Porównaj np. ile osób obejrzało mecz Piast Gliwice-Polonia Bytom! Wynik byłby porównywalny z meczem Juve (optymizm przez mnie przemawia
PLKK i TVP
Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba
Re: PLKK i TVP
A czemu porównujesz derby Krakowa z jednym z meczów ligi włoskiej. Obstawiam ze w samych pubach w Krakowie ten mecz obejrzało 5 tys ludzi! Gdybym miałe dostep do tych meczy tez bym ich nie ogladał, mnie bardziej interesuje liga angileska ew. szkocka.
Porównaj np. ile osób obejrzało mecz Piast Gliwice-Polonia Bytom! Wynik byłby porównywalny z meczem Juve (optymizm przez mnie przemawia
)
kwassek pisze:...Chyba że naprawde jesteście tak krótkowzroczni jeżdżac na te wyjazdy gdzie biją Wam brawo (jak dla mnie to troche wiocha cieszyć się że biją mi brawo bo gdzieś przyjechałem... no ale chuj nie moja sprawa jakie kto w życiu ma kibicowskie priorytety)
patrese pisze:
Nie. Opieram się na profesjonalnych badaniach, a nie na tym co ktoś komuś powiedział.
22.11.2009
Juventus-Udinese 10.190 widzów
Wisła-Cracovia 151.661 widzów
Więc stosunek chyba jednak 1:15 albo nie umiem liczyć...![]()
źródło http://media2.pl/badania/58935-canalplu ... ejsza.html
Wow! Gratulacje! Wybrałeś z tabelki dwa skrajne przykłady aby udowodnić swoją tezę... Byłbyś dobrym księgowym w firmie, gdzie prowadzi się kreatywną księgowość...
na Juventus - Udinese to nawet ja, miłośnik serie A bym usnął, bo Juve gra ostatnio kaszane a udinese jeszcze większą a derby Krakowa to mają zawsze dodatkowy smaczek, nawet mi zdarzyło się obejrzeć ostatnie, więc i ja jestem w tym rekordzie ligii, a fanem polskiej ligii nie jestem...
Ciekaw jestem porównania oglądalności meczów np. AC Milan - Inter do Cracovia - Piast Gliwice jak już idziemy w skrajoności...
edit* Jeszcze jedna uwaga. Sprawdziłem: mecz Wisła-Cracovia był o godzinie 17:00 a Juventus - Udinese 20:45, czyli w czasie, gdy 5 mln Polaków oglądało Taniec z Gwiazdami
Ostatnio zmieniony 11 lutego 2010, 23:56 przez feri, łącznie zmieniany 1 raz.
- patrese
- Kadet
- Kontaktowanie:
feri pisze:patrese pisze:
Nie. Opieram się na profesjonalnych badaniach, a nie na tym co ktoś komuś powiedział.
22.11.2009
Juventus-Udinese 10.190 widzów
Wisła-Cracovia 151.661 widzów
Więc stosunek chyba jednak 1:15 albo nie umiem liczyć...![]()
źródło http://media2.pl/badania/58935-canalplu ... ejsza.html
Wow! Gratulacje! Wybrałeś z tabelki dwa skrajne przykłady aby udowodnić swoją tezę... Byłbyś dobrym księgowym w firmie, gdzie prowadzi się kreatywną księgowość...
na Juventus - Udinese to nawet ja, miłośnik serie A bym usnął, a derby Krakowa to mają zawsze dodatkowy smaczek, nawet mi zdarzyło się obejrzeć ostatnie, więc i ja jestem w tym rekordzie ligii, a fanem polskiej ligii nie jestem...
Ciekaw jestem porównania oglądalności meczów np. AC Milan - Inter do Cracovia - Piast Gliwice, albo Barcelona - Real do Odra Wodzisław - Bełchatów, jak już idziemy w skrajoności...
Po prostu wybrałem 2 mecze z tego samego dnia. Pojedynek z Primera Division oglądało niewiele więcej widzów, bo 11.995 widzów. Ligę angielską więcej ale nie zmienia to faktu, że polska ekstraklasa w obojętnie jakiej kombinacji cieszy się większą popularnością aniżeli ligi zagraniczne. I to było motywem przewodnim mojej wypowiedzi. I nie porównuję z typowymi klasykami jak np. Lech-Legia, który w C+ oglądało 283 tys. widzów.
