TRANSFERY, plotki, informacje - sezon 2009/10
Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba
- ginda
- Senior
- Kontaktowanie:
Re: TRANSFERY, plotki, informacje - sezon 2009/10
Poczekajmy, na razie nie potwierdzone informacje są na forum. Jeśli to prawda to nie będę narzekał tylko, żeby powtórki z Planety nie było.
Dziewczyny jeśli chcecie,
zwycięstwa poczuć smak,
musicie walczyć, trenować,
dopingiem was wspieramy,
a wiarę w sercu mamy,
po meczu będziem świętować
zwycięstwa poczuć smak,
dopingiem was wspieramy,
a wiarę w sercu mamy,
- bart_81
- Senior
- Kontaktowanie:
Greebo pisze:bart_81 pisze:uu..no ciekawie się robi![]()
Polkowice w zeszłym roku zaskoczyły z Pierson, w tym Ford. Czyżby szykowała się zmiana układu sił w naszej lidze?
Znaczy w tym roku finał taki jak mecz o brąz rok temu? Całkiem możliweTak czy inaczej powinno byc ciekawie, bo jakoś nei chce mi sie wierzyć żeby Krawczyk dał za wygrana a aspiracje Gorzowa tez są dobrze znane.
Możliwe o ile CCC i Wisła nie zajmą miejsc 2-3
tommiiii pisze:polkowice wlacza sie do walki o mistrzostwo...nowa wysoka Cheryl Ford:)
A może jakieś oficjalne info? Takie hasła to mogę i ja sobie wygłaszać. Zobaczmy jak to wyjdzie.
To, że Tamika nie podpisze kontraktu z Lotosem, nie oznacza, że nie zobaczymy jej w polskiej lidze, gdyż podpisze kontrakt z AZS-em G.
I co Wy na to?
Hic amor, haec patria est. !POLSKA!
tadziu pisze:tommiiii pisze:polkowice wlacza sie do walki o mistrzostwo...nowa wysoka Cheryl Ford:)
A może jakieś oficjalne info? Takie hasła to mogę i ja sobie wygłaszać. Zobaczmy jak to wyjdzie.
To, że Tamika nie podpisze kontraktu z Lotosem, nie oznacza, że nie zobaczymy jej w polskiej lidze, gdyż podpisze kontrakt z AZS-em G.
I co Wy na to?
i podobno Lauren Jackson też się zgodziła zagrać w Gorzowie
kristofer pisze:
i podobno Lauren Jackson też się zgodziła zagrać w Gorzowie
W Gorzowie to może nie, ale wróbelki ćwierkają, że zgodziła się grać w MUKS-ie za wiadro gruszek.
O kurde Nostradamus? Skąd wiedziałeś, że AZS G. to akurat o ten gorzowski AZS się rozchodzi.
Żeby nie robić OT, to tak sobie pomyślałem, że nigdy zimowy okres transferowy nie był taki arcyciekawy. Roszady, wzmocnienia, osłabienia. Mamy chyba wszystko.
Hic amor, haec patria est. !POLSKA!
-
reaktywacja
- Junior
Roszady, wzmocnienia, osłabienia. Mamy chyba wszystko.
W takim razie my zamawiamy dla siebe happy end.
14 koron:
1996, 1998, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2009, 2010, 2020, 2021, 2025...
- To jest mój zespół, moje koleżanki, moje miasto, moi kibice. Moje miejsce jest na boisku i zagrałabym nawet bez oka - Tamika Catchings.
1996, 1998, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2009, 2010, 2020, 2021, 2025...
- To jest mój zespół, moje koleżanki, moje miasto, moi kibice. Moje miejsce jest na boisku i zagrałabym nawet bez oka - Tamika Catchings.
Gratulacje dla Polkowic, ciekawie (póki co nie dla nas) się liga zapowiada. A swoją drogą, co do przeciwnika Orła w Pucharze to taką Efifani Prince z chęcią widziałbym u nas ale z Turcji się nikogo nie wyciągnie raczej.

