Regulamin Fantasy PLKK 2009/10

Wykaż się wiedzą o baskecie, sam wygraj ligę...

Moderatorzy: BARTOLINO, Moderatorzy

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Re: Regulamin Fantasy PLKK 2009/10

Postautor: Greebo » 14 stycznia 2010, 22:59

Oj, jaki sprzeciw. OK, przed sezonem zapomniałem dopisać do regulaminu że zawodniczki kóre odchodzą z PLKK mogą być oddawane tylko na najbliższej licytacji (bo było spore niezadowolenie rok temu ze można je było trzymać az do końca) nie sadziłem ze to wywoła jakies niezadowolenie. Trudno, wycofuje to, wejdzie ten przepis w życie za rok.
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 14 stycznia 2010, 23:21

póki co to było zwykłe pytanie, a nie żaden sprzeciw, bo przegladając regulamin nie doczytałam się dlaczego by tak właśnie miało być.
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 15 stycznia 2010, 06:07

Ok, to jesli ktoś uważa ze tego przepisu nie powinno być , to niech sie wypowie do niedzieli godz 20-tej (wtedy zacznie sie licytacja)
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 15 stycznia 2010, 06:41

a jak się nie wypowie odpowiednia licza osób to co? będzie wprowadzenie tego przepisu już teraz do regulaminu?
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

Awatar użytkownika
jimmy
Senior

Postautor: jimmy » 15 stycznia 2010, 09:24

ja jestem przeciw !!

za chwile trzeba będzie grać z prawnikiem, żeby... móc grać :roll:
Cellar Door
No chyba że tutaj są emeryci, renciści, bądź inne osoby, które mają nadmiar czasu wolnego i szperają od A do Z
Obrazek

Kuba
Oldboy

Postautor: Kuba » 15 stycznia 2010, 11:20

przyznam się szczerze, że i mnie nieco zaskoczył ten nowy przepis, ale nie odzywałem się bo na szczęście mnie nie dotyczy ;-) ale spróbuję to przyrównać do jakiejś hipotetycznej sytuacji "z życia wziętej"

jeśli jakiś klub 'sprzedaje' zawodniczke (i ona odchodzi - logiczne :P) zostają po niej pieniądze (średni eval), których przecież wcale nie musi wykorzystywać w pierwszym okienku transferowym (licytacji), bo niekoniecznie ktoś ciekawy musi się w nim pojawić ;-) nie ma przymusu natychmiastowego wykorzystania tego zasobu pieniężno/evalowego.

w kwestii przyszłego sezonu jest to przepis jak najbardziej do przedyskutowania, choć nie wydaje mi się słuszny. ale wszystko pozostawiam decyzjom Ojca Prowadzącego, którey robi tu świetną robotę!

Awatar użytkownika
golew
Kadet

Postautor: golew » 15 stycznia 2010, 11:55

Myślę, że skoro sprawa dotyczy ostatniej licytacji w sezonie, to nie powinno być takich obostrzeń. W końcu to moja sprawa czy trzymam u siebie zawodniczkę, której już nie ma i nie mam z niej pożytku czy ją oddaję by pozyskać kogoś grającego.
Tym razem proponowałabym się wstrzymać z tym przepisem, a przed następnym sezonem pomyśleć.

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: simon » 16 stycznia 2010, 20:54

jestem w takiej sytuacji - mam zawodniczkę Skrba z... dosłownie "średnim" evalem 8,6 - a jeśli mnie ktoś przelicytuje, co bardzo prawdopodobne - co co miałbym zrobić dalej? Rozumiem, że pozostaje mi zamienić na "kogokolwiek" z listy dostępnych?

no dobra - ale jeślibym miał "gwiazdę" C z evalem 25, która złamała nogę - a w najbliższej licytacji byłyby cztery "małe", których nie chcę - do tego mam już dobre małe w zespole - a w kolejnej licytacji już wiadomo, że znajdzie się C którą mógłbym za dotychczas zaoszczędzony i wypracowany potencjał w rozgrywkach (eval mojej byłej gwiazdy) uczciwie "kupić" wetując sobie odejście dotychczasowego gracza, dlaczego miałoby to być niezgodne z duchem gry?

