Dariusz Maciejewski trenerem reprezentacji

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

friel
Kadet

Re: Dariusz Maciejewski trenerem reprezentacji

Postautor: friel » 30 grudnia 2009, 17:39

Najwyraźniej ma coś do tej zawodniczki :) może gadał z Toruńskim sztabem(taki żart)
Brąz ///Srebro///Srebro///Złoty-brąz!!!

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 30 grudnia 2009, 20:41

koszykarz pisze:Szkoda że nie ma Gali - generalnie powołał Tomiałowicz , Sosna , Idczak , Kaczmarczyk - więc mógł dookoptować Eweline....

nie panikuj....równie dobrze mógłbym napisać.....czemu nie ma Pati Gulak? :roll:
Na zawsze w sercu-Katarzynki!!!(1992-do końca mego życia)

http://marlow.blox.pl/html

Didi23
Nowy na forum

Postautor: Didi23 » 31 grudnia 2009, 01:18

Troche dziwne ze nie ma Gali skoro w tunieju u 20 zostala nazwana najlepsza zawodniczka , mysle ze to dflatego ze sa z nia zawirowania teraz mysle ze na ME juz bedzie powolana napewno bo udowodni na co ja stac

hermes46
Kadet

Postautor: hermes46 » 31 grudnia 2009, 05:59

przepraszam a w jakim klubie gra Ewelina Gala? Zrezzygnowała z Energi kto gdzie gra?
Wydaje mi sie ze dopoki nie załatwi spraw z klubem o kadrze narodowej moze zapomniec.
A co zrobi jak p. Maciejewski dałby Jej 8 min. a nie 12 na gre na boisku?A jak krzyknie? Obrazi się?
kwassek pisze:...Chyba że naprawde jesteście tak krótkowzroczni jeżdżac na te wyjazdy gdzie biją Wam brawo (jak dla mnie to troche wiocha cieszyć się że biją mi brawo bo gdzieś przyjechałem... no ale chuj nie moja sprawa jakie kto w życiu ma kibicowskie priorytety)

Didi23
Nowy na forum

Postautor: Didi23 » 31 grudnia 2009, 11:44

ty jestes nienormalny koles wiesz o tym? jestes jakims dzieciakiem co gowno wie o czymkolwiek, czy ty naprawde nie widzisz ze problemem jest tu wasz zalosnie prowadzony klub? otworz oczy dzieciaku..! Koles bije laske dwa razy a ty sie zachowujesz jakbys nie wiedzial w czym problem! czy ona sie obraza jak na nia krzyczy? chyba nie wiec pomysl bo jestes zalosny

Awatar użytkownika
markylipek
Młodzik

Postautor: markylipek » 31 grudnia 2009, 12:32

Właściwie można powiedzieć że nie ma żadnych niespodzianek w powołaniach... Co do Gali to jeszcze troche musi jednak poczekać na to powołanie, raczej nie powinna być o to obrażona bo zapewne dostanie swoją szansę.

To pierwsze spotkanie, najważniejsze w tym wszystkim to rozmowa każdej z dziewczyn z trenerem, w końcu Maciejewski ma orientacje kto jak gra, więc pozostaje tylko kwestia ustalenia kto chce w ogóle grać dla reprezentacji...

hermes46
Kadet

Re:

Postautor: hermes46 » 31 grudnia 2009, 12:37

Didi23 pisze:ty jestes nienormalny koles wiesz o tym? jestes jakims dzieciakiem co gowno wie o czymkolwiek, czy ty naprawde nie widzisz ze problemem jest tu wasz zalosnie prowadzony klub? otworz oczy dzieciaku..! Koles bije laske dwa razy a ty sie zachowujesz jakbys nie wiedzial w czym problem! czy ona sie obraza jak na nia krzyczy? chyba nie wiec pomysl bo jestes zalosny

