Powell zdyskwalifikowana do konca sezonu

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Cavek
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: Cavek » 09 marca 2005, 09:50

Zbych pisze:Z całej afery może wyniknąć jeden wielki pozytyw. Na pewno przez pewien okres sędziowie będą na "cenzurowanym" i zwrócą szczególną uwagę na niesportowe zachowania na parkiecie, bez względu na to, kto je popełnia.

Wlasnie a co z Sedziami ? Ciekawe jakie noty dostali za sedziowanie Finalu PP. Tak zalosnego sedziowania dawno nie widzialem, za zaistniala sytuacje tez w czesci ponosza wine, ale krzywdy im chyba nikt nie zrobi .... Nie w STBL ...

Awatar użytkownika
Marco
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Marco » 09 marca 2005, 10:05

Najbardziej to mnie dziwi i wqr..... postawa kibiców Lotosu ktorzy sa wielce oburzeni na fakt, ze Mietta zapowiedział, ze nie bedzie informował o tym zajsciu FIBA, nazywajac prezesa ironicznie "laskawcą". Do tej pory mogli sie chwalic swoim klubikiem, teraz maja 2 afery ktore beda sie ciagly latami!
Obrazek
Obrazek
WislaLive.pl

Waldi
Kadet

Postautor: Waldi » 09 marca 2005, 10:22

Marco TS pisze:Najbardziej to mnie dziwi i wqr..... postawa kibiców Lotosu ktorzy sa wielce oburzeni na fakt, ze Mietta zapowiedział, ze nie bedzie informował o tym zajsciu FIBA, nazywajac prezesa ironicznie "laskawcą". Do tej pory mogli sie chwalic swoim klubikiem, teraz maja 2 afery ktore beda sie ciagly latami!

:shock: ... :lol: :lol: :lol:
(nie chce mi się już nawet pisać o "ekspertach" :lol: )

Gość

Postautor: Gość » 09 marca 2005, 12:12

Mikey pisze:Jesli ktos chce żeby Jelena dostała karę paru meczy (np 5) -co byłoby absurdem - to automatycznie pawell powinna dostać kilkanaście np 15. To co zrobiła czarna było absolutnie niewspółmierne do zachowania Skerovic stąd ban dla gdynianki powinien byc kilka razy większy

Przecież ja o tym pisze cały czas.I tak miało być Skerovic np.na 5 meczy (za pierwszy kopniak) a Powell dożywotnio.(za pobicie)

Awatar użytkownika
Kowalik
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: Kowalik » 09 marca 2005, 12:16

Czytając wypowiedzi pana Tadeusza H. dochodzę do wniosku, że pomoc psychologa to jest potrzebna ale jemu. Ten człowiek jest poprostu nienormalny :!: :!: . A co do kopnięcia Skerovic to moje zdanie jest takie: oczywiście zachowanie jak najbardziej naganne ale ludzie przecież to było lekkie troącenie nogą a nie jakis "megakop". Więc niech nikt nie próbuje w ten sposób tłumaczyc zachowania Pawell bo to bez sensu.
JESTEM DUMNY, ŻE KIBICUJE TEJ DRUŻYNIE !!!

Gość

Postautor: Gość » 09 marca 2005, 12:22

Hersi pisze:Tadeusz Huciński

- Jeśli Skerovic pozwie do sądu Powell, to może przegrać. Rozmawiałem na ten temat z psychologami. Serbka, kopiąc Powell, działała z premedytacją. Amerykanka, oddając jej, w afekcie. To są dwie różne sytuacje. Powell, jako przedstawicielka dominującego w świecie narodu, została sprowokowana przez nieznaną jej zawodniczkę z małego kraju.

