Play-off Euroligi
Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba
- wlodi9
- Kadet
- Kontaktowanie:
Re: Play-off Euroligi
Czy ja wiem czy taka sensacja... Na pewno faworytem byla druzyna z Hiszpani, ale w koncu Bourges to nie byle jaki klub, co prawda troche gorzej sie spisuje w tym sezonie, ale to ciagle dobry zespol
T Ę C Z A
L E S Z N O
L E S Z N O
dla mnie jest to sensacja. Do przerwy prowadzą Francuzki 32:22. Jeśli one awansują to można już spokojnie obstawiać Walencję, Spartaka i Jeki w Final Four. Gdyby jednak Salamanka awansowała, to awans Walencji nie byłby taki pewny na 100%.
Bardzo ciekaw jestem jak się zakończy mecz Rivas-Brno, bo przeciez zarówno jedni jak i drudzy przegrali swoje mecze przed własną publiką.... Czyżby dziś znowu Brno miało wygrać w Madrycie...? 
- wlodi9
- Kadet
- Kontaktowanie:
Taaa... i to w dodatku Brno gra trzeci mecz praktycznie w 6 
T Ę C Z A
L E S Z N O
L E S Z N O
Madryt gra w siódemkę ten mecz, więc nie ma większej różnicy 
P.OLD pisze:nieuniknione stało się faktem...
koszykarki zrobiły swoje, kibice swoje.... i teraz trzeba trzymać kciuki za brno...
No nie wiem czy tka trzymać kciuki za Brno.. czy musze przypominać, że jak Polki mają grać z Czeszkami, albo polskie zespoły z Brnem, to nagle zapominają jak sie dobrze gra w kosza?
Niewygodny rywal, tym bardziej, że wiadomo, ze Skera będzie dodatkowo zmotywowana na starcie z Wisłą - a to nie wrózy nic dobrego.
Rivas to debiutant i uwazam, że to ten zespół Wisełce byloby łatwiej wyeliminować w walce o FF.
A jesli perspektywa jest taka: gra FF, albo blizszy dojazd do Brna i odpadniecie, to logiak wskazuje na ten pierwszy wariant.
Brno bez Kulichowej, Żirkowej jest leszczowate. A w szóstkę Wisłę będzie im cholernie ciężko wyeliminować. Zresztą Lotos ograł Czeszki u siebie bez większych kłopotów (bez amerykańskich gwiazd)
Druga połowa meczu Salamanki na eurosport 2.
Gratulacji dla Wisły.
Gratulacji dla Wisły.
i Wisła zagra z Brnem o Final Four Euroligi. Szkoda tylko jednego, bo rywalizacja z Madrytem oznaczałaby transmisję z drugiego spotkania, a tak przyjdzie znów emocjonować się suchymi statystykami.
- wlodi9
- Kadet
- Kontaktowanie:
kristofer pisze:Brno bez Kulichowej, Żirkowej jest leszczowate. A w szóstkę Wisłę będzie im cholernie ciężko wyeliminować. Zresztą Lotos ograł Czeszki u siebie bez większych kłopotów (bez amerykańskich gwiazd)
Bez wiekszych klopotow
T Ę C Z A
L E S Z N O
L E S Z N O
wlodi9 pisze:kristofer pisze:Brno bez Kulichowej, Żirkowej jest leszczowate. A w szóstkę Wisłę będzie im cholernie ciężko wyeliminować. Zresztą Lotos ograł Czeszki u siebie bez większych kłopotów (bez amerykańskich gwiazd)
Bez wiekszych klopotowNiezbyt, ogladalem ten mecz i gdyby nie 3pkt Matovic w ostatniej minucie to wynik moglby byc inny. Ale masz racje ze Lotos skladem nie imponowal. Swietny mecz zagraly polki
Lotos właściwie grał bez Amerykanek (bo Wright dopiero co przyjechała), na dodatek grały w tym meczu zarówno Kulichowa jak również Żirkowa, która trochę punktów Lotosowi rzuciła
Brno wygrało z Madrytem. Co ciekawe w 6 miały bardzo mało fauli ( 13 na cały mecz)
Witamy Jelenę w Krakowie.
Witamy Jelenę w Krakowie.
- Marco
- Junior
- Kontaktowanie:
Gratulacje dla naszych dziewczyn
uwielbiam tak reagującą drużynę jak dzisiaj, a gest Marty w stronę kibiców coś wspaniałego tego brakowało i to się powoli pojawia
uwielbiam tak reagującą drużynę jak dzisiaj, a gest Marty w stronę kibiców coś wspaniałego tego brakowało i to się powoli pojawia

WislaLive.pl
Wisła jeszcze cztery wygrane i ma mistrza Euroligi 
Ech nawet jakby Brno grało 5 zawodniczkami przez cały mecz, to prawdopodobienstwo ,ze polski zespoł je wyeliminuje jest niemal zerowe.
Więc nie wiem czy jest się z czego cieszyć Moi Drodzy.
A Brno, które grało z Lotosem było jakies tam rozpulchnione, rozdziadowane,. Na tym etapie juz takie nie będzie i nie ma co wspominać tamtego meczu.
Proponuję przeanalizowac jak się układała historia potyczek Lotosu i Brna przez lata, a z tym rywalem historia jest akurat euroligowo najbogatsza..
I prosze podliczyc liczbę zwyc i por. A bilansu małych pkt juz lepiej nie, bo mozna sie załamać.
Snujemy wizję jak to miło, bo bliski wyjazd, zapominamy o czymś co sformułowałem jako "kret..yńską polską mentalnośc w koszykówce żeńskiej", która objawia się w tym,ze zarowno repa jak i zespoly klubowe dają kompletnie ciała kiedy mają przed soba nazwę : "Czechy".
Wystarczy spojrzec na wyniki.
Zeby nie psuć dobrego smaku po zwyciestwie jeszcze raz gratuluję Wiśle i licze ,ze przełamie durny stereotyp przegrywania z Czeszkami jak leci, ale będzie bardzo cięzko
i wg mnie zdecydowanie nie ma się co cieszyć z wpadnięcia na Brno, zdecydowanie łatwiejszy do pokonania byłby tracący parę z kazdym meczem Madryt.
Więc nie wiem czy jest się z czego cieszyć Moi Drodzy.
A Brno, które grało z Lotosem było jakies tam rozpulchnione, rozdziadowane,. Na tym etapie juz takie nie będzie i nie ma co wspominać tamtego meczu.
Proponuję przeanalizowac jak się układała historia potyczek Lotosu i Brna przez lata, a z tym rywalem historia jest akurat euroligowo najbogatsza..
I prosze podliczyc liczbę zwyc i por. A bilansu małych pkt juz lepiej nie, bo mozna sie załamać.
Snujemy wizję jak to miło, bo bliski wyjazd, zapominamy o czymś co sformułowałem jako "kret..yńską polską mentalnośc w koszykówce żeńskiej", która objawia się w tym,ze zarowno repa jak i zespoly klubowe dają kompletnie ciała kiedy mają przed soba nazwę : "Czechy".
Wystarczy spojrzec na wyniki.
Zeby nie psuć dobrego smaku po zwyciestwie jeszcze raz gratuluję Wiśle i licze ,ze przełamie durny stereotyp przegrywania z Czeszkami jak leci, ale będzie bardzo cięzko
i wg mnie zdecydowanie nie ma się co cieszyć z wpadnięcia na Brno, zdecydowanie łatwiejszy do pokonania byłby tracący parę z kazdym meczem Madryt.
Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”