Co słychać w Wiśle?
Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba
Re: Co słychać w Wiśle?
Z tą Jelavić to jakaś tragedia. Jak ktoś dwa tyg. temu napisał żartobliwie, że ciekawe czy będzie zakontraktowana, to powiedziałem sobie, nie no to już by były jaja.
Tragedia - tysiąc razy już by lepiej było gdyby została Cohen - nawet pomimo jej braku zaangażowania w PLKK.
Tragedia - tysiąc razy już by lepiej było gdyby została Cohen - nawet pomimo jej braku zaangażowania w PLKK.
Jak dziś przeczytałam o Jelavic to mi się treść żołądkowa wróciła do toalety!
Miało być pięknie a wyszło jak zwykle...
Czy urażona duma panie Piotrze aż tak boli, że się nie można było przeprosić z panią Skerovic?? Najwięksi sceptycy po jej ostatnim sezonie, dziś byliby zachwyceni...
Odwołam wymioty tylko po przybyciu boskiej Penelopy!
Czy urażona duma panie Piotrze aż tak boli, że się nie można było przeprosić z panią Skerovic?? Najwięksi sceptycy po jej ostatnim sezonie, dziś byliby zachwyceni...
ansol pisze:Jak dziś przeczytałam o Jelavic to mi się treść żołądkowa wróciła do toalety!
Czy urażona duma panie Piotrze aż tak boli, że się nie można było przeprosić z panią Skerović?? Najwięksi sceptycy po jej ostatnim sezonie, dziś byliby zachwyceni...
ja też!!
Cellar Door
No chyba że tutaj są emeryci, renciści, bądź inne osoby, które mają nadmiar czasu wolnego i szperają od A do Z

No chyba że tutaj są emeryci, renciści, bądź inne osoby, które mają nadmiar czasu wolnego i szperają od A do Z