Takie mecze jak Polonii Bytom z Piastem Gliwice nie ma w C+ lecz w Orange, która ma wręcz śladowy odsetek abonentów więc nie porównuję z zasięgiem choćby takiego "giganta" jak TVP Sport.
Nadal jeszcze jesteś przekonany o wyższej popularności w Polsce lig zagranicznych czy bzdetów typu żużlowe Grand Prix nad polską piłkarską ekstraklasą
feri pisze:edit* Jeszcze jedna uwaga. Sprawdziłem: mecz Wisła-Cracovia był o godzinie 17:00 a Juventus - Udinese 20:45, czyli w czasie, gdy 5 mln Polaków oglądało Taniec z Gwiazdami(22.11.2009 to był półfinał i odpadł gorzowianin Michał Kwiatkowski - to był jeden jedyny odcinek, jaki oglądałem
)
20.45? No tak, ale to przecież najlepszy prime time. Później o godzinie 22 był mecz Bilbao-Barcelona i pewnie "aż" 1.805 widzów z Tańca z Gwiazdami przerzuciło się na Primera Division i oglądało go w oszałamiającej liczbie 11.995 widzów
hermes46 pisze:A czemu porównujesz derby Krakowa z jednym z meczów ligi włoskiej. Obstawiam ze w samych pubach w Krakowie ten mecz obejrzało 5 tys ludzi! Gdybym miałe dostep do tych meczy tez bym ich nie ogladał, mnie bardziej interesuje liga angileska ew. szkocka.
Masz pojęcie na czym polegają badania telemetryczne? Na pewno nie na liczeniu kibiców zgromadzonych w pubie przed telebimem... Więc jesli jest tak jak mówisz, to te 5 tys. kibiców z krakowskich pubów możesz sobie dodać do tych 151.661 widzów.
Ostatnio zmieniony 12 lutego 2010, 00:33 przez patrese, łącznie zmieniany 1 raz.
SIAMO SEMPRE CON VOI - LECH POZNAŃ

patrese pisze:
Po prostu wybrałem 2 mecze z tego samego dnia. Pojedynek z Primera Division oglądało niewiele więcej widzów, bo 11.995 widzów. Ligę angielską więcej ale nie zmienia to faktu, że polska ekstraklasa w obojętnie jakiej kombinacji cieszy się większą popularnością aniżeli ligi zagraniczne. I to było motywem przewodnim mojej wypowiedzi.
Takie mecze jak Polonii Bytom z Piastem Gliwice nie ma w C+ lecz w Orange, która ma wręcz śladowy odsetek abonentów więc nie porównuję z zasięgiem choćby takiego "giganta" jak TVP Sport.
Jak napisałem (edytowałem posta): Juve - Udinese było tego dnia o 20:45 a więc w czasie półfinału tańca z gwiazdami, które ogląda 5 milionów polaków, a mecz Cracovia Wisła o godz. 17. Natomiast mecz Primera Division niewiele więcej niż mecz Juve? Tu znowu naciągasz. Bo tego dnia transmitowane były dwa mecze Primera Division i oba w tzw. sobotnim prime-time (a więc też większa konkurencja) Pierwszy mecz oglądało mimo wszystko 33 084 a drugi 11 995.
OK. Niech będzie, że ligę polską ogląda więcej widzów, niż zagraniczne ligi, ale jak sam już wiesz stosunek 15:1 jest naciągany jak guma reklamowana przez Majdana
W takiej sytuacji zgadzam się z jednym z wpisów na forum strony z Twojego linku:
"Spójrz prawdzie w oczy, nasze "extraklasowe" zespoły to poziom Serie B, League One etc... czyli de facto ichniejszego zaplecza najważniejszych rozgrywek.
Ale w tym kraju wciąż pokutuje powiedzenie:
LEPSZE POLSKIE G...O W POLU, NIŻ FIOŁKI W NEAPOLU."