- ginda
- Senior
- Kontaktowanie:
rzymi pisze:Gratulacje dla Polkowic, ciekawie (póki co nie dla nas) się liga zapowiada. A swoją drogą, co do przeciwnika Orła w Pucharze to taką Efifani Prince z chęcią widziałbym u nas ale z Turcji się nikogo nie wyciągnie raczej.
Opanujcie się
zwycięstwa poczuć smak,
dopingiem was wspieramy,
a wiarę w sercu mamy,
zwycięstwa poczuć smak,
dopingiem was wspieramy,
a wiarę w sercu mamy,
czekamy już chyba tylko na oficjalne potwierdzenie... u kolegów z Gorzowa można ostatnimi czasy zaobserwować pewną dziwną "wrażliwość"... najpierw przy okazji transferu Paulina Pawlak do Wisły, a teraz przy spekulacjach na temat Ford w Polkowicach. nie wiem czy to 'odwet', że transfer (jeszcze droższy niż przed rokiem, a już wówczas mówiliście, że przepłaciliście) Anosike przeszedł bez większego echa... tak się tylko głośno zastanawiam... jakoś jak były plotki niepotwierdzone o Nicki to nikt nie protestował i nie wznosił krzyku, że nigdzie nie potwierdzone, że po co gadacie itd... dajcie nam teraz się 5 minut pocieszyć
może to nasze ostatnie w tym sezonie chwile radości, bo niepokonany Gorzów, czy wzmocniona Wisła mogą nam nie pozwolić na radość po sezonie...
jeśli zaś chodzi o Ford - oby jej (i potencjalnym przyszłym koleżankom) zdrowie dopisywało...! Ciekaw jestem, czy jej przyjście odbędzie się kosztem jakiejś innej Amerykanki? najbliżej jest chyba Coleman, która niby ma się dopiero stawić w Polkowicach (oficjalnie). może już nie wróci...
pozrawiam
jeśli zaś chodzi o Ford - oby jej (i potencjalnym przyszłym koleżankom) zdrowie dopisywało...! Ciekaw jestem, czy jej przyjście odbędzie się kosztem jakiejś innej Amerykanki? najbliżej jest chyba Coleman, która niby ma się dopiero stawić w Polkowicach (oficjalnie). może już nie wróci...
pozrawiam
mamy i potwierdzenie

Witamy zatem Ford w Polkowicach

Wiemy już, kto będzie ostatnim wzmocnieniem CCC Polkowice. Choć brzmi to wręcz niewiarygodnie, działaczom pomarańczowych udało się namówić do gry w CCC Amerykankę Cheryl Ford, absolutną gwiazdę światowej koszykówki!
Niespełna 29-letnia zawodniczka, mogąca występować na obu pozycjach podkoszowych, w czwartek odesłała do klubu podpisany kontrakt. Jej przylot do Polski jest zaplanowany na przyszły tydzień.
- Jestem w szoku - nie kryje Krzysztof Korsak, prezes CCC. - To dla nas olbrzymie wyróżnienie, bo wcale nie przebiliśmy licznej konkurencji pod względem finansowym. Wiemy jednak, że Cheryl zasięgała opinii na temat miasta i klubu od innych zawodniczek i to ją ostatecznie przekonało.
Mierząca 191 centymetrów Ford ma na koncie trzy tytuły mistrzyni WNBA zdobyte w barwach Detroit Shock (2003, 2006, 2008). Jako jedyna zawodniczka w historii ligi w jednym sezonie (2003) zdobyła mistrzostwo WNBA i prestiżowe wyróżnienie dla najlepszej debiutantki roku (Rookie of the Year). Czterokrotnie (2004-2007) była wybierana do drużyny Gwiazd Ligi (All-Star Team). W WNBA nowa koszykarka CCC rozegrała 196 spotkań, w których rzuciła łącznie 2116 punktów i zebrała 1907 piłek. W ostatnim sezonie jej średnie to 7,8 punktów i 10 zbiórek.
