Co słychać w Wiśle?

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

anatol
Żak

Re: Co słychać w Wiśle?

Postautor: anatol » 01 maja 2010, 23:12

ann pisze:optymistyczne jest to co pod artykułem

Na chwilę obecną skład Białej Gwiazdy na sezon 2010/2011 jest następujący: Janell Burse, Paulina Pawlak, Maja Vucurović, Magdalena Leciejewska, (Ewelina Kobryn - 99%).

czyli brak zawodniczki o której kilka dni temu pisano, że wraca do Wisły...
a tak na 100% to ja doniesieniom tej strony nie wierzę:)więc póki co czekam na oficjalne info

W tej sytuacji Majewska chyba musi szukać klubu z czym na pewno nie będzie mieć większych problemów.

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 01 maja 2010, 23:13

anatol pisze:

Na chwilę obecną skład Białej Gwiazdy na sezon 2010/2011 jest następujący: Janell Burse, Paulina Pawlak, Maja Vucurović, Magdalena Leciejewska, (Ewelina Kobryn - 99%).

a tak na 100% to ja doniesieniom tej strony nie wierzę:)więc póki co czekam na oficjalne info

W tej sytuacji Majewska chyba musi szukać klubu z czym na pewno nie będzie mieć większych problemów.

w tej sytuacji niekoniecznie musisz mieć rację.
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous

paulo2907
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: paulo2907 » 01 maja 2010, 23:42

anatol pisze:

Na Twoim miejscu raczej nie zabierałbym głosu w kwestii, czy Agnieszka musi szukać klubu... Wystarczy przypomnieć, jak "przepowiedziałeś" w grudniu, że w ciągu kilku następnych tygodni odejdą z Torunia wszystkie czołowe zawodniczki...
Kilka słów o wyniku męskiej kadry na Eurobaskecie:
https://nowe-refleksje.blogspot.com/202 ... y.html?m=0

feri
Młodzik

Postautor: feri » 01 maja 2010, 23:59

garnett pisze:Magdalena Leciejewska zawodniczką Wisły!

Koniec spekulacji! Jak udało się nieoficjalnie dowiedzieć redakcji WislaKosz.pl 24-letnia reprezentantka polski została nową koszykarką Wisły Kraków! Mierząca 191 centymetrów ...

Dzisiaj? :) No no... to byłby niezły transfer, tak przy okazji, to te zawodniczki podają chyba wzrost w butach na obcasach ;)

Awatar użytkownika
hellraiser
Junior

Postautor: hellraiser » 02 maja 2010, 08:59

garnett pisze:Magdalena Leciejewska zawodniczką Wisły!

Gratulacje transferu. My możemy tylko powiedzieć -szkoda.Wcale bym się nie zdziwił jakby wygryzła ze składu Ewcie (może nie od razu)

Szukacie jeszcze amerykanki na obwód- śmiałbym się jakby to była Alana Beard :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Obrazek

fmaster
Żak

Postautor: fmaster » 02 maja 2010, 10:03

to kiedy ona zdążyła podpisać ten kontrakt? W samochodzie po wyjściu z hali po ostatnim meczu, a może podczas nocnej imprezy w Sopocie? Tak, czy inaczej szkoda, wielka szkoda....

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 02 maja 2010, 17:04

hiszpański internet, a także inne źródła donoszą, że Gunta Basko podpisała roczny kontrakt z Wisłą.
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

koszykarz

Postautor: koszykarz » 02 maja 2010, 21:20

nie wiem czemu ale tak jakoś jak przeczytałem o kontrakcie Leci w Krakowie - to od razu do składu Wisły przypasowała mi właśnie wspomniana Alana Beard . Konkretny , solidny gracz - dużo pewniejszy niż IZI , równie zwinny co Marta Fernandez . Dodając do tego Basko - robi wam się ciekawie na obwodzie - brakuje jeszcze tylko ...powracającej Skery 8)

Pod koszem też juz w sumie baaardzo solidnie (Ewka , Lecia , Janell i kto wie kto jeszcze)

PS. Coś czuje , że w przyszłym roku porządnie się odkujecie :P

KrK
Amator

Postautor: KrK » 03 maja 2010, 19:25

paulo2907 pisze:
Ewelina Kobryn wyjechała na testy w WNBA, ale wciąż negocjuje z krakowskim klubem.

Aha, czyli jeśli trenerzy w tym klubie z WNBA stwierdzą jej przydatność, to wtedy jednak negocjacje z Wisłą spełzną na niczym, bo kolejny sezon Ewka spędzi za Oceanem? :shock: Takie wnioski wysnułem po interpretacji tego zdania napisanego przez red. Modestowicza. :lol: 8)

red. Modestowicza :lol: lepiej nie czytaj tego co ten chłop pisze

anatol
Żak

Postautor: anatol » 03 maja 2010, 19:40

KrK pisze:
paulo2907 pisze:
Ewelina Kobryn wyjechała na testy w WNBA, ale wciąż negocjuje z krakowskim klubem.

Aha, czyli jeśli trenerzy w tym klubie z WNBA stwierdzą jej przydatność, to wtedy jednak negocjacje z Wisłą spełzną na niczym, bo kolejny sezon Ewka spędzi za Oceanem? :shock: Takie wnioski wysnułem po interpretacji tego zdania napisanego przez red. Modestowicza. :lol: 8)

red. Modestowicza :lol: lepiej nie czytaj tego co ten chłop pisze

A co wspólnego ma gra Kobryn w WNBA z jej występami w Europie?Bo to że w Wiśle to już nie wiadomo!!!!!!

