JUNIORKI STARSZE 2009/2010

Newsy dotyczące rozgrywek młodzieżowych

Moderator: Moderatorzy

Gość

Re: JUNIORKI STARSZE 2009/2010

Postautor: Gość » 16 marca 2010, 21:37

[quote="Gość"]Uwazam,ze tak jak w Wierzawicach,teoretycznie w Ostrołece (bo polowa to Piaseczno) to dobre szkolenie jest tez w Olsztynie. Nie wiem czy ktos zauwazyl,ze tam tez sa tylko miejscowe zawodniczki!!!
Gdynia moze jest Mistrzem,ale nie zasluguje na takie wyroznienie. Szkoda mi tylko dziewczyn,ktore graly i walczyly w lidze a potem nie lapaly sie do skladu...[/quote]

Widzę,że to ktoś z Olsztyna sie produkuje!

wierny kibic z podkarpacia

Postautor: wierny kibic z podkarpacia » 16 marca 2010, 21:51

W Wierzawicach też była możliwość dokonać wzmocnień ,ale trener podjął słuszną decyzję,że bez względu na końcowy wynik będzie korzystał z dziewczyn które trenowały i grały cały sezon.A o przyszłość tych dziewczyn nie należy się martwić bo dadzą sobie radę.LOtnik też ma drużynę seniorek,które wygrała I ligę B i walczyć będzie o ligę wyższą.

Gość

Postautor: Gość » 16 marca 2010, 22:46

Jestem kibicem,ale nie z Olsztyna...Te rzeczywistosc widac golym okiem! Wystarczy tylko obiektywnie na to spojrzec..i zadna zazdrosc nie wchodzi tu w gre,bo mi akurat na medalu nie zalezy!

Seneka

Postautor: Seneka » 17 marca 2010, 00:21

[quote="Gość"]
Skoro ze wszystkimi na finałach wygrała to najwyraźniej zasługuje. Mam wrażenie, że piszą tu osoby zazdrosne. Przez internet każdy jest taki odważny.[/quote]

Otóż nie tylko przez Intenet. Prosto w oczy mogę powtórzyć to wszystko co myślę!
Szkoda tylko, że Wy, wielcy fani "Gdyni" nie potaficie nawet w najmniejszym stopniu odeprzeć zarzutów, a jedynie nazwać krytyków "zazdrosnymi dziećmi" i zakończyć dyksujsę. Również pozdrawiam..

rzymi
Oldboy

Postautor: rzymi » 17 marca 2010, 01:39

Nie ja jestem od odpierania zarzutów bo po pierwsze nie mam obowiązku ani zamiaru wdawania się z kimkolwiek z was w dyskusje a po drugie nie mam do tego odpowiedniej wiedzy tak samo jak wy 'wielcy krytycy' na pewno nie wiecie wszystkiego na temat, który podlega waszej krytyce. Ale jak dla mnie to piszcie co chcecie, niezbyt mnie to obchodzi. Byłem na meczach, żeby oglądac i dopingowac swoją drużynę (jakkolwiek to brzmi, zaraz polecą płacze 'przecież tam jest połowa z SMSu; baner do Łomianek' itp) oraz jej przeciwników, gdyż wszyscy prezentowali kawał porządnego basketu, zaangażowania i walki i to się dla mnie liczy. A układ grup to nie moja działka i nie wypowiadam się na ten temat, gdyż nie wiem jak było ale szczerze żałuję, że nie było tak jak wg was byc powinno - gdybyśmy mieli wygrac to i tak byśmy wygrali tylko wtedy złoto miałoby hmmm poczwórny smak. Natomiast gdyby wygrał Poznań to nie robiłbym problemu (dziewczyny w Poznaniu trenują kilka lat, tak, a te, które reprezentowały Gdynię to przecież przyjechały tu pierwszy raz i pierwszy raz widziały siebie nawzajem na oczy) bo trzeba umiec uznac czyjąś wyższośc a i podejrzewam, że wtedy nie byłoby płaczu o grupy. Ale cóż, jestem z Gdyni, mam przylepioną łatkę oszusta i kombinatora więc może to przesłania mi oczy i całkowicie wypacza spojrzenie na całą tę sprawę...
ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
przemoe
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: przemoe » 17 marca 2010, 09:44

Seneka pisze:
Gość pisze:Skoro ze wszystkimi na finałach wygrała to najwyraźniej zasługuje. Mam wrażenie, że piszą tu osoby zazdrosne. Przez internet każdy jest taki odważny.

Otóż nie tylko przez Intenet. Prosto w oczy mogę powtórzyć to wszystko co myślę!
Szkoda tylko, że Wy, wielcy fani "Gdyni" nie potaficie nawet w najmniejszym stopniu odeprzeć zarzutów, a jedynie nazwać krytyków "zazdrosnymi dziećmi" i zakończyć dyksujsę. Również pozdrawiam..

