PS. Wiadomo już kto odejdzie z Polkowic (pozbycie się Coleman uznałbym za duży błąd, wolałbym pożegnać Biryuk, Parker czy Toffi)? Czy może zostanie cała 7 zagranicznych?
Co słychać w Polkowicach??
Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba
Re: Co słychać w Polkowicach??
To tez oficjalnie przyłączam sie do gratulacji
Ford w pełnie formy i chęci to dla mnie top10 na świecie i ściągniecie takiej zawodniczki to ogromny sukces. Z drugiej jednak strony obawy może budzić jej stan zdrowia a mnie ciężko uwierzyć też w jej jakąś specjalną ambicję.. dlatego jak dla mnie może być równie dobrze największą gwiazdą ligi jak również i największym rozczarowaniem.. ja w każdym razie mając w tym momencie do wyboru ją albo Anosike wziąłbym tę drugą.
PS. Wiadomo już kto odejdzie z Polkowic (pozbycie się Coleman uznałbym za duży błąd, wolałbym pożegnać Biryuk, Parker czy Toffi)? Czy może zostanie cała 7 zagranicznych?
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...
Biruk i tak ma sezon z głowy, więc zostaje 6 zagranicznych i gra gitara.
Gratulacje za kapitalny transfer oczywiście się należą. W przeciwieństwie do Greebo, ja gdybym miał wybierać między Ford a Anosike, stawiałbym na tą pierwszą. Na koniec sezonu zobaczymy, kto stawiał na właściwego konia
Wcześniej ktoś napisał, że CCC czkawką odbija się brak Gajdy. Nie byłbym pewien, czy to Gajda nie ma teraz czkawki, że jednak nie została w Polkowicach.

Gratulacje za kapitalny transfer oczywiście się należą. W przeciwieństwie do Greebo, ja gdybym miał wybierać między Ford a Anosike, stawiałbym na tą pierwszą. Na koniec sezonu zobaczymy, kto stawiał na właściwego konia
Wcześniej ktoś napisał, że CCC czkawką odbija się brak Gajdy. Nie byłbym pewien, czy to Gajda nie ma teraz czkawki, że jednak nie została w Polkowicach.
bball
Patrząc na wszystkie suche statystyki w najlepszej lidze świata jaką jest WNBA, to Ford troszkę odstaje do Anosike, Jedynie w czym jest lepsza, to w zbiórkach, a wszystkie inne statystyki są na korzyść Nicki, jest skuteczniejsza, ma więcej przechwytów i asyst no i zdarzyło jej się trafić za 3. Choć, i tak Cheryl Ford to jeden z największych hitów transferowych.
Gamajaszi pisze:Patrząc na wszystkie suche statystyki w najlepszej lidze świata jaką jest WNBA, to Ford troszkę odstaje do Anosike, Jedynie w czym jest lepsza, to w zbiórkach, a wszystkie inne statystyki są na korzyść Nicki, jest skuteczniejsza, ma więcej przechwytów i asyst no i zdarzyło jej się trafić za 3. Choć, i tak Cheryl Ford to jeden z największych hitów transferowych.
Jak zawsze w tej zabawie trzeba wziąć poprawkę na to kto w jakim gra zespole, a tu jednak jest/była spora różnica między Shock a Lynx, oraz co za tym idzie, konkurencją między podkoszowymi w jednym i drugim zespole.
"Powiem Ci, to zapomnisz. Pokażę- zapamiętasz. Zainteresuję cię- wtedy zrozumiesz."
Ale Ałgaja, zobacz, że miedzy czasem spędzonym na boisku przez Ford a Anosike jest tylko 3 minuty różnicy w średniej.
flash pisze:W przeciwieństwie do Greebo, ja gdybym miał wybierać między Ford a Anosike, stawiałbym na tą pierwszą. Na koniec sezonu zobaczymy, kto stawiał na właściwego konia
Sprowokowaliście mnie i dopiero spojrzałem na statystyki WNBA 2009 i wychodzi na to, że Anosike bije Ford na głowe, co bym nie sprawdził (Efficiency, Pts/Reb/Ast, Blocks itd.) Anosike pozycje 5-15, Ford od 40 w dół, ale może czegoś nie uwzględniłem (kontuzje?). Poza tym Anosike zna smak PLKK i Gorzowa (taktyka itd.), więc nie powinno być jakiś zaskoczeń. Niemniej nazwisko i renoma jest po stronie Ford i ciężko będzie teraz stwierdzić, kto stawiał na właściwego konia
Gamajaszi pisze:Ale Ałgaja, zobacz, że miedzy czasem spędzonym na boisku przez Ford a Anosike jest tylko 3 minuty różnicy w średniej.
Liczy się też rola i autorytet w drużynie, a tu chyba wątpliwości nie ma żadnych
Gamajaszi pisze:Ale Ałgaja, zobacz, że miedzy czasem spędzonym na boisku przez Ford a Anosike jest tylko 3 minuty różnicy w średniej.
