Play-off Euroligi

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Czy Wisła Can-Pack Kraków awansuje do Final Four Euroligi?

Czas głosowania minął 03 lutego 2010, 21:07

tak
42
88%
nie
6
13%

Liczba głosów: 48

flash
Młodzik

Re: Play-off Euroligi

Postautor: flash » 25 lutego 2010, 12:53

feri pisze:
Już nie raz w tym sezonie oglądałem transmisję Eurosportu 2 HD z meczu, któremu na pewno towarzyszyło mniejsze zainteresowanie (np. na którym były pustki, a rywal wcale nie powalający zainteresowaniem w swoim kraju). Natomiast, czy koszty takiej transmisji poniosła np. Łotewska Ryga - wątpiwe.

Owszem, Eurosport pokazywał jakiś tam drętwy mecz z udziałem Rygi, ale nie produkował sygnału z niego, tylko korzystał z tego, że mecz realizowała łotewska TV...
bball

.:Lukas:.
Żak

Postautor: .:Lukas:. » 25 lutego 2010, 13:05

feri pisze:
Koszty indywidualnej transmisji w HD to kwoty nawet rzędu 150 tys. zł. Z całym szacunkiem dla koszykarek krakowskiego klubu ich dyscyplina nie cieszy się aż taką popularnością, by ponosić podobne koszty - tłumaczy realia międzynarodowej korporacji.

Już nie raz w tym sezonie oglądałem transmisję Eurosportu 2 HD z meczu, któremu na pewno towarzyszyło mniejsze zainteresowanie (np. na którym były pustki, a rywal wcale nie powalający zainteresowaniem w swoim kraju). Natomiast, czy koszty takiej transmisji poniosła np. Łotewska Ryga - wątpiwe. Myślę, że Eurosport po prostu wolał tym razem pokazać Euro Cup mężczyzn i tyle. Kosz męski zawsze będzie medialnie nad kobiecym. Szkoda, choć mecz w Belgradzie był również bardzo ciekawy i zaciety do 1 s. przed końcem.

Czy tak trudno ogarnąć choc trochę tekstu pisanego i zrozumieć, że Eurosport nie mógł transmitować meczu z Krakowa gdyż nikt nie produkował sygnału dla Tv :roll:

feri
Młodzik

Postautor: feri » 25 lutego 2010, 13:41

.:Lukas:. pisze:Czy tak trudno ogarnąć choc trochę tekstu pisanego i zrozumieć, że Eurosport nie mógł transmitować meczu z Krakowa gdyż nikt nie produkował sygnału dla Tv :roll:

Nie zrozumiałeś. Podałem przykład z Rygi, bo dla mnie bardzo wątpliwe było nadawanie sygnału HD w transmisji live przez telewizję łotewską dla Eurosportu, lub zasponsorowanie kosztów takiej produkcji przez Rygę, więc sądziłem, że Eurosport sam zorganizował transmisję i wyprodukował (lub zlecił) ten sygnał. Teraz doczytałem, że zrobiła to włoska telewizja. (Ryga grała z Taranto, gdy mecz był na żywo w Eurosport 2 HD).

Awatar użytkownika
wlodi9
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: wlodi9 » 25 lutego 2010, 21:07

feri pisze:
Liquidor pisze:To z tego, że jest to cholernie daleko, i nie wiem jak tam dotrzeć ? Trochę wybiegam w przyszłość, ale przecież jako kibic muszę ślepo wierzyć w sukces Białej Gwiazdy :]

Co do podróży do Jekaterinburga, to z tego co wiem, można lecieć z np. z Berlina Lufthansą via Frankfurt za coś koło 500 EUR w obie strony.

Ostatnio piloci tych liń strajkuja, wiec roznie moze byc 8)
T Ę C Z A
L E S Z N O

dezali
Amator

Postautor: dezali » 25 lutego 2010, 22:18

Cały jeden dzień strajkowali, na dodatek linie kooperujące w ramach star alliance przejęły od lufthansy większość "strajkujących" połączeń, więc tragedii nie było.

Ale żeby wybrać się Jekaterynburga, czy innego miasta-gospodarza FF najpierw musimy przeskoczyć przeszkodę w postaci Brna... Jutro kolejna ciężka batalia, na trybunach znów powinna tryumfować Wisełka, a na parkiecie.... czas pokaże:)

kwassek
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: kwassek » 26 lutego 2010, 05:04

Dla tych co nie jadą :) ... - niech załują ;) ... pozostaje tylko transmisja w necie

http://bkzabiny.cz/ po prawej stronie Czesi obiecują transmisje od 17.50 :) ...

Miłego oglądania :evil:

agnieszka30
Nowy na forum

Postautor: agnieszka30 » 26 lutego 2010, 13:07

kwassek pisze:Dla tych co nie jadą :) ... - niech załują ;) ... pozostaje tylko transmisja w necie

Hura!!! :P
Koszykówka jest jak religia-wiele osób ją praktykuje, ale nikt do końca jej nie rozumie.Obrazek

Eve
Młodzik

Postautor: Eve » 26 lutego 2010, 16:34

kwassek pisze:Dla tych co nie jadą :) ... - niech załują ;) ... pozostaje tylko transmisja w necie

Wielkie dzięki :)
Wszystko można osiągnąć, gdy człowiek sie uprze i wytrwale dąży do celu... Takie cuda zdarzają się codziennie...

kristofer
Kadet

Postautor: kristofer » 26 lutego 2010, 16:38

nie mogę się doczekać już meczu :)
USK Praga zapewne będzie kibicować dziś swoim rywalkom w lidze, by te były bardziej zmęczone przed przyszłotygodniowym szlagierem w lidze czeskiej

Kuba
Oldboy

Postautor: Kuba » 26 lutego 2010, 16:44

o ile dobrze pamiętam relację z pierwszego meczu w Krakowie - komentator Radia Kraków zaznaczył, że transmisja z Brna "oczywiście też na antenie Radia Kraków". także dramatu nie ma ;-)

http://www.radiokrakow.pl/www/home.nsf/ID/real

ewentualnie url do skopiowania do Winampa ("Plik" -> "play url"), ad http://www.radio.pionier.net.pl/stream. ... adiokrakow

kristofer
Kadet

Postautor: kristofer » 26 lutego 2010, 17:52

no już jest transmisja, trzymamy kciuki za pierwszy polski półfinał Euroligi od 6 lat ;-)

do dupy ta transmisja, jak się odświeży to powtarzają jedną i tą samą akcję, a wynik na FIBA uprzedza obraz :/

papageno
Amator

Postautor: papageno » 26 lutego 2010, 18:10

czy trzeba coś zainstalować żeby odbierać transmisję z meczu Wisły?

kristofer
Kadet

Postautor: kristofer » 26 lutego 2010, 18:10

światło zgasło czy co? Bo nie ma relacji już na stronie Żabin, wynik na FIBIE też stoi w miejscu

i już zdjęli transmisje Czesi

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 26 lutego 2010, 18:11

tak problem z tablica swietlna

PS oglada ktos to moze ?
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

Awatar użytkownika
BlackJuRy
Młodzik

Postautor: BlackJuRy » 26 lutego 2010, 18:12

zgasło zgasło - w radiu kraków przemiły pan tak mówi
"Wszyscy ludzie rodzili się równi, dopóki nie pojawił się Michael Jordan."
Rick Barry
Obrazek

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”