TRANSFERY, plotki, informacje - sezon 2009/10

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

paulo2907
Senior
Kontaktowanie:

Re: TRANSFERY, plotki, informacje - sezon 2009/10

Postautor: paulo2907 » 06 stycznia 2010, 18:25

friel pisze:Feri uważam ,że dyskusje z kibicami Wisły mijają się z celem bo dostali spuźniony prezent na gwiazdkę i teraz wcisną ci że 2+2=31
Żukowa wróciła na stare śmieci nie wadząc nikomu bo nie można powiedzieć by była jakaś "wojenka" między AZS a ŁKS-em
zdobyła medal i zakończyła karierę i choć są to fakty to na forum zawsze znajdą Ci drugie dno.
Przejście Pawlak porównałbym z punktu widzenia kibica jak przejście Żurowskiej do Polkowic.
Jak chciała grać mogła iść do Łomianek o ile się nie mylę ( a mogę się mylić) tam zaczynała :)
Szkoda że nie wykazała się jakąś ambicją i nie poszła na zachód .
Ale cóż zabukowała sobie stołek na ten i następny rok niech jej się pod Wawelem dobrze siedzi

A do jakiego kraju/klubu na Zachodzie miałaby trafic, gdyby była ambitna? :roll: Na palcach jednej ręki można wyliczyc te, które pod względem poziomu sportowego są porównywalne albo nieco lepsze od Wisły, no ale chyba na Ros Caceres jest nieco za słaba. :wink:
Zresztą chyba jakiegoś konfliktu między Lotosem a Wisłą nie było, pomijając rywalizację czysto meczową. Pisałem o tym, że nie ma co porównywac tego do relacji między Wisłą a Cracovią.
Z odejścia Koryzny chyba tak całkiem w Łodzi zadowoleni nie byli...
Ostatnio zmieniony 06 stycznia 2010, 18:47 przez paulo2907, łącznie zmieniany 2 razy.
Kilka słów o wyniku męskiej kadry na Eurobaskecie:
https://nowe-refleksje.blogspot.com/202 ... y.html?m=0

hermes46
Kadet

Postautor: hermes46 » 06 stycznia 2010, 18:44

mam dziwne wrazenie "ze koledzy z Gorzowa" troszke sie obawiaja Wisły.
kwassek pisze:...Chyba że naprawde jesteście tak krótkowzroczni jeżdżac na te wyjazdy gdzie biją Wam brawo (jak dla mnie to troche wiocha cieszyć się że biją mi brawo bo gdzieś przyjechałem... no ale chuj nie moja sprawa jakie kto w życiu ma kibicowskie priorytety)

Awatar użytkownika
bart_81
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: bart_81 » 06 stycznia 2010, 19:04

hermes46 pisze:mam dziwne wrazenie "ze koledzy z Gorzowa" troszke sie obawiaja Wisły.

No sikamy juz po spodniach :wink:
Może i niektórzy sie obawiają..Ja tam uważam, że chcąc zdobyc mistrzostwo Polski trzeba byc przygotowanym na bardzo trudne mecze i umieć ogrywać bardzo silnych przeciwników. Wisła dokoptowując do składu Pawlak uzupełniła swoją lukę drugiej rozgrywającej..my zatrudniając Anosike też jednak wypełniliśmy szczelnie naszą największą dziurę. Także na dzień dzisiejszy oceniam szanse obydwu zespołów po równo. Poza tym do play-off daleka jeszcze droga..

Awatar użytkownika
zancia_a
Kadet

Postautor: zancia_a » 06 stycznia 2010, 19:26

hermes46 pisze:mam dziwne wrazenie "ze koledzy z Gorzowa" troszke sie obawiaja Wisły.

Nie musimy się bać... w sporcie wszystko się może wydarzyć, nie mówiąc już o kontuzjach, które nie są fajne i wiele mogą zmienić ale nikomu ich nie życzę... więc sprawa mistrzostwa jest trudna do rozstrzygnięcia. Poczekajmy do tych PO. Nie wątpliwe jest to, że Wisła pozyskując Pawlakową się wzmocniła... ale przeraża mnie to co dzieje się z Lotosem... masakra jakaś :shock: :shock: :shock:
Kozak w necie - pizda w świecie!
Obrazek

