TRANSFERY, plotki, informacje - sezon 2010/11

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Kuba
Oldboy

Re: TRANSFERY, plotki, informacje - sezon 2010/11

Postautor: Kuba » 20 maja 2010, 22:41

Dobre wieści dla Wiślaków, albo niedoinformowanie pismaka 8) :

Gdzie trafi Majewska, z którą nie przedłużono umowy w Krakowie?

Agnieszka Majewska to kolejna z zawodniczek, która po sezonie 2009/2010 opuściła szeregi Wisły Can Pack Kraków. Koszykarka spędziła pod Wawelem trzy sezony, w trakcie których wywalczyła dwa medale Mistrzostw Polski. Już w swoim pierwszym roku gry z Białą Gwiazdą na koszulce sięgnęła po złoty medal.
Do Krakowa Agnieszka Majewska trafiła trzy lata temu, kiedy to razem z Tomaszem Herktem przeniosła się pod Wawel z Pabianic. Już w pierwszym sezonie współpracy z Wisłą Can Pack sięgnęła po złote medale Mistrzostw Polski. Po trzech latach współpracy z krakowskim zespołem Majewska zmienia otoczenie. Dlaczego Majewska odchodzi z Krakowa?

- Jest to związane z końcem kontraktu z Wisłą oraz z przebudową drużyny - mówi była już krakowianka. - Zostały przecież Ewka Kobryn i Janell Burse, a przyszła Madzia Leciejewska. Mogłam się więc spodziewać, że trenerzy nie będą mnie już widzieć w swojej wizji nowej Wisły. O co, naturalnie, nie mam pretensji. Mają przecież prawo do budowania składu wedle własnego pomysłu. Kończy się więc pewien etap mojego sportowego życia, ale z Krakowem i z Wisłą będą mnie łączyć tylko miłe wspomnienia. Chciałabym też serdecznie podziękować kibicom za trzy lata nieocenionych wsparcia i pomocy, a także za ich wyrozumiałość. Tego nigdy nie zapomnę!

Majewska nie może jednak narzekać na brak ofert, które napływały zarówno z zagranicy, jak i z krajowych klubów. - Mam kilka propozycji i myślę, że do końca tygodnia dojdzie do ostatecznych uzgodnień. Nie chcę robić niczego na siłę czy w pośpiechu - przyznaje koszykarka, która z kilku aspektów zdecydowała się na ofertę polską.

Gdzie zatem trafi jedna z najlepiej blokujących koszykarek Ford Germaz Ekstraklasy? Na zakontraktowanie 28-latki ponoć największą ochotę mają w Gdyni i Toruniu.

Kogo jeszcze w Krakowie nie zobaczą w nowym sezonie kibice? Najprawdopodobniej w zespole zabraknie miejsca też dla Anny Wielebnowskiej i Magdaleny Skorek. Niewiadomy jest również los kapitan Doroty Gburczyk czy młodej Anety Kotnis.

sportowe fakty.pl

reaktywacja
Junior

Postautor: reaktywacja » 20 maja 2010, 22:45

No i warto dodać, że około 25 września rozgrywany jest finał WNBA. Jeśli jakaś/jakieś zawodniczki podpisane przez nasze czołowe kluby (a chodzą słuchy, że kilka pań z WNBA będzie po naszych parkietach hasać) dojdzie do PO, to może być tak, że chcąc nie chcąc będą mogły przyjechać dopiero na początku października lub w jego połowie....

Inna sprawa, to fakt, że nieco krótszy sezon to również nieco mniej wydanych pieniędzy na kontrakty, co dla wszystkich poza krakowskim klubem jest bardzo istotne... 8)
14 koron:
1996, 1998, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2009, 2010, 2020, 2021, 2025...

- To jest mój zespół, moje koleżanki, moje miasto, moi kibice. Moje miejsce jest na boisku i zagrałabym nawet bez oka - Tamika Catchings.

BARTOLINO
Administrator

Postautor: BARTOLINO » 20 maja 2010, 23:31

Finał WNBA w tym roku będzie rozgrywany wcześniej, bo 25 września trwać już będą w najlepsze MŚ w których kilka pań z tej ligi zagra...
"Jeśli człowiek nie odkrył czegoś, za co gotów jest umrzeć, nie jest godzien, by żyć."

https://bartolino78.wordpress.com

reaktywacja
Junior

Postautor: reaktywacja » 21 maja 2010, 00:01

BARTOLINO pisze:Finał WNBA w tym roku będzie rozgrywany wcześniej, bo 25 września trwać już będą w najlepsze MŚ w których kilka pań z tej ligi zagra...

Racja... :oops:

Tylko z tymi kilkoma to się zobaczy, bo jak dobrze kojarzę w tej chwili tylko Phillips z Wisły ma szansę na absencję na początku sezonu.
14 koron:
1996, 1998, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2009, 2010, 2020, 2021, 2025...