Do kogo te teksty?????
masz w lustro w domu? popatrz na nnie i zobaczysz wszystkie okreslenia którymi na mnie napisałes! Nie napisałem nic dziwnego, nienormalnego! Poprostu nie grasz w klubie= nie grasz w kadrze. Dla mnie to jest NORMALNE!!!!!
Dziwne by było zawodniczka bez klubu gra w kadrze!
Jaki to przykład dla innych zawodniczek? Bo sie nazywa Ewelina Gala i walnał ja Edo trzeba z Niej zrobic Świeta Krowe? I za uderzenie ma grac w kadrze?!!!Ze wspólczucia ma byc powołana!?
A czy p. Maciejewski nie jest trEnerem Energi, wiec co ma PIERNIK DO WIATRAKA??? ŻAL MI EWELINY ALE TO NIE JEST POWÓD ZEBY JA POWOŁYWAC DO KADRY NARODOWEJ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1
I druga sprawa kogo obchodzi w temacie o Kadrze narodowej sposób w jaki prowadzony jest torunski klub? Moze sam zajmij sie tym klubem, to bedzie super!
Ostatnio zmieniony 31 grudnia 2009, 12:57 przez hermes46, łącznie zmieniany 1 raz.
kwassek pisze:...Chyba że naprawde jesteście tak krótkowzroczni jeżdżac na te wyjazdy gdzie biją Wam brawo (jak dla mnie to troche wiocha cieszyć się że biją mi brawo bo gdzieś przyjechałem... no ale chuj nie moja sprawa jakie kto w życiu ma kibicowskie priorytety)

friel
Kadet

Postautor: friel » 31 grudnia 2009, 12:54

Fakt jest taki ,że najpierw Darek musi chcieć ją w kadrze ;) puki co daleko do tego .
Przede wszystkim w kadrze będą walczaki nie będzie żadnych dziewczyn z którymi są jakiekolwiek problemy .
Albo możesz być z kadrą na 100% albo Cię w niej nie będzie.

hermes46
Kadet

Postautor: hermes46 » 31 grudnia 2009, 12:58

friel pisze:Fakt jest taki ,że najpierw Darek musi chcieć ją w kadrze ;) puki co daleko do tego .
Przede wszystkim w kadrze będą walczaki nie będzie żadnych dziewczyn z którymi są jakiekolwiek problemy .
Albo możesz być z kadrą na 100% albo Cię w niej nie będzie.

100% RACJA!!!

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Re:

Postautor: matrix » 31 grudnia 2009, 16:24

Didi23 pisze: czy ty naprawde nie widzisz ze problemem jest tu wasz zalosnie prowadzony klub?

dziwne,ze dopóki Ewela grała w Toruniu to był też chyba to twój klub.... :lol:
Zmienne masz uczucia niczym flaga na wietrze....
Ewelina Gala i każda inna koszykarka nie ma czego szukać w kadrze narodowej bez regularnych wystepów na ligowym parkiecie!!!!
Na zawsze w sercu-Katarzynki!!!(1992-do końca mego życia)

http://marlow.blox.pl/html

hermes46
Kadet

Postautor: hermes46 » 31 grudnia 2009, 18:21

to mnie nie dziwi. Matrix pamietasz jak Katarzynki grały w I lidze? Na hali było około 100 osób! Przyszły sukcesy pojawili sie Janusze! Teraz kłopoty i mamy To Oni! Tak tez bedzie z kadra. Prawie wszyscy pisali ochy i achy na Maciejewskiego zacznie sie seria porazek beda na nim psy wieszac

daniel_balinski
Nowy na forum

Postautor: daniel_balinski » 08 stycznia 2010, 15:09

Pierwszy sprawdzian selekcjonera kadry
2010-01-08 12:11:00
W sobotę w Pruszkowie rozegrany zostanie Mecz Gwiazd Polskiej Ligi Koszykówki Kobiet pomiędzy reprezentacją Polski i Drużyną Gwiazd Ligi. Będzie on okazją do debiutu Dariusza Maciejewskiego w roli selekcjonera.

– Od sześciu lat jestem szkoleniowcem centralnym przy różnego rodzaju grupach wiekowych, dlatego nie odczuwam przejścia z trenera klubowego, którym wciąż pozostaję, w trenera kadry – mówi nam Maciejewski, którego tuż przed Świętami Bożego Narodzenia nominowano na tę prestiżową posadę. Zarys wizji reprezentacji stworzył już podczas konkursu, gdyż takie były wymagania Polskiego Związku Koszykówki. – Jest to wyznacznik mojej pracy, ale trzeba być elastycznym i dostosować się do panujących warunków – przypomina.

