Play-off Euroligi

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Czy Wisła Can-Pack Kraków awansuje do Final Four Euroligi?

Czas głosowania minął 03 lutego 2010, 21:07

tak
42
88%
nie
6
13%

Liczba głosów: 48

Awatar użytkownika
Ałgaja
Administrator

Re: Play-off Euroligi

Postautor: Ałgaja » 02 marca 2010, 23:01

Obserwator pisze:Nie wiem czy już było, ale jutro ma zagrać Kulichová i Zirková wg. Radia Kraków.

ciekawe...
Kulichova w piątek o kulach ledwo się na hale doczołgała.
"Powiem Ci, to zapomnisz. Pokażę- zapamiętasz. Zainteresuję cię- wtedy zrozumiesz."

Awatar użytkownika
BlackJuRy
Młodzik

Postautor: BlackJuRy » 03 marca 2010, 00:13

Nie wiem czy ktoś skorzysta, bo jak będzie w tv to każdy wybierze na pewno ta wersje, a jak nie to pewnie relacje na fibie czy w radiu, ale jakby co to wlaśnie mi wpadlo w oko, że Interia też przewiduje relację na żywo z jutrzejszego meczu :
http://nazywo.interia.pl/relacja/wisla-can-pack-krakow-frisco-sika-brno,1927
"Wszyscy ludzie rodzili się równi, dopóki nie pojawił się Michael Jordan."
Rick Barry
Obrazek

Alexa
Amator

Postautor: Alexa » 03 marca 2010, 00:24

Ałgaja pisze:
Obserwator pisze:Nie wiem czy już było, ale jutro ma zagrać Kulichová i Zirková wg. Radia Kraków.

ciekawe...
Kulichova w piątek o kulach ledwo się na hale doczołgała.

To jednak chyba jakas wtopa Radia Krakow biorac pod uwage tekst ze strony glownej (troche niegramatyczny ale mozna odszyfrowac sens):

Wyjechał do Krakowa Żabin mające w składzie i zwykle pełne, więc jeśli weźmiemy pod uwagę brak rannych Susan Żirkow, Petry KULICHOVÁ i chorych kierownik Dusan Nižňanského. Kiedy kapitan wszystkich graczy podobno w dobrej kondycji fizycznej i psychicznej. Hanka Horakova bolesne żeber i ciągną jak powiedział Bobrovský autokarem z tym utrudnień grał w meczu piątkowym w Rosničce, lekarz klubu kiedy miała ból przebłagać kojący wstrzykiwań.

W tury, szanse obu zespołów na mniej więcej tej samej procedury. Na naszą korzyść przemawia doświadczenie walki w tej fazie konkursu i ostatnich sukcesów w trzecim spotkaniu w palubovkách rywali. Czy nie pamiętacie tej sytuacji w ostatnich osmifinálový decydującej bitwy z Madrytu, słynny wygrać dwa lata w glebie sprzyja Valencia, lub francuski sukces z Bourges. Wszystkie te trzecie i decydujące mecze na przeciwników gleby przeniósł nas do Final Four, a nasi gracze są w stanie poradzić sobie dzielnie z powodu zaufania. Nie należy wykluczyć je w środę w Krakowie. Ale ważne jest, by ocenić, czy mistrz gry, jeśli nie poddawał się presji w bardzo burzliwy.

Nasz zespół w tym meczu będzie musiał być w stanie sprostać szczególnie silne i niebezpieczne Izraela Liron Cohen grał i wyeliminowania zarówno podkošové graczy, 196 cm wzrostu Amerykanka Janelle Bursa i 193 cm wysokości, Ewelina Kobryń.

Wisła szóstego gracza, jak zwykle, kibiców. Ale jeśli wszyscy nasi gracze będą postrzegane jako polski kocioł pozytywnie jako Hank Horakova w pierwszym meczu zespół może ponownie wymyślać przeciwnika bronią w jego korzyść.

Po dwóch pojedynek w zeszłym tygodniu w Krakowie i Brnie jest nadal stan serii gier remisem 1:1. W środę, skład uczestników wreszcie zkompletuje Final Four, który odbędzie się w dniach 9.-11.4.2010. Wszyscy wierzymy, że będzie to czwarty w naszej przytulnej kilka dziewcząt z Brna.

Pikantne w ewentualnym procesie jest dużo, dzięki której możemy uniknąć zarówno sprzyja rosyjskie jednostki. Valencia jest bez kontrowersji także bardzo silny przeciwnik, który z pewnością potwierdza graczy USK Praha, ale wydaje się nieco hratelnější niż dwóch rosyjskich zespołów.

Alexa
Amator

Postautor: Alexa » 03 marca 2010, 00:28

Mam pytanie, czy do ogladania transmisji online na wislakosz potrzebne jest jakies dodatkowe oprogramowanie (np. silverlight) dzieki z gory za odpowiedz

Adasss
Amator

Postautor: Adasss » 03 marca 2010, 08:29

Alexa pisze:Mam pytanie, czy do ogladania transmisji online na wislakosz potrzebne jest jakies dodatkowe oprogramowanie (np. silverlight) dzieki z gory za odpowiedz

http://www.wislacanpack.pl/home/?akcja=news&id=2232

Dla leniwych i "nieczytatych" ;) : Adobe Flash
Ostatnio zmieniony 03 marca 2010, 08:31 przez Adasss, łącznie zmieniany 1 raz.

