Chodzo o to ze ja np mam sceptyczne podejście do takich publicznych przeprosin, które nie oszukujmy sie maja na celu ugłaskanie opinii społecznej, próbę uniknięcia wyzszej kary (w tym wypadku zakazu gry w Eurolidze). Owszem nie musiała ale co sprytniejsi ludzie na pewno doradzili jej zeby z takim tekstem wystapiła przed kamerami, bo ... tak wypada. Sorki ale ja w takie skruchy jakoś nie wierzę, nie po czyms takim. Jeżeli powell załuje to myślę ze głownie z uwagi na kłopoty w jakie sie wpakowała, a nie z uwagi na wyrządzona Skerovic krzywde, zreszta choćby w tym wycinku z jej wypowiedzi nie widze ani słowa o Jelenie, a przeciez to ją w pierwszej kolejnosci powinna przeprosić, zaofiarować pokrycie kosztów leczenia, zanim zrobi to sąd itd. A tak? A mówiąc ze chciałaby jak najszybciej o tym co sie stało zapomnieć, dała dowód ze najlepiej odkreslic wszystko gruba kreską i sprawa załatwiona... Otóż nie, nie ma tak łatwo, powinna własnie o tym pamiętac żeby zastanowić sie drugi raz nad swoim niepoważnym, bandyckim zachowaniem. Zapomniec to moze chcieć Skerovic i wcale jej się nie dziwię bo nikt kto jest ofiara pobicia nie ma ochoty do bolesnych wspomnien wracac. Wybacz KIBICU ale przyznasz po cichu sam ze z takim charakterem jaki ma powell, co juz nie raz udowadniała taki cyrk medialny to zwykłe mydlenie oczuKIBIC pisze:teraz to ja już nie wiem o co chodzi karę dostała przeprosiła w tv i w gazecie nie musiała tego robić ale nie ulega wątpliwości , że wypadało to zrobić zrobiła to i
o co Wam chodzi ??
Powell zdyskwalifikowana do konca sezonu
Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba
- Mikey
- Senior
- Kontaktowanie:

Mikey pisze:Chodzo o to ze ja np mam sceptyczne podejście do takich publicznych przeprosin, które nie oszukujmy sie maja na celu ugłaskanie opinii społecznej, próbę uniknięcia wyzszej kary (w tym wypadku zakazu gry w Eurolidze). Owszem nie musiała ale co sprytniejsi ludzie na pewno doradzili jej zeby z takim tekstem wystapiła przed kamerami, bo ... tak wypada. Sorki ale ja w takie skruchy jakoś nie wierzę, nie po czyms takim. Jeżeli powell załuje to myślę ze głownie z uwagi na kłopoty w jakie sie wpakowała, a nie z uwagi na wyrządzona Skerovic krzywde, zreszta choćby w tym wycinku z jej wypowiedzi nie widze ani słowa o Jelenie, a przeciez to ją w pierwszej kolejnosci powinna przeprosić, zaofiarować pokrycie kosztów leczenia, zanim zrobi to sąd itd. A tak? A mówiąc ze chciałaby jak najszybciej o tym co sie stało zapomnieć, dała dowód ze najlepiej odkreslic wszystko gruba kreską i sprawa załatwiona... Otóż nie, nie ma tak łatwo, powinna własnie o tym pamiętac żeby zastanowić sie drugi raz nad swoim niepoważnym, bandyckim zachowaniem. Zapomniec to moze chcieć Skerovic i wcale jej się nie dziwię bo nikt kto jest ofiara pobicia nie ma ochoty do bolesnych wspomnien wracac. Wybacz KIBICU ale przyznasz po cichu sam ze z takim charakterem jaki ma powell, co juz nie raz udowadniała taki cyrk medialny to zwykłe mydlenie oczuKIBIC pisze:teraz to ja już nie wiem o co chodzi karę dostała przeprosiła w tv i w gazecie nie musiała tego robić ale nie ulega wątpliwości , że wypadało to zrobić zrobiła to i
o co Wam chodzi ??