Mecz Gwiazd PLKK będzie okazją do spotkania nie tylko z zawodniczkami aspirującymi do gry w drużynie narodowej, ale i całym środowiskiem koszykarskim. Jego poparcie może się okazać niezwykle pomocne podczas przygotowań do Mistrzostw Europy 2011 w Polsce. – Zdecydowałem się na powołanie aż 20 koszykarek, abyśmy mogli usiąść grupowo, porozmawiać i ustalić warunki współpracy. Z niektórymi osobami przeprowadzę indywidualne dyskusje, by wyczuć nastawienie na sprawy reprezentacji – wyjaśnia. Ponadto dojdzie do spotkania z prezesem PZKosz, Romanem Ludwiczukiem i przedstawicielami klubów ekstraklasy. Jednym z tematów będzie terminarz rozgrywek w docelowym sezonie.

W Pruszkowie zabraknie Agnieszki Bibrzyckiej. Na chwilę obecną jest to jedyna zawodniczka występująca zagranicą, którą Maciejewski widzi w kadrze. – Zrobiłem także przegląd zawodniczek o polskich korzeniach w Stanach Zjednoczonych, które występują na poziomie uniwersyteckich rozgrywek. Na papierze wyglądają naprawdę dobrze i warto się im bliżej przyjrzeć – opowiada o autorskim pomyśle na zwiększenie rywalizacji.

Wśród powołanych znalazły się Ewelina Kobryn i Agnieszka Majewska, występujące na co dzień w Wiśle Can-Pack Kraków. Dla pozostałych droga do reprezentacji stoi otworem. Warunek jest jeden, w drugiej części sezonu muszą udowodnić, że zasługują na szansę. – Anna Wielebnowska czy Magdalena Skorek to zawodniczki, które mają prawo myśleć o powołaniach. Ale muszą grać i udowodnić swoją przydatność – komentuje.

- Każdy gracz podczas zmiany klubu powinien być świadomy, jaką rolę będzie pełnił w drużynie. Z rezerwowego nie będzie pożytku, na pewno nie na poziomie reprezentacji seniorek – zaznacza Maciejewski. Sam jednak nie chce stawać się komentatorem zmian pracodawców. – To jest osoba dorosła, która decyduje o prowadzeniu swojej kariery. Ja nie będę się nigdy włączał w tego typu sprawy – odpowiada na pytanie o zakontraktowaniu przez Wisłę Can-Pack reprezentacyjnej rozgrywającej Pauliny Pawlak. Odniósł się przy tym do doniesień na temat kiepskiej sytuacji finansowej Lotosu Gdynia. – Ani dla trenera klubowego, ani dla trenera kadry nie jest to dobra wiadomość. Sam przez to przechodziłem w Stilonie Gorzów. Trzymam kciuki za prezesa Mieczysława Krawczyka i gdyńską koszykówkę – życzy ugaszenia chwilowych kłopotów.

źródło: www.sportowetempo.pl

friel
Kadet

Postautor: friel » 08 stycznia 2010, 16:23

czyżby Pawlak zamykała sobie drogę do kadry? oj dziwne rzeczy się dzieją .
Ale fakt u Darka musi w 100% wszystko grać by zawodniczka miała wyjść na parkiet

anatol
Żak

Postautor: anatol » 08 stycznia 2010, 17:24

daniel_balinski pisze:Pierwszy sprawdzian selekcjonera kadry
2010-01-08 12:11:00
W sobotę w Pruszkowie rozegrany zostanie Mecz Gwiazd Polskiej Ligi Koszykówki Kobiet pomiędzy reprezentacją Polski i Drużyną Gwiazd Ligi. Będzie on okazją do debiutu Dariusza Maciejewskiego w roli selekcjonera.

