój post umknie :wink:

Kilka dni temu w Salamance ukazał się artykuł o tym, że trenerzy zostają...jakoś trudno było w to wtedy uwierzyć pamiętając o tym, że raczej 90% decyzji personalnych na papierze ujawnia się w naszym klubie najwcześniej w kwietniu. Niemniej skoro jest to już oficjalnie to fajnie, trenerzy mogą spokojnie myśleć o tym jaką drużynę chcieliby w przyszłym sezonie, no i raczej to gwarantuje zostanie z nami Can Packu.

Co do Pauliny, to ruch naturalny. Brakuje nam bardzo niskiej, równo grającej Polki. W lidze powinna na tym zyskać zwłaszcza Janell. Co do euroligii Paula się pewnie też przyda, choć ja chyba wolę od niej Martę na jedynce.
Fanką Pawlak pewnie nie zostanę, dla mnie to zawodniczka, która pokazuje, że bez wielkiego talentu, ciężką pracą do w miarę dobrej gry dojść można, ale nic więcej się nie osiągnie.

Przyjście Pauliny nie jest dobrą informacją dla Magdy Skorek, której (jeśli odpukać w zespole nie wydarzy się jakaś kontuzja po drodze) pewnie za 1,5 miesiąca przyjdzie oglądać mecze z trybun...bo chyba nikt nie ma wątpliwości, że gdy tylko Doris zacznie biegać...
"Powiem Ci, to zapomnisz. Pokażę- zapamiętasz. Zainteresuję cię- wtedy zrozumiesz."

paulo2907
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: paulo2907 » 06 stycznia 2010, 12:31

No i fajnie.:) Na pewno Pawlak jest wzmocnieniem, zwłaszcza w kontekście PLKK. Chociaż oby tylko działaczom nie przyszło do głowy budując ekipę na nowy sezon, że skoro na PG mają w zasadzie najlepszą Polkę, to już nie trzeba jakiejś pani z zagranicy na odpowiednim poziomie... Jednak bardziej cieszy mnie podpisanie kontraktu z duetem trenerskim na nowy sezon. Widac zaufanie managementu Wisły do Hiszpanów, a i oni czują się tutaj bardzo dobrze. Po doświadczeniach z różnymi "utytułowanymi polskimi trenerami" czy asystentami-strażakami, to na pewno spory krok naprzód.
Podobnie jak Ałgaja nie jestem fanem talentu pani Pawlak, ale cóż - trzeba spojrzec na tą sprawę bardziej pragmatycznie. Bardzo przyda się nam w lidze, a w Eurolidze może ograniczyc się do ok. 10 minut. Chociaż właśnie tutaj jest mały problem bogactwa - Marta grając czasem na PG nieco z musu, udowodniła, że udaje się jej to całkiem nieźle. Tak czy inaczej na pewno Marta i Liron będą mogły nieco więcej odpocząc w PLKK, a tam bardziej pewna swojej pozycji może byc Janell, trochę minut mogą stracic Ania i Aga. Co do Magdy, to niestety dla niej ta informacja zbyt dobra nie jest. Kolejny raz potwierdza się debilizm przepisu o dwóch młodych w meczowym składzie. :roll: Skoro Pawlak podpisała już na 1,5 roku, to rozsądne byłoby wypożyczenie Kułagi na przyszły sezon i zastanowienie się nad podobnym ruchem odnośnie Vucurovic. Ona powinna regularnie grac, ale przy takiej kadrze i przepisach jest to mało realne...

