Finał FGE: AZS PWSZ Gorzów Wlkp.- Lotos Gdynia
Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba
- hellraiser
- Junior
Re: Finał FGE: AZS PWSZ Gorzów Wlkp.- Lotos Gdynia
AZS zasłużył na mistrza tyle że sport rządzi się swoimi prawami.W ostatnim sezonie Skrzecza my też zasłużyliśmy a ADF rzuciła nam niesamowitą trójkę i tyle z tego było.
Mecz przegrał Maciejewski. Ja rozumiem że utarło się że Winnicki to największy cienias wśród trenerów ale na razie tego nie widać.
Przy sprytniejszym trenerze zejście Sapovej nie powinno mieć większego znaczenia. Sytuacja na pozycji 3 nie jest taka że Liudmila gra przewaga ma AZS ,nie gra -wyrównuje się lub przewagę ma Lotos.
Tutaj jest sprawa prosta
Urbaniak, Tomiałowicz i "zakręcona Hodges" nie są wstanie zatrzymać żadnej a trzech wysokich zawodniczek mogących grać na 3 ani Sapovej, ani Żurowskiej ani Spencer.Raczej trzeba dużo wyobraźnie mieć aby widzieć Martę ustającą Żurowską. Natomiast trener AZS uparł się na granie pod kosz do Anosikie. Oczywiście jedna przewaga meczu nie wygra ale Maciejewski nie wykorzystuje poz.3 a tam przewaga nie kończy się na Sapovej.
Druga sprawa strefa.
Granie strefą gdy zespołowi przeciwnemu super idzie a wynik jest w okolicy remisu ma oczywiście sens. Prawdopodobieństwo że zespół przeciwny w końcu się zatnie (bo ile można trafiać za 3 ) nie jest wcale takie małe a wtedy my odskoczymy.Tylko że ta strefa ma mieć sens a nie jej najsłabszy punkt przypadać na zawodniczkę która ma dzień konia. W jednym meczu Euroligi męskiej pewien trener przeciwko Asseco postawił strefę+ indywidualne krycie dla najlepszego strzelca za 3 w danym meczu. Tak trzeba było zrobić już gdzieś po 3- 4 trójce Urbaniak, tym bardziej że Marta nie grozi jakimś super minięciem.
Zgadzam się z greebo że w niedzielnym meczu wynik może być odwrotny. Nadal AZS trzyma atuty które może wykorzystać ale czy je uruchomi tego nie wiem.
PS: Co nie zmienia faktu że Dariusz Maciejewski to dla mnie najlepszy trener tego sezonu nie zależnie od wyniku (ewentualnych błędów) finału
Mecz przegrał Maciejewski. Ja rozumiem że utarło się że Winnicki to największy cienias wśród trenerów ale na razie tego nie widać.
Przy sprytniejszym trenerze zejście Sapovej nie powinno mieć większego znaczenia. Sytuacja na pozycji 3 nie jest taka że Liudmila gra przewaga ma AZS ,nie gra -wyrównuje się lub przewagę ma Lotos.
Tutaj jest sprawa prosta
Urbaniak, Tomiałowicz i "zakręcona Hodges" nie są wstanie zatrzymać żadnej a trzech wysokich zawodniczek mogących grać na 3 ani Sapovej, ani Żurowskiej ani Spencer.Raczej trzeba dużo wyobraźnie mieć aby widzieć Martę ustającą Żurowską. Natomiast trener AZS uparł się na granie pod kosz do Anosikie. Oczywiście jedna przewaga meczu nie wygra ale Maciejewski nie wykorzystuje poz.3 a tam przewaga nie kończy się na Sapovej.
Druga sprawa strefa.
Granie strefą gdy zespołowi przeciwnemu super idzie a wynik jest w okolicy remisu ma oczywiście sens. Prawdopodobieństwo że zespół przeciwny w końcu się zatnie (bo ile można trafiać za 3 ) nie jest wcale takie małe a wtedy my odskoczymy.Tylko że ta strefa ma mieć sens a nie jej najsłabszy punkt przypadać na zawodniczkę która ma dzień konia. W jednym meczu Euroligi męskiej pewien trener przeciwko Asseco postawił strefę+ indywidualne krycie dla najlepszego strzelca za 3 w danym meczu. Tak trzeba było zrobić już gdzieś po 3- 4 trójce Urbaniak, tym bardziej że Marta nie grozi jakimś super minięciem.