– Od sześciu lat jestem szkoleniowcem centralnym przy różnego rodzaju grupach wiekowych, dlatego nie odczuwam przejścia z trenera klubowego, którym wciąż pozostaję, w trenera kadry – mówi nam Maciejewski, którego tuż przed Świętami Bożego Narodzenia nominowano na tę prestiżową posadę. Zarys wizji reprezentacji stworzył już podczas konkursu, gdyż takie były wymagania Polskiego Związku Koszykówki. – Jest to wyznacznik mojej pracy, ale trzeba być elastycznym i dostosować się do panujących warunków – przypomina.

Mecz Gwiazd PLKK będzie okazją do spotkania nie tylko z zawodniczkami aspirującymi do gry w drużynie narodowej, ale i całym środowiskiem koszykarskim. Jego poparcie może się okazać niezwykle pomocne podczas przygotowań do Mistrzostw Europy 2011 w Polsce. – Zdecydowałem się na powołanie aż 20 koszykarek, abyśmy mogli usiąść grupowo, porozmawiać i ustalić warunki współpracy. Z niektórymi osobami przeprowadzę indywidualne dyskusje, by wyczuć nastawienie na sprawy reprezentacji – wyjaśnia. Ponadto dojdzie do spotkania z prezesem PZKosz, Romanem Ludwiczukiem i przedstawicielami klubów ekstraklasy. Jednym z tematów będzie terminarz rozgrywek w docelowym sezonie.

W Pruszkowie zabraknie Agnieszki Bibrzyckiej. Na chwilę obecną jest to jedyna zawodniczka występująca zagranicą, którą Maciejewski widzi w kadrze. – Zrobiłem także przegląd zawodniczek o polskich korzeniach w Stanach Zjednoczonych, które występują na poziomie uniwersyteckich rozgrywek. Na papierze wyglądają naprawdę dobrze i warto się im bliżej przyjrzeć – opowiada o autorskim pomyśle na zwiększenie rywalizacji.

Wśród powołanych znalazły się Ewelina Kobryn i Agnieszka Majewska, występujące na co dzień w Wiśle Can-Pack Kraków. Dla pozostałych droga do reprezentacji stoi otworem. Warunek jest jeden, w drugiej części sezonu muszą udowodnić, że zasługują na szansę. – Anna Wielebnowska czy Magdalena Skorek to zawodniczki, które mają prawo myśleć o powołaniach. Ale muszą grać i udowodnić swoją przydatność – komentuje.

- Każdy gracz podczas zmiany klubu powinien być świadomy, jaką rolę będzie pełnił w drużynie. Z rezerwowego nie będzie pożytku, na pewno nie na poziomie reprezentacji seniorek – zaznacza Maciejewski. Sam jednak nie chce stawać się komentatorem zmian pracodawców. – To jest osoba dorosła, która decyduje o prowadzeniu swojej kariery. Ja nie będę się nigdy włączał w tego typu sprawy – odpowiada na pytanie o zakontraktowaniu przez Wisłę Can-Pack reprezentacyjnej rozgrywającej Pauliny Pawlak. Odniósł się przy tym do doniesień na temat kiepskiej sytuacji finansowej Lotosu Gdynia. – Ani dla trenera klubowego, ani dla trenera kadry nie jest to dobra wiadomość. Sam przez to przechodziłem w Stilonie Gorzów. Trzymam kciuki za prezesa Mieczysława Krawczyka i gdyńską koszykówkę – życzy ugaszenia chwilowych kłopotów.

źródło: http://www.sportowetempo.pl

Ale Kasi jakoś rola rezerwowej w Gorzowie jakoś drogi do reprezentacji nie zamknęła!!!!!!!!!!!!!!!!

Awatar użytkownika
markylipek
Młodzik

Postautor: markylipek » 08 stycznia 2010, 17:28

Rezerwowa czyli kto? Ta zawodniczka która nie wychodzi w pierwszej piątce nie ma szans? A może ta co gra 20 lub mniej minut w meczu? W ostatnim spotkaniu pucharowym Energi zaszła pomyłka w protokole i w pierwszej "5" wyszła Bajerska kosztem Gajdy. Czyli nasza Agata nie ma szans na reprezentowanie Polski bo zaczęła mecz de facto na ławie?

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”