Zgadzam się w 100%!!!! I jak widać cel osiągnęli - w eurolidze bokserka sobie pogra. A jeśli chodzi o przepraszanie wiślaczki, to jakiś kolejny cyrk planują na mecz Wisły z AZS-em Poznań....
Chciałem tylko Wam napisać
jedno w regulaminie Fiba ma zapis , że
sankcje nałożone przez związki narodowe nie dotyczą rozgrywek europejskich więc teraz tylko należy się czepiać przepisów fiba a nie przeprosin Powell
sankcje nałożone przez związki narodowe nie dotyczą rozgrywek europejskich więc teraz tylko należy się czepiać przepisów fiba a nie przeprosin Powell
http://www.lechiarugby.pl !!
(\_/)
(O.o)
(> <)
This is Bunny.
Copy Bunny into your signature
to help him on his way to world Domination
(\_/)
(O.o)
(> <)
This is Bunny.
- Edzia
- Junior
- Lokalizacja: cztery domy, dwie ulice to są właśnie PABIANICE :-P
Powell's agent, Mike Cound, sent USATODAY.com the following statement from Powell:
"I am extremely sorry about what happened. The game just got out of hand and both sides were fouling hard and I overreacted to Jelena kicking me after that play. I don't even remember hitting her really I'm so sorry she's injured and I'm trying to contact her to tell her that. I hope she will let me visit her and apologize in person.I have been playing professional basketball for almost 10 years and I've never once gotten into a fight and hit someone. I always control my emotions and I just did not in this case. I would hope that any fans of Lotos Gdynia, the Detroit Shock or the WNBA understand that I do not condone how I reacted in this instance and I'm sorry for any negative effects of my reaction. I am especially sorry to Jelena."
Cound goes on to add details on the incident, not excusing Powell's actions but noting that tempers were far out of hand in the game:
"Elaine has been suspended from the Polish league for the remainder of the season, a decision which is being appealed by her team. Admittedly, the video clip of the incident shows a pretty one sided aggression and quite an over-reaction on Elaine's part. There are no excuses being given for her actions. However, the clip does not show the fact that this game had gotten out of hand and hard fouls, thrown elbows, physical play and missed calls had become the nature of the event. Elaine does not want to promote her reaction in this incident as acceptable behavior to the young players who may have witnessed it, but it does beg the question: why did the officials allow the game to reach this level of physicality? Case in point is the hard foul that Elaine committed on the play in question was not even called a foul by the refs. Allowing those types of plays will inevitably lead to an ugly incident."
(usatoday.com)
"Jest mi niezmiernie przykro za to, co się stało. Mecz wydostał się spod kontroli i obie strony faulowały się wzajemnie, i przesadziłam z reakcją, na kopnięcie Jeleny poza grą. Nawet nie mogę sobie przypomnieć tego uderzenia... Jest mi bardzo przykro z powodu jej kontuzji, i próbuję się z nią kontaktować by powiedzieć jej to osobiście. Mam nadzieję, że pozwoli mi twarzą w twarz ją za to przeprosić. Gram profesjonalnie w koszykówkę już 10 lat i nigdy nie wdałam się w żadną bójkę, ani nikogo nie uderzyłam. Zawsze potrafiłam kontrolować swoje emocje, ale nie tym razem. Mam nadzieję, że fani Lotosu, Detroit Shock, fani WNBA zrozumieją, że nie mogę sobie darować tej chwili, i przepraszam za wszelkie negatywne konsekwencje mojego czynu. Szczególnie przepraszam Jelenę."
za FPKK
"I am extremely sorry about what happened. The game just got out of hand and both sides were fouling hard and I overreacted to Jelena kicking me after that play. I don't even remember hitting her really I'm so sorry she's injured and I'm trying to contact her to tell her that. I hope she will let me visit her and apologize in person.I have been playing professional basketball for almost 10 years and I've never once gotten into a fight and hit someone. I always control my emotions and I just did not in this case. I would hope that any fans of Lotos Gdynia, the Detroit Shock or the WNBA understand that I do not condone how I reacted in this instance and I'm sorry for any negative effects of my reaction. I am especially sorry to Jelena."
