TRANSFERY, plotki, informacje - sezon 2009/10

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Re: TRANSFERY, plotki, informacje - sezon 2009/10

Postautor: matrix » 06 stycznia 2010, 21:28

veritas pisze:Jak dla mnie sprawa jest prosta, Pawlak nie placili od poczatku sezonu ( tak przynajmniej mowi) jestem pewny na 100% ze kontakcie jest taki punk ktory upowaznia ja do zerwania konrtaktu. Mam tylko nadzieje ze Lotos sie opamieta i odpusci nie pograzajac sie jeszcze bardziej :)

ale znając prezesa Krawczyka to tak łatwo nie będzie choć przynależność klubowa Pauli jest mi całkowicie obojętna....
Na zawsze w sercu-Katarzynki!!!(1992-do końca mego życia)

http://marlow.blox.pl/html

veritas
Nowy na forum

Postautor: veritas » 06 stycznia 2010, 21:31

Mnie rowniez, ale drazni mnie fakt ze sie robi problemy zawodniczka i juz mi nie chodzi o sama Pawlak, tylko to chyba taka glupia nasza cecha narodowa taka troche "Pies Ogrodnika"

Awatar użytkownika
elen
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: elen » 06 stycznia 2010, 21:33

Ja bym już prosił o zaprzestanie dyskusji nic niewnoszących do tematu. Każdy post nie na temat będzie usuwany a jego autor nagradzany ostrzeżeniem.
Obrazek

"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów." - Stanisław Lem

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 06 stycznia 2010, 21:36

veritas pisze:tylko to chyba taka glupia nasza cecha narodowa taka troche "Pies Ogrodnika"

oczywiście,bo kto naiwny chce wzmacniać rywala i to nieraz bezpośredniego w walce o najwyższe cele....powiem szczerze,że myślałem o "tąpnięciu" finansowym w Lotosie już przed sezonem 2008/2009....Szkoda tylko,że w tym wszystkim nie zwycięża sport....
Na zawsze w sercu-Katarzynki!!!(1992-do końca mego życia)

http://marlow.blox.pl/html

MARAS
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: MARAS » 07 stycznia 2010, 00:16

Chinyere za Redę

Spowodowana kontuzją przerwa Redy Aleliunaite-Jankowskiej potrwa dłużej niż przypuszczano. Z tego powodu drużyna Inei AZS Poznań musi szukać zastępstwa na pozycji centra. Najprawdopodobniej będzie nim Amerykanka Chinyere Ukoh.

Trener akademiczek Roman Haber liczył na powrót swojej zawodniczki do treningów po Nowym Roku. Niestety jest to niemożliwe. - Uraz wymaga zabiegu chirurgicznego - informuje prezes klubu Paweł Leszek Klepka. - Chrząstka w kolanie, która sprawia kłopoty, w dziewięciu przypadkach na dziesięć nie przeszkadza w treningach i grze. U Redy mamy niestety do czynienia z tym jednym przypadkiem. Zabieg i okres rehabilitacji wyłączają ją praktycznie do końca sezonu - dodaje.

Wszystko to sprawia, że poznański zespół pilnie potrzebuje innej wysokiej zawodniczki i wbrew wcześniejszym deklaracjom, akademiczki muszą jednak szukać wzmocnienia na pozycji środkowej. Według naszych informacji kontrakt z poznańskim klubem ma podpisać związana z Odrą Brzeg Chinyere Ukoh. - Nie potwierdzam, ani nie zaprzeczam - dyplomatycznie odpowiada Klepka. Mierząca 186 cm Amerykanka powinna pojawić się w stolicy Wielkopolski w najbliższy poniedziałek.

Dłużej potrwa także przerwa Elizy Gołumbiewskiej, którą czeka kolejny zabieg kontuzjowanej nogi. - W jej przypadku chodzi o artroskopię. Za trzy-cztery tygodnie powinna wrócić do zajęć. Ale jeśli mam być szczery, to to w kontekście tego sezonu też jakoś specjalnie na nią już nie liczę - ocenia Klepka. W jej miejsce nie będzie ściągana jednak żadna innna zawodniczka. Na tej pozycji gra bowiem także Amerykanka Adrianne Ross.