Zgadzam się z greebo że w niedzielnym meczu wynik może być odwrotny. Nadal AZS trzyma atuty które może wykorzystać ale czy je uruchomi tego nie wiem.
PS: Co nie zmienia faktu że Dariusz Maciejewski to dla mnie najlepszy trener tego sezonu nie zależnie od wyniku (ewentualnych błędów) finału

Do przerwy baaardzo ciekawie.
Richards wymiata. Wczoraj Marta imponowala "trójkami", dzis Richards wjazdami pod kosz. Kosmos co ta dziewczyna gra
Brak jednak wsparcia z reszty zespolu AZS-u (z wyjatkiem Zurowskiej, która równiez gra swietnie). Jesli pozostale sie nie przebudza to Gorzów nie dociagnie tego prowadzenia do konca. Zwlaszcza jesli Anosike bedzie dalej tak kaszanic.
W Lotosie z animuszem zaczela Leciejewska, potem ja lepiej przykryto i jej hulanka sie skonczyla. Troche pechowe szybkie zlapanie fauli przez Philips. Znowu fajnie gra Urbaniak, choc nie tak fenomenalnie jak wczoraj. Matovic do przerwy 0 punktów
Mysle ze w tej zawodniczce tkwi klucz do ewentualnego zwyciestwa w tym meczu dla Lotosu. Jesli sie przebudzi, powinno to zrobic kolosalna róznice.
Zapowiada sie pasjonujaca druga polowa
Richards wymiata. Wczoraj Marta imponowala "trójkami", dzis Richards wjazdami pod kosz. Kosmos co ta dziewczyna gra
Brak jednak wsparcia z reszty zespolu AZS-u (z wyjatkiem Zurowskiej, która równiez gra swietnie). Jesli pozostale sie nie przebudza to Gorzów nie dociagnie tego prowadzenia do konca. Zwlaszcza jesli Anosike bedzie dalej tak kaszanic.
W Lotosie z animuszem zaczela Leciejewska, potem ja lepiej przykryto i jej hulanka sie skonczyla. Troche pechowe szybkie zlapanie fauli przez Philips. Znowu fajnie gra Urbaniak, choc nie tak fenomenalnie jak wczoraj. Matovic do przerwy 0 punktów
Zapowiada sie pasjonujaca druga polowa
a więc jako pierwszy - gratulacje dla Lotosu 
-
komentator
- Nowy na forum
WIELKIE GRATULACJE DLA TAK KRYTYKOWANEGO TRENERA WINNICKIEGO I DLA CAŁEGO LOTOSU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1
wielkie gratulacje dla Lotosu:)
przegrywać trzeba umieć panie Maciejewski...
przegrywać trzeba umieć panie Maciejewski...
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!
https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous
https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous
Dobrze że mnie tam nie było by bym wbiegł pobić kogoś Gratuluje Lotosowi tego złota zdobytego w trudnych okolicznościach ale jest to brudne złoto nie czyste i nie sprawiedliwe tak jak wczoraj w ostatnich sekundach dzieją się rzeczy dziwne ...
Brąz ///Srebro///Srebro///Złoty-brąz!!!
Gratulacje dla Gdyni.. takie zwycięstwo musi świetnie smakować zważywszy na problemy i w trakcie sezonu (problemy ze składem) i te półfinałowe. W Polsce jest największym wygranym sezonu: podwójna korona. A Gorzów chyba jest największym przegranym.. grał cały sezon równo, nie pozwalał sobie na wpadki, w finale prowadził, miał więcej atutów po swojej stronie przewaga parkietu, dłuzszy czas na regeneracje sił po półfinałach a przegrał boleśnie. I zamiast kolejnego kroczku w góre nie ma nic: ani mistrza, ani PP, ani wyjścia z grupy w Eurolidze.
