PLKK i TVP
Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba
PLKK i TVP
Jest jakieś info odnośnie transmisji meczyku Wisły w tvp sport czy znów publiczna daje ciała?
Brąz ///Srebro///Srebro///Złoty-brąz!!!
Re: Play-off Euroligi
friel pisze:Jest jakieś info odnośnie transmisji meczyku Wisły w tvp sport czy znów publiczna daje ciała?
co ty... taka skostniała TV musi mieć wszystko wiadome dużo wcześniej, jeżeli jest jakiś "ewentualny" termin meczu, to tam zazwyczaj nie widać TVP..
PS. Na Eurosporcie 2: Halcon Avenida - Bourges
TVP jest żenująca, ale to już niestety tradycyjne bicie piany, nie będące w stanie zmienić rzeczywistości...
Ani transmisji Wisła - Pecs, ani za chwilę Lotos - Wisła...
Ani transmisji Wisła - Pecs, ani za chwilę Lotos - Wisła...
bball
-
koszykarz
wiecie co - dla mnie to już jest parodia...
a oni jeszcze mówią że są ZADOWOLENI ze współpracy z TVP.
o jakim zadowoleniu i jakiej współpracy może być mowa ???
Pokazali ledwie kilka spotkań w tym sezonie - przy czym DOBÓR był żalosny. Bo wybrali np: mecz ENERGI z LOTOSEM w listopadzie - gdzie obie drużyny były przemęczone po Fiba Cup i Eurolidze...
Gdzie tu promocja ? Nie wszyscy przecież mają TVP Sport... Zależy od dekodera , kablówki itp...
Mówiąc o promocji - no to powinien być TRASMITOWANY jeden mecz z każdej kolejki na OGÓLNOPOLSKIM TVP INFO , a np: inny mecz kolejki np: na TVP SPORT... Wtedy można by mówić o promocji , wspólpracy , zadowoleniu....
Co roku jest to samo , co roku jest... KIEPSKO po prostu...
a jak od święta przychodzi do meczu jakiegoś w telewizji to wszystkie prezesy , vice prezesi , komisarze i inne Łabędzie ZACHWALAJĄ to promocję
... Jaką promocję ? Się pytam....
a oni jeszcze mówią że są ZADOWOLENI ze współpracy z TVP.
o jakim zadowoleniu i jakiej współpracy może być mowa ???
Pokazali ledwie kilka spotkań w tym sezonie - przy czym DOBÓR był żalosny. Bo wybrali np: mecz ENERGI z LOTOSEM w listopadzie - gdzie obie drużyny były przemęczone po Fiba Cup i Eurolidze...
Gdzie tu promocja ? Nie wszyscy przecież mają TVP Sport... Zależy od dekodera , kablówki itp...
Mówiąc o promocji - no to powinien być TRASMITOWANY jeden mecz z każdej kolejki na OGÓLNOPOLSKIM TVP INFO , a np: inny mecz kolejki np: na TVP SPORT... Wtedy można by mówić o promocji , wspólpracy , zadowoleniu....
Co roku jest to samo , co roku jest... KIEPSKO po prostu...
a jak od święta przychodzi do meczu jakiegoś w telewizji to wszystkie prezesy , vice prezesi , komisarze i inne Łabędzie ZACHWALAJĄ to promocję
a może kilka chociaż klubów FGE pójdzie śladami włocławskiego Anwilu?
To dla ligowej koszykówki rewolucja. PLK dotychczas wydawała się całkowicie uzależniona od TVP, z którym związana jest umową. Ale wynika z niej niewiele - stacja pokazuje spotkania PLK rzadko i tylko w TVP Sport, do którego dostęp jest ograniczony. A teraz, w związku ze startem igrzysk olimpijskich w Vancouver, przez miesiąc w ogóle nie ma zamiaru prezentować żadnego pojedynku. Dla ligowej koszykówki, której wyniki oglądalności są kiepskie, będzie to zejście do podziemia.
Jak z niego wyjść? Anwil Włocławek w sobotę przeprowadzi pierwszą w kraju własną transmisję telewizyjną z hitu ekstraklasy - meczu z Polpharmą Starogard Gdański. Transmisja na stronie www.wtkanwil.com.pl ma być równie profesjonalna, jak te realizowane przez standardową telewizję: z komentarzem, obrazem z kilku kamer, powtórkami.
www.gazeta.pl
To dla ligowej koszykówki rewolucja. PLK dotychczas wydawała się całkowicie uzależniona od TVP, z którym związana jest umową. Ale wynika z niej niewiele - stacja pokazuje spotkania PLK rzadko i tylko w TVP Sport, do którego dostęp jest ograniczony. A teraz, w związku ze startem igrzysk olimpijskich w Vancouver, przez miesiąc w ogóle nie ma zamiaru prezentować żadnego pojedynku. Dla ligowej koszykówki, której wyniki oglądalności są kiepskie, będzie to zejście do podziemia.
