JUNIORKI 2009/2010
Moderator: Moderatorzy
-
Gość
Re: JUNIORKI 2009/2010
W Kolubach może MUKS wygra, ale na drugim miejscu będzie BRYZA, nieraz rozjeżdżała Gdynie bez problemu. Jak dopisze dzień to i MUKS będzie się bardzo pocił aby wygrać z Kolbudami.
-
J-23
Niezły towar musisz Gośc-iu brać,skoro twierdzisz że MUKS będzie męczył się z KOLBUDAMI
[quote="Gość"]W Kolubach może MUKS wygra, ale na drugim miejscu będzie BRYZA, nieraz rozjeżdżała Gdynie bez problemu. Jak dopisze dzień to i MUKS będzie się bardzo pocił aby wygrać z Kolbudami.[/quote..........]rozumiem że emocjonalny lokalny patriotyzm czasami bierze górę nad brutalną rzeczywistością .... ale kolego /koleżanko .... pokory , te dwa zespoły dzieli przepaść w umiejetnościach zarówno indywidualnie poszczególnych zawodniczek jak doswiadczenie zespołu .... proszę zejść na ziemie , ja wiem czasem to boli .....
-
Gość
no i po półfinałach. wszystko rozstrzygnęło się już po dwóch dniach, chociaż trochę emocji było. w grupie I bez niespodzianek. w trzeciej też, chociaż nadspodziewanie silny opór Lublina dla Wołomina. W czwartej (chyba najsłabszej) też jednak zgodnie z przewidywaniami, chociaż było blisko. W II gr, w Polkowicach byłem i widziałem te osławione CCC. Przy takiej grze i normalnym sędziowaniu nie mają szans na medal. Pierwsza piątka pospada za przewinienia, a reszta jest milczeniem. Zresztą porażka z Wierzawicami na tablicach, przy takiej przewadze wzrostu, to kompromitacja. Faworyt do medalu zdaniem niektórych - SKS 12 zajął ostatnie miejsce, chociaż w sobotę z ŁKS-em do 38 minuty mógł liczyć na finał. Końcówka jednak tragiczna i w plecy 9 pkt. Ostateczna kolejność zgodna jednak z przewidywaniami tych rozsądnych i do finału weszły Polkowice i ŁKS. Te drugie mocno poobijane (w zasadzie w ostatnim meczu grały bez wysokich - jedna w ogóle nie weszła, druga w 2 minucie dostała łokciem w żebra, czego sędziowie oczywiście nie widzieli), ale jak się wykurują do finałów, to mogą być niebezpieczne.
-
Gość
1 grupa podobno
1Muks poznan
2 Huragan wołomin
3 ŁKS
4 BYDGOSZCZ
2 GRUPA
1 POLKOWICE
2 GDYNIA
3 LUBLIN
4 GORZÓW
takie grupy beda podobno:)
1Muks poznan
2 Huragan wołomin
3 ŁKS
4 BYDGOSZCZ
2 GRUPA
1 POLKOWICE
2 GDYNIA
3 LUBLIN
4 GORZÓW
takie grupy beda podobno:)
-
wa-wa
[quote="Gość"]Przy takiej grze i normalnym sędziowaniu nie mają szans na medal. Pierwsza piątka pospada za przewinienia, a reszta jest milczeniem. Zresztą porażka z Wierzawicami na tablicach, przy takiej przewadze wzrostu, to kompromitacja. Faworyt do medalu zdaniem niektórych - SKS 12 zajął ostatnie miejsce, chociaż w sobotę z ŁKS-em do 38 minuty mógł liczyć na finał. Końcówka jednak tragiczna i w plecy 9 pkt. Te drugie mocno poobijane (w zasadzie w ostatnim meczu grały bez wysokich - jedna w ogóle nie weszła, druga w 2 minucie dostała łokciem w żebra, czego sędziowie oczywiście nie widzieli), ale jak się wykurują do finałów, to mogą być niebezpieczne.[/quote]
widać że jesteś jednym z rodziców którzy siedzieli na trybunach i sędziowali przez cały mecz. to że dziewczyna dostała z łokcia to życie- taki jest sport i trzeba grać dalej a nie ubolewać nad swoim losem i to ich nie usprawiedliwia od porażki. w finałach MP rozgrywa się do 5 meczy i tam kazdy bd sie lał o każdą piłkę więc jeśli niekótre zawodniczki dalej bd jak z porcelany to niech wg nie wychodzą na parkiet..
widać że jesteś jednym z rodziców którzy siedzieli na trybunach i sędziowali przez cały mecz. to że dziewczyna dostała z łokcia to życie- taki jest sport i trzeba grać dalej a nie ubolewać nad swoim losem i to ich nie usprawiedliwia od porażki. w finałach MP rozgrywa się do 5 meczy i tam kazdy bd sie lał o każdą piłkę więc jeśli niekótre zawodniczki dalej bd jak z porcelany to niech wg nie wychodzą na parkiet..
Czy ktoś mi odpowie, gdzie są zespoły mające silne pierwsze piątki, walczące do końca, będące wybiegane(Warszawa, Kolbudy,Rybnik)
wa-wa pisze:... to że dziewczyna dostała z łokcia to życie- taki jest sport ..
a ja pozwolę sobie się z tym nie zgodzić. celowe uderzenie łokciem jest sprzeczne z przepisami i jako takie powinno być ukarane jak to się teraz nazywa "faulem niegodnym sportowca". czym innym są przypadkowe zderzenia i starcia w walce o piłkę, a czym innym celowe zagranie mające wyeliminować zawodnika z dalszej gry. to jest zwykłe chamstwo i przyzwolenie na taką grę mogą dać tylko mocno ograniczeni umysłowo ludzie. a tak przy okazji - czyżby nick wa-wa świadczył o tym, że jesteś z Warszawy?
-
wa-wa
oczywiście że nie można uderzyć kogoś celowo bo to jest szczyt wszystkiego ale jednak ta sytuacja była zupełnie odwrotna. a to skąd ja jestem jest tu najmniej ważne :)
-
wa-wa
w domach/klubach.. widocznie to że były wybiegane i walczyły do końca nie było wystrczajace.
wa-wa pisze:oczywiście że nie można uderzyć kogoś celowo bo to jest szczyt wszystkiego ale jednak ta sytuacja była zupełnie odwrotna. a to skąd ja jestem jest tu najmniej ważne
odwrotna... czyli to Łodzianka uderzyła "Polkowiczankę" żebrem w łokieć. no to wszystko zmienia
-
ccc fan
chciałem zaznaczyć że polkowice maja ogromna szanse na medal! Dobrowolska grała jedynie zdrowa ! Jasnowska miała nie grać wogole ale dostała zgoda od lekarza wiec na jak artroskopie i 2 miesiac nie trenowania nie grała zle! Szczepanik nie trenowała 2 tyg. Wiec uważam że jak ten tydzien ostro przepracuja i wroca do jakiejs formy to maja ogromne szanse na medal! Dziewczyny które wchodz z ławki tez sie przydaja i robia dobra robote!
-
ziomal
gdzie finały?? poznan ponownie?? kto na podium?? muks i kto dalej?? gorzow polkowice?? wolomin lublin??
Wróć do „Koszykówka młodzieżowa”