Strona PLKK jakoś dyplomatycznie milczała na temat kolejnych transmisji ligi w TV, więc zerknąłem jeszcze na sport.tvp.pl, no i ostatnie złudzenia co do meczu Lotos - Wisła prysły (choć gdzieś wcześniej mi się to obiło o uszy). O 15.45 TVP Sport puści mecz piłkarzy ręcznych Vive Kielce w LM. Więc jednak da się transmitować coś innego niż olimpiadę... Można było kombinować, żeby mecz przesunąć na niedzielę o 14.00 lub 15.00 - przecież wtedy w Vancouver jeszcze nic się nie dzieje. Ale do tego potrzeba chęci...
Kilka słów o wyniku męskiej kadry na Eurobaskecie:
https://nowe-refleksje.blogspot.com/202 ... y.html?m=0
paulo2907 pisze:O 15.45 TVP Sport puści mecz piłkarzy ręcznych Vive Kielce w LM. Więc jednak da się transmitować coś innego niż olimpiadę... Można było kombinować, żeby mecz przesunąć na niedzielę o 14.00 lub 15.00 - przecież wtedy w Vancouver jeszcze nic się nie dzieje. Ale do tego potrzeba chęci...
ale weź pod uwagę dwie zasadnicze sprawy....
1) grają mężczyźni,a nie oszukujmy się ich rywalizacja zawsze cieszy się większym medialnie zainteresowaniem
2)na parkiecie w Kielcach wystąpi plejada piłkarzy ręcznych światowo-europejskiej czołówki....
Ostatnio zmieniony 12 lutego 2010, 20:54 przez matrix, łącznie zmieniany 1 raz.
napisze ta, jakby chcieli wyjście by znależli!!!
kwassek pisze:...Chyba że naprawde jesteście tak krótkowzroczni jeżdżac na te wyjazdy gdzie biją Wam brawo (jak dla mnie to troche wiocha cieszyć się że biją mi brawo bo gdzieś przyjechałem... no ale chuj nie moja sprawa jakie kto w życiu ma kibicowskie priorytety)
hermes46 pisze:napisze ta, jakby chcieli wyjście by znależli!!!
O to właśnie mi chodziło. Absolutnie nie mam nic przeciwko meczowi Vive - co więcej, sam chętnie go obejrzę - ale nie powinno się działać na zasadzie "coś za coś". Powinno być i Vive, i mecz w Gdyni na przykład w niedzielę - o czym pisałem. W końcu to kanał stricte sportowy, a różnica czasu z Kanadą powoduje, że można było spokojnie znaleźć porę na transmisję live z innej dyscypliny halowej w niedzielę. Zresztą jakiś czas temu zapowiedź transmisji chyba wisiała na plkk.pl.
Kilka słów o wyniku męskiej kadry na Eurobaskecie:
W piątek 19.02. o godz. 18.00 TVP Bydgoszcz przeprowadzi bezpośrednią transmisję z meczu Artego Bydgoszcz-Lider Pruszków...YEAH!!! i tylko szkoda,że ta sama telewizja nie będzie na środowym meczu jakiejś tam Energi z jakąś tam Wisełką 
bo jakams tam Wisła i Energa to zespoły z szczytu ligi a nie walczace o utrzymanie. No i gra zespoł z Bydgoszczy i moze ten mecz wygra a to zadko sie zdarza!
Dlatego koszykówka zaczęła internetową ofensywę nie patrząc na to, czy TVP ma dla niej miejsce, czy jednak nie.
I na tym na razie wygrała. Sobotni hit ekstraklasy między Anwilem, a Polpharmą Starogard Gdański obejrzało 17 tys. widzów. Dużo, nawet bardzo dużo patrząc na to, w jak partyzanckich warunkach organizowano tę relację.
