Co słychać w Gdyni?
Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba
-
Endrju
- Senior
- Kontaktowanie:
Re: Co słychać w Lotosie
Nie wiem czy się ze mna zgodzicie ale ja uwazam ze duzy wplyw na upadek Lotosu... mialo przeniesienie meskiego kosza z Sopotu do Gdyni..
Niestety męski kosz bardzo przebija zenski i nie ma szans na dlugi czas utrzymac dwóch wielkich klubów w jednym miescie. A wyniki w Euro tylko postawily kropke nad "i".
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem
P. Pawlak trafiła do Wisły. Jest potwierdzenie na stronie Wisły
Endrju pisze:Nie wiem czy się ze mna zgodzicie ale ja uwazam ze duzy wplyw na upadek Lotosu... mialo przeniesienie meskiego kosza z Sopotu do Gdyni..Niestety męski kosz bardzo przebija zenski i nie ma szans na dlugi czas utrzymac dwóch wielkich klubów w jednym miescie. A wyniki w Euro tylko postawily kropke nad "i".
Nie zgodzę się (jakiś nawyk czy jak?)
Przenosiny Asseco niewiele zmieniły. Z racji użytkowania nowej hali kibiców i tak przybyło nawet jeśli część przestała się pojawiać ze względu na bywanie na koszykarzach. Miasto zwiększyło nawet swój udział w sponsorowaniu Lotosu a dla sponsorów komercyjnych wsio ryba czy to Sopot czy Gdynia czy Gdańsk. Wpływy z wejściówek to jest jakaś solidna podstawa budżetu a sądzę (z ilości głów na hali), że tu akurat klub nie stracił a może i ciut zyskał w stosunku do gry na Olimpijskiej. Halę zdaje się też użytkuje za free (wkład miasta).
No to ładnie że tak powiem się Pawlak "zeszmaciła" Kapitan zawsze upuszcza ostatni tonący statek. A na dodatek odeszła do Krakowa. To tak jakby kapitan Chelsea John Terry odszedł do Arsenalu, w dodatku przez kłopoty finansowe... 
HyperAZS pisze:No to ładnie że tak powiem się Pawlak "zeszmaciła" Kapitan zawsze upuszcza ostatni tonący statek. A na dodatek odeszła do Krakowa. To tak jakby kapitan Chelsea John Terry odszedł do Arsenalu, w dodatku przez kłopoty finansowe...
no i tak,jakby to Jańcia teraz Toruń opuściła.....
- hellraiser
- Junior
Pawlak zrobiła bardzo dobrze a Wisła jeszcze lepiej.Choć rozumiem kibiców AZS że tak bardzo ubolewają nad tym transferem..
Dla nas kluczowe są trzy nazwiska Ivana,Lecia i Philips.Jak one odejdą- kaplica.
S5 Ivana-Lecia-Czarna (drugiej kategorii) -Oliwka-Philips
nadal jest b.silna jak na PLKK (pomijając Wisłę i AZS ale one mogą się spotkać w 1/2).
Dla nas kluczowe są trzy nazwiska Ivana,Lecia i Philips.Jak one odejdą- kaplica.
nadal jest b.silna jak na PLKK (pomijając Wisłę i AZS ale one mogą się spotkać w 1/2).

HyperAZS pisze:No to ładnie że tak powiem się Pawlak "zeszmaciła" Kapitan zawsze upuszcza ostatni tonący statek. A na dodatek odeszła do Krakowa. To tak jakby kapitan Chelsea John Terry odszedł do Arsenalu, w dodatku przez kłopoty finansowe...
No odeszła do Krakowa, obecnie 5 miejsce w tabeli, czyli nie do najpoważniejszego rywala w walce o Mistrzostwo.
Miała zostać w Gdyni z uwagi na wieloletni sentyment, mimo iż w klubie o szacunku do zawodniczek zapomniano? bo skoro płacili/płacą zagranicznym (w innym wypadku Erin czy Ivana na pewno by nie zostały), a jej nie i skoro prezes mówi, że Pawlak gra słabo, więc chcą z nią renegocjować umowę...to chyba coś jest nie tak.
Nie wiem czy szacunek do siebie, w chwili gdy pracodawca po wielu latach współpracy Ci go nie okazuje i chęć dostawania za swoją pracę pieniędzy to jest "zeszmacenie"...
A co do samego klubu jeszcze...wszystko można robić z klasą i bez klasy. Zamiast opowiadać niesmaczne historie o tym, że zawodniczki nie wiedzą po co są w klubie, więc trzeba je pożegnać, ale renegocjować kontrakty, można by po prostu powiedzieć; we wrześniu liczyliśmy na to, że w trakcie sezonu uda się znaleźć dodatkową kasę, nie udało się, więc z częścią pań się żegnamy, innym proponujemy mniejszą kasę...i niesmaku takiego by nie było.
"Powiem Ci, to zapomnisz. Pokażę- zapamiętasz. Zainteresuję cię- wtedy zrozumiesz."