Cound goes on to add details on the incident, not excusing Powell's actions but noting that tempers were far out of hand in the game:
"Elaine has been suspended from the Polish league for the remainder of the season, a decision which is being appealed by her team. Admittedly, the video clip of the incident shows a pretty one sided aggression and quite an over-reaction on Elaine's part. There are no excuses being given for her actions. However, the clip does not show the fact that this game had gotten out of hand and hard fouls, thrown elbows, physical play and missed calls had become the nature of the event. Elaine does not want to promote her reaction in this incident as acceptable behavior to the young players who may have witnessed it, but it does beg the question: why did the officials allow the game to reach this level of physicality? Case in point is the hard foul that Elaine committed on the play in question was not even called a foul by the refs. Allowing those types of plays will inevitably lead to an ugly incident."
(usatoday.com)
"Jest mi niezmiernie przykro za to, co się stało. Mecz wydostał się spod kontroli i obie strony faulowały się wzajemnie, i przesadziłam z reakcją, na kopnięcie Jeleny poza grą. Nawet nie mogę sobie przypomnieć tego uderzenia... Jest mi bardzo przykro z powodu jej kontuzji, i próbuję się z nią kontaktować by powiedzieć jej to osobiście. Mam nadzieję, że pozwoli mi twarzą w twarz ją za to przeprosić. Gram profesjonalnie w koszykówkę już 10 lat i nigdy nie wdałam się w żadną bójkę, ani nikogo nie uderzyłam. Zawsze potrafiłam kontrolować swoje emocje, ale nie tym razem. Mam nadzieję, że fani Lotosu, Detroit Shock, fani WNBA zrozumieją, że nie mogę sobie darować tej chwili, i przepraszam za wszelkie negatywne konsekwencje mojego czynu. Szczególnie przepraszam Jelenę."
za FPKK
"Oto jest miłość.
Dwoje ludzi spotyka się przypadkiem,
a okazuje się, że czekali na siebie całe życie"
Dwoje ludzi spotyka się przypadkiem,
a okazuje się, że czekali na siebie całe życie"
Zbych pisze:Anonymous pisze:Zbych pisze:Anonymous pisze:Powell oczywiście postąpiła jak zwierzę i kara jest jak najbardziej słuszna, ale zauważmy jedną istotną rzecz - Skerowic ją KOPNĘŁA !!! Ja uważam, że kara także powinna dotknąć zawodniczkę Wisły ( PLKK powinna dać jej karę paru meczy, oczywiście dopiero po wyleczeniu ).
Co za bzdury. Gdyby nie reakcja Powell to nikt by o tym "kopnięciu" nie wspomniał. Takich fauli są w sezonie dziesiątki. Zawodniczki opędzające się od faulujących rywalek łokciami, odepchnięcie rywalki po brutalnym faulu. Nikt tego nie rozpamiętuje, a co dopiero mówić o jakiejś dyskwalifikacjiMogłaby za to dostać "dacha" i tyle jak w wielu podobnych przypadkach się dzieje. Kluczem do sprawy jest reakcja Powell i na tym powinniśmy poprzestać.
Sam piszesz bzdury Zbych! Widać, że z koszykówką masz mało do czynienia. Zupełnie czym innym jest rozpychanie się łokciami, a czym innym kopnięcie gracza po akcji - to się bezwzględnie kwalifikuje do dyskwalifikacji ( przynajmniej w tym meczu ) - oczywiście wiadomo, że i tak Skerowic nie dotrwała do końca z innych powodów. To jest wybitnie niesportowe zachowanie i już. Sędzia orzekł, że w tej akcji nic nie było ( słusznie czy nie to nieistotne), a Skerowic wymierzyła kopniakiem "sprawiedliwość" - dyskwa i sprawa do WGiD. Gdyby nie kontratak Powell to tak by było...