Nie miała reklam, oficjalnie została zapowiedziana na zaledwie dwa dni przed meczem. Informacja do niej dotarła głównie do największych pasjonatów ligowych zmagań. A jednak 17 tys. fanów, którzy już obejrzeli mecz Anwilu to wynik doskonały. Analizy oglądalności meczów PLK transmitowanych w telewizji wskazywały, że regularnie interesuje się nimi od kilkunastu do kilkudziesięciu tysięcy osób. Czyli w sieci, na małym ekranie, można skusić równie wielu fanów jak przy okazji telewizji. Internet stał się dla klubów i lig nową płaszczyzną do tego, by budzić zainteresowanie i eksponować reklamy.
Transmisja z meczu Anwilu przypominała tę telewizyjną: od realizacji tworzonej przez serwis esporttv.pl po dodatki - statystyki, komentarze, wywiady. Wszystko podane w strawnej formie: takiej, że mecz bez problemów można było oglądać również korzystając z łączy internetowych, które w dzisiejszym, zinformatyzowanym świecie uznane byłby za prehistoryczne - nawet najwolniejsze pasma radziły sobie z obsługą obrazu przekazywanego z Hali Mistrzów.
Czyli jednak można. Można stworzyć sportową relację dostępną dla każdego użytkownika komputera i internetu, a jednocześnie zupełnie niezależną od widzimisię stacji telewizyjnych.
www.gazeta.pl
I na tym na razie wygrała. Sobotni hit ekstraklasy między Anwilem, a Polpharmą Starogard Gdański obejrzało 17 tys. widzów. Dużo, nawet bardzo dużo patrząc na to, w jak partyzanckich warunkach organizowano tę relację.
Nie miała reklam, oficjalnie została zapowiedziana na zaledwie dwa dni przed meczem. Informacja do niej dotarła głównie do największych pasjonatów ligowych zmagań. A jednak 17 tys. fanów, którzy już obejrzeli mecz Anwilu to wynik doskonały. Analizy oglądalności meczów PLK transmitowanych w telewizji wskazywały, że regularnie interesuje się nimi od kilkunastu do kilkudziesięciu tysięcy osób. Czyli w sieci, na małym ekranie, można skusić równie wielu fanów jak przy okazji telewizji. Internet stał się dla klubów i lig nową płaszczyzną do tego, by budzić zainteresowanie i eksponować reklamy.
Transmisja z meczu Anwilu przypominała tę telewizyjną: od realizacji tworzonej przez serwis esporttv.pl po dodatki - statystyki, komentarze, wywiady. Wszystko podane w strawnej formie: takiej, że mecz bez problemów można było oglądać również korzystając z łączy internetowych, które w dzisiejszym, zinformatyzowanym świecie uznane byłby za prehistoryczne - nawet najwolniejsze pasma radziły sobie z obsługą obrazu przekazywanego z Hali Mistrzów.
Czyli jednak można. Można stworzyć sportową relację dostępną dla każdego użytkownika komputera i internetu, a jednocześnie zupełnie niezależną od widzimisię stacji telewizyjnych.
www.gazeta.pl
niesamowite...TVP Sport przeprowadzi transmisję z Final Four Pucharu Polski.... 
reasumując
6 marca 2010(sobota)
godz.13.25 Finał Pucharu Polski w koszykówce kobiet
9 marca 2010(wtorek)
godz.19.05 Mecz Europa-Reszta Świata
10 marca 2010(środa)
godz.18.00 Utex ROW Rybnik-CCC Polkowice
co za dawka kosza proszę państwa!!!
6 marca 2010(sobota)
godz.13.25 Finał Pucharu Polski w koszykówce kobiet
9 marca 2010(wtorek)
godz.19.05 Mecz Europa-Reszta Świata
10 marca 2010(środa)
godz.18.00 Utex ROW Rybnik-CCC Polkowice
co za dawka kosza proszę państwa!!!
matrix pisze:co za dawka kosza proszę państwa!!!
Skoro ma wystarczyć do końca sezonu
Bardzo ciekawy transparent przygotowany przez kibiców przeczytałem podczas meczu PLS Kobiet(na TV 4) Stal Mielec-Budowlani Organika Łódź:
"Tysiące kibiców
5 Klubów w Europie
3 Medale ME
0 Transmisji w TVP!!!"

"Tysiące kibiców
5 Klubów w Europie
3 Medale ME
0 Transmisji w TVP!!!"
Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”