TRANSFERY, plotki, informacje - sezon 2009/10

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
Marco
Junior
Kontaktowanie:

Re: TRANSFERY, plotki, informacje - sezon 2009/10

Postautor: Marco » 22 stycznia 2010, 18:06

poza tym kto ma odbudowywać prestiż rozgrywek i zdobycia Pucharu Polski jak nie kluby? PzKosz? PLKK? a niby jak? skoro kluby mają to w d.... to prestiż jest jaki jest i najlepiej mówić, że to śmieszne rozgrywki. Kluby same do tego prowadzą i same sobie wystawiają świadectwo. Niezależnie czy to jest Wisła Lotos Gorzów czy Lider.

A jak już kibice mówią, że to mało warte rozgrywki i trofeum to mnie przerażenie ogarnia. Zwłaszcza kibice tych drużyn które są dopiero na dorobku krajowym o europejskim nie wspominając. Dla kibiców Wisły zdobycie Pucharu Polski jest bardzo ważne i chcemy by trener wystawiali taki skład ktory cel osiągnie. Oczywiście dopuszczamy większe rotacje ale również z nich będziemy rozliczać.

Puchar Polski ma obecnie taką renomę dzięki klubom, które tę rangę obniżyły i tylko kluby mogą ją podnieść ale nie takimi decyzjami o których można przeczytać.

I jeszcze taka opinia na koniec. Gdy któryś z klubów, które śnią o potędze znajdzie się kiedyś na "zakręcie" będzie się modlił o wygranie Pucharu Polski i śnił o tym by potentaci wystawiali głębokie rezerwy by zdobyć wtedy to cenne trofeum, które dziś jest wyśmiewane. Ale przebacz wtedy nie będzie. Kiedyś to docenicie i zrozumiecie...
Obrazek
Obrazek
WislaLive.pl

desix
Amator
Kontaktowanie:

Postautor: desix » 22 stycznia 2010, 20:06

Marco pisze:poza tym kto ma odbudowywać prestiż rozgrywek i zdobycia Pucharu Polski jak nie kluby? PzKosz? PLKK? a niby jak? skoro kluby mają to w d.... to prestiż jest jaki jest i najlepiej mówić, że to śmieszne rozgrywki. Kluby same do tego prowadzą i same sobie wystawiają świadectwo. Niezależnie czy to jest Wisła Lotos Gorzów czy Lider.

A jak już kibice mówią, że to mało warte rozgrywki i trofeum to mnie przerażenie ogarnia. Zwłaszcza kibice tych drużyn które są dopiero na dorobku krajowym o europejskim nie wspominając. Dla kibiców Wisły zdobycie Pucharu Polski jest bardzo ważne i chcemy by trener wystawiali taki skład ktory cel osiągnie. Oczywiście dopuszczamy większe rotacje ale również z nich będziemy rozliczać.

Puchar Polski ma obecnie taką renomę dzięki klubom, które tę rangę obniżyły i tylko kluby mogą ją podnieść ale nie takimi decyzjami o których można przeczytać.

I jeszcze taka opinia na koniec. Gdy któryś z klubów, które śnią o potędze znajdzie się kiedyś na "zakręcie" będzie się modlił o wygranie Pucharu Polski i śnił o tym by potentaci wystawiali głębokie rezerwy by zdobyć wtedy to cenne trofeum, które dziś jest wyśmiewane. Ale przebacz wtedy nie będzie. Kiedyś to docenicie i zrozumiecie...

