Co słychać w Kadrze Polski?
Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907
Re: Co słychać w Kadrze Polski?
rozgrywajace to jest bolaczka polskich klubów. Nie ma sensu namwiac lub prościc kogokolwiek na zmiane obywatelstwa. Nalezy szukac i szkolic polskie zawodniczki. Ewentualnie rozejrzec sie w krajach osciennych czy nie ma gdzies zawodniczek polskiego pochodzenia. Warunek tylko jeden te zawodniczki powinn miec maksyamalnie 22-24 lata.
kwassek pisze:...Chyba że naprawde jesteście tak krótkowzroczni jeżdżac na te wyjazdy gdzie biją Wam brawo (jak dla mnie to troche wiocha cieszyć się że biją mi brawo bo gdzieś przyjechałem... no ale chuj nie moja sprawa jakie kto w życiu ma kibicowskie priorytety)
hellraiser pisze:Maciejewski bardzo delikatnie powiedział co sądzi o polskich rozgrywających![]()
![]()
No to niech ich nie powołuje a grę mogą prowadzić wybitne polskie DWÓJKI i TRÓJKI.
czy juz wiadomo kto bdzie przeciwnikiem Polek w turnee po USA? Moze ktos to bedzie pokazywał?
kwassek pisze:...Chyba że naprawde jesteście tak krótkowzroczni jeżdżac na te wyjazdy gdzie biją Wam brawo (jak dla mnie to troche wiocha cieszyć się że biją mi brawo bo gdzieś przyjechałem... no ale chuj nie moja sprawa jakie kto w życiu ma kibicowskie priorytety)
- bart_81
- Senior
- Kontaktowanie:
Przeciwnikami mają być Connecticut, Nowy Jork i Waszyngton z tego co pamiętam..
Co do naturalizacje... żenujący pomysł, jeszcze abrdziej żenujące wypowiedzi o tym ze fajnie by było by grała w Gorzowie. Kupowanie zawodniczek do kadry narodowej (nie obywatelskiej..) dramat
ciekawe czy kandydatki do gry wiedza o istnieniu takiego kraju jak Polska
Jakby sie tak stało to dołączę kolejna reprezentacje do grona tych które mam w d.. (tak samo jak koszykarzy czy piłkarzy na me ostatnich) i kolejna osobę której będę życzył przewlekłej kontuzji kończącej karierę (jak Olisadebe, Roger, Logan) - jakbym chciał kibicować amerykankom to zawsze mam taką możliwość. A to czy na parkiecie wystepuje ich 12 czy tylko 1, to tylko kwestia przesunięcia ruchomej już granicy.
Szanujmy sie trochę ;/
Szanujmy sie trochę ;/
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...
Greebo pisze:Co do naturalizacje... żenujący pomysł, jeszcze abrdziej żenujące wypowiedzi o tym ze fajnie by było by grała w Gorzowie. Kupowanie zawodniczek do kadry narodowej (nie obywatelskiej..) dramatciekawe czy kandydatki do gry wiedza o istnieniu takiego kraju jak Polska
Jakby sie tak stało to dołączę kolejna reprezentacje do grona tych które mam w d.. (tak samo jak koszykarzy czy piłkarzy na me ostatnich) i kolejna osobę której będę życzył przewlekłej kontuzji kończącej karierę (jak Olisadebe, Roger, Logan) - jakbym chciał kibicować amerykankom to zawsze mam taką możliwość. A to czy na parkiecie wystepuje ich 12 czy tylko 1, to tylko kwestia przesunięcia ruchomej już granicy.
Szanujmy sie trochę ;/
Szkoda że CI co powinni tego nie rozumieją.A swoją drogą jakby tak Maciejewski załatwił sobie taką REPREZENTANTKĘ to co na to Sam???
Greebo takich jak półpolak Logan to nawet nie chcałbym aby reklamy w bloku mi roznosił. Tu chodzi o taka sytuacje jak np. Obraniak (korzenie polskie) czy Matyjaszczyk (czy jakos tak ten z Kolonii). Nie interesuja mnie takie wybryki natury jak pare lat temu Elliot (białas ...36 lat jak został Polakiem
). Pytam sie na co nam taki lub taka "Polka"? Rok popykał z piłeczka i ...nie ma lolka!
hermes46 pisze:Greebo takich jak półpolak Logan to nawet nie chcałbym aby reklamy w bloku mi roznosił. Tu chodzi o taka sytuacje jak np. Obraniak (korzenie polskie) czy Matyjaszczyk (czy jakos tak ten z Kolonii). Nie interesuja mnie takie wybryki natury jak pare lat temu Elliot (białas ...36 lat jak został Polakiem). Pytam sie na co nam taki lub taka "Polka"? Rok popykał z piłeczka i ...nie ma lolka!