- To jest mój zespół, moje koleżanki, moje miasto, moi kibice. Moje miejsce jest na boisku i zagrałabym nawet bez oka - Tamika Catchings.

BARTOLINO
Administrator

Postautor: BARTOLINO » 21 maja 2010, 00:18

Pisząc kilka miałem na myśli panie z WNBA a nie z naszej ligi.
"Jeśli człowiek nie odkrył czegoś, za co gotów jest umrzeć, nie jest godzien, by żyć."

https://bartolino78.wordpress.com

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 21 maja 2010, 04:51

reaktywacja pisze:
BARTOLINO pisze:Finał WNBA w tym roku będzie rozgrywany wcześniej, bo 25 września trwać już będą w najlepsze MŚ w których kilka pań z tej ligi zagra...

Racja... :oops:

Tylko z tymi kilkoma to się zobaczy, bo jak dobrze kojarzę w tej chwili tylko Phillips z Wisły ma szansę na absencję na początku sezonu.

W rej chwili to poza Wisła nikt się prawie nie chwali transferami, nie wiadomo tez kto pojedzie na MS, ale pewnie szanse na absencje na początku PLKK mają też Richards, Trafimova, Dureika, Zohnova (w Wiśle nie zostanie, ale może gdzieś w Polsce zakotwiczy) czy Sissoko. No a pewny udział na MS ma Hernandez :roll:
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

Kuba
Oldboy

Postautor: Kuba » 21 maja 2010, 09:53

Bolesław Garncarczyk: Marzyłoby się teraz zagrać o pierwszą czwórkę

Sezon 2009/2010 w ekstraklasie koszykarek zakończył się przed kilkoma tygodniami. Klubowi działacze myślami są już jednak przy kolejnych rozgrywkach. - Marzyłoby się teraz zagrać o pierwszą czwórkę, która już w tym roku była naprawdę blisko - mówi Bolesław Garncarczyk, prezes Odry Brzeg.
Ten klub, mimo skromnego budżetu, zaszedł w rozgrywkach Ford Germaz Ekstraklasy
bardzo wysoko, zajmując w końcowej klasyfikacji szóstą pozycję. Nic więc dziwnego, że apetyty działaczy rosną.

Aby tak się stało klub musi dysponować środkami finansowymi na opłacenie koszykarek grających na odpowiednim poziomie. - Możemy funkcjonować dzięki pomocy Urzędów Marszałkowskiego i miasta
Brzeg oraz PWC Odra. Są też mniejsi darczyńcy, ciągle szukamy
nowych - mówi Bolesław Garncarczyk, prezes Odry Brzeg w wywiadzie udzielonemu "Nowej Trybunie Opolskiej".

Działacze brzeskiego klubu wspólnie z trenerem Jarosławem Zyskowkim, który pozostanie na swoim stanowisku, zabierają się za budowę składu. W Odrze na pewno pozostaną mające ważne kontrakty Jazmine Sepulveda i Justyna Daniel oraz koszykarki, które parafowały nowe umowy
- Marta Żyłczyńska i Ewelina Buszta.

- Jesteśmy też dogadani z Natalią Małaszewską. Stać nas na grający ośmioosobowy skład drużyny. Dlatego potrzebujemy jeszcze dwóch - trzech Amerykanek i dwóch Polek. Jeśli znajdziemy pieniądze, będziemy rozmawiać z Brittany Denson i Xenią Stewart, których wartość
po tym sezonie bardzo wzrosła - wyjaśnia sternik Odry Brzeg.

W czerwcu trener Zyskowski wyleci do USA, gdzie na koszt organizatorów będzie uczestniczył w campie w Bostonie. Niewykluczone, że tam wypatrzy kandydatki do gry w zespole przez siebie prowadzonym.

nowa trybuna opolska/sportowe fakty.pl

odnośnie tego pogrubionego - :shock: :lol:

Awatar użytkownika
bart_81
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: bart_81 » 21 maja 2010, 15:25

No tak była blisko..zabrakło "jedynie" dwóch pozycji i "tylko" 5 zwycięstw 8)
A tak poważnie to zajęcie miejsca 9, 8 czy 6 można w jakiś sposób porównać, bo są to wtedy zespoły na podobnym poziomie, natomiast w "czwórce" gra już sama elita ligi i wskoczenie do niej jest wg mnie na dzień dzisiejszy poza zasięgiem takiego klubu jak Odra.