-
walczacy z wiatrakami
- Żak
aż taki strach was obleciał?
Pawlak w Krakowie a w Gorzowie panika
mam wrażenie, że bardzo chcecie wymusić na kibicach Lotosu nagonkę na Paulę tylko za chiny nie wiem po co
i na dobre i na ZŁE!!!
-
Endrju
- Senior
- Kontaktowanie:
walczacy z wiatrakami pisze:HyperAZS pisze:No to ładnie że tak powiem się Pawlak "zeszmaciła" Kapitan zawsze upuszcza ostatni tonący statek. A na dodatek odeszła do Krakowa. To tak jakby kapitan Chelsea John Terry odszedł do Arsenalu, w dodatku przez kłopoty finansowe...
aż taki strach was obleciał?
Pawlak w Krakowie a w Gorzowie panikanie wierzę, że cudotwórca gorzowskiej potęgi nie "przeskoczy" i tego problemu
![]()
mam wrażenie, że bardzo chcecie wymusić na kibicach Lotosu nagonkę na Paulę tylko za chiny nie wiem po co( a może wiem
)
Tak naprawde to czego mamy sie bac ?
Nie od dzis chyba wiecie ze nie przepadamy za ta zawodniczka ;]
o czym np. to swiadczylo

Dla mnie osobiscie liczy sie tylko i wylacznie Złoto
Jedni toleruja takie odejscia inni nie
Ja mysle ze kibice Wisly np. nie wybaczyli by np. Glowackiemu odejscia na drugą stronę Błoni
O to bardziej chodzi... nie o stronę sportowa.
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
hellraiser pisze:Pawlak zrobiła bardzo dobrze a Wisła jeszcze lepiej.Choć rozumiem kibiców AZS że tak bardzo ubolewają nad tym transferem..
A Matović we Francji już nie jest czasem?
-
walczacy z wiatrakami
- Żak
takie mało pytanko do gorzowskiego guru:
masz jakąś ulubioną koszykarkę w AZS? którą lubisz, z którą często rozmawiasz, a może nawet umawiasz się czasami na piwko? no szczerze Endrju masz?
masz jakąś ulubioną koszykarkę w AZS? którą lubisz, z którą często rozmawiasz, a może nawet umawiasz się czasami na piwko? no szczerze Endrju masz?
i na dobre i na ZŁE!!!
Endrju pisze:Ja mysle ze kibice Wisly np. nie wybaczyli by np. Glowackiemu odejscia na drugą stronę Błonii np. ten piłkarz za niewiadomo jakie pieniądze raczej nie odeszdlby do tego klubu
.
Ale kibice Lotosu to nie kibice Wisły, wiatr od morza powiewa, to i głowy chłodniejsze.
A tak na serio - niepoważne jest porównanie koszykarskiej "niechęci" Wisły i Lotosu do niechęci na każdej płaszczyźnie Wisły i Cracovii. Nawet nie chodzi o to, że rywalizacja tych ekip o tytuł mistrzowski koszykarek trwa tak naprawdę zaledwie od kilku lat i to w tym ostatnim okresie można mówic - jeśli w ogóle - o jakiejś antypatii. Zdecydowanie nie da się tego porównac do ponad 100-letniej "współobecności" w Krakowie Wisły i Cracovii, która ma nie tylko sportowe tło. To lokalni rywale, a nie jedynie korespondencyjni, zdeterminowani walką o tytuł najlepszej drużyny w kraju.
Kilka słów o wyniku męskiej kadry na Eurobaskecie:
https://nowe-refleksje.blogspot.com/202 ... y.html?m=0
https://nowe-refleksje.blogspot.com/202 ... y.html?m=0
- hellraiser
- Junior
-
walczacy z wiatrakami
- Żak
ajaja pisze:hellraiser pisze:Pawlak zrobiła bardzo dobrze a Wisła jeszcze lepiej.Choć rozumiem kibiców AZS że tak bardzo ubolewają nad tym transferem..
A Matović we Francji już nie jest czasem?
jasne
nie wie ktoś gdzie idzie ślimak?
i na dobre i na ZŁE!!!
Aha, czyli wg ciebie powinna siedzieć w Lotosie do końca sezonu - nawet jeśli jest prawdą - że klub jej od dawna nie płaci, zapewne wg zasady "płacimy Amerykankom, a Polka jak to Polka, może poczekać...". Inna sprawa, że Lotos sam jest sobie winien, angażując się w kontrakty na poziomi circa 200k z takimi asami jak Pawlak czy Leciejewska.
Wisła zrobiła ruch świetny. Nie to, że Pawlak będzie tam ważną zawodniczką, ale wreszcie zrobi się sensowna rotacja.
Dla Lotosu odejście Pawlak to z kolei megaproblem z rotacją Polek... Zakładając, że pozostałe jednak zostaną, do końca stycznia Krawiec będzie musiał wyciągnąć kogoś, np. (strzelam) z Torunia, np. (strzelam) Galę. Choć tej podobno, najbliżej w tej chwili do... Leszna.
bball
Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”