No ale Maciejewski nie szuka takiej zawodniczki.On chce samograja co mu da Olimpiade i Dzwigalską na zmianę na 10 min bo u niego się świetnie sprawdza.I nikt nikogo nie będzie pytał o zdanie.A koleżanki z kadry Pawlak i Gajdy będą zadowolone bo może pojadą do Londynu.Być może niesmak pozostanie ale tylko i wyłącznie dla kibiców.
Przyłączam się do głosów niezadowolenia. To ma być reprezentacja Polski czy drużyna sponsorowana przez Polskę? Zrozumiałbym jeszcze gdyby proponowali obywatelstwo komuś kto gra w Polsce od kilku sezonów i czuje się choć minimalnie związany z tym krajem (no niechby grała chociaż 1 sezon). Ale tak po prostu iść do jakiejś Amerykanki, która pewnie nie wie że istnieje taki kraj i jej zaproponować obywatelstwo? Oby nie było tak samo jak na Eurobaskecie mężczyzn: trener nie ma pomysłu, więc naturalizuje Amerykanina i przyjmujemy taktykę "Podaj do Logana, niech on coś wymyśli". I jeszcze miesza w to wszystko interesy własnego zespołu. Zaczynam nie lubić gościa 
coś ze strony Sun...
sauerkraut - kapucha kiszona
to smacznego
Polka, Polka
Come out to Mohegan Sun Arena Friday night and experience Polka, Polka, a celebration of Polish heritage in honor of the exhibition game between the Connecticut Sun and the Polish National Team. Polish food, including pierogi, kielbasa and sauerkraut, will be sold on the concourse, and Schwarze Schafe, a polka band, will perform the Polish National Anthem prior to the game and traditional music at halftim
sauerkraut - kapucha kiszona
to smacznego
a jeśli jakiejś rozgrywajce zasmakuje kapucha kiszona i pierogi to będzie gratis obywatelstwo i angaż u Darka 
- bart_81
- Senior
- Kontaktowanie:
Nie za dużo tych przytyków do rozgrywającej?..jeszcze nic w tej materii się nie wydarzyło więc wyluzujcie trochę..
bart_81 pisze:Nie za dużo tych przytyków do rozgrywającej?..jeszcze nic w tej materii się nie wydarzyło więc wyluzujcie trochę..
IMHO wydarzyło się już za wiele...
bart_81 pisze:Nie za dużo tych przytyków do rozgrywającej?..jeszcze nic w tej materii się nie wydarzyło więc wyluzujcie trochę..
ja nie mam nic do rozgrywającej/ych polskich tylko nie podoba mi się to że w wywiadach otwarcie się mówi o kupnie JAKIEJKOLWIEK zawodniczki do reprezentacji POLSKI - równie dobrze mogła to być skrzydłowa czy środkowa
-
Dżi ej el ej
- Młodzik
Kadra koszykarek zaczyna boje z ekipami ligi WNBA
W piątek kadra koszykarek zaczyna serię trzech sparingowych meczów z ekipami występującymi w lidze WNBA. Na pierwszy ogień podopieczne Dariusza Maciejewskiego rzucą Connecticut Sun, a potem kolejno New York Liberty i Washington Mystics. Biało-czerwone wciągu pięciu dni rozegrają trzy spotkania, po których wrócą do kraju. Z kadrą nie ma dwóch liderek w postaci Agnieszki Bibrzyckiej i Eweliny Kobryn.
Polskie koszykarki za ocean wyleciały w środę krótko po godzinie 13 z warszawskiego lotniska. W Nowym Jorku zameldowały się po 22 czasu polskiego (po 16 miejscowego). Jeszcze w dniu przylotu zwiedziły Manhattan.
Od czwartku podopieczne Dariusza Maciejewskiego przebywają w Connecticut. W godzinach popołudniowych kadrowiczki odbyły trening w hali, w której w piątek rozegrają pierwsze kontrolne spotkanie z drużynami WNBA. Biało-czerwone w piątkowy wieczór staną naprzeciwko ekipy Connecticut Sun. Będzie to pierwsze z trzech kontrolnych meczów, jakie polska kadra ma zaplanowane podczas pobytu w USA. W niedzielę nasze zawodniczki zagrają w Nowym Jorku z Liberty, natomiast na zakończenie we wtorek w stolicy USA zagrają z Washington Mystics.
sportowefakty.pl
Piątkowy mecz w Connecticut ma być prawdziwym polskim wydarzeniem w hali Mohegan Sun Arena - wieczorem serwowane będzie polskie jedzenie, wystąpi również krajowa grupa muzyczna.