-
reaktywacja
- Junior
Saletra pisze:Z tą Jelavić to jakaś tragedia. Jak ktoś dwa tyg. temu napisał żartobliwie, że ciekawe czy będzie zakontraktowana, to powiedziałem sobie, nie no to już by były jaja.
Bez przesady. Może tak być, że Andja odnajdzie sobie w Krakowie miejsce podobne do tego, jakie w Gdyni wywalczyła Phillips. Znając bałkański temperament, będzie typem walczaka i ambicjami na pewno od Cohen nie odstaje, a szansa, że starczy jej ich nie tylko na puchary jest znacznie większa.
14 koron:
1996, 1998, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2009, 2010, 2020, 2021, 2025...
- To jest mój zespół, moje koleżanki, moje miasto, moi kibice. Moje miejsce jest na boisku i zagrałabym nawet bez oka - Tamika Catchings.
1996, 1998, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2009, 2010, 2020, 2021, 2025...
- To jest mój zespół, moje koleżanki, moje miasto, moi kibice. Moje miejsce jest na boisku i zagrałabym nawet bez oka - Tamika Catchings.
No niestety - podpisanie kontraktu z Jelavic to jakiś kiepski sen...
Już o wiele lepsze byłoby pozostanie Liron, nawet uwzględniając jej wszystkie wady. Pozostania Doris można było się spodziewać niemal w ciemno. Szkoda odejścia (chyba już pewnego?) Majewskiej, chociaż pewnie ona zdawała sobie sprawę, że przy takim tercecie podkoszowych będzie grać bardzo mało. Może pomysłem byłoby ściągnąć na jej miejsce jakąś młodą, utalentowaną Polkę? Chociaż niestety takich za bardzo nie widzę...
Kilka słów o wyniku męskiej kadry na Eurobaskecie:
https://nowe-refleksje.blogspot.com/202 ... y.html?m=0
https://nowe-refleksje.blogspot.com/202 ... y.html?m=0
No to podsumowując nasz stan na dziś nasz stan posiadania to (jeśli czegoś nie pokręciłem):
Jelavic - 1
Pawlak - 1(/2)
Basko - 2
Krężel - 2/3
(Gburczyk -3/4)
Leciejewska - 4/5
Kobryn - 4/5
Burse - 5
Sądząc po przytoczonym wywiadzie z LMM, mam nadzieję, że oznacza to tylko jedno: w planach jest bardzo dobra 3, bez europejskiego paszportu.
Może jakieś typy ze strony siedzących w temacie?
Jelavic - 1
Pawlak - 1(/2)
Basko - 2
Krężel - 2/3
(Gburczyk -3/4)
Leciejewska - 4/5
Kobryn - 4/5
Burse - 5
Sądząc po przytoczonym wywiadzie z LMM, mam nadzieję, że oznacza to tylko jedno: w planach jest bardzo dobra 3, bez europejskiego paszportu.
Adasss pisze:
Typ "strach się bać" to stara znajoma Hernandeza czyli Willingham. O tyle realna, że trener nie raz mówił o tym jak to ją szalenie ceni. Statsy w euro ma b.dobre, ale gdybyśmy ją wzięli to dla mnie skład na przyszły sezon mamy o klasę słabszy od tego, który był teraz i tyle.
Typ "marzyć rzeczą ludzką" przywoływana tu już Penny Taylor.
Ogólnie jeśli ta zawodniczka ma być rzeczywiście naszym ostatnim transferem, to powinna być na pozycję 3/4, no chyba że w razie jakieś kontuzji chcemy sprawdzać możliwości Doris na 4ce
"Powiem Ci, to zapomnisz. Pokażę- zapamiętasz. Zainteresuję cię- wtedy zrozumiesz."
-
Liquidor
- Młodzik
- Kontaktowanie:
czy przepis o stosunku Polek do niePolek 7-5 wszedł w życie? i o jednej polce na parkiecie?
TO MY KINOLE PAPIESKIEGO MIASTA
Liquidor pisze:czy przepis o stosunku Polek do niePolek 7-5 wszedł w życie? i o jednej polce na parkiecie?
Nie, podobno wszystko zostaje tak jak było.
"Powiem Ci, to zapomnisz. Pokażę- zapamiętasz. Zainteresuję cię- wtedy zrozumiesz."
paulo2907 pisze:. Pozostania Doris można było się spodziewać niemal w ciemno. .
No dobra ale teraz całkiem poważnie, bez szydery - Czy Gburia-Furia jest jakąś siostrzenicą czy też bratanicą (albo wnuczką ) Miętty?
Bo ten jej karnet na parę sezonów jest faktycznie kompletnie nieuzasadniony i jedyne co się ciśnie na usta to jakieś tma konekscje z osobami ważnymi w klubie. Chyba,że juz wcześniej ktoś o tym pisał ,a ja nie zauważyłem.
Gburia-furia powinna iśc tam gdzie praktycznie zaczynała - do Ełksy i to ładnych parę sezonów temu ( W sumie to Ameryki tym stwierdzeniem nie odkryłem
-
reaktywacja
- Junior
Saletra pisze:paulo2907 pisze:. Pozostania Doris można było się spodziewać niemal w ciemno. .
No dobra ale teraz całkiem poważnie, bez szydery - Czy Gburia-Furia jest jakąś siostrzenicą czy też bratanicą (albo wnuczką ) Miętty?
Już odpowiedziałeś sobie na pytanie.
14 koron:
-
koszykarz
Wiśle zdecydowanie brakuje typowej skrzydłowej... Niby jest Krężel - ale patrząc na mizerie na obwodzie - ostatni transfer powinien być typu Catchings , Penny Taylor - by marzyć o zdobyciu majstra w nowym roku...
Pod koszem dobrze - ale obwód dość słabo... Znowu może być jak w zeszłym sezonie - gdzie przecież pod koszem słabi nie byliście (Janell , Ewka , Aga Pałka ) a i obwód ROBIŁ WRAŻENIE - tyle , że gorzej wyszło...
Teraz obwód wogóle nie robi na nikim wrażenia - ale czy będzie na odwrót ? To się okaże... Ryzyko spore...
Jedynie transfer LECI pod kosz robi wrażenie - byleby tylko nie było zbyt ciasno dla którejś z zawodniczek
PS . Bo to , że Gunta Basko okaże się drugą LUdą Sapovą - to chyba nierealne. Nie ta motoryka , zwinność...
Pod koszem dobrze - ale obwód dość słabo... Znowu może być jak w zeszłym sezonie - gdzie przecież pod koszem słabi nie byliście (Janell , Ewka , Aga Pałka ) a i obwód ROBIŁ WRAŻENIE - tyle , że gorzej wyszło...
Teraz obwód wogóle nie robi na nikim wrażenia - ale czy będzie na odwrót ? To się okaże... Ryzyko spore...
Jedynie transfer LECI pod kosz robi wrażenie - byleby tylko nie było zbyt ciasno dla którejś z zawodniczek
PS . Bo to , że Gunta Basko okaże się drugą LUdą Sapovą - to chyba nierealne. Nie ta motoryka , zwinność...
koszykarz pisze:Wiśle zdecydowanie brakuje typowej skrzydłowej... Niby jest Krężel - ale patrząc na mizerie na obwodzie - ostatni transfer powinien być typu Catchings , Penny Taylor - by marzyć o zdobyciu majstra w nowym roku...
czyśty widział kiedykolwiek jak gra Basko ??
Cellar Door

-
koszykarz
widziałem mecze w Eurolidze. Typowa rzemieślniczka - ale chyba wolałbym mieć MARTĘ lub IZI niż ją...
Co ja mówię. - oczywiście , że lepsza Marta lub IZI od Basko...
koszykarz pisze:widziałem mecze w Eurolidze. Typowa rzemieślniczka - ale chyba wolałbym mieć MARTĘ lub IZI niż ją...Co ja mówię. - oczywiście , że lepsza Marta lub IZI od Basko...
Chyba każdy by wolał Martę, ale Marta wolała męża;-)), więc jak się nie ma co się lubi... o Castro nie wspominam, bo ona nie ma europejskiego paszportu, więc tu nie możliwa jest wymiana "1 do 1"..jakąś europejkę na obwód trzeba mieć, a za Castro przyjdzie ktoś inny.
Basko ma dobrą motorykę, jest szybka, zwinna itd. itp. braku tych cech jej akurat zarzucić nie można. Nie posiada ona tego co Hell nazwał "błyskiem", który ma Fernandez, czyli raczej nie ma co liczyć na to, że Basko niemal sama zacznie w końcówce jakiegoś meczu szaleć tak, że ten mecz nam wygra (jak choćby Marta zrobiła to w meczu ze Schio w Krakowie). Tyle, że taki "błysk" to IMO ma tylko kilka europejek na pozycji 2-3..
I te kilka europejek bym od Basko wolała, ale ta liczba raczej nie jest większa niż 10, więc nie jest najgorzej.
Basko przynajmniej w wielu miejscach grał i wszędzie sobie radziła, czego o Jelavić powiedzieć nie można..
Teraz podstawowe pytanie to kto przyjdzie jako gwiazda bez europejskiego paszportu...strzelby z "błyskiem" nam trzeba.
Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”