A możesz te zarzuty przypomnieć?
Pozdrawiam,
Pszemek.
----------------
Obrazek

http://toiowonasportowo.blox.pl

Waldi
Kadet

Postautor: Waldi » 17 marca 2010, 10:26

przemoe pisze:
Seneka pisze:
Gość pisze:Skoro ze wszystkimi na finałach wygrała to najwyraźniej zasługuje. Mam wrażenie, że piszą tu osoby zazdrosne. Przez internet każdy jest taki odważny.

A możesz te zarzuty przypomnieć?

Wystarczy dokładnie przeczytać temat.

romek
Amator

Postautor: romek » 17 marca 2010, 13:46

gilus pisze:No a drużyna poznańsko-wschowsko-kiekrzowo-pruszkowo-zabrzańsko-sucho-łódzko-wołomińska (czytaj. MUKS) wygrała drugie spotkanie. Chociaż Korona w ostatniej kwarcie podgoniła nieźle.

Specjalnie zacytowałem ten post, bo chyba Gilus mocno chciał ubarwić swoją wypowiedź. Ciężko nazwać Kiekrz czy Suchą prężnymi ośrodkami koszykarskimi, no chyba tylko dlatego, że jedna z zawodniczek MUKS mieszka w Kiekrzu, a druga pochodzi z Suchej. Takie naciąganie rzeczywistości.
Po drugie-Winrich parę postów wyżej pisze, że kilka zawodniczek Lotnika nie jest z Wierzawic, ale jest w Lotniku do dawna, więc można je uznać za miejscowe. O ile mi wiadomo, to siostry Mistygacz, czy Basia Skowronek są dłużej w Poznaniu niż Jessica Musijowska w Wierzawicach, a nadal te pierwsze są ze Wschowy i w ciągu dwóch lat grania tam w młodziczkach nauczyły się wszystkiego, co teraz potrafią, a ponadto cała rodzina od paru lat mieszka w Poznaniu.
Po trzecie- siłą nikt dziewczyn do Gdyni, czy Poznania nie ciągnie, przychodzą same i jak na razie masowo nnie odchodzą. Może działacze innych klubów zastanowią się dlaczego zawodniczki nie przychodzą do nich, tylko wybierają VBW, czy MUKS.
A jeśli chodzi o mistrzostwa i finał, to pozytywne jest to, że nikt nie pisze o sędziach.

ajaja
Młodzik

Postautor: ajaja » 17 marca 2010, 14:15

romek pisze:
gilus pisze:A jeśli chodzi o mistrzostwa i finał, to pozytywne jest to, że nikt nie pisze o sędziach.

Kariny nie było? :lol:

Winrich
Nowy na forum

Postautor: Winrich » 17 marca 2010, 15:00

Jessica Musijowska gra w Lotniku od 6 lat. To jak nie nazwać jej miejscową?
Ale to rzeczywiście prawda, że dziewczyny powinny grać tam, gdzie mogą się rozwinąć.
Ajaja napisał: "Trzeba oddać chwałę ich trenerom, za to, że je wyszkolili, ale co dalej? Dziewczyna X ma 20 lat i powinna zacząć odgrywać coraz poważniejszą rolę wśród seniorek. Czy w Wierzawicach albo Ostrołęce ma do tego warunki? Śmiem wątpić."
Tylko czy rozwojem nie można nazwać tego, że ten sam zespół (praktycznie prawie co do zawodniczki) najpierw w kadetkach docierał do półfinałów, już jako juniorki zajął najpierw VII, a potem IV miejsce w kraju, a jako najmłodszy zespół w tegorocznych rozgrywkach juniorek starszych VI miejsce. Pewnie taka Kaszuba, Majkut czy nawet Musijowska, idąc do zespołów typu Gdynia, MUKS, Korona najpierw grzałyby ławę (normalne frycowe), czy więc nie lepiej, że zostały w Lotniku i tam stanowią coraz lepiej zgrany zespół.
Pewnie, że wśród seniorek jest jeszcze jeden ważny czynnik, tzn. pieniądze, ale jeśli na Podkarpaciu pojawi się firma, która będzie chciała zainwestować nieco pieniędzy, to zaplecze jest w postaci "młodych" jest i będzie można zadziwić Polskę. Bo chyba byłby to pierwszy przypadek w grach zespołowych, by drużyna ze wsi doszła do ekstraklasy. I tego im osobiście życzę!!!

romek
Amator

Postautor: romek » 17 marca 2010, 15:50

Winrich pisze:Jessica Musijowska gra w Lotniku od 6 lat. To jak nie nazwać jej miejscową?