W ekipie Sun wystąpi m.in. znana z występów w Lotosie Gdynia Tan White. Zagra również jedynka ostatniego draftu, czyli Tina Charles.
Z kadrą za oceanem nie ma Agnieszki Bibrzyckiej oraz Eweliny Kobryn. "Biba" dostała od Maciejewskiego wolne po wyczerpującym sezonie w UMMC Jekaterynburgu. Kobryn natomiast w USA jest obecna, ale nie z kadrą narodową, a w drużynie Washington Mystics, gdzie walczy o kontrakt na parkietach ligi WNBA. W ostatnim meczu popularna "Ewka" może zatem wystąpić przeciwko naszej reprezentacji. - Szczerze powiedziawszy, wolałabym zagrać w tym meczu z moimi koleżankami z reprezentacji, ale nie wiem, jak do tego się ustosunkuje ekipa Mystics, gdyż jakieś zobowiązania podpisywałam, przyjeżdżając na camp... - mówi Kobryn. Po której strony barykady pojawi się we wtorek Kobryn? Tego jeszcze nie wiadomo.
Początek piątkowego spotkania zaplanowano na godzinę 19:30 czasu lokalnego, czyli o 1:30 w Polsce.
W piątek kadra koszykarek zaczyna serię trzech sparingowych meczów z ekipami występującymi w lidze WNBA. Na pierwszy ogień podopieczne Dariusza Maciejewskiego rzucą Connecticut Sun, a potem kolejno New York Liberty i Washington Mystics. Biało-czerwone wciągu pięciu dni rozegrają trzy spotkania, po których wrócą do kraju. Z kadrą nie ma dwóch liderek w postaci Agnieszki Bibrzyckiej i Eweliny Kobryn.
Polskie koszykarki za ocean wyleciały w środę krótko po godzinie 13 z warszawskiego lotniska. W Nowym Jorku zameldowały się po 22 czasu polskiego (po 16 miejscowego). Jeszcze w dniu przylotu zwiedziły Manhattan.
Od czwartku podopieczne Dariusza Maciejewskiego przebywają w Connecticut. W godzinach popołudniowych kadrowiczki odbyły trening w hali, w której w piątek rozegrają pierwsze kontrolne spotkanie z drużynami WNBA. Biało-czerwone w piątkowy wieczór staną naprzeciwko ekipy Connecticut Sun. Będzie to pierwsze z trzech kontrolnych meczów, jakie polska kadra ma zaplanowane podczas pobytu w USA. W niedzielę nasze zawodniczki zagrają w Nowym Jorku z Liberty, natomiast na zakończenie we wtorek w stolicy USA zagrają z Washington Mystics.
sportowefakty.pl
Piątkowy mecz w Connecticut ma być prawdziwym polskim wydarzeniem w hali Mohegan Sun Arena - wieczorem serwowane będzie polskie jedzenie, wystąpi również krajowa grupa muzyczna.
W ekipie Sun wystąpi m.in. znana z występów w Lotosie Gdynia Tan White. Zagra również jedynka ostatniego draftu, czyli Tina Charles.
Z kadrą za oceanem nie ma Agnieszki Bibrzyckiej oraz Eweliny Kobryn. "Biba" dostała od Maciejewskiego wolne po wyczerpującym sezonie w UMMC Jekaterynburgu. Kobryn natomiast w USA jest obecna, ale nie z kadrą narodową, a w drużynie Washington Mystics, gdzie walczy o kontrakt na parkietach ligi WNBA. W ostatnim meczu popularna "Ewka" może zatem wystąpić przeciwko naszej reprezentacji. - Szczerze powiedziawszy, wolałabym zagrać w tym meczu z moimi koleżankami z reprezentacji, ale nie wiem, jak do tego się ustosunkuje ekipa Mystics, gdyż jakieś zobowiązania podpisywałam, przyjeżdżając na camp... - mówi Kobryn. Po której strony barykady pojawi się we wtorek Kobryn? Tego jeszcze nie wiadomo.
Początek piątkowego spotkania zaplanowano na godzinę 19:30 czasu lokalnego, czyli o 1:30 w Polsce.
Wróć do „Reprezentacja Polski”