Adam Suska - Dziennik Bałtycki

Czego się spodziewać po chamie z SLD.
Zaczłął w miare normalnie :Czyli Skerovic może przegrać (OK można o tym podyskutować)
Potem powiedział że Skerovic działała umyśle a Powell nie.Bzdura Skerovic działała również w efekcie (po faulu Powell nie jakimś super chamskim faulu ale dość ostrym a frustracja graczy obydwu drużyn rosła z minuty na minuty więc potrzebna była tylko iskra zapalna reszta potoczyła się jak w łańcuszku)co oczywiście nie tłumaczy ani jednej a ni drugiej (choć oczywiście Powell bardziej przesadziła).Więc obie działały w efekcie.
Ostatnie zdanie to już sk......Uważam że nie powinno ono pójść płazem Hucińskiemu i powinnien się wytłumaczyć z niego przed szerszym gronie.Wszak on reprezentuje władze PLKK

ravvafan
Nowy na forum

Postautor: ravvafan » 09 marca 2005, 12:23

Ten gośc z góry to ja tylko że zapomniałem się zalogować.
VICTORIA RAVVA TO NAJPIĘKNIEJSZA SPORTSMENKA ŚWIATA!!!!!!!!!!!!!!!!
Obrazek

ravvafan
Nowy na forum

Postautor: ravvafan » 09 marca 2005, 12:26

Hersi pisze:Tadeusz Huciński
były trener reprezentacji
- Jeśli Skerovic pozwie do sądu Powell, to może przegrać. Rozmawiałem na ten temat z psychologami. Serbka, kopiąc Powell, działała z premedytacją. Amerykanka, oddając jej, w afekcie. To są dwie różne sytuacje. Powell, jako przedstawicielka dominującego w świecie narodu, została sprowokowana przez nieznaną jej zawodniczkę z małego kraju.

Adam Suska - Dziennik Bałtycki

Czego się spodziewać po chamie z SLD.
Zaczłął w miare normalnie :Czyli Skerovic może przegrać (OK można o tym podyskutować)
Potem powiedział że Skerovic działała umyśle a Powell nie.Bzdura Skerovic działała również w efekcie (po faulu Powell nie jakimś super chamskim faulu ale dość ostrym a frustracja graczy obydwu drużyn rosła z minuty na minuty więc potrzebna była tylko iskra zapalna reszta potoczyła się jak w łańcuszku)co oczywiście nie tłumaczy ani jednej a ni drugiej (choć oczywiście Powell bardziej przesadziła).Więc obie działały w efekcie.
Ostatnie zdanie to już sk......Uważam że nie powinno ono pójść płazem Hucińskiemu i powinnien się wytłumaczyć z niego przed szerszym gronie.Wszak on reprezentuje władze PLKK

Obrazek

Hersi
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Hersi » 09 marca 2005, 12:30

Anonymous pisze:Potem powiedział że Skerovic działała umyśle a Powell nie.Bzdura Skerovic działała również w efekcie (po faulu Powell nie jakimś super chamskim faulu ale dość ostrym a frustracja graczy obydwu drużyn rosła z minuty na minuty więc potrzebna była tylko iskra zapalna reszta potoczyła się jak w łańcuszku)co oczywiście nie tłumaczy ani jednej a ni drugiej (choć oczywiście Powell bardziej przesadziła).Więc obie działały w efekcie.

Po jakim faulu? Jesli bylby faul to Wisla miala by dodatkowy rzut wolny, a przeciez pilke wyprowadzal z pod wlasnego kosza Lotos. Jesli juz cos piszecie to piszczie chociaz prawde. Bo jak czytam wiekszosc wypocin to mnie na wymioty zbiera :?

ravvafan
Nowy na forum

Postautor: ravvafan » 09 marca 2005, 12:31

Marco TS pisze:Najbardziej to mnie dziwi i wqr..... postawa kibiców Lotosu ktorzy sa wielce oburzeni na fakt, ze Mietta zapowiedział, ze nie bedzie informował o tym zajsciu FIBA, nazywajac prezesa ironicznie "laskawcą". Do tej pory mogli sie chwalic swoim klubikiem, teraz maja 2 afery ktore beda sie ciagly latami!

A niech powiadomi FIBE .......
Prawda jest taka że interesy Lotosu i Wisły w Europie są bardzo powiązanie.Lotos bez Powell kompromituje się z Brnem .FIBA dochodzi do wniosku że Polska nie zasłużyła na 2 miejsca w Euro.Z Euro zostaje wyproszona Wisła.Wisła traci sponsorów bo nie gra wEuro.