No właśnie, zarówno Jessica, jak i wiele dziewczyn z MUKS gry w koszykówkę nauczyło się swoich obecnych klubach. Różnica jest tylko taka, żę Jessice nikt nie wypomina na każdym kroku,że jest z Przemyśla, co w przypadku MUKS jest nagminne. Ba, nawet wychowanka MUKS Magda Idziorek, nie jest z Poznania, tylko z Kiekrza( przynajmniej według Gilusa).

ajaja
Młodzik

Postautor: ajaja » 17 marca 2010, 15:55

Winrich pisze:Jessica Musijowska gra w Lotniku od 6 lat. To jak nie nazwać jej miejscową?
Ale to rzeczywiście prawda, że dziewczyny powinny grać tam, gdzie mogą się rozwinąć.
Ajaja napisał: "Trzeba oddać chwałę ich trenerom, za to, że je wyszkolili, ale co dalej? Dziewczyna X ma 20 lat i powinna zacząć odgrywać coraz poważniejszą rolę wśród seniorek. Czy w Wierzawicach albo Ostrołęce ma do tego warunki? Śmiem wątpić."
Tylko czy rozwojem nie można nazwać tego, że ten sam zespół (praktycznie prawie co do zawodniczki) najpierw w kadetkach docierał do półfinałów, już jako juniorki zajął najpierw VII, a potem IV miejsce w kraju, a jako najmłodszy zespół w tegorocznych rozgrywkach juniorek starszych VI miejsce. Pewnie taka Kaszuba, Majkut czy nawet Musijowska, idąc do zespołów typu Gdynia, MUKS, Korona najpierw grzałyby ławę (normalne frycowe), czy więc nie lepiej, że zostały w Lotniku i tam stanowią coraz lepiej zgrany zespół.
Pewnie, że wśród seniorek jest jeszcze jeden ważny czynnik, tzn. pieniądze, ale jeśli na Podkarpaciu pojawi się firma, która będzie chciała zainwestować nieco pieniędzy, to zaplecze jest w postaci "młodych" jest i będzie można zadziwić Polskę. Bo chyba byłby to pierwszy przypadek w grach zespołowych, by drużyna ze wsi doszła do ekstraklasy. I tego im osobiście życzę!!!

Czy ze wsi to nie wiem. W latach 60. w małych Krapkowicach (wtedy jakieś 10 tysięcy) pod Opolem szkolono drużynę piłkarek ręcznych, która najpierw odnosiła sukcesy w grupach młodzieżowych, a na początku lat 70. chyba dwa albo trzy razy zdobyła mistrzostwo Polski.

Owszem, rozwój w minikoszu, kadetkach, juniorkach to już jest coś, co należy docenić. Tyle że kluczowe jest przejście zawodniczki z wieku juniorskiego do seniorskiego i te małe kluby, niestety, tego nie zapewnią. Jeżeli z takiej drużyny zostanie jedna, daj Bóg dwie zawodniczki na poziomie reprezentacyjnym, to pozostaje się tylko cieszyć. Tylko że ten kluczowy rozwój następuje już tylko w mocnych klubach, w których jest szansa na codzienną rywalizację z najlepszymi. Gdyby taka Leciejewska kiedyś nie odeszła od Jabłońskich z Olimpii i nie trafiła przez SMS do Gdyni, to pewnie na tym poziomie by nie była. To samo się wiąże z Mieloszyńską i jej wyjazdem z Poznania do USA. Takich przykładów można wskazać dziesiątki i nie próbuję tu nawet podważać wkładu maleńkich Wierzawic, Ostrołęki czy Olsztyna w pracę z młodzieżą.

Co innego, jak w przypadku Gdyni, gdy klub próbuje robić wszystko, by za wszelką cenę odnosić sukcesy, patrz: wykupywanie połowy SMS-u, zmiany grup, terminów itp.

Weźcie taką Agnieszkę Skobel. Poszła do AZS Poznań i jakby przestała się rozwijać. A pewnie gdyby wybrała Gorzów, to dziś miałaby więcej kontaktów z koszem na wyższym, europejskim poziomie.

Awatar użytkownika
przemoe
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: przemoe » 17 marca 2010, 16:23

Waldi pisze:Wystarczy dokładnie przeczytać temat.

Wybacz, ale rozmyły mi się gdzieś pomiędzy wymianą kalendarzy i koszulek a tradycyjnym jęczeniem, że jesteśmy beznadziejni, bo kradniemy zawodniczki.

Że nagrody beznadziejne i brak upominków dla wszystkich 8 ekip? OK, zgoda, tu się prezes nie popisał.
Jeszcze jakieś poważne rzeczy?
Pozdrawiam,
Pszemek.
----------------
Obrazek

http://toiowonasportowo.blox.pl

Gość

Postautor: Gość » 17 marca 2010, 17:05

[quote="przemoe"][quote="Waldi"]Wystarczy dokładnie przeczytać temat.[/quote]

Wybacz, ale rozmyły mi się gdzieś pomiędzy wymianą kalendarzy i koszulek a tradycyjnym jęczeniem, że jesteśmy beznadziejni, bo kradniemy zawodniczki.

Że nagrody beznadziejne i brak upominków dla wszystkich 8 ekip? OK, zgoda, tu się prezes nie popisał.
Jeszcze jakieś poważne rzeczy?[/quote]
Następny obrażony, będący ponad wszystkim- ta sama piaskownica?

Kuba
Oldboy

Postautor: Kuba » 17 marca 2010, 17:19

najłatwiej jest schować się i pisać jako "gość", obrażając wszystkich i wszystko wkoło. prawda?

temat zamykam. ostudźcie głowy

Wróć do „Koszykówka młodzieżowa”