TRANSFERY, plotki, informacje - sezon 2010/11
Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba
Re: TRANSFERY, plotki, informacje - sezon 2010/11
Zostaja Walich, Drzewińska, Czarnecka. Pewne na 100%
Durak prawdopodobnie AZS Poznań
Odra Brzeg
zostają: Sepulveda, Daniel, Żyłczyńska, Buszta i Małaszewska
zostają: Sepulveda, Daniel, Żyłczyńska, Buszta i Małaszewska
..you got to lose, to know how to win..
Erin Phillips w Wiśle Can Pack Kraków !
Erin Phillips będzie kolejną, trzecią już zawodniczką, która na przełomie 2009, 2010 roku przechodzi z gdyńskiego Lotosu, do Wisły Can Pack. Wcześniej na ten sam manewr zdecydowały się Paulina Pawlak oraz Magdalena Leciejewska.
Australijska rzucająca występować będzie w swoim nowym klubie w nieco odmienionej roli. Przede wszystkim nie skorzysta ze swojego europejskiego paszportu, tym samym zabierając możliwość zatrudnienia większej ilości zawodników zza oceanu. Mimo wszystko jest to jednak spore wzmocnienie zespołu, warto przypomnieć, iż zawodniczka ta okrzyknięta została mianem najlepszej koszykarki finałów Ford Germaz Ekstraklasy.
Phillips w swoim debiutanckim sezonie FGE uzbierała średnio na mecz 10,8 pkt., 5,1 zbiórek, 3,8 asyst, 1,5 przechwytów. W Eurolidze zaś jej dorobek wynosił 10,6 punkta/mecz, 5,2 zbiórki oraz 3,7 asyst.
Wisła bardzo szybko zaczęła kompletowanie składu na najbliższy sezon ligowy. Praktycznie pozostało już tylko myślenie nad pozyskaniem polskich juniorek, które stanowiłyby dopełnienie tego, co już udało się zakontraktować.
Skład Wisły Can Pack Kraków na chwilę obecną prezentuje się następująco:
Zawodniczki obwodowe:
Andja Jelavić, Erin Philips, Gunta Baško, Katarzyna Krężel, Maja Vucurovic, Paulina Pawlak
Podkoszowe:
Dorota Gburczyk, Ewelina Kobryn, Janell Burse, Magdalena Leciejewska
http://nicesport.pl/wiadomosci/7405/erin-phillips-w-wisle-can-pack-krakow/
Erin Phillips będzie kolejną, trzecią już zawodniczką, która na przełomie 2009, 2010 roku przechodzi z gdyńskiego Lotosu, do Wisły Can Pack. Wcześniej na ten sam manewr zdecydowały się Paulina Pawlak oraz Magdalena Leciejewska.
Australijska rzucająca występować będzie w swoim nowym klubie w nieco odmienionej roli. Przede wszystkim nie skorzysta ze swojego europejskiego paszportu, tym samym zabierając możliwość zatrudnienia większej ilości zawodników zza oceanu. Mimo wszystko jest to jednak spore wzmocnienie zespołu, warto przypomnieć, iż zawodniczka ta okrzyknięta została mianem najlepszej koszykarki finałów Ford Germaz Ekstraklasy.
Phillips w swoim debiutanckim sezonie FGE uzbierała średnio na mecz 10,8 pkt., 5,1 zbiórek, 3,8 asyst, 1,5 przechwytów. W Eurolidze zaś jej dorobek wynosił 10,6 punkta/mecz, 5,2 zbiórki oraz 3,7 asyst.
Wisła bardzo szybko zaczęła kompletowanie składu na najbliższy sezon ligowy. Praktycznie pozostało już tylko myślenie nad pozyskaniem polskich juniorek, które stanowiłyby dopełnienie tego, co już udało się zakontraktować.
Skład Wisły Can Pack Kraków na chwilę obecną prezentuje się następująco:
Zawodniczki obwodowe:
Andja Jelavić, Erin Philips, Gunta Baško, Katarzyna Krężel, Maja Vucurovic, Paulina Pawlak
Podkoszowe:
Dorota Gburczyk, Ewelina Kobryn, Janell Burse, Magdalena Leciejewska
http://nicesport.pl/wiadomosci/7405/erin-phillips-w-wisle-can-pack-krakow/

rzymi pisze:Erin Phillips w Wiśle Can Pack Kraków !
(...)
Praktycznie pozostało już tylko myślenie nad pozyskaniem polskich juniorek, które stanowiłyby dopełnienie tego, co już udało się zakontraktować.
Proponuję: Tomiałowicz, Sosnowską lub Kaczmarską.
-
koszykarz
mimo wszystko lekkie chamstwo po stronie Wisły.... To taka pierwsza myśl która mi przyszła do głowy... Ale...
Ogólnie świetny transfer - choć liczyłem , że Wisła pofatyguje się i poszuka kogoś , a nie odbierze rywalowi.
Ogólnie świetny transfer - choć liczyłem , że Wisła pofatyguje się i poszuka kogoś , a nie odbierze rywalowi.
-
Endrju
- Senior
- Kontaktowanie:
o LOOOL ;d
Kolejna zawodniczka pokazala ze ma tak naprawde gdzies klub z nad morza... (Cos musi sie naprawde dziac niedobrego w Gdyni...)
PS Ciekawe czy kibice Lotosu po kazdej jej akcji beda krzyczec "Erin *** Philips***"
Kolejna zawodniczka pokazala ze ma tak naprawde gdzies klub z nad morza... (Cos musi sie naprawde dziac niedobrego w Gdyni...)
PS Ciekawe czy kibice Lotosu po kazdej jej akcji beda krzyczec "Erin *** Philips***"
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem
Endrju pisze:o LOOOL ;d
A może po prostu różnice w kasie były dość spore??
Na to nie wpadłeś co??
Tylko od razu, że ma gdzieś klub.
Ona musi też jakoś na życie zarobić i jeżeli Wisła dawała znacząco więcej to nic dziwnego, że Erin poszła tam.
koszykarz pisze:Ogólnie świetny transfer - choć liczyłem , że Wisła pofatyguje się i poszuka kogoś , a nie odbierze rywalowi.
a co ja pisałem niedawno o wzmocnieniu?
- bart_81
- Senior
- Kontaktowanie:
matrix pisze:koszykarz pisze:Ogólnie świetny transfer - choć liczyłem , że Wisła pofatyguje się i poszuka kogoś , a nie odbierze rywalowi.
a co ja pisałem niedawno o wzmocnieniu?najlepsze to takie,kiedy osłabia się rywala,a samemu wzmacnia i to smakuje podwójnie!!!
Chyba tylko działaczom Wisły to smakuje, bo jak widać po wypowiedziach na forum..kibicom raczej nie
Wisła nie śpi...
Czuje, że jeszcze nie jednym transferem zaskoczą... Moze Mieloszyńska...

no to może trzeba sie przeprowadzić ?? 
Według GóWna Krawiec i Gladden nadal w Toruniu\
viewtopic.php?f=2&t=9451&p=229021#p229021
viewtopic.php?f=2&t=9451&p=229021#p229021
kwassek pisze:...Chyba że naprawde jesteście tak krótkowzroczni jeżdżac na te wyjazdy gdzie biją Wam brawo (jak dla mnie to troche wiocha cieszyć się że biją mi brawo bo gdzieś przyjechałem... no ale chuj nie moja sprawa jakie kto w życiu ma kibicowskie priorytety)
simon pisze:ŁKS:
Nikya Hughes
ona to w ŁKS jest chyba od dawna?
Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”