Jak z niego wyjść? Anwil Włocławek w sobotę przeprowadzi pierwszą w kraju własną transmisję telewizyjną z hitu ekstraklasy - meczu z Polpharmą Starogard Gdański. Transmisja na stronie www.wtkanwil.com.pl ma być równie profesjonalna, jak te realizowane przez standardową telewizję: z komentarzem, obrazem z kilku kamer, powtórkami.
www.gazeta.pl
-
daniel_balinski
- Nowy na forum
.
Oby tak się stało! To jest wstyd, że regionalne oddziały nie pokazują meczów swoich drużyn. Co więcej, np. żadne ze spotkań Wisły w 1/8 Euroligi nie było transmitowane nawet przez TVP Sport. A Węgrzy transmitują wszystkie spotkania, te z Krakowa również! Musi się coś zmienić
A moim zdaniem jest tak: prezesi PLK i PLKK zgarnęli odpowiednią kaskę,a TVP traktuje koszykówkę,jako ramową zapchajdziurę i wszyscy są zadowoleni tylko nie przeciętny kibic!!!
(bo kogo on tak naprawdę obchodzi..)
PS.a zresztą z czym my startujemy skoro porządnych i przygotowanych do tematu komentatorów nie mamy!!! jedyny,który się nadaje czyli pan Romański komentuje mecze na kodowanym CANAL+
PS.a zresztą z czym my startujemy skoro porządnych i przygotowanych do tematu komentatorów nie mamy!!! jedyny,który się nadaje czyli pan Romański komentuje mecze na kodowanym CANAL+
-
Endrju
- Senior
- Kontaktowanie:
Telewizja Polska sie osmiesza... a jeszcze bardziej osmieszaja sie dzialacze PLKK ktorzy sie na takie zasady godza !. Co to za promocja koszykówki tak jak ktos juz napisal ( ze traktuja nasz sport jako zapchajdzióre!!). Dodatkowo bardzo malo meczów pokazują a robią problemy innym lokalnym stacjom zeby transmitowaly mecze. Przykladem jest np. gorzowska.tv ktora bardzo chciala transmitowac wszystkie mecze AZS-u. Jednak pisma do TVP nic nie daly i jako ze ona ma prawa do pokazywania PLKK... mimo ze sama nie pokazuje to innym tez nie da
Kolejna rzecz o ktorej juz kiedys pisałem to płacenie zespołow z PLKK za przeprowadzenie trasmisji (koszt kilkanascie tysiecy zlotych za mecz) przeciez to jest "JEDEN WIELKI SMIECH NA SALI!" zeby jeszcze placic za to ze TV pokaze mecz (Tak na pewno jest w meczach Euroligowych), nie wiem jak dokladnie jest na Lidze.
Mam nadzieje ze wladze plkk szybko pójda po rozum do głowy i zerwa jak najszybciej kontrakt z ta śmieszną telewizja, która i tak juz nie długo upadnie ; ) (TVP SPORT).
Kolejna rzecz o ktorej juz kiedys pisałem to płacenie zespołow z PLKK za przeprowadzenie trasmisji (koszt kilkanascie tysiecy zlotych za mecz) przeciez to jest "JEDEN WIELKI SMIECH NA SALI!" zeby jeszcze placic za to ze TV pokaze mecz (Tak na pewno jest w meczach Euroligowych), nie wiem jak dokladnie jest na Lidze.
Mam nadzieje ze wladze plkk szybko pójda po rozum do głowy i zerwa jak najszybciej kontrakt z ta śmieszną telewizja, która i tak juz nie długo upadnie ; ) (TVP SPORT).
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem
Re: PLKK i TVP
Endrju zapewniam Cię,że na lidze jest tak samo,bo taki klub Energa Toruń płacił TVP za transmisję swoich meczy(pokazywała je lokalna TVP Bydgoszcz)...Telewizje regionalne to już jednak całkiem inny temat do dyskusji... :
Będzie teraz wielki bum na Olimpiadę w Vancouver ciekawe czy ktoś wspomni o jakiś tam koszykarkach?
Parodia jednym słowem!!!
- hellraiser
- Junior
Władzą PLKK i PLK należą się brawo że gdziekolwiek i na jakichkolwiek warunkach jest puszczany tak dupiasty sport jak koszykówka kobieca której nikt nie chce oglądać.
TVP też najchętniej by powiedziała nam "spierdalajcie" ale widać działacze mają znajomości i wepchneli nieświeży produkt.
TVP też najchętniej by powiedziała nam "spierdalajcie" ale widać działacze mają znajomości i wepchneli nieświeży produkt.

-
Endrju
- Senior
- Kontaktowanie:
hellraiser pisze:Władzą PLKK i PLK należą się brawo że gdziekolwiek i na jakichkolwiek warunkach jest puszczany tak dupiasty sport jak koszykówka kobieca której nikt nie chce oglądać.