Gamajaszi
Nowy na forum

Postautor: Gamajaszi » 06 stycznia 2010, 19:29

W środę umowę z Wisłą Can Pack Kraków do końca sezonu 2010/2011 podpisała koszykarka Lotosu Gdynia Paulina Pawlak. Działacze gdyńskiego klubu utrzymują jednak, że reprezentacyjna rozgrywająca ma wciąż ważny kontrakt z ich zespołem. Innego zdania jest zawodniczka.
- Nie złamałam koszykarskiego prawa. Gdybym nie była pewna, że moja umowa z dotychczasowym klubem nie została rozwiązana, na pewno nie podpisywałabym nowej. Na aspektach prawnych kontraktów specjalnie się nie znam, ale tym zajmują się moi prawnicy, którym całkowicie ufam. Według mojego agenta wszystko jest w porządku. Mój kontrakt z Lotosem nie obowiązuje od poniedziałku. Byłam wolną zawodniczką i dlatego podpisałam umowę z Wisłą - powiedziała PAP Pawlak.

Nieoficjalnie wiadomo, że w grę może wchodzić wykupienie kontraktu Pawlak, ale w tym przypadku Wisła musiałaby liczyć się z wydatkiem co najmniej 100 tysięcy złotych. W Gdyni nie zgadzają się jednak z taką interpretacją.

- Paulina przyszła w środę do klubu z wielkim bukietem kwiatów pożegnać się z nami i podziękować za trwającą ponad sześć lat współpracę. Zachowała się elegancko, co nie zmienia faktu, że złamała prawo. Nie można bowiem podpisywać umów z dwoma różnymi klubami, a według naszych ustaleń jej kontrakt z Lotosem nadal jest ważny. Nie mamy także pojęcia, z jakich powodów miałby zostać rozwiązany. Paulina wciąż jest zawodniczką Lotosu i nie może grać w Wiśle. Tym bardziej, że nikt nie wystąpił do nas o wydanie "listu czystości". Z własnej inicjatywy na pewno go nie oddamy. Jestem bardzo ciekawy, jak krakowski zespół zamierza rozwiązać tę sytuację - powiedział PAP prezes gdyńskiego klubu Mieczysław Krawczyk.

Reprezentacyjna rozgrywająca ma zamiar pojawić się w Krakowie w czwartek wieczorem. W niedzielę Wisła gra w Bydgoszczy z Artego, ale Pawlak obejrzy to spotkanie z trybun.

- Na pewno nie wystąpię w żadnym meczu, jeśli nie będę oficjalnie potwierdzona do gry. Odeszłam z Lotosu z określonych powodów, na którymi nie chciałabym się jednak rozwodzić. Na pewno nie żegnałam się z Gdynią w gniewie i nie spaliłam za sobą mostów - dodała Pawlak.

www.sportowefakty.pl

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 06 stycznia 2010, 19:32

tak to jest.....nie mozna sobie na własne życzenie(mając ważny kontrakt) przechodzić z klubu do klubu,a przykłady takich koszykarek mógłbym mnozyć.... :lol: najsmutniejsze jest to,że sama zainteresowana zdaje sobie sprawe co "odstawiła".... :lol:
Na zawsze w sercu-Katarzynki!!!(1992-do końca mego życia)

http://marlow.blox.pl/html

Awatar użytkownika
Ałgaja
Administrator

Postautor: Ałgaja » 06 stycznia 2010, 19:40

matrix pisze:tak to jest.....nie mozna sobie na własne życzenie(mając ważny kontrakt) przechodzić z klubu do klubu,a przykłady takich koszykarek mógłbym mnozyć.... :lol: najsmutniejsze jest to,że sama zainteresowana zdaje sobie sprawe co "odstawiła".... :lol:

a skąd pewność, że Krawczyk to powiedział (a jeśli nawet), że to prawda?

Paulina raczej jest na tyle poważną osobą, że nie robi sobie z Lotosu, Wisły i przy okazji siebie żartów.
"Powiem Ci, to zapomnisz. Pokażę- zapamiętasz. Zainteresuję cię- wtedy zrozumiesz."

Awatar użytkownika
hellraiser
Junior

Postautor: hellraiser » 06 stycznia 2010, 19:41

matrix pisze:tak to jest.....nie mozna sobie na własne życzenie(mając ważny kontrakt) przechodzić z klubu do klubu,a przykłady takich koszykarek mógłbym mnozyć.... :lol: najsmutniejsze jest to,że sama zainteresowana zdaje sobie sprawe co "odstawiła".... :lol:

Tak a jak Gala do bohaterka bo ta co Niemca (Krawczyka) nie chciała- a Pawlak to zła.
Dajcie spokój rozumiem punk widzenia zależy od siedzenia.
Z kontraktem sprawa jest prosta jedna z osób Krawczyk albo Paulina nie mają racji. Rozstrzygnie "góra".