Po pierwsze: Byłem kibicem koszykówki (a dokładnie Stali Brzeg) jak Ty jeszcze jajkami w piasku rowki robiłeś, kobieta kojarzyła Ci się z karmieniem, na widok piłki popuszczałeś w pieluchę, a zestaw kobieta-piłka wykraczał poza granice Twojej wyobraźni![]()
Po drugie: czytając twoje wypowiedzi zaczynam rozumieć skąd się bierze tak wysoka pozycja w sondażach Samoobrony i LPR-u. Po prostu analfabetyzmCzy Ty wogóle umiesz czytać
Wyłącz telewizor i przyjdź obejrzeć parę meczy na żywo to może zrozumiesz różnicę pomiędzy tym o czym ja piszę, a tym do czego Ty się odnosisz. Nie chodziło mi absolutnie o rozpychanie się tylko o uderzenia w odwecie za faule, odepchnięcia zawodniczek już po gwizdku, itd. To są zagrania, które mają na celu dać do zrozumienia faulującej zawodniczce, żeby sobie odpuściła, a nie zrobienie jej krzywdy. Są to zachowania niesportowe kwalifikujące się na "dacha" (dla laików i niektórych "gości" wyjaśniam że chodzi o przewinienie techniczne) i nic więcej. Dokładnie takim przewinieniem było zachowanie Skerovic. Mając jakiekolwiek pojęcie wiedziałbyś o tym, bo takie faule powtarzają się bardzo często na meczach (natomiast TV niechętnie je pokazuje, pewnie stąd twoje braki).
Po trzecie: może byś tak "gościu" podpisał się na tyle charakterystycznie, żeby nie można byo Cię pomylić z innymi "gościami". Wiem, że może nasze forum jest "niegodne"aby taki "fachowiec" się rejestrował, ale zawsze można się podpisać bez logowania.
Reasumując: Znajdź sobie jakieś forum o golfie lub bierkach i NIE KOMPROMITUJ SIĘ![]()
![]()
Więc tak - po pierwsze dopiero co się zalogowałem i nie ze strachu przed Tobą Zbych, tylko dlatego, że rzadko się wypowiadam na forum... Po drugie może ktoś z ludzi inteligentnych wypowiedział by się na temat paskudnych inwektyw stosowanych przez Zbycha... Po trzecie być może byłeś już kibicem koszykówki jak ja jajkami rowki w piasku robiłem itd. ale dla Twojej wiadomości odnośnie mojej znajomości koszykówki - 16 lat grania w koszykówkę ( w tym 5 w zespołach ligowych ); 10 lat od zakończenia studiów jestem trenerem koszykówki żeńskiej pracując w tej chwili z młodzieżą ( kadetki i juniorki ) i biorąc udział dotychczas w 7 finałach MP, zdobywając parę medali - jak przyjedziesz w tym roku na finały kadetek to może się poznamy ( juniorki też mają szansę )... Także nazywanie mnie LAIKIEM w Twoim przypadku jest po prostu śmieszne. Wstyd mi, że są tacy kibice koszykówki, którzy nie zwracają uwagi na wypowiadane słowa obrażjące inne osoby, które tylko wypowiedziały swoje zdanie...Poza tym każdy ma pełne prawo do wypowiadania się wg. własnej oceny sytuacji i już, ale jeżeli to forum jest dla ludzi niekoniecznie na poziomie to ja się nie dziwię ( i tu się o dziwo z Tobą zgadzam ), że faktycznie zdecydowanie za wysoka jest pozycja w sondażach Samoobrony i LPR-u...
Wracając do sprawy to chyba Ty wyciągasz zbyt daleko idące wnioski, bo ja wcale nie pisałem o BEZWZGLĘDNEJ dyskwalifikacji dla Skerowic tylko o dyskwalifikacji w danym meczu i odesłanie sprawy do WGiD ( Wydział Gier i Dyscypliny PZKosz.
Lotos Gdynia przeprasza
10 marca - 8 marca firma Basketball Investments SSA, właściciel koszykarskiej drużyny Lotos Gdynia przysłała oświadczenie, w którym potępia zachowanie zawodniczki Elaine Powell oraz przeprasza Jelenę Skerović i organizatorów Final Four Pucharu Polski za czyn popełniony przez koszykarkę Lotosu.