Ok, tylko w Shock jest trochę więcej gwiazd niż w Lynx, a piłka jest tylko jedna i dzielić się nią trzeba
Moim zdaniem jeśli chodzi o umiejętności to więcej potrafi Ford, ale że w koszykówce liczy się też stan zdrowia (m.in. po kontuzjach), etap w karierze, ambicja itd., itp. ..to jestem bardzo ciekawa jak będzie wyglądał pojedynek obu pań
"Powiem Ci, to zapomnisz. Pokażę- zapamiętasz. Zainteresuję cię- wtedy zrozumiesz."
Różnica jest taka, że Ford miała kontuzję na początku sezonu i gra w Shock, gdzie chętnych do punktowania jest bardzo wiele. Fakt, wcześniej punktowała więcej w podobnie zmontowanym zespole, więc powiedziałbym, że lekką obsuwę ma. Anosike jest gwiazdą w Lynx, w dodatku jest po sezonie, w którym połamała się zaraz na początku Augustus, więc tu z kolei zawodniczek od punktowania było mniej a i rywalizacja na centrze też mniejsza. Niemniej uważam, że w WNBA Anosike jest cokolwiek underrated jak na to co gra.
Gratulacje dla CCC. Mocna rzecz, oby tylko nie skończyło się tak jak z Pierson...
Gratulacje dla CCC. Mocna rzecz, oby tylko nie skończyło się tak jak z Pierson...
Alem dyskusje wywołał.. zeby bylo jasne - uważam ze Ford jest zawodniczką z wyższej półki od Anosike. (porwnywac ich statystyki bez patrzenia na zespoły w jakich graja i role jakie w nich pełnia jest bezsensowne) Kwestia tylko tego jaki procent swoich umiejętności będzie w stanie pokazać - tu spodziewam sie sporej przewagi Anosike.
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...
Już nie długo będziemy mieli okazje, ocenić grę obu pań w bezpośrednim pojedynku, choć i tak uważam. Że ocena i przydatność obu zawodniczek w ich zespołach powinna zostać dokonana po co najmniej 5 meczach.
-
daniel_balinski
- Nowy na forum
Przy okazji Amerykanek zawsze czas weryfikuje, czy jest przydatna dla drużyny. Mam spore obawy, czy Ford będzie się podobało w Polkowicach... ale zobaczymy. Na pewno fajnie będzie ją zobaczyć na polskich boiskach.
Oczywiście, że fajnie. Powiem jeszcze, że im więcej takich transferów w obojętnie jakim klubie tym lepiej! Przecież zyskuje na tym widowisko! Dlatego szkoda, że Tamiki Catchings w tym sezonie nie zobaczymy w Polsce.
- bart_81
- Senior
- Kontaktowanie:
Pomijając juz fakt, która z nich jest lepsza czysto koszykarsko, istnieje jeszcze coś takiego wpasowanie zawodniczki do stylu gry jaki preferuje dany trener. A jestem przekonany, że Pan Darek doskonale wie jakiego charakteru gracza potrzebował. Anosike jest młoda, ambitna, niezmanierowana i głodna sukcesów i wydaje mi się, że te cechy są dla naszego trenera ważniejsze niż np. nieco mniejsze umiejętności. Poza tym jest na fali wznoszącej natomiast Ford już raczej lepsza nie będzie. Ale oczywiście to kto kogo lepiej "wpasował" do druzyny okaże sie za kilka miesięcy. każdy ma swoją koncepcje budowania zespołu 
Według mnie koszykarsko zdecydowanie lepsza jest jednak Ford.
Ta zawodniczka ma z pewnością szerszy repertuar zagrań od Anosike i jak ktos juz wspomniał więcej umie.
Ale właśnie - kontuzja plus fakt, że Anosike grała już w Gorzowie i PLKK, plus fakt, ze Nikolika Nonyleum (i ileś tam jeszcze imion dodatkowych, chyba sam czort wie dokładnie ile) jest młodsza trochę zaciera jednak różnicę na chwilę obecną.
Natomiast pamiętajmy, że Ford w formie to pies na zbiórki i prawdziwa królowa tablic.
Naprawdę niezły transfer Orła, po Kacz to wg mnie druga najlepsza amerykańska zawodniczka jaka grała (aktualnie będzie grać) w PLKK
Anosike naturalnie to olbrzymie wzmocnienia dla Gorzowa bo Piekarska nawet jesli gra nieco lepiej niż w repie to i tak jest pod koszem z nią czarna rozpacz.
Ta zawodniczka ma z pewnością szerszy repertuar zagrań od Anosike i jak ktos juz wspomniał więcej umie.
Ale właśnie - kontuzja plus fakt, że Anosike grała już w Gorzowie i PLKK, plus fakt, ze Nikolika Nonyleum (i ileś tam jeszcze imion dodatkowych, chyba sam czort wie dokładnie ile) jest młodsza trochę zaciera jednak różnicę na chwilę obecną.
Natomiast pamiętajmy, że Ford w formie to pies na zbiórki i prawdziwa królowa tablic.
Naprawdę niezły transfer Orła, po Kacz to wg mnie druga najlepsza amerykańska zawodniczka jaka grała (aktualnie będzie grać) w PLKK
Anosike naturalnie to olbrzymie wzmocnienia dla Gorzowa bo Piekarska nawet jesli gra nieco lepiej niż w repie to i tak jest pod koszem z nią czarna rozpacz.
Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”