O dzisiejszym meczu nie ma co pisac, wygrało zmęczenie i nerwy. Świetne dwie Australijki, przy czym Erin wygrała , wiec zasłużyła na MVP. W Gorzowie dramatycznie podkoszowe..
Winnicki moze jest słabszym trenerem od Maciejewskiego, ale i dziś i w całych finałach z nim wygrał. Gorzów kurczowo trzyma sie swojej strefy, ale działała ona tylko gdy na parkeicie nie było Erin. W pozostałych momentach mogły akademiczki liczyć jedynie na brak skutecznosci rywalek, bo te pozycje rzutowe wyrabiały sobie łatwo.
Dzwigalska w kadrze.. brawo..
O dzisiejszym meczu nie ma co pisac, wygrało zmęczenie i nerwy. Świetne dwie Australijki, przy czym Erin wygrała , wiec zasłużyła na MVP. W Gorzowie dramatycznie podkoszowe..
Winnicki moze jest słabszym trenerem od Maciejewskiego, ale i dziś i w całych finałach z nim wygrał. Gorzów kurczowo trzyma sie swojej strefy, ale działała ona tylko gdy na parkeicie nie było Erin. W pozostałych momentach mogły akademiczki liczyć jedynie na brak skutecznosci rywalek, bo te pozycje rzutowe wyrabiały sobie łatwo.
Dzwigalska w kadrze.. brawo..
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...
WIELKIE GRATULACJE!!! DZIEWCZYNY, JESTESCIE CUDOWNE!!!
Friel, rozumiem Twój zal za ten faul przy rzucie 3-punktowym. Tez mi sie to wydaje watpliwa sytuacja. Ale w przekroju calego meczu, podobnie jak i calego finalu, Lotos byl lepszy i zasluzenie wygral. Gorzów sam sobie winien przestrzelonych wolnych i grzyba spod kosza w ostatniej sekundzie.
Dzieki, dziewczyny!!!
Friel, rozumiem Twój zal za ten faul przy rzucie 3-punktowym. Tez mi sie to wydaje watpliwa sytuacja. Ale w przekroju calego meczu, podobnie jak i calego finalu, Lotos byl lepszy i zasluzenie wygral. Gorzów sam sobie winien przestrzelonych wolnych i grzyba spod kosza w ostatniej sekundzie.
Dzieki, dziewczyny!!!
-
Endrju
- Senior
- Kontaktowanie:
JEDYNE CO MOGE NAPISAC !!
K***A MAC CO ZA PRZEKRET !!
PS-ann MACIEJEWSKI UMIE PRZEGRYWAC! TYLKO NIE PRZY TAKIM EWIDENTNYM FAULU PRZY RZUCIE ZA 3 !!
Nie chcem myslec co by bylo gdyby... Sapova... ehh
Gratulacje dla Lotosu! W najwazniejszym momencie sezonu dopisalo im szczescie.
... a Łabedzia i tej drugiej nie da sie slychac
K***A MAC CO ZA PRZEKRET !!
PS-ann MACIEJEWSKI UMIE PRZEGRYWAC! TYLKO NIE PRZY TAKIM EWIDENTNYM FAULU PRZY RZUCIE ZA 3 !!
Nie chcem myslec co by bylo gdyby... Sapova... ehh
Gratulacje dla Lotosu! W najwazniejszym momencie sezonu dopisalo im szczescie.
... a Łabedzia i tej drugiej nie da sie slychac
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem
Gratuluję Lotosowi, szczerze.
Ale wg mnie to my dzisiaj powinniśmy wygrać.
Lotos zagrał dobre spotkanie, jednakże wg mnie pomogli im trochę sędziowie.
Poziom sędziowania-<u>żenujący</u>! Tych panów proponuję wysłać na ponowny kurs, bo do sędziowania meczów na takim poziomie to oni się nie nadają.
W ostatnich sekundach wielki błąd sędziów, był to faul przy rzucie!
Również inne faule były pomijane.
Ktoś tu na pewno napiszę, że szukamy winnych. Nie, nie szukam winnych, ale sędziowie dzisiaj się nie popisali i na pewno nie jest to tylko moje zdanie.