Ja uważam że Krawczyk nie powinien robić problemów zawodniczce jeżeli ma zaległości finansowe. Jeżeli nie ma to co innego, ale w tedy proszę realizować ten "wyższy" kontrakt, a nie wiem czy nas na to stać.
Obrazek

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 06 stycznia 2010, 19:44

Ałgaja pisze:

a skąd pewność, że Krawczyk to powiedział (a jeśli nawet), że to prawda?

Paulina raczej jest na tyle poważną osobą, że nie robi sobie z Lotosu, Wisły i przy okazji siebie żartów.

Kontrakt na pewno jednak jest ważny,bo zawodniczki podpisują przeważnie umowy na conajmniej sezon,a nie na miesiące.... :wink:

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 06 stycznia 2010, 19:48

hellraiser pisze:Tak a jak Gala do bohaterka bo ta co Niemca (Krawczyka) nie chciała- a Pawlak to zła.
Dajcie spokój rozumiem punk widzenia zależy od siedzenia.

nie chciała Niemca,a teraz nie chce Krzyżaka..... :lol: oj nie wiem czy uważnie przeczytałeś mój post.....napisałem,że przykłady takich zachowań mógłbym mnożyć....choć z Eweliną było mimo wszystko trochę inaczej.....

Awatar użytkownika
hellraiser
Junior

Postautor: hellraiser » 06 stycznia 2010, 19:49

I jeszcze jedno w tym wywiadzie z przed godziny na tv3 Krawczyk tłumaczy się z straty Pawlak. Że jest za droga dla nas jak na jej umiejętności ,że nie zgodziła się na obniżenie kontraktu.

KTÓRY NEWS JEST OSTATNI??
Obrazek

Awatar użytkownika
Ałgaja
Administrator

Postautor: Ałgaja » 06 stycznia 2010, 19:52

matrix pisze:
Kontrakt na pewno jednak jest ważny,bo zawodniczki podpisują przeważnie umowy na conajmniej sezon,a nie na miesiące.... :wink:

W kontrakcie może być (i pewnie jest) zapis, że w przypadku zaległości finansowych może zawodniczka owy kontrakt rozwiązać.
Tak samo jak zawodniczka może się nie zgodzić na zmniejszenie wynagrodzenia, które proponuje jej klub...wtedy też zapewne zgodnie z kontraktem ma prawo odejść.

Któryś z tych dwóch powodów (pewnie oba) musiał zaistnieć, bo Paulina po tylu latach raczej nie odchodzi z Gdyni dlatego, że jej ryby przestały smakować, a poczuła miłość do oscypków.

A Lotos (jeśli pap nie kłamie) nadal robi dobrą minę do złej gry...trochę na zasadzie -> kobieto o co Ci chodzi, mogłaś uprzedzić, że pójdziesz do Wisły to może jakoś byśmy Ci płacili.
Nadal to z przeżywaniem z klasą kryzysu nie ma wiele wspólnego.

a tu ta panorama sportowa: http://video2.v2.tvp.pl/2010/01/06/227240/film.asf
"Powiem Ci, to zapomnisz. Pokażę- zapamiętasz. Zainteresuję cię- wtedy zrozumiesz."

friel
Kadet

Postautor: friel » 06 stycznia 2010, 20:23

Ja już się gubię gratulować Wiśle czy nie ?
To się może skończyć jakąś straszną aferą ,albo zawieszeniem jeżeli klub mówi prawdę ;/
Brąz ///Srebro///Srebro///Złoty-brąz!!!

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 06 stycznia 2010, 21:16

friel pisze:Ja już się gubię gratulować Wiśle czy nie ?
To się może skończyć jakąś straszną aferą ,albo zawieszeniem jeżeli klub mówi prawdę ;/

nie tylko Ty się gubisz...,bo takich "cyrków" przed wznowieniem rozgrywek ligowych nie było juz dawno. :wink: to mnie jednak utrzymuje cały czas w przekonaniu gdzie mieszkam i żyję... :lol:

veritas
Nowy na forum

Postautor: veritas » 06 stycznia 2010, 21:26

Jak dla mnie sprawa jest prosta, Pawlak nie placili od poczatku sezonu ( tak przynajmniej mowi) jestem pewny na 100% ze kontakcie jest taki punk ktory upowaznia ja do zerwania konrtaktu. Mam tylko nadzieje ze Lotos sie opamieta i odpusci nie pograzajac sie jeszcze bardziej :)

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”