PS. Widzę, że co niektórzy z Gorzowa bardziej martwią się o budżet Wisły niż sami krakowianie. :lol:
Ostatnio zmieniony 06 stycznia 2010, 12:45 przez paulo2907, łącznie zmieniany 1 raz.
Kilka słów o wyniku męskiej kadry na Eurobaskecie:
https://nowe-refleksje.blogspot.com/202 ... y.html?m=0

kristofer
Kadet

Postautor: kristofer » 06 stycznia 2010, 12:32

to w takiej sytuacji Wisła staje się kandydatem numer 1 do mistrzostwa Polski. Jeśli nie przytrafią się głupie kontuzje, to już nie będzie miała problemu z rotacją Polek. Obstawiam finał Wisła-Gorzów biorąc pod uwagę składy, mam nadzieję, że te dwie ekipy nie spotkają się ze sobą w półfinale. Niemniej Lotos powinien spaść w tabeli, bo nie wydaje mi się, żeby wygrał w rundzie rewanżowej z Gorzowem, Wisłą, a także może być kłopot z innymi ekipami.

Wracając do Pawlak, to myślę, że będzie mogła ona zagrać także w Eurolidze, jednak chyba dopiero od fazy play-off. Niemniej Wisła stała się bardziej kompletna w PLKK, a w Eurolidze zyskała zmienniczkę dla Cohen, co może być dość kluczowe wobec natłoku ważnych spotkań.

Awatar użytkownika
Ałgaja
Administrator

Postautor: Ałgaja » 06 stycznia 2010, 12:36

kristofer pisze:
Wracając do Pawlak, to myślę, że będzie mogła ona zagrać także w Eurolidze, jednak chyba dopiero od fazy play-off. .

Na jakiej podstawie tak twierdzisz?
Np. Linda F. zaczynała eurolige w Brnie, potem poszła do Koszyc...wszystko w tej samej rundzie.
"Powiem Ci, to zapomnisz. Pokażę- zapamiętasz. Zainteresuję cię- wtedy zrozumiesz."

Kuba
Oldboy

Postautor: Kuba » 06 stycznia 2010, 12:44

kristofer pisze:Obstawiam finał Wisła-Gorzów biorąc pod uwagę składy, mam nadzieję, że te dwie ekipy nie spotkają się ze sobą w półfinale. Niemniej Lotos powinien spaść w tabeli, bo nie wydaje mi się, żeby wygrał w rundzie rewanżowej z Gorzowem, Wisłą, a także może być kłopot z innymi ekipami.

Lotos ma w zapasie trzy porażki, żeby zrównać się bilansem z Wisłą. Jedna z tych porażek może być z Wisłą, ale nie więcej niż 8 pkt. dużo i niedużo... Trzeba też uczciwie spojrzeć w terminarz, że Lotos gra praktycznie wszystkie mecze u siebie. "odwiedza" tylko Rybnik, Leszno i MUKS. Energa, Gorzów czy Wisła grają w Gdyni. "szansa" na więcej niż 3 porażki oczywiście jest i pewnie Wisła bedzie chciała to wykorzystać. Z drugiej strony Wiślaczki czeka jeszcze mecz w np. Gorzowie i Toruniu. może też jeszcze gdzieś pogubi punkciki ;-) Jasne - z Paulą Wisełka wydaje się być na dzień dzisiejszy zespołem kompletnym (choć wielbicielem talentu tej zawodniczki nie byłem nigdy i pewnie nie będę). Będzie ciekawie :)

Awatar użytkownika
BlackJuRy
Młodzik

Postautor: BlackJuRy » 06 stycznia 2010, 15:26

A to też prawda??

Poważne wzmocnienie Wisły Can Pack
Paulina Pawlak została nową koszykarką Wisły Can Pack Kraków - poinformowało w środę biuro prasowe krakowskiego klubu.

Nowa rozgrywająca urodziła się 1 lipca 1984 r. w Łodzi. Ma 170 cm wzrostu, a ostatnio była zawodniczką Lotosu Gdynia. Kontrakt z koszykarką został zawarty na trwający sezon oraz 2010/2011. Jednocześnie klub przedłużył umowy na sezon 2010/2011 z trenerami - Jose Hernandezem i Jorge Aragonesem.