KrK
Amator

Postautor: KrK » 03 maja 2010, 20:16

No właśnie nic, jednak jak widać nie wszyscy się orientują, że większość zawodniczek z WNBA występuje na co dzień w Europie :(

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 03 maja 2010, 21:07

Wisła Can-Pack chce mistrzynię

Magdalena Leciejewska, skrzydłowa reprezentacji Polski, jest blisko przejścia do Wisły Can-Pack. - Rozmowy są konkretne i nabierają tempa - przyznaje 24-letnia koszykarka
Jeszcze w sobotę Leciejewska świętowała z Lotosem mistrzostwo Polski, a już w poniedziałek dostała ofertę z Krakowa. 10 maja kończy jej się kontrakt w Gdyni, a Wiśle idealnie pasowałaby do pomysłu budowania zespołu z reprezentantek. Co najmniej rok w Krakowie spędzi Paulina Pawlak, a działacze za wszelką cenę chcą zatrzymać Ewelinę Kobryn. Z obiema Leciejewska grała w Lotosie i reprezentacji. - Dzięki temu będzie mi się łatwiej zaaklimatyzować. Może być ciekawie, więc czemu nie spróbować? Pięć lat gram w Gdyni i czas na zmianę środowiska, choć chciałabym pozostać w kraju - zapewnia skrzydłowa.
Ewentualne przyjście Leciejewskiej może przekonać Kobryn do pozostania w Wiśle. Środkowa zastanawia się nad przedłużeniem umowy, ale obecnie trenuje z zespołem WNBA Washington Mystics. - Jesteśmy w ostatecznym punkcie i decyzja powinna zapaść w ciągu dwóch dni - uważa Piotr Dunin-Suligostowski, menedżer sekcji koszykarek Wisły.

Leciejewska: - W Krakowie budują ciekawy zespół. Rywalizacja na pewno będzie, ale gra z Eweliną czy Janell Burse byłaby ciekawa. Wierzę, że jeśli podpiszę umowę, to trener da nam równe szanse. Jest tylko kwestią czasu, kiedy zyskam jego zaufanie. Decyzję podejmę przed 7 maja.

Źródło: Gazeta Wyborcza Kraków

KrK
Amator

Postautor: KrK » 03 maja 2010, 21:27

ann pisze:Wisła Can-Pack chce mistrzynię

Magdalena Leciejewska, skrzydłowa reprezentacji Polski, jest blisko przejścia do Wisły Can-Pack. - Rozmowy są konkretne i nabierają tempa - przyznaje 24-letnia koszykarka
Jeszcze w sobotę Leciejewska świętowała z Lotosem mistrzostwo Polski, a już w poniedziałek dostała ofertę z Krakowa. 10 maja kończy jej się kontrakt w Gdyni, a Wiśle idealnie pasowałaby do pomysłu budowania zespołu z reprezentantek. Co najmniej rok w Krakowie spędzi Paulina Pawlak, a działacze za wszelką cenę chcą zatrzymać Ewelinę Kobryn. Z obiema Leciejewska grała w Lotosie i reprezentacji. - Dzięki temu będzie mi się łatwiej zaaklimatyzować. Może być ciekawie, więc czemu nie spróbować? Pięć lat gram w Gdyni i czas na zmianę środowiska, choć chciałabym pozostać w kraju - zapewnia skrzydłowa.
Ewentualne przyjście Leciejewskiej może przekonać Kobryn do pozostania w Wiśle. Środkowa zastanawia się nad przedłużeniem umowy, ale obecnie trenuje z zespołem WNBA Washington Mystics. - Jesteśmy w ostatecznym punkcie i decyzja powinna zapaść w ciągu dwóch dni - uważa Piotr Dunin-Suligostowski, menedżer sekcji koszykarek Wisły.

Leciejewska: - W Krakowie budują ciekawy zespół. Rywalizacja na pewno będzie, ale gra z Eweliną czy Janell Burse byłaby ciekawa. Wierzę, że jeśli podpiszę umowę, to trener da nam równe szanse. Jest tylko kwestią czasu, kiedy zyskam jego zaufanie. Decyzję podejmę przed 7 maja.

Źródło: Gazeta Wyborcza Kraków

no teraz coraz bardziej wierzę doniesieniom z wislakosz

Awatar użytkownika
ansol
Nowy na forum

Postautor: ansol » 04 maja 2010, 11:46

Strona oficjalna podała, że:

Katarzyna Krężel i Gunta Baško zawodniczkami Wisły Can-Pack
4 maja - Uprzejmie informujemy, że w dniu dzisiejszym zostały podpisane umowy kontraktowe na nowy sezon 2010/2011 z Katarzyną Krężel i z Guntą Baško.

dezali
Amator

Postautor: dezali » 04 maja 2010, 13:33

hellraiser pisze:Szukacie jeszcze amerykanki na obwód- śmiałbym się jakby to była Alana Beard :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kolejne pogłoski transferowe (czyli Krężel i Basko) sprawdzają się, więc jeśli sprawdzą się kolejne - dotyczące właśnie skrzydłowej na miejsce Izi, będzie jeszcze pyszniej. I niekoniecznie musi być to Amerykanka, bo te stanowią tylko 66 % listy kandydatek;)))

No i cały czas otwarta pozostaje kwestia następczyni Liron - tu z kolei mowa o jednej z naszych rywalek z tegorocznej Euroligi.

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”