Na europejskich parkietach grała w lidze izraelskiej (Electra Ramat Hasharon - sezon 2005/2006, śr. 17,9 pkt. i 11 zb. na mecz) i rosyjskiej. Z UMMC Jekaterynburg podpisała jeden z najbardziej lukratywnych kontraktów w historii żeńskiej koszykówki. Nieoficjalnie mówiło się, że za 3 lata gry w Rosji Amerykanka miała skasować ok. 2,3 mln dolarów! Kontuzje (dwukrotnie uraz kolana - 2007, 2008) pokrzyżowały jednak jej plany, choć jeszcze w sezonie 2006/2007 Ford zdążyła potwierdzić klasę, notując w barwach UMMC (w rozgrywkach Euroligi) solidne statystyki (13,5 pkt., 10,8 zb.).
W koszykarskim światku Ford znana jest też z bycia córką bardzo znanego ojca, którym jest najsłynniejszy Listonosz świata, Karl Malone, gwiazda NBA dwóch ostatnich dekad XX wieku.
Co ciekawe, Cheryl Ford była już w Polkowicach. W poprzednim sezonie Amerykanka spędziła tutaj kilka marcowych dni. Obejrzała m. in. fantastyczne zwycięstwo CCC nad Wisłą Kraków (70:66). Po spotkaniu Ford udzieliła wywiadu naszej gazecie. Zapytana o to, czy zagra kiedyś w CCC, nie wykluczyła takiej możliwości. Wówczas wydawało się to kompletną abstrakcją, a dziś, można rzec, słowo stało się ciałem. Na parkietach Ford (!) Germaz Ekstraklasy (cóż za nomen omen) Amerykanka powinna być wielką gwiazdą, bo ciekawszym koszykarskim życiorysem spośród zawodniczek grających w naszej lidze w ostatnich latach, legitymowały się chyba tylko niesamowite Tamika Catchings, Chamique Holdsclaw i Katie Smith.
- Nie oczekuję od niej efektownych statystyk, bo znacznie ważniejszy będzie dla nas efekt końcowy, czyli wynik zespołu na koniec sezonu. Bez wątpienia Cheryl jest jednak najbardziej renomowaną zawodniczką, jaką udało nam się zakontraktować w historii klubu - dodaje prezes CCC.
Gazeta Wrocławska

Witamy zatem Ford w Polkowicach
- ginda
- Senior
- Kontaktowanie:
Teraz można Gratulować. Oby był to udany transfer... Brawa też dla klubu, czekałem na takie info już przed świętami 
Znakomitą niespodziankę na początku roku dla swoich kibiców przygotowali działacze CCC Polkowice. Od czwartku zawodniczką tego klubu jest Cheryl Ford, jedna z największych gwiazd żeńskiego basketu!
- Nie oczekuję od niej efektownych statystyk, bo znacznie ważniejszy będzie dla nas efekt końcowy, czyli wynik zespołu na koniec sezonu. Bez wątpienia Cheryl jest jednak najbardziej renomowaną zawodniczką, jaką udało nam się zakontraktować w historii klubu - powiedział Krzysztof Korsak, prezes polkowickiego klubu "Gazecie Wrocławskiej".
Cheryl Ford to córka Karla Malone'a, byłej gwiazdy zawodowej ligi NBA. Mierząca 191 cm, 29-letnia koszykarka poszła w ślady swojego ojca i robi karierę w żeńskim baskecie. Na swoim koncie ma trzy mistrzowskie tytuły WNBA z zespołem Detroit Shock. W dotychczasowej historii tych rozgrywek zalicza się do jednej z najlepszych jej zawodniczek. Ma za sobą udane występy także w Europie, grając w izraelskim Electra Ramat Hasharon oraz rosyjskim UMMC Jekaterynburg. Kontrakty w tych dwóch klubach opiewały na kilka milionów dolarów.
