Co słychać w Polkowicach??

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

piotrek2100
Amator

Re: Co słychać w Polkowicach??

Postautor: piotrek2100 » 21 maja 2010, 21:24

a jakieś źródło???

Awatar użytkownika
ginda
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: ginda » 21 maja 2010, 23:18

Jeśli Majewska za Mieloszyńską to mnie to zadowala;)
Daria pewnie odejdzie, dlatego życze jej Wisłe... :cry:
Dziewczyny jeśli chcecie,
zwycięstwa poczuć smak,
musicie walczyć, trenować,
dopingiem was wspieramy,
a wiarę w sercu mamy,
po meczu będziem świętować

Kuba
Oldboy

Postautor: Kuba » 22 maja 2010, 05:56

no i zepsułeś, Kristofer, niespodziankę ;-) 8)

czy to transfer (potencjalnie) za Didi? nie sądzę. ani tym bardziej nie wydaje mi się, żeby Darię 'ciągnęło' na wschód. z resztą we wszystkich wywiadach wasi podkreślają, że szukają już tylko zagranicznej, choć może to i zasłona :roll:

a na oficjalne komentarze z Orzełka - wciąż czekamy :twisted:

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 24 maja 2010, 20:08

ann pisze:
kristofer pisze:Majewska zagra w CCC. Już podpisała podobno kontrakt. Tak więc Gdynia i Toruń muszą obejść się smakiem.

heh czyżby więc wymiana Polek na linii Kraków-Polkowice?

A mi sie wydaje ze Daria moze lubic trenowac pod okiem selekcjonera kadry... 8)
Ale nie za te pieniadze co dostawala w Polkowicach ;p

Jezeli przeszłaby do Wisły... to MP z najlepsza (w wielu przypadkach) (1-ka, 4-ka, 5-tka i 3-ka) w Polsce bylo by pewne. A nie zdobycie jego WIELKA kompromitacja ; )... Oby Wisla zostawila jakies zludzenia innym ;D
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

Kuba
Oldboy

Postautor: Kuba » 24 maja 2010, 20:13

może być i tak niestety... wiadomą rzeczą jest, że Darię w klubie chętnie widzieliby w każdym jednym polskim zespole. zobaczymy, gdzie skończy :roll:

kristofer
Kadet

Postautor: kristofer » 04 czerwca 2010, 13:13

Joanna Walich kolejną zawodniczką CCC Polkowice.

No ciekawie się robi...

Kuba
Oldboy

Postautor: Kuba » 04 czerwca 2010, 19:50

odnośnie Kulfona (choc info o niej wiadome było już od paru dni) http://www.sportowefakty.pl/koszykowka/ ... polkowice/

Jeszcze jakby jednak udało sie zatrzymać Didi w Polkowicach (choć tu podobno klamka już zapadła ... :roll: ), to byłoby zaj*biście jeśli o Polki chodzi... a tak jest co najmniej bardzo dobrze ;-)

Awatar użytkownika
bart_81
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: bart_81 » 04 czerwca 2010, 20:04

No tak macie już 6 Polek do grania + Zoll. Wg mnie potrzebujecie jeszcze jednego centra i zawodniczki na poz 2-3 i nawet bez Mieloszyńskiej będziecie mieć możliwie szeroki skład..

Kuba
Oldboy

Postautor: Kuba » 04 czerwca 2010, 20:10

no i najlepiej, żeby ci dwaj gracze byli "pierwszopiątkowi"... Póki co skład prezentuje się fajnie:

1: Zoll, Pietrzak
2-3: Rodowita,
3-4: Trofimowa, Babicka
4-5: Walich, Majewska,

+ młode 2-3 Puss i Jasnowska.

S5? Zoll - Siwa - ? - Majewska/Walich - ?