Oczywiście nie mogę pominąć słabej dyspozycji naszych podkoszowych. To na pewno się przyczyniło do naszej porażki, jak również brak Sapovej.
I to są główne przyczyny porażki.
Wielkie brawa należą się Samancie! Piękny mecz!
Ale jedna zawodniczka meczu nam nie wygra. Ale była naprawdę niesamowita!
Jeszcze raz gratuluję Gdyniankom.
Ale wg mnie to my dzisiaj powinniśmy wygrać.
Lotos zagrał dobre spotkanie, jednakże wg mnie pomogli im trochę sędziowie.
Poziom sędziowania-<u>żenujący</u>! Tych panów proponuję wysłać na ponowny kurs, bo do sędziowania meczów na takim poziomie to oni się nie nadają.
W ostatnich sekundach wielki błąd sędziów, był to faul przy rzucie!
Również inne faule były pomijane.
Ktoś tu na pewno napiszę, że szukamy winnych. Nie, nie szukam winnych, ale sędziowie dzisiaj się nie popisali i na pewno nie jest to tylko moje zdanie.
Oczywiście nie mogę pominąć słabej dyspozycji naszych podkoszowych. To na pewno się przyczyniło do naszej porażki, jak również brak Sapovej.
I to są główne przyczyny porażki.
Wielkie brawa należą się Samancie! Piękny mecz!
Ale jedna zawodniczka meczu nam nie wygra. Ale była naprawdę niesamowita!
Jeszcze raz gratuluję Gdyniankom.
Ja powiem jedno, tego co zrobili w końcówce sędziowie GORZÓW NIGDY NIE WYBACZY !!! Dla mnie jesteście złote dziewczyny
I gratulacje dla Lotosu.
Jak dla mnie słuszna decyzja sędziów, Gorzów nie myślał wcale o zdobyciu punktów, próbowali jedynie symulować wykonanie rzutu, by wymuszeniu decyzji sedziego.. ogólnie chciałby żeby Wiśle tak sędziowano na wyjazdach.
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...
Dodam jeszcze, ze w ostatniej minucie Anosike przy wejsciu pod kosz brutalnie powalila na ziemie Philips i sedziowie nie odgwizdali faulu... Wiec bledy rozlozyly sie na obie strony.
Ale ciekawie by bylo jakby Richards albo Dureika trafily w tej ostatniej akcji, po zbiórce po "celowo niecelnym" osobistym Spencer. Bylaby taka powtórka z ADF
Ale ciekawie by bylo jakby Richards albo Dureika trafily w tej ostatniej akcji, po zbiórce po "celowo niecelnym" osobistym Spencer. Bylaby taka powtórka z ADF
Sędziowie wiadomo - to, że Erin zagwizdano frajerskie 3 faule w pierwszej połowie, to także smutne.
Faul, faulem, ale Spencer powinna trafić spod kosza w ostatniej sekundzie.
A zachowanie naszego trenera kadry - no czegoś takiego przyznam się, to chyba nie widziałem...
A faulu Anosike wspomnianym w poprzednim poście to akurat wg mnie nie było.
Faul, faulem, ale Spencer powinna trafić spod kosza w ostatniej sekundzie.
A zachowanie naszego trenera kadry - no czegoś takiego przyznam się, to chyba nie widziałem...
A faulu Anosike wspomnianym w poprzednim poście to akurat wg mnie nie było.
mnie tylko jedno zadziwia.....dlaczego wszyscy tu sadzą że Winnicki jest słabszym trenerem...na chwile obecną wszystko przemawia na jego strone .....Euroliga - Lotos lepszy , PLKK - Lotos lepszy i to w takim sezonie pełnym zawirowan i klopotow finansowych.........Na chwile obecna trener Maciejewski nie osiagnal niczego co by mozna porownywac z osiagnieciami Winnickiego...w tamtym roku mial sklad slabszy i zasluzenie przegral w tym mial sklad ewidentnie lepszy i tez zasluzenie przegral.....moze skonczmy gloryfikowac trenera Maciejewskiego a przejdzmy do jego rzetelnej oceny......na pewno dobry fachowiec ale czy lepszy od winnickiego - watpie
Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”