Ty naprawde uważasz, że jest to w gestii klubów. Bo jak dla mnie to władze ligi i Pzkosz mają go bardziej w d...e niż kluby.Po pierwsze: Brak sponsora dla tych rozgrywek. Kto ma sie tym zająć?kluby?, Po drugie: Organizacja turnieju:Czemu nikt poza Krakowem i Gdynią nie chce organizować finału?ile klubów stać na to?Co innego gdyby był w/w sponsor, który by większość wydatków pokrył. Po trzecie:Ranga Pucharu: Poza zapisie w historii klubu nic poza tym.Dlaczego w siatkówce jest on o wiele bardziej prestiżowy? Bo zwycięzca gra automatycznie w Lidze Mistrzów, a na taką decyzje władzom brakuje poprostu jaj
Nawet jeśli wszyscy już w ciebie zwątpili, pokaż że się mylili

hermes46
Kadet

Postautor: hermes46 » 22 stycznia 2010, 21:35

W przypadku koszykówki i naszej w lidze udział w Eurocup mógł startowac nawet MUKS. Sponsor to jedna sprawa, druga to widełki rozgrywanego pucharu. Nie ma mozliwosci aby w 1/4 czy wczesniej spotkały sie ci co maja zagrac w finale! Inaczej jest PP w siatce lub piłce recznej! Inna sprawa policzcie ile do tej pory rozegrały meczów Gorzów , Gdynia, Orzeł, Wisła i Energa? Faktycznie kluby odpuszczaja te rozgrywki z powodów zmeczenia czołowych zawodniczek. Do tego dochodzi kadra i mamy problem jeszcze wiekszy.

To nie nasz problem ze PP poziomem sprotwym przypomina Turniej o Puchar Sołtysa Pierdziszewa! To problem PLKK i władz kobiecego baskietu. Tylko zmuszaniem klubów do gry w najlepszym składzie przyniesie efekt odwrotny!
kwassek pisze:...Chyba że naprawde jesteście tak krótkowzroczni jeżdżac na te wyjazdy gdzie biją Wam brawo (jak dla mnie to troche wiocha cieszyć się że biją mi brawo bo gdzieś przyjechałem... no ale chuj nie moja sprawa jakie kto w życiu ma kibicowskie priorytety)

Awatar użytkownika
Łukasz_UFB
Młodzik

Postautor: Łukasz_UFB » 22 stycznia 2010, 22:06

Weź pod uwage ze pzkosz wprowadził reformy do męskiego PP (tzw. przymuszanie do gry) - przyniosło to taki efekt że musiała zostac rozegrana runda 4,5 jeżeli sie nie myle - przez chore rozstawienie Turowa i kogos jeszcze....
Puchar Polski w naszym kraju jest traktowany troche jak PE w piłce - każdy ma do tego inne podejście.... Jedni grają bo to szansa zeby o nich usłyszano jako o zdobywcach pucharu inni ogrywają młodzież a jeszcze inni mają serdecznie w d... te rozgrywki....
Przymuszanie do grania np. nakładaniem kar nic nie da - wprowadzi tylko chaos i protesty. Najlepszym wyjściem byłoby znalezienie dla rozgrywek sponsora, ustalenie atrakcyjnej nagrody dla zdobywcy pucharu i ogólne nadanie jakiejś solidnej rangi tym rozgrywkom - chociażby dzień finału PP traktować jako święto koszykówki itd.... Wtedy każdy chciałby sie pokazać. Już nie mówie o znalezieniu odpowiednich terminów na rozgrywanie PP - żeby zbytnio nie kolidowało z Euro i PLKK... (wiem wiem wydaje sie niemożliwe do spełnienia...)
Jak to wyglądało w przypadku Lidera? - najpierw lajtowy wyjazd do Łomianek, później cięższy w środku tygodnia to Lublina, a potem męcząca podróż do Rzeszowa, teraz czeka nas mecz z Lotosem - nie wiem jak oni podchodzą do PP....
"Mimo tym, co fanatyzm próbują w nas zdusić
Mimo wszystkim, co chcą nas po prostu ukrócić..."

Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Marco
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Marco » 22 stycznia 2010, 22:58

desix pisze:
Ty naprawde uważasz, że jest to w gestii klubów.

tak zwłaszcza jak czytam wypowiedzi trenerów i sklady wystawiane na takie spotkania
Bo jak dla mnie to władze ligi i Pzkosz mają go bardziej w d...e niż kluby.

powiedzmy, że maja w d.. na podobnym poziomie
Po pierwsze: Brak sponsora dla tych rozgrywek. Kto ma sie tym zająć?kluby?,

niech kluby wystawiają najlepsze składy, niech w pucharze Polski odbywa się rywalizacja jak w lidze to władze będą mieć lepszą kartę przetargową do rozmów. Najpierw pokażmy sponsorowi, ze warto by przyszedł i puchar nosił jego nazwę. Twoje myślenie to zasada jak z IO w Zakopanem. Dajcie nam IO to wybudujemy obiekty. Jak nam nie dali to mało co POlska wybudowała. Jak potencjalni sponsorzy mają sie zainteresować jak w opinii kibiców to śmieszny puchar nic nie warty, drużyny wystawiają rezerwowe sklady pod przykrywką ogrywania i sprawdzenia mlodziezy.

Najpierw nie wszyscy pokażą, że produkt jest coś warty, a potem sponsor. Jak będziesz coś własnego produkował to będziesz chciał przekonać i pokazać na różnych targach wystawach że produkt jest warty uwagi i wsparcia.A nie, że bez argumentów przyjdziesz i powiesz dajcie mi kasę, a może coś z tego będzie.

Po drugie: Organizacja turnieju:Czemu nikt poza Krakowem i Gdynią nie chce organizować finału?

no właśnie czemu?
ile klubów stać na to?

nie stać to nie organizują, jak nie stać na grę w lidze to nie grają sprawa prosta i oczywista

Co innego gdyby był w/w sponsor, który by większość wydatków pokrył.

niech wszyscy pokażą, że warto a potem ktoś będzie pokrywał wydatki. Zacznijmy wymagać od klubów profesjonalnego podejścia do rozgrywek.

Po trzecie:Ranga Pucharu: Poza zapisie w historii klubu nic poza tym.

rangę pucharu budują jego uczestnicy i ludzie którzy albo olewają albo traktuję to poważnie.
Dlaczego w siatkówce jest on o wiele bardziej prestiżowy? Bo zwycięzca gra automatycznie w Lidze Mistrzów, a na taką decyzje władzom brakuje poprostu jaj[/quote]

a tutaj się gra w FIBA Cup bo 2-3 miejsca z tabeli zarezerwowane są na Euroligę.
Obrazek
Obrazek
WislaLive.pl

Dżi ej el ej
Młodzik

Postautor: Dżi ej el ej » 23 stycznia 2010, 13:56

może mi ktoś powiedzieć gdzie gra teraz Agnieszka Wilk, która przed rokiem grała w Enerdze Toruń ??

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 23 stycznia 2010, 13:59

Dżi ej el ej pisze:może mi ktoś powiedzieć gdzie gra teraz Agnieszka Wilk, która przed rokiem grała w Enerdze Toruń ??

Już Ci odpowiadam....Agnieszka jest zawodniczką pierwszoligowego klubu o dźwięcznej nazwie UKS Domeny.pl Siemaszka Piekary
Na zawsze w sercu-Katarzynki!!!(1992-do końca mego życia)

http://marlow.blox.pl/html

Dżi ej el ej
Młodzik

Postautor: Dżi ej el ej » 23 stycznia 2010, 17:35

Dzięki Ci drogi matrixie ;)

hermes46
Kadet

Postautor: hermes46 » 23 stycznia 2010, 21:42

Dżi ej el ej i co Paulina Olszak zadebiutowała. A przepowiadałes ze w tym sezonie nie bedzie grac. Czasami lepiej nie wyskakiwac przed orkiestre.
kwassek pisze:...Chyba że naprawde jesteście tak krótkowzroczni jeżdżac na te wyjazdy gdzie biją Wam brawo (jak dla mnie to troche wiocha cieszyć się że biją mi brawo bo gdzieś przyjechałem... no ale chuj nie moja sprawa jakie kto w życiu ma kibicowskie priorytety)

