Co słychać w Wiśle?
Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba
Re: Co słychać w Wiśle?
Transfer Basko pokazuje, że Hernandez ma coś do powiedzenia w kwestii budowania składu...oby to też dotyczyło Polek,a wtedy o brak Doris jestem spokojna;-)
O Basko kilka tygodni temu wiele już padło...dodam tylko tyle, że z niej nie da się raczej zrobić opcji nr 1 w ataku (tak jak było to z Martą), zatem świetna skrzydłowa przy niej niezbędna.
Przyjście Kaśki mam nadzieję ucina spekulacje o powrocie Magdy Radwan.
Kilka ich było...błagam tylko byle nie Jelavic.
O Basko kilka tygodni temu wiele już padło...dodam tylko tyle, że z niej nie da się raczej zrobić opcji nr 1 w ataku (tak jak było to z Martą), zatem świetna skrzydłowa przy niej niezbędna.
dezali pisze:
No i cały czas otwarta pozostaje kwestia następczyni Liron - tu z kolei mowa o jednej z naszych rywalek z tegorocznej Euroligi.
Kilka ich było...błagam tylko byle nie Jelavic.
"Powiem Ci, to zapomnisz. Pokażę- zapamiętasz. Zainteresuję cię- wtedy zrozumiesz."
No i cały czas otwarta pozostaje kwestia następczyni Liron - tu z kolei mowa o jednej z naszych rywalek z tegorocznej Euroligi.
to pomyślmy...
1.Dominquez raczej zostaje w Salamance zdaje się
2.Dalma- klasa zawodniczka, ale nie sądzę, że się wybiera z Węgier, a i nam chyba nie o to chodzi jednak
3.Panie z Lille i Schio również sądzę że nas nie interesują
4.Jelavić- mam nadzieję, że moje przeczucia okażą się mylne, bo stretballowa rozgrywająca to jest najgorsza rzecz jakiej bym sobie życzyła w Wiśle...
i rozgrywająca Brna ehhh
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!
https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous
- Jack Napier
- Amator
Imponujacy sklad sie szykuje w Krakowie. O problemach z Polkami mozecie juz zapomniec
Przyznam, ze jestem pod wrazeniem tego z jakim rozmachem Wisla zaczela okres transferowy.
Ałgaja pisze:
moim zdaniem była to typowa zasłona dymna zwłaszcza,że Kasia brała też pod uwagę opcję toruńską.
ann pisze:to pomyślmy...
1.Dominquez raczej zostaje w Salamance zdaje się
2.Dalma- klasa zawodniczka, ale nie sądzę, że się wybiera z Węgier, a i nam chyba nie o to chodzi jednak
3.Panie z Lille i Schio również sądzę że nas nie interesują
4.Jelavić- mam nadzieję, że moje przeczucia okażą się mylne, bo stretballowa rozgrywająca to jest najgorsza rzecz jakiej bym sobie życzyła w Wiśle...
i rozgrywająca Brna ehhh...
5. Aguilar
6. no i Dumerc ... Kelly Miller ...
Dalma to pomnik..w pewnym wieku pomników się nie rusza.
więc realnie zostają: Sylvia (niby chce w Salamance zostać, ale tempo negocjacji ma takie, że nic nie wiadomo),
Jelavić czyli strach się bać...do poważnej koszykówki poza swoim krajem się nie nadaje i to już pokazała.
Żadna z nich nie jest zawodniczką klasy choćby podobnej do Cohen...
No i zostaje pani z Brna..powroty są w naszym stylu, jak widać po Baską są też w stylu trenera..
"Powiem Ci, to zapomnisz. Pokażę- zapamiętasz. Zainteresuję cię- wtedy zrozumiesz."
Jack Napier pisze:Imponujacy sklad sie szykuje w Krakowie. O problemach z Polkami mozecie juz zapomniecPrzyznam, ze jestem pod wrazeniem tego z jakim rozmachem Wisla zaczela okres transferowy.
wygląda na to, że rozmowy były prowadzone w trakcie sezonu
- bart_81
- Senior
- Kontaktowanie:
To fakt Wisła podjęła szybkie kroki na rynku transferowym..ale w sumie sezon skończyła już ponad 3 tyg temu i oświadczyła że żegna się z większością zawodniczek, zatem to tempo w budowaniu składu aż tak mnie nie dziwi. Niemniej transfery na razie ciekawe;)
a jeśli chodzi o skrzydłową o której wspomniał dezali, miło byłoby zobaczyć pod Wawelem w końcu Australijkę. nie pogardzilibyśmy Penelopą
ale jeśli jednak miałaby być to pani z USA to K. Douglas, a być może kolejne podejście do Alany będzie udane:)
to taka moja prywatna lista życzeń:)
to taka moja prywatna lista życzeń:)
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!
-
koszykarz
BRAKUJE Wisełce idealnej ,,3'' .