Odejście Pawlak z Lotosu obrazuje kłopoty finansowe gdyńskiego klubu. W ślad za Pawlak do Wisły zamierza podążyć też Magdalena Leciejewska.
Źródło: INTERIA.PL/PAP

Będziemy mieli 15 osobową kadrę czy jak
Ostatnio zmieniony 06 stycznia 2010, 16:17 przez BlackJuRy, łącznie zmieniany 1 raz.
"Wszyscy ludzie rodzili się równi, dopóki nie pojawił się Michael Jordan."
Rick Barry
Obrazek

Kuba
Oldboy

Postautor: Kuba » 06 stycznia 2010, 15:28

BlackJuRy pisze:A to też prawda??

Poważne wzmocnienie Wisły Can Pack
Paulina Pawlak została nową koszykarką Wisły Can Pack Kraków - poinformowało w środę biuro prasowe krakowskiego klubu.

Nowa rozgrywająca urodziła się 1 lipca 1984 r. w Łodzi. Ma 170 cm wzrostu, a ostatnio była zawodniczką Lotosu Gdynia. Kontrakt z koszykarką został zawarty na trwający sezon oraz 2010/2011. Jednocześnie klub przedłużył umowy na sezon 2010/2011 z trenerami - Jose Hernandezem i Jorge Aragonesem.

Odejście Pawlak z Lotosu obrazuje kłopoty finansowe gdyńskiego klubu. W ślad za Pawlak do Wisły zamierza podążyć też Magdalena Leciejewska.
Źródło: INTERIA.PL/PAP

Będziemy mieli 15 osobową kadrę czy jak

Nie chcecie? Lecia do Polkowic może przyjść :P z Gosią Babicką i Amishą będą siały postrach ;-)

choć szczerze mam nadzieję że to nieprawda. bo skala huraganu w Gdyni już mnie nieco przeraża :shock:

Awatar użytkownika
BlackJuRy
Młodzik

Postautor: BlackJuRy » 06 stycznia 2010, 15:29

Ja tam nie mówię że nie:) tylko się zastanawiam jak one się pomieszczą na tej ławce
"Wszyscy ludzie rodzili się równi, dopóki nie pojawił się Michael Jordan."

Rick Barry

Obrazek

Awatar użytkownika
przemoe
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: przemoe » 06 stycznia 2010, 15:31

BlackJuRy pisze:Ja tam nie mówię że nie:) tylko się zastanawiam jak one się pomieszczą na tej ławce

Normalnie, Doris wreszcie zostałaby II(I) trenerem.

Teraz to już zaczynam się bać.
Pozdrawiam,
Pszemek.
----------------
Obrazek

http://toiowonasportowo.blox.pl

zibiz
Żak

Postautor: zibiz » 06 stycznia 2010, 15:42

Lecie chętnie bym widział w Krakowie. Pod koszem zrobiło by się bardzo ciasno. Leci przydałby się dobry trener. Dla mnie ma ona wielki i niewykorzystany talent. A w Wiśle b. dobry trener jest

koszykarz

Postautor: koszykarz » 06 stycznia 2010, 15:52

dla LECI może nie być miejsca ani w Wiśle ani CCC a Gorzów przecież nie wchodzi w grę (Nicki , Żurek , Aga K. , Kruszyna)

a reszty nie stać po prostu...

piotrek2100
Amator

Postautor: piotrek2100 » 06 stycznia 2010, 15:59

CCC jak najbardziej wchodzi bo właśnie poszukują środkowej a Lecia nie zle sobie radzi pod koszem wiec fajnie byloby gdyby zasilila CCC...

dezali
Amator

Postautor: dezali » 06 stycznia 2010, 16:04

można zaryzykować stwierdzenie, iż już pozyskanie Pawlak oznaczać będzie dla jednej z naszych dziewczyn (nietrudno domyśleć się której) permanentne trybuny, o ile nie propozycję nie do odrzucenia rozwiązania kontraktu za porozumieniem stron...

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”