CCC Polkowice do takich krezusów finansowych nie należy. Amerykanka nie trafiła do tego zespołu ze względu na lukratywne warunki. - To dla nas olbrzymie wyróżnienie, bo wcale nie przebiliśmy licznej konkurencji pod względem finansowym. Wiemy jednak, że Cheryl zasięgała opinii na temat miasta i klubu od innych zawodniczek i to ją ostatecznie przekonało - mówi Korsak.
www.sportowefakty.pl
zwycięstwa poczuć smak,
dopingiem was wspieramy,
a wiarę w sercu mamy,
zwycięstwa poczuć smak,
dopingiem was wspieramy,
a wiarę w sercu mamy,
No i bardzo fajnie!! Wolę takie nowości, niż te dobiegające z Gdyni. Już się nie mogę doczekać na pojedynek Anosike z Ford
już 2010-01-30, 18:00, Avenida de Chopin, Gorzow. Wszystko wskazuje jednak na to (o ile Lotos się nie "opamięta" w tym kryzysie), że CCC i Wisła wpadną na siebie w PO z pozycji 2 i 3.
Absolutne gratulacje 
Brąz ///Srebro///Srebro///Złoty-brąz!!!
- bart_81
- Senior
- Kontaktowanie:
Kuba pisze:czekamy już chyba tylko na oficjalne potwierdzenie... u kolegów z Gorzowa można ostatnimi czasy zaobserwować pewną dziwną "wrażliwość"... najpierw przy okazji transferu Paulina Pawlak do Wisły, a teraz przy spekulacjach na temat Ford w Polkowicach. nie wiem czy to 'odwet', że transfer (jeszcze droższy niż przed rokiem, a już wówczas mówiliście, że przepłaciliście) Anosike przeszedł bez większego echa... tak się tylko głośno zastanawiam... jakoś jak były plotki niepotwierdzone o Nicki to nikt nie protestował i nie wznosił krzyku, że nigdzie nie potwierdzone, że po co gadacie itd... dajcie nam teraz się 5 minut pocieszyćmoże to nasze ostatnie w tym sezonie chwile radości, bo niepokonany Gorzów, czy wzmocniona Wisła mogą nam nie pozwolić na radość po sezonie...
jeśli zaś chodzi o Ford - oby jej (i potencjalnym przyszłym koleżankom) zdrowie dopisywało...! Ciekaw jestem, czy jej przyjście odbędzie się kosztem jakiejś innej Amerykanki? najbliżej jest chyba Coleman, która niby ma się dopiero stawić w Polkowicach (oficjalnie). może już nie wróci...![]()
![]()
pozrawiam
U jakich kolegów z Gorzowa?..raptem u jednego, który słusznie domagał się potwierdzenia zanim ogłosi sie transfer.
Co do Anosike to nikt nie protestował bo u nas nikt nie napisał wprost że "Anosike w Gorzowie" przed oficjalna informacją (były jedynie domysły).
I jeszcze jedno dla mnie to transfery naszych zawodniczek mogą przechodzić bez wiekszego echa, wazniejsze jest chyba to jak będą pozniej prezentowac sie na parkiecie..Ford jest nowoscią w naszej lidze i stąd takie zainteresowanie forumowiczów..
-
koszykarz
no no no. Nie pamiętam już takiego STYCZNIA w FGE...
Absolutnie równe szanse na mistrza mają Wisła , Orzeł i Gorzów - zależy kto na kogo wpadnie w półfinałach.
Gorzów prowadzi a więc w półfinale ,,raczej '' trafi na Lotos - i patrząc na kłopoty Lotosu - powinien przejść...
Będzie ciekawie jednym słowem - szkoda że niestety w Enerdze nie wyszło nic z planów
Po cichu liczę że wskoczymy do ,,4'' za Lotos - ale ciężko będzie...
Absolutnie równe szanse na mistrza mają Wisła , Orzeł i Gorzów - zależy kto na kogo wpadnie w półfinałach.
Gorzów prowadzi a więc w półfinale ,,raczej '' trafi na Lotos - i patrząc na kłopoty Lotosu - powinien przejść...
Będzie ciekawie jednym słowem - szkoda że niestety w Enerdze nie wyszło nic z planów
Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”