Na rozegraniu na razie sama Pawlak - na miejscu Wisły powalczyłbym o ....Erin Philips
na ,,2'' jest już Basko no i na ,,3'' Krężel - ale wiadomo , że to za mało i musi przyjść ktoś typu Beard , Philips.
Pod koszem już jest nieźle bo Lecia , Ewka , Janell mogą zapewnić stabilność a wydaje mi się , że jeszcze ktoś z wysokich dołączy do Białej Gwiazdy...
Imponująco się robi - ale przed rokiem też tak się wydawało
Na rozegraniu na razie sama Pawlak - na miejscu Wisły powalczyłbym o ....Erin Philips
na ,,2'' jest już Basko no i na ,,3'' Krężel - ale wiadomo , że to za mało i musi przyjść ktoś typu Beard , Philips.
Pod koszem już jest nieźle bo Lecia , Ewka , Janell mogą zapewnić stabilność a wydaje mi się , że jeszcze ktoś z wysokich dołączy do Białej Gwiazdy...
Imponująco się robi - ale przed rokiem też tak się wydawało
koszykarz pisze:BRAKUJE Wisełce idealnej ,,3'' .
Na rozegraniu na razie sama Pawlak - na miejscu Wisły powalczyłbym o ....Erin Philips![]()
Starczy już wędrówek na trasie Gdyni - Kraków. Zresztą Erin traci w nowym sezonie swój spory atut czyli paszport europejski.
koszykarz pisze:Imponująco się robi - ale przed rokiem też tak się wydawało
Tak samo jak o wtopie w plkk, trzeba pamiętać o F4. Więc nie tylko się wydawało..
No to skład na przyszły sezon rysuje się coraz wyraźniej. Kasia Krężel na pewno jest ciekwszym nabytkiem niż bylaby Magda Radwan. W Lesznie miała całkiem dobry sezon, no a ostatni w Rybniku jeszcze lepszy. Tylko teraz kwestia jak da sobie radę w Wiśle - czy udźwignie presję, której nie była w stanie podołac Skorek? Basko to przemyślany wybór. Tutaj na pewno palce maczał Jose Ignacio. Nie jest tak finezyjna jak Marta, ale wydaje się, że bardziej solidna i regularna od Katki i Izi, co ma swoje plusy. Co do PG - też mam nadzieję, że nie będzie to Jelavic...
Ona jest boiskową córką coacha Bralicia, potrafiąc świetnie realizować nakreśloną przez niego taktykę totalnego chaosu na parkiecie i szalonych rzutów z dystansu. Wątpię czy podołałaby innej strategii, a na pewno nie tak jak Liron, nawet mimo jej wad. Widać jak ciężko o dobrą europejską playmakerkę... Nie jest wcale powiedziane, że nie wróci Skera, zwłaszcza że jedna zagraniczna, która grała w Krakowie jest w orbicie zainteresowań (z tego co pamiętam jakąś wypowiedź general managera). Jednak nie chce mi się w to wierzyć, pamiętając, jak traktowała grę w Wiśle w ostatnim sezonie, będąc już zmęczona tutejszym klimatem.
Kilka słów o wyniku męskiej kadry na Eurobaskecie:
https://nowe-refleksje.blogspot.com/202 ... y.html?m=0
https://nowe-refleksje.blogspot.com/202 ... y.html?m=0
Z sensownych opcji zostaje jeszcze Żwirkowa...
Ściągnięcie Krężel mnie zaskoczyło, bo ploty chodzą, że bierzecie też Mielocha, a to już trochę duży tłok wśród Polek. Aczkolwiek ruch interesujący dla obu stron, ciekawe jak się moja laureatka MIP sprawi w drużynie walczącej w Europie.
Ściągnięcie Krężel mnie zaskoczyło, bo ploty chodzą, że bierzecie też Mielocha, a to już trochę duży tłok wśród Polek. Aczkolwiek ruch interesujący dla obu stron, ciekawe jak się moja laureatka MIP sprawi w drużynie walczącej w Europie.
No to pomalutku skład się robi coraz bardziej kompletny. Jeśli Ewka i Lecia podpiszą kontrakty to dysponować do "zagospodarowania" pozostaną jeszcze 4 pozycje: rozgrywająca, 2 panie na 2/3, i jedna podkoszowa. Jedna z nich powinna być Polką, i tu nazwisk za dużo nie ma: albo Krawiec (choć ta pewnie wyląduje w Gdyni) lub Mieloch na obwód, albo Pałka jako 3 podkoszowa, przy czym wydaje się ze działacze tą ostatnią trzymają jako opcję rezerwową (może są przymiarki do jakiejś zagranicznej czwórki, takie Milovanovic czy Veremeenko byłaby niewątpliwie hitem transferowy, ale pozyskanie ich może przekraczać nasze możliwości finansowe) Mam natomiast nadzieję że przyjście Krężel oznacza że nawet opcją głęboko rezerwową nie jest Doris..