Produkt nie jest taki zły. Tylko trzeba go umiec w jakis sposob sprzedac. Ja tam wierze ze jak nie w przyszlym sezonie to po ME cos ruszy w tym sporcie
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
Endrju pisze: Ja tam wierze ze jak nie w przyszlym sezonie to po ME cos ruszy w tym sporcie
też wierzę,ale najpierw musi być jakiś spektakularny sukces reprezentacji narodowej,a w to akurat nie wierzę....taka piłka ręczna czy siatkówka wepchnęły się na szeroką antenę sukcesami Gruszki,Glinki,Jurasika,braci Jureckich przecież!!!
Za największą transmisyjną żenadę do dziś uważam brak pokazania ME ,gdzie Polki(Sylwia Wlaźlak,Elżbieta Trześniewska i spółka) sięgały po takie złote małe krążki...
- markylipek
- Młodzik
Pewnie nie ma transmisji bo wszyscy zostali przerzuceni do Vancouver i nikt z komentatorów i obsługi technicznej im nie pozostał
Podobno liga koszykarzy nie będzie pokazywana przez miesiąc więc zapewne z koszykarkami będzie podobnie - powodem właśnie Zimowe Igrzyska Olimpijskie.
Poza tym TVP ma przecież misję publiczną w swoim statucie i uważam, że powinna transmitować polską ligę a nie jakies mecze piłkarskiej angielskiej ligi. Skoki narciarskie zajmują ogromną częśc ramówki a już chyba wszystkim się one znudziły. Z drugiej strony nie ma w ogóle transmisji z zawodów Kowalczyk czy Sikory... To właściwie tez nie fair, jednak najbardziej zawsze mnie wkurzało to, że w sporcie po wiadomościach były informacje o super bowl, nba, migawki z nhl a o polskich ligach zawsze cisza, brakowało często nawet suchych wyników... Można się kryć za oglądalnością ale misja to misja
Poza tym TVP ma przecież misję publiczną w swoim statucie i uważam, że powinna transmitować polską ligę a nie jakies mecze piłkarskiej angielskiej ligi. Skoki narciarskie zajmują ogromną częśc ramówki a już chyba wszystkim się one znudziły. Z drugiej strony nie ma w ogóle transmisji z zawodów Kowalczyk czy Sikory... To właściwie tez nie fair, jednak najbardziej zawsze mnie wkurzało to, że w sporcie po wiadomościach były informacje o super bowl, nba, migawki z nhl a o polskich ligach zawsze cisza, brakowało często nawet suchych wyników... Można się kryć za oglądalnością ale misja to misja
a ja dziwię się, że polskie kluby nie poszły wzorem hiszpańskich (mam na myśli Madryt, Ibizę i jeszcze jeden zespół, który grał w Pucharze Europy FIBA) i mecze tych drużyn w europejskich pucharach można śledzić na www.febtv.com (nie wiem jak z ligą i Pucharem Hiszpanii, bo takie opcje też są widoczne)
Przecież taka telewizja internetowa nie kosztuje majątku. A mogłyby się zrzucić np. Wisła, CCC i Gorzów. Kamer nie musi być dużo, nie ma żadnej szaty graficznej, nazwisk zawodniczek itd., tylko co jakiś czas zrzut na tablicę wyników - zresztą tutaj można wspomagać się relacjami na fibaeurope.com (albo plkk.pl)
Przecież taka telewizja internetowa nie kosztuje majątku. A mogłyby się zrzucić np. Wisła, CCC i Gorzów. Kamer nie musi być dużo, nie ma żadnej szaty graficznej, nazwisk zawodniczek itd., tylko co jakiś czas zrzut na tablicę wyników - zresztą tutaj można wspomagać się relacjami na fibaeurope.com (albo plkk.pl)
- Łukasz_UFB
- Młodzik
U nas druga połowa zeszłego sezonu w I lidze była fajnie realizowana przez STK (naszą miejską kablówke) wspólnie z klubem - krecili z kilku kamer - poźniej montowali z powtórkami itd. - szło gdzieś do realizacji i puszczali na kanale tej kablówki regularnie... A bywało też że były retransmisje z meczów wyjazdowych - bodajże z Łomianek.... Teraz jak pytaliśmy sie dlaczego czegoś takiego nie ma - okazało sie ze TVP ma prawa do PLKK i gryzie po łapach nawet za takie działanie - żeby puścić ten mecz dla kilkuset osób oglądających STK....
A w tym sezonie to był realizowany mecz z Orłem w Polkowicach i coś większego było na inauguracji z Lotosem - i wniosek taki że w TV widziałem więcej I ligi niż PLKK z naszym udziałem - więc naprawde coś tu nie gra....
A w tym sezonie to był realizowany mecz z Orłem w Polkowicach i coś większego było na inauguracji z Lotosem - i wniosek taki że w TV widziałem więcej I ligi niż PLKK z naszym udziałem - więc naprawde coś tu nie gra....
"Mimo tym, co fanatyzm próbują w nas zdusić
Mimo wszystkim, co chcą nas po prostu ukrócić..."

Mimo wszystkim, co chcą nas po prostu ukrócić..."

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”