Pierwsze ligowe starcie po świąteczno-noworocznej przerwie zespół Romana Habera stoczy 16 stycznia w Lesznie z Super Pol Tęczą Leszno. Wiadomo już też, że zaległy mecz z Uteksem Row Rybnik odbędzie się 28 stycznia o 18.30. W grudniu do spotkania nie doszło ze względu na przeciekający dach hali na Krzesinach.

www.wielkopolskisport.pl

==============
Swoją drogą nie lepiej spróbować namówić Chomać na gre u nas, niż na jakąś przeciętną Amerykanke której na centrze brakuje do tego centymetrów.
Chwiałka A Chwiałka Z Chwiałka AZS!

Awatar użytkownika
Saletra
Junior

Postautor: Saletra » 07 stycznia 2010, 01:46

MARAS pisze:
Swoją drogą nie lepiej spróbować namówić Chomać na gre u nas, niż na jakąś przeciętną Amerykanke której na centrze brakuje do tego centymetrów.

Hmm jesli miałaby grac tak jak Sissoko przy wzroście 182 cm, to nalezaloby ja po rękach całować :wink: .

Ale jak pokazuje gra Ukoh w Brzegu, trochę jej do Sissoko brakuje (tym bardziej ,ze Sissi grała 3/4 poprzedniego sezonu z kontuzją)

Awatar użytkownika
markylipek
Młodzik

Postautor: markylipek » 07 stycznia 2010, 07:31

Sprawa Pawlak i Lotosu pokazuje po raz kolejny, że tradycją jest iż działacze starają się wybielać kosztem zawodniczek. Oni ZAWSZE są fair, ZAWSZE się starają, ZAWSZE płacą dużą kasę która ZAWSZE się nie należy, ZAWSZE są dostępni 24 godziny na dobę... Po wszystkim aby przerzucić złość kibiców ZAWSZE opowiadają ze smutną miną jak te niedobre zawodniczki wycinają im kolejne numery... Echhhh, działacz sportowy to cholernie niewdzięczna robota :-)

12 Obcych
Nowy na forum

Postautor: 12 Obcych » 07 stycznia 2010, 13:38

Ukoh przechodzi z Odry do INEI
W jej miejsce Odra sprowadza nową wysoką zawodniczkę

flash
Młodzik

Postautor: flash » 07 stycznia 2010, 16:47

Z dość wiarygodnych źródeł dochodzą słuchy, że swoją obecnością zaszczyci Polkowice center z gatunku "szczęka opada". :shock: :roll:
bball

Awatar użytkownika
Jack Napier
Amator

Postautor: Jack Napier » 07 stycznia 2010, 17:55

Denson przechodzi do Polkowic? :wink:

tommiiii
Młodzik

Postautor: tommiiii » 07 stycznia 2010, 20:59

polkowice wlacza sie do walki o mistrzostwo...nowa wysoka Cheryl Ford:)

kristofer
Kadet

Postautor: kristofer » 07 stycznia 2010, 21:08

hoho, to się dzieje :)

ale Cheryl Ford to jednak częściej leczy kontuzje niż gra. Ale może Malone w spódnicy okaże się strzałem w "10"

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 07 stycznia 2010, 21:11

Z Ford może być rożnie.. jak będzie zdrowa i będzie się jej chciało grac to może być największa gwiazda PLKK w tym sezonie. Ale istnieje tez możliwość że skończy jak Pierson rok temu.. Tak czy owak transfer hitowy.
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

Awatar użytkownika
bart_81
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: bart_81 » 07 stycznia 2010, 21:12

uu..no ciekawie się robi :)
Polkowice w zeszłym roku zaskoczyły z Pierson, w tym Ford. Czyżby szykowała się zmiana układu sił w naszej lidze? 8)

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 07 stycznia 2010, 21:14

bart_81 pisze:uu..no ciekawie się robi :)
Polkowice w zeszłym roku zaskoczyły z Pierson, w tym Ford. Czyżby szykowała się zmiana układu sił w naszej lidze? 8)

Znaczy w tym roku finał taki jak mecz o brąz rok temu? Całkiem możliwe :wink: Tak czy inaczej powinno byc ciekawie, bo jakoś nei chce mi sie wierzyć żeby Krawczyk dał za wygrana a aspiracje Gorzowa tez są dobrze znane.
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”