A tu pisze...
Obecnie trwa załatwianie formalności związanych z zatrudnieniem zawodniczki.
Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba
Obecnie trwa załatwianie formalności związanych z zatrudnieniem zawodniczki.
rzymi pisze:matrix pisze:PS. ja już tego nie ogarniam i jest rekord zagranicznych!!!
kluby sobie robią jaja z przepisów plkk? czy plkk sobie robi jaja z klubów?
Nie rozumiem o co Ty tak ciągle płaczesz... To normalne, że zawodniczki przychodzą i odchodzą i mogą być ich setki a my wcale nie musimy tego ogarniać...
matrix pisze:pokaż mi drugą taką kobiecą ligę w tym pięknym kraju?![]()
friel pisze:moim skromnym zdaniem temat o transferach jest chyba najbardziej odpowiedni do tego by analizowac ile to nowych nabytków ma liga w tym roku i czy jest to rekord transferowy
matrix pisze:racja....,a chlew to właśnie robi się z tych transferów,bo oprócz rzeczywiście dobrych koszykarek trafiają nad Wisłę typowe zapchajdziury!!!,a i kluby nie wiadomo czego(cudu?!!!) od danej osoby oczekują.... no,ale cóż tylko saper może pomylić się raz...
paulo2907 pisze:matrix pisze:racja....,a chlew to właśnie robi się z tych transferów,bo oprócz rzeczywiście dobrych koszykarek trafiają nad Wisłę typowe zapchajdziury!!!,a i kluby nie wiadomo czego(cudu?!!!) od danej osoby oczekują.... no,ale cóż tylko saper może pomylić się raz...
Nie rozumiem Twojej irytacji. Kibice nie mają wpływu na politykę klubów i nie wymuszą na prezesach kontraktowania mniejszej liczby zawodniczek zagranicznych. To władze klubów odpowiadają za wyniki i podejmują takie decyzje, które - w ich mniemaniu - mają przynieść najlepszy efekt. My możemy oceniać czy krytykować (co nieraz sam robię), ale uważam, że takie niespodziewane roszady personalne są wkalkulowane w ten sport dokładnie tak samo jak choćby błędy sędziów. I dlatego niezbyt interesuje mnie, czy w polskiej lidze to już zawodniczka z obcym paszportem nr 70, 72 czy 76. Część tych zmian wynikało z tego, że zawodniczki były zwyczajnie słabe, za drogie (Beard), nie podobało im się w Polsce i znalazły inny klub (Skrba), czy też złapały kontuzję (Biriuk). Zresztą prawie 40% wszystkich zawodniczek grało lub gra w tym sezonie w czterech najlepszych teamach i to zawodniczki o ustalonej klasie (niewypałem była Vidacic, a Vucurovic jest po to, aby się uczyć od lepszych), a w pozostałych ekipach jest niemało dobrych czy nawet bardzo dobrych playerek, sporo wnoszących do naszej ligi. Powtarzam się, bo kiedyś już chyba o tym pisałem...![]()
Endrju pisze:Ja mam pytanie odnosnie zalatwiania formalnosci tych zawodniczek. Bo z tego co ktos mi ostatnio w klubie mowil to do 31 (po przelozeniu 1.02). Kluby zeby zakontraktowac kogos musialyby miec ich listy czystosci.
A tu pisze...Obecnie trwa załatwianie formalności związanych z zatrudnieniem zawodniczki.
Polska Liga Koszykówki Kobiet w porozumieniu z Wydziałem Gier i Dyscypliny Polskiego Związku Koszykówki informuje, że w związku tym, iż ostatni dzień zgłoszeń zawodniczek do rozgrywek PLKK w sezonie 2009/2010 przypada w niedzielę (31.01), zostaje przedłużony termin zgłoszeń zawodniczek do rozgrywek do dnia 1.02.2010 r. do godz. 24.00. Dotyczy to zgłoszeń zawierających kompletną dokumentację, w tym wniosek o wydanie "listu czystości".
Kuba pisze:że tak się zapytam - na cholerę, przy Verze i Pietrzak, nam kolejna rozgrywająca? a nie jakaś rzucająca gwarantująca co najmniej 15pkt w meczu na niezłym procencie?! no ale zobaczymy co z niej wyjdzie...
przemoe pisze:
Według tego komunikatu PLKK wystarczy wniosek o wydanie listu:
flash pisze:Kuba pisze:że tak się zapytam - na cholerę, przy Verze i Pietrzak, nam kolejna rozgrywająca? a nie jakaś rzucająca gwarantująca co najmniej 15pkt w meczu na niezłym procencie?! no ale zobaczymy co z niej wyjdzie...
Może dlatego, że obie to rozgrywające z gatunku boskich - tylko Bóg raczy wiedzieć, co danego dnia zagrają.
Pietrzak i tak czesto pogrywa na dwójce, więc w jej układzie to nie zmienia tak dużo, zwłaszcza że chroni ją patologiczny przepis od dwóch Polkach.
przemoe pisze:Według tego komunikatu PLKK wystarczy wniosek o wydanie listu:Polska Liga Koszykówki Kobiet w porozumieniu z Wydziałem Gier i Dyscypliny Polskiego Związku Koszykówki informuje, że w związku tym, iż ostatni dzień zgłoszeń zawodniczek do rozgrywek PLKK w sezonie 2009/2010 przypada w niedzielę (31.01), zostaje przedłużony termin zgłoszeń zawodniczek do rozgrywek do dnia 1.02.2010 r. do godz. 24.00. Dotyczy to zgłoszeń zawierających kompletną dokumentację, w tym wniosek o wydanie "listu czystości".
ann pisze:flash pisze:Może dlatego, że obie to rozgrywające z gatunku boskich - tylko Bóg raczy wiedzieć, co danego dnia zagrają.
Pietrzak i tak czesto pogrywa na dwójce, więc w jej układzie to nie zmienia tak dużo, zwłaszcza że chroni ją patologiczny przepis od dwóch Polkach.
dokładnie to samo bym powiedziała o Bobbitt
Kuba pisze:że tak się zapytam - na cholerę, przy Verze i Pietrzak, nam kolejna rozgrywająca? a nie jakaś rzucająca gwarantująca co najmniej 15pkt w meczu na niezłym procencie?! no ale zobaczymy co z niej wyjdzie...
Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 136 gości