Alexa
Amator

Postautor: Alexa » 03 marca 2010, 14:37

Adasss pisze:
Alexa pisze:Mam pytanie, czy do ogladania transmisji online na wislakosz potrzebne jest jakies dodatkowe oprogramowanie (np. silverlight) dzieki z gory za odpowiedz

http://www.wislacanpack.pl/home/?akcja=news&id=2232

Dla leniwych i "nieczytatych" ;) : Adobe Flash

Dzieki, a docinki mozna sobie darowac. Zobacz kiedy ja wyslalam swoja wiadomosc - wtedy jeszcze na stronie Wisly zadnej wiadomosci nie bylo a na wislakosz.pl - tylko notka, ze transmisja live sie odbedzie. Niemniej dziekuje :-)

Edit.: sorrki, nie zauwazylam, ze podajesz linka do strony, ups...

Marcino
Żak

Postautor: Marcino » 03 marca 2010, 17:53

Też wam zwalnia akcje przy rzucie, bądź podaniu w tej transmisji ? Strasznie denerwujące...

kristofer
Kadet

Postautor: kristofer » 03 marca 2010, 18:40

47:45 dla Wisły do przerwy. Bardzo szybkie tempo. Pewnie wygra ten kto zachowa więcej sił. Grima musi mieć dziś dzień konia :/ trafiła 3 razy za trzy punkty na 4 próby

Brawa za relację w necie. Dużo lepsza od tej czeskiej. Wszystko na bieżąco (akcja toczy się przed zapisem na fiba-europe, a nie po jak było w piątek)

Liczba widzów ponad 1500, a więc mniej niż na hali przy R22

zibiz
Żak

Postautor: zibiz » 03 marca 2010, 18:44

Wisła ma bardzo fajne statystyki z rzutów za 2 i 3 pkt ok 60%. Niestety przegrywaja deskę. Muszą zwrócić uwagę na Grimę. Rzuciła już więcej niż w 2 poprzednich meczach. O wiele za dużo. Brno jak na tą drużynę ma sporo fauli.

kristofer
Kadet

Postautor: kristofer » 03 marca 2010, 19:15

63:57 dla Wisły po trzech kwartach. Szkoda, że rzut za 3 Liron zatańczył na obręczy, bo już Czeszki mogłyby być dobite.

kristofer
Kadet

Postautor: kristofer » 03 marca 2010, 19:34

Wisła Can-Pack Kraków w Final Four Euroligi po wygranej u siebie w decydującym meczu 78:73 z Frisco Sika Brno.

Teraz w półfinale, zapewne w Jekaterynburgu, krakowianki zagrają z mistrzem Hiszpanii Ros Casares Walencja o finał Euroligi.

zibiz
Żak

Postautor: zibiz » 03 marca 2010, 19:38

Gratulacje dla dziewczyn. Rzut Ewki za 3 pkt miodzik. Żałuje, że mnie tam nie było. Mam nadzieje, że mecz będzie dostępny w necie. Myśle, że niektórzy wreszczie nabiorą szacunku do Wiślaczek.

kristofer
Kadet

Postautor: kristofer » 03 marca 2010, 19:51

Twierdza pod Wawelem w tym roku w Eurolidze nie została zdobyta.
Wisła właściwie zapewniła sobie start w przyszłorocznej Eurolidze i rozstawienie w niej (jeśli nie zagra w finale PLKK to powinna dostać ponownie dziką kartę)

Teraz z Walencją powalczyć o finał. Hiszpanki są w zasięgu Wisły, choć to one wydają się być faworytkami. Wszystko zależy od tego czy Elisa Aguilar oraz Ljubica Drljaca wykurują się, gdyż nie grały w ćwierćfinale z Salamanką ze względu na kontuzje. Jak wiemy Becky Hammon już nie jest zawodniczką Walencji. Palusna jest kontuzjowana i w tym sezonie już nie zagra. Cindy Lima, która została zakontraktowana przed paroma dniami, również nie będzie mogła zagrać w turnieju finałowym Euroligi.

-------------------
w turnieju finałowym zagrają cztery najlepsze ekipy Euroligi - wszystkie cztery zajęły pierwsze cztery miejsca po fazie grupowej. Wszystkie również nie przegrały żadnego meczu u siebie.

Eve
Młodzik

Postautor: Eve » 03 marca 2010, 19:55

BRAWO WISŁA!!! :)
ech, ja także żałuję, że mnie tam nie było. DZIĘKI wielkie za transmisję, można było poczuć atmosferę panującą na hali. Super zabawa po ostatnim gwizdku:D
Wszystko można osiągnąć, gdy człowiek sie uprze i wytrwale dąży do celu... Takie cuda zdarzają się codziennie...

Awatar użytkownika
fearless
Kadet

Postautor: fearless » 03 marca 2010, 20:02

Bardzo żałuję, że nie mogłem być.
Moja radość jest niezmierna.
Brawo dziewczyny i oby tak dalej!

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”