WIDZISZ ON PŁYNĄ NA TEJ SAMEJ ŁÓDECZCE WIĘC TRUDNO ŻEBY DZIAŁALI W EUROPI PRZECIW SOBIE.

Obrazek

ravvafan
Nowy na forum

Postautor: ravvafan » 09 marca 2005, 12:37

Hersi pisze:
Anonymous pisze:Potem powiedział że Skerovic działała umyśle a Powell nie.Bzdura Skerovic działała również w efekcie (po faulu Powell nie jakimś super chamskim faulu ale dość ostrym a frustracja graczy obydwu drużyn rosła z minuty na minuty więc potrzebna była tylko iskra zapalna reszta potoczyła się jak w łańcuszku)co oczywiście nie tłumaczy ani jednej a ni drugiej (choć oczywiście Powell bardziej przesadziła).Więc obie działały w efekcie.

Po jakim faulu? Jesli bylby faul to Wisla miala by dodatkowy rzut wolny, a przeciez pilke wyprowadzal z pod wlasnego kosza Lotos. Jesli juz cos piszecie to piszczie chociaz prawde. Bo jak czytam wiekszosc wypocin to mnie na wymioty zbiera :?

Widzisz ja też uważam że kibice tutaj nie piszą całej prawdy i są za bardzo jednostronni.FAUL BYŁ JAK DIABLI (oczywiście nie tak chamski jak chcieliby niektórzy)ale doprowadził do tego że Skerovic nie działala tak z premedytacją jak pi..przył Huciński.

Obrazek

Hersi
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Hersi » 09 marca 2005, 13:01

Sęk w tym, że na podstawie obrazu telewizyjnego ciężko jest dostrzec czy był tam faul czy tez nie było. To, że Skerović upadła na parkiet to wcale nie oznacza, że została sfaulowana przez Powell. Akurat sędzia był blisko całej sytuacji i trzeba wierzyć, że podjął słuszną decyzję.

Kuba
Oldboy

Postautor: Kuba » 09 marca 2005, 13:25

Hersi pisze:Sęk w tym, że na podstawie obrazu telewizyjnego ciężko jest dostrzec czy był tam faul czy tez nie było. To, że Skerović upadła na parkiet to wcale nie oznacza, że została sfaulowana przez Powell. Akurat sędzia był blisko całej sytuacji i trzeba wierzyć, że podjął słuszną decyzję.

Co ty gadasz :?: :?: :shock:
Faul był ewidentny. cios ręką Powell w lecącą Skerovic był jak amen w pacierzu. Nie wiem jak patrzyłes na telewizyjne powtórki, ale chyba jakimś dziwnym okiem! kazdy, prócz większości kibiców z gdyni, widział tam faul, a ty masz z tym jakiekolwiek problemy? znam dobrego okuliste, podac ci namiary :?: :?

pozdrawiam

Waldi
Kadet

Postautor: Waldi » 09 marca 2005, 13:44

Hersi pisze: Po jakim faulu? Jesli bylby faul to Wisla miala by dodatkowy rzut wolny, a przeciez pilke wyprowadzal z pod wlasnego kosza Lotos. Jesli juz cos piszecie to piszczie chociaz prawde. Bo jak czytam wiekszosc wypocin to mnie na wymioty zbiera :?

Faul był tylko nie został odgwizdany. jeśli oglądałeś tylko powtórkę w TVP to wcale się nie dziwię, że nie zauważyłeś. trzeba było obejrzeć kilka filmików to byś pewnie zauważył. A to, że sędzia nie odgwizdał? :roll: .... sam wielokrotnie wypowiadałeś się o pracy sędziów i przypomnij sobie czy pozytywnie.

pozdro :)

Awatar użytkownika
Mikey
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Mikey » 09 marca 2005, 14:55

Waldi ma absolutna rację. Wystarczy dobrze obejrzec zapis video. Faul na Skerovic jest ewidentny-widac jak po poleciała do przodu-w końcu nie znalazła sie na ziemi przypadkowo :?
Obrazek
Obrazek

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”