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 21 maja 2010, 15:40

Kuba pisze: Na zakontraktowanie 28-latki ponoć największą ochotę mają w Gdyni i Toruniu.

sportowe fakty.pl

ale w tym pierwszym mieście budują ponoć drużynę U24,a niczego Agnieszce nie wypominając to ta koszykarka do tej koncepcji zwyczajnie nie pasuje... 8)
Na zawsze w sercu-Katarzynki!!!(1992-do końca mego życia)

http://marlow.blox.pl/html

Dżi ej el ej
Młodzik

Postautor: Dżi ej el ej » 21 maja 2010, 16:15

jak jedna z zawodniczek bedzię miała 28 lat nic się nie stanie ;) i tak będzie to dalej odmłodzony klub..... a ciekaw jestem czy też chcą zaryzykować i ściągnać młode amerykanki....

koszykarz

Postautor: koszykarz » 21 maja 2010, 16:51

NOWOŚCI napisały nieoficjalnie że ENERGA rozmawia z Majewską , Skorek i Wielebnowską..

Ja bym wziął tylko MAJEWSKĄ bo się po prostu przyda.

SKOREK - nie bo w obronie słabiutka , w ataku się zablokowała - nie jest to zawodniczka która może pomóc drużynom TOP 4 ,

WIELEBNOWSKA - nie bo kosztuje tyle i ile Egenti i Gladden razem wzięte...

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 21 maja 2010, 16:58

koszykarz pisze:NOWOŚCI napisały nieoficjalnie że ENERGA rozmawia z Majewską , Skorek i Wielebnowską..

Ja bym wziął tylko MAJEWSKĄ bo się po prostu przyda.

SKOREK - nie bo w obronie słabiutka , w ataku się zablokowała - nie jest to zawodniczka która może pomóc drużynom TOP 4 ,

WIELEBNOWSKA - nie bo kosztuje tyle i ile Egenti i Gladden razem wzięte...

zgadzam się i dlatego oczekuję w Toruniu przede wszystkim Agnieszki Majewskiej!!!
Na zawsze w sercu-Katarzynki!!!(1992-do końca mego życia)

http://marlow.blox.pl/html

koza
Nowy na forum

Postautor: koza » 21 maja 2010, 18:28

A ja wiem z tajnego zródła ,że Majewska jest droższa od Wielebnowskiej!!!!Ale uparliście sięna tą Majewską to niech Wam służy jak najdłużej,napewno pożytek z niej będzie:)

koszykarz

Postautor: koszykarz » 21 maja 2010, 18:43

no ale Pałka jak wejdzie na parkiet to przynajmniej nie grymasi i nie robi fochów jak ostatnio Wielebna w Wiśle..
Ale mimo wszystko Anię Wielebnowska też sie przygarnie - aczkolwiek oby nie wyszło to zbyt drogo

Bo jak już to od nich wolę WALICH - która wogóle jest nieporównywalnie tańsza...

Tyle , że ona chyba nie ruszy się spoza Wielkopolski 8)

Dżi ej el ej
Młodzik

Postautor: Dżi ej el ej » 24 maja 2010, 21:02

Walich odchodzi, Krysiewicz szuka zawodniczek

Joanna Walich zmienia klubowe barwy w trakcie przerwy między sezonami. Nie będzie już występowała w zespole Tęczy Super-Pol Leszno, gdzie była jedną z czołowych zawodniczek.
- Dostała atrakcyjną ofertę z innego polskiego klubu. Była to oferta nie do przebicia dla nas. Z tego co wiem ma też propozycję gry za granicą - wyjaśnia Jarosław Krysiewicz, trener zespołu z Leszna na łamach "Panoramy Leszczyńskiej".

Ze składu z minionych rozgrywek w leszczyńskiej drużynie pozostaną Joanna Czarnecka i Aleksandra Drzewińska. Swój powrót na parkiety po urlopie macierzyńskim zapowiedziała natomiast Dominika Nawrotek.

W Lesznie mocno myślą już o kadrze Tęczy Super-Pol na nowy sezon. W tym celu Krysiewicz przebywał w Stanach Zjednoczonych w poszukiwaniu koszykarek z tego kraju. - Na pewno chcemy Amerykanki na "jedynkę" i "czwórko-piątkę". Gdyby wystarczyło pieniążków, to jestem za tym by była i trzecia Amerykanka - wyjawia trener leszczyńskiej drużyny.

W jej szeregach nie zabraknie oczywiście krajowych, perspektywicznych zawodniczek. Szkoleniowiec Tęczy Super-Pol upatrzył już sobie cztery kandydatki do gry w swoim zespole. - Co ważne są to koszykarki, które chcą u nas grać. Niektóre wybiegały w pierwszych piątkach swoim drużyn, inne były zmienniczkami. Na tę chwilę tylko tyle mogę powiedzieć - wyjawia Jarosław Krysiewicz. Najbliższe dni mogą przynieść pierwsze podpisane kontrakty w leszczyńskim klubie na nowy sezon Ford Germaz Ekstraklasy.

sportowefakty.pl

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”