Z nowo pozyskanych pań najwyżej należałoby ocenić przyjście Leci, która w mojej opinii jest obecnie Polką nr 3. Przydać sie powinna zwłaszcza jej ambicja i wyczucie na atakowanej desce, bo tego nam trochę brakowało w tym sezonie. Cieszy mnie również powrót do Krakowa Kasi Krężel. w Rybniku miała bardzo udany sezon i jeśli tylko będzie w stanie się dostosować do innej roli 9i mniejszej liczby minut) to jest w stanie zastąpić nie tylko Magdę Skorek, ale i Katkę (rzuca trochę słabiej, ale jest bardziej wszechstronna). Jesli chodzi o Basko to nie jestem jej wielkim orędownikiem, mimo że jakby nie patrzyć jest podstawową zawodniczką silnej reprezentacji. W jej grze brakuje mi "błysku", nie pociągnie zespołu jak Marta czy Izi. Za to można liczyć że będzie solidnie pracowała na swoją wypłatę, więc ocena tego transferu uzależniam od innych transferów zagranicznych. Jeśli rzeczywiście pozyskamy jeszcze 2 klasowe europejki i gwiazdę spoza europy na 3, to wszystko ok. Gorzej gdyby to ona miała być naszą największa gwiazdą na obwodzie.
No i jeszcze spekulacje:
Jeśli chodzi o "pyszną" trójkę to ja tez najchętniej widziałbym na R22 Penny, a jeśli już szukać wśród eks-gdynianek to zamiast Beard marzyłaby sie Catch.. Nie jestem natomiast przekonany do Douglas, która w mojej opinii pomału jednak schodzi z topu (przerażają mnie jej statystyki rzutów za 3 w WNBA) W każdym razie wśród trójek - zwłaszcza spoza europy - wybór jest naprawdę spory, gorzej z europejską rozgrywajką. Ann i Ałgaja wymieniły praktycznie wszystkie panie które stawały przeciwko nam w tym sezonie.. dodać można by teoretycznie jeszcze Hammon, ale skoro tu nie ma plotek o "pyszności"
wiec ją raczej mozna odrzucić, podobnie jak i Dumerc. Z reszty umiejętnościami wybija sie Skera, ale równoważy to brakiem zaangażowania (jakoś mi się nie chce wierzyć ze tym razem chciałoby jej się zasuwać i na treningach i w meczach na 100%), Dominguez mnie nie przekonuje, podobnie jak Jelavic (jej styl gry pasowałby do Gorzowa).
Z nowo pozyskanych pań najwyżej należałoby ocenić przyjście Leci, która w mojej opinii jest obecnie Polką nr 3. Przydać sie powinna zwłaszcza jej ambicja i wyczucie na atakowanej desce, bo tego nam trochę brakowało w tym sezonie. Cieszy mnie również powrót do Krakowa Kasi Krężel. w Rybniku miała bardzo udany sezon i jeśli tylko będzie w stanie się dostosować do innej roli 9i mniejszej liczby minut) to jest w stanie zastąpić nie tylko Magdę Skorek, ale i Katkę (rzuca trochę słabiej, ale jest bardziej wszechstronna). Jesli chodzi o Basko to nie jestem jej wielkim orędownikiem, mimo że jakby nie patrzyć jest podstawową zawodniczką silnej reprezentacji. W jej grze brakuje mi "błysku", nie pociągnie zespołu jak Marta czy Izi. Za to można liczyć że będzie solidnie pracowała na swoją wypłatę, więc ocena tego transferu uzależniam od innych transferów zagranicznych. Jeśli rzeczywiście pozyskamy jeszcze 2 klasowe europejki i gwiazdę spoza europy na 3, to wszystko ok. Gorzej gdyby to ona miała być naszą największa gwiazdą na obwodzie.
No i jeszcze spekulacje:
Jeśli chodzi o "pyszną" trójkę to ja tez najchętniej widziałbym na R22 Penny, a jeśli już szukać wśród eks-gdynianek to zamiast Beard marzyłaby sie Catch.. Nie jestem natomiast przekonany do Douglas, która w mojej opinii pomału jednak schodzi z topu (przerażają mnie jej statystyki rzutów za 3 w WNBA) W każdym razie wśród trójek - zwłaszcza spoza europy - wybór jest naprawdę spory, gorzej z europejską rozgrywajką. Ann i Ałgaja wymieniły praktycznie wszystkie panie które stawały przeciwko nam w tym sezonie.. dodać można by teoretycznie jeszcze Hammon, ale skoro tu nie ma plotek o "pyszności"
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...
Zakontraktowanie Leciejewskiej oficjalnie potwierdzone przez klub:
http://www.wislacanpack.pl/home/?akcja=news&id=2364
http://www.wislacanpack.pl/home/?akcja=news&id=2364
Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”