Dżi ej el ej
Młodzik

Postautor: Dżi ej el ej » 23 stycznia 2010, 22:41

hermes46 pisze:Dżi ej el ej i co Paulina Olszak zadebiutowała. A przepowiadałes ze w tym sezonie nie bedzie grac. Czasami lepiej nie wyskakiwac przed orkiestre.

hehe no prosze jaki pamiętliwy ;) no tak ale wystąpiła razem z drugą juniorką w momencie gdy wszystko już było jasne... z tego co pamiętam to chodziło mi o moment, w którym mecz jeszcze nie jest przesądzony :D

hermes46
Kadet

Postautor: hermes46 » 24 stycznia 2010, 00:01

Dżi ej el ej pisze:przecież ona grać tam nie będzie.... musi tam być bo Enerdze brakuje młodzieżowców po odejściu Gali i Szczechowiak... i wątpie, żeby w tym sezonie powąchała parkiet, ale za samo powołanie do składu nalezą sie gratulacje ;)

dokładnie napisałes tak.

NIC NIE NAPISAŁES KIEDY MA WEJŚĆ NA PARKIET LUB W JAKIM MOMENCIE!

koszykarz

Postautor: koszykarz » 24 stycznia 2010, 01:05

Ale wy macie problemy :lol: :lol: :lol: :lol:

Na razie są one poziomu Zielińskiej - tyle że szczególnie ta młodsza - Olszak - no z niej być może coś będzie bo ma 17 lat .

Awatar użytkownika
Staszek_LIDER
Nowy na forum
Kontaktowanie:

Postautor: Staszek_LIDER » 24 stycznia 2010, 23:07

Trzykrotna uczestniczka mistrzostw Europy Milica Dabović będzie zawodniczką Blach Pruszyński Lider Pruszków. Serbka przyleciała do Polski w niedzielę. Nie wiadomo czy wystąpi w poniedziałkowym spotkaniu z ŁKS Siemens AGD Łódź.

28-letnia wychowanka Hercegi Novi Beograd w swojej karierze występowała m.in. w UMMC Ekaterinburg,, Spartaku Moskwa Region czy Besiktasie Stambuł. W rosyjskiej stolicy przez pół sezonu grała wspólnie z Agnieszką Bibrzycką, starszą siostrą aktualnej koszykarki Lidera - Magdy.

- Jeżeli potwierdzi swoją klasę, będzie bardzo dużym wzmocnieniem naszego zespołu - uważa Arkadiusz Koniecki, któremu bardzo zależało na pozyskaniu doświadczonej rozgrywającej.

Dabović od wielu lat gra w reprezentacji Serbii, z którą trzykrotnie rywalizowała w mistrzostwach Europy. Jej drużyna nigdy nie znalazła się jednak w strefie medalowej. Ostatnim klubem koszykarki był grający w rozgrywkach Eurocup Hatis Jerewań, gdzie w sześciu spotkaniach notowała średnio 10.8 punktu, 3.7 zbiórki oraz 2.7 asysty na mecz.

Nowa zawodniczka Lidera znana jest ze swojego zamiłowania do tatuaży, lubi też pozować do zdjęć. Przed rokiem zgodziła się na sesję fotograficzną dla jednego z męskich magazynów.

www.lider.pruszkow.pl
PTS LIDER PRUSZKÓW!!!

rzymi
Oldboy

Postautor: rzymi » 24 stycznia 2010, 23:10

:D :D :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: no to jadę na środowy mecz PP do Pruszkowa :mrgreen:
ObrazekObrazek

Dżi ej el ej
Młodzik

Postautor: Dżi ej el ej » 24 stycznia 2010, 23:13

Ma ktoś jej zdjęcie ? :D chętnie bym ją zobaczył skoro pozowała do męskiego magazynu xD

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”