"Basketball Investments z całą stanowczością i surowością potępia zachowanie naszej zawodniczki Elaine Powell. Czyn, który popełniła wypacza sens sportowej rywalizacji i bardzo mocno godzi w wizerunek naszego klubu oraz żeńskiej koszykówki. Zachowanie takie nigdy nie powinno mieć miejsca podczas żadnego wydarzenia sportowego na żadnym obiekcie i nie można go niczym usprawiedliwić.
W imieniu zawodniczki oraz całego zespołu pragniemy serdecznie przeprosić wszystkich, którzy ucierpieli z powodu tak przykrego incydentu, przede wszystkim Jelenę Skerović i organizatorów turnieju finałowego - PLKK oraz Wisłę Kraków.
Nad zachowaniem tym ubolewamy tym bardziej, że Elaine Powell jest bardzo wartościową zawodniczką naszej drużyny i nie sprawiała do tej pory żadnych kłopotów wychowawczych.
Nie stanowi również usprawiedliwienia sytuacja osobista, jaka dotknęła Elaine przed 2 miesiącami.
Wobec zawodniczki zarząd Basketball Investments SSA wyciągnie konsekwencje adekwatne do popełnionego czynu.
Jeszcze raz wyrażamy swoje ubolewanie za zaistniały incydent, jednocześnie deklarujemy podjęcie wszelkich działań, aby pododbne sytuacje nie miały już miejsca, zaś Jelenie Skerović życzymy wszybkiego powrotu do zdrowia i gry w barwach swojego zespołu"
Pod oświadczeniem, przesłanym do Polskiego Związku Koszykówki, Polskiej Ligi Koszykówki Kobiet i Prezesa Zarządu TS Wisła Kraków podpisali się: Przewodniczący Rady Nadzorczej BI SSA Zbigniew Jakubowski i Prezes Zarządu BI SSA Mieczysław Krawczyk.
(rav)
www.wislacanpack.pl
10 marca - 8 marca firma Basketball Investments SSA, właściciel koszykarskiej drużyny Lotos Gdynia przysłała oświadczenie, w którym potępia zachowanie zawodniczki Elaine Powell oraz przeprasza Jelenę Skerović i organizatorów Final Four Pucharu Polski za czyn popełniony przez koszykarkę Lotosu.
"Basketball Investments z całą stanowczością i surowością potępia zachowanie naszej zawodniczki Elaine Powell. Czyn, który popełniła wypacza sens sportowej rywalizacji i bardzo mocno godzi w wizerunek naszego klubu oraz żeńskiej koszykówki. Zachowanie takie nigdy nie powinno mieć miejsca podczas żadnego wydarzenia sportowego na żadnym obiekcie i nie można go niczym usprawiedliwić.
W imieniu zawodniczki oraz całego zespołu pragniemy serdecznie przeprosić wszystkich, którzy ucierpieli z powodu tak przykrego incydentu, przede wszystkim Jelenę Skerović i organizatorów turnieju finałowego - PLKK oraz Wisłę Kraków.
Nad zachowaniem tym ubolewamy tym bardziej, że Elaine Powell jest bardzo wartościową zawodniczką naszej drużyny i nie sprawiała do tej pory żadnych kłopotów wychowawczych.
Nie stanowi również usprawiedliwienia sytuacja osobista, jaka dotknęła Elaine przed 2 miesiącami.
Wobec zawodniczki zarząd Basketball Investments SSA wyciągnie konsekwencje adekwatne do popełnionego czynu.
Jeszcze raz wyrażamy swoje ubolewanie za zaistniały incydent, jednocześnie deklarujemy podjęcie wszelkich działań, aby pododbne sytuacje nie miały już miejsca, zaś Jelenie Skerović życzymy wszybkiego powrotu do zdrowia i gry w barwach swojego zespołu"
Pod oświadczeniem, przesłanym do Polskiego Związku Koszykówki, Polskiej Ligi Koszykówki Kobiet i Prezesa Zarządu TS Wisła Kraków podpisali się: Przewodniczący Rady Nadzorczej BI SSA Zbigniew Jakubowski i Prezes Zarządu BI SSA Mieczysław Krawczyk.
(rav)
www.wislacanpack.pl
http://www.lechiarugby.pl !!
(\_/)
(O.o)
(> <)
This is Bunny.