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 17 stycznia 2010, 10:09

Po kolei:
a) Tak, zawodniczki zawsze można by wymieniać z tymi z listy dostępnych
b) pomysły z wprowadzeniem tego typu ograniczeń nie jest mój - w tamtym sezonie sporej liczbie osob nie podobało sie ze w ostatniej wymianie można bylo oddawać zawodniczki które juz od dawna nie graja. Dlatego teraz chciałem wprowadzić cos takiego (choć i tak dodałem małe ograniczenie - konieczność wystawienia zawodniczki w składzie fanatsy)
c) jak już wcześniej napisałem - zapomniałem tego punktu dodać do regulaminu we wrześniu, więc skoro teraz choć jedna osoba jest przeciwko to on nie będzie obowiązywał
d) zapomniałem tez dodać punkt mówiący że zawodniczka niewystępująca juz w PLKK nie może być wystawiana w kolejkach w których liczyłby się jej średni eval.. wiec i to teraz nie obowiązuje
e) przygotowałem listę zawodniczek na licytacje, proszę o sprawdzenie i ewentualne korekty:

Marita Payne C (Australia)
Amber Sprague F/C (USA)
Dellena Criner G (USA)
Aida Pilav F (Bośnia)
Tyesha Fulker C (USA)
Tetyana Shchypakina G (Ukraina)
Paulina Olszak G
Joanna Kulesza F
Nkolika Anosike C (USA)
Louice Halvarsson C (Szwecja)
Tanisha Wright G (USA)
Dominic Seals G (USA)
Maurita Reid G (Jamajka)
Latoya Williams F/C (USA)

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 17 stycznia 2010, 10:34

moja propozycja:
Aida Pilav F/C (Bośnia)- ponieważ na PLKK jest jako F, ale na Fibie jako C.
oraz Paulina Olszak chyba raczej G/F.

BARTOLINO
Administrator

Postautor: BARTOLINO » 17 stycznia 2010, 12:12

Greebo chyba pomyliłeś się odnośnie Seals... Na PLKK ona jest jako "3"-"4" czyli F i podany jej wzrost to 186 cm.
I nie wiem czy nie powinno być jeszcze Pauliny Dąbkowskiej. Wczoraj szukałem jej na liście wolnych zawodniczek i potem sprawdzałem czy była na którejś z poprzednich licytacji i nigdzie jej nie znalazłem. Na PLKK jest podana jako F/C.
"Jeśli człowiek nie odkrył czegoś, za co gotów jest umrzeć, nie jest godzien, by żyć."

https://bartolino78.wordpress.com

rzymi
Oldboy

Postautor: rzymi » 18 stycznia 2010, 22:22

z czystej ciekawości - jaki był powód dyskwalifikacji FANA PLKK?
ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 19 stycznia 2010, 05:53

Ogólnie za to ze biorąc a potem wystawiając zawodniczki do gry zmieniał pozycje na których występują - sytuacja zdarzyła sie nie jeden raz, mimo napomnień z mojej strony.

Awatar użytkownika
golew
Kadet

Postautor: golew » 26 stycznia 2010, 11:21

Czy w II lidze na ostatniej w tym roku licytacji będą do licytowania także zawodniczki Bartasa?

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 26 stycznia 2010, 13:30

Rozważam ta opcje, ale jak na ten moment jest nastawiony na nie (choć chętnie wysłucham argumentów "za") ze względu na baraże pomiędzy I a II liga, a ponieważ w I lidze gra komplet zespołów to jednak trochę ciężej byłoby zmontować silny skład (a i tak zespoły z niższych lig z reguły mają przewagę w barażach)

Na pewno do licytacji nie będą dodane do licytacji zawodniczki z drużyn które odpadły grupach A i B. Tam mogłoby to całkowicie wypatrzyć wyniki.

Wróć do „Fantasy PLKK oraz Basket Quiz”