(\_/)
(O.o)
(> <)
This is Bunny.
seven pisze:Więc tak - po pierwsze dopiero co się zalogowałem i nie ze strachu przed Tobą Zbych, tylko dlatego, że rzadko się wypowiadam na forum... Po drugie może ktoś z ludzi inteligentnych wypowiedział by się na temat paskudnych inwektyw stosowanych przez Zbycha... Po trzecie być może byłeś już kibicem koszykówki jak ja jajkami rowki w piasku robiłem itd. ale dla Twojej wiadomości odnośnie mojej znajomości koszykówki - 16 lat grania w koszykówkę ( w tym 5 w zespołach ligowych ); 10 lat od zakończenia studiów jestem trenerem koszykówki żeńskiej pracując w tej chwili z młodzieżą ( kadetki i juniorki ) i biorąc udział dotychczas w 7 finałach MP, zdobywając parę medali - jak przyjedziesz w tym roku na finały kadetek to może się poznamy ( juniorki też mają szansę )... Także nazywanie mnie LAIKIEM w Twoim przypadku jest po prostu śmieszne. Wstyd mi, że są tacy kibice koszykówki, którzy nie zwracają uwagi na wypowiadane słowa obrażjące inne osoby, które tylko wypowiedziały swoje zdanie...Poza tym każdy ma pełne prawo do wypowiadania się wg. własnej oceny sytuacji i już, ale jeżeli to forum jest dla ludzi niekoniecznie na poziomie to ja się nie dziwię ( i tu się o dziwo z Tobą zgadzam ), że faktycznie zdecydowanie za wysoka jest pozycja w sondażach Samoobrony i LPR-u...
Wracając do sprawy to chyba Ty wyciągasz zbyt daleko idące wnioski, bo ja wcale nie pisałem o BEZWZGLĘDNEJ dyskwalifikacji dla Skerowic tylko o dyskwalifikacji w danym meczu i odesłanie sprawy do WGiD ( Wydział Gier i Dyscypliny PZKosz.) lub zarządu PLKK. Ciekawe jak byś ocenił tę sytuację - bo dla mnie po penetracji podkoszowej Skerowić było widoczne delikatne pcnięcie jej przez Powell - sędziowie jednak nie zareagowali i stąd wywiązała się cała sytuacja - czyli kopnięcie i bijatyka. Swojego zdania nie zmieniam - tak samo jak sprawą Powell zajęła się PLKK, tak samo powinna się zająć kopniakiem Skerowić. Oczywiście kara dyskwalifikacji w tym meczu być może by wystarczyła, ale ja bym przeanalizował cały mecz, czyli np. rzekome prowokowanie Powell przez zawodniczki Wisły itd. ( nie wiem czy tak było, ale być może). i absolutnie zgadzam się z decyzją bezwzględnej dyskwalifikacji dla Powell. Dodatkowo dodam, że nie jestem emocjonalnie związany z żadnym z tych zespołów... I oczekuję zwykłych przeprosin Zbych, zachowaj się z klasą...
Pozdrawiam
Sorki, może rzeczywiście trochę mnie poniosło. To wszystko przez to, że jako pierwszy podważyłeś moje pojęcie o koszykówce, co z "klasą" o której piszesz niewiele miało wspólnego. Nie jestem piętnastoletnim gówniarzem, żeby spokojnie znosić takie teksty.
Do tego przekręcałeś moje słowa. Swoich też się konsekwentnie nie trzymasz. W pierwszym poście piałeś o paromeczowej dyskwalifikacji, w kolejnych o dyskwalifikacji w meczu
seven pisze:(...)ja wcale nie pisałem o BEZWZGLĘDNEJ dyskwalifikacji dla Skerowic(...)
no ja tym bardziej
Na tym zakończę tą wymianę zdań.
Pozdrawiam
KIBIC pisze:Lotos Gdynia przeprasza
www.wislacanpack.pl
Jestem barrrdzo ciekaw: JAKIE konsekwencje? i KIEDY....
Pewnie po zakonczeniu sezonu zdyskwalifikują ją do...... końca sezonu...
Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”