Zobaczymy co nasi wymyślą ciekawego... nie wiem czy dobrym rozwiązaniem byłaby Pierson, wspominana gdzieś wcześniej... to ja już chyba bym wolał kapryśną Taushę Mills :P

Awatar użytkownika
Saletra
Junior

Postautor: Saletra » 04 czerwca 2010, 23:49

Kuba pisze:
1) Jasnowska

2)Zobaczymy co nasi wymyślą ciekawego... nie wiem czy dobrym rozwiązaniem byłaby Pierson, wspominana gdzieś wcześniej... to ja już chyba bym wolał kapryśną Taushę Mills :P

as 1) No proszę, nie chce mi się wierzyć żeby Jańcia po przenosinach do Torunia, raz jeszcze wyladowała w Polkowicach, no chyba, że w charakterze trenerki młodzieży.
Jeżeliby jednak te wieści by się powtórzyły, to szykuje nam się Elena Tornikidou w polskim wydaniu :) .
o
ad 2) hahaha potencjalny powrót Baby Shaqua już by mnie kompletnie powalił :lol:

PS A nie szkoda Wam oddawać jednak Carter?
Plus jeśli chodzi o powroty to może miast Taushy lepiej ściagnąć z powrotem Jilian Robbins:)

Kuba
Oldboy

Postautor: Kuba » 04 czerwca 2010, 23:58

Saletra pisze:as 1) No proszę, nie chce mi się wierzyć żeby Jańcia po przenosinach do Torunia, raz jeszcze wyladowała w Polkowicach, no chyba, że w charakterze trenerki młodzieży.
Jeżeliby jednak te wieści by się powtórzyły, to szykuje nam się Elena Tornikidou w polskim wydaniu :) .
o
ad 2) hahaha potencjalny powrót Baby Shaqua już by mnie kompletnie powalił :lol:

PS A nie szkoda Wam oddawać jednak Carter?
Plus jeśli chodzi o powroty to może miast Taushy lepiej ściagnąć z powrotem Jilian Robbins:)

ad 1 - Jasnowska pojawiała się w kontekscie "+ młode Puss i Jasnowska", co miałem nadzieję zasugeruje, ze nie chodzi o Jańcię, tylko o jej córkę ;-)

ad 2 - a ja bym się cieszył... pewnie z pół roku zajęłoby doprowadzanie jej do "stanu używalności", ale w gruncie rzeczy Mills to nasz ostatni w pełni udany transfer okołostyczniowy ;] choć ciągle marzę, że jednak zobaczę w stroju Orzełka C.D. :roll:
ad ps - ale my potrzebujemy centra, jak Tausha, a nie niskiej, skocznej, z ograniczonym polem manewrów Robbins
a Carter? mam nadzieję, że nasi zdają sobie sprawę, że zagraniczna czwórka nam nie potrzebna, bo mamy Babicką, Walich i Majewską. niezbędny jest CENTER z prawdziwego zdarzenia, a takim nie jest niestety Amisha. Żałuje, ale trudno - takie zycie.

Awatar użytkownika
bart_81
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: bart_81 » 05 czerwca 2010, 07:28

Kuba, ale takim, jak to ująłeś centrem z prawdziwego zdarzenia nie jest też C.D.

Kuba
Oldboy

Postautor: Kuba » 05 czerwca 2010, 10:24

dla mnie ona moglaby byc też rozgrywającą, a bym ją chciał :P zawsze podobała mi się jej gra i umiejętności, pare razy był poruszany jej temat w Polkowicach ale nigdy skutecznie...

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 05 czerwca 2010, 10:43

Kuba pisze:dla mnie ona moglaby byc też rozgrywającą, a bym ją chciał :P zawsze podobała mi się jej gra i umiejętności, pare razy był poruszany jej temat w Polkowicach ale nigdy skutecznie...

bo dla niektórych koszykarek, Dupree też do nich należy, istotna jest wielkość miasta i jego atrakcje;) w jakim przyjdzie im spędzić kilka miesięcy.
nie wytrzymały ani Pierson ani Ford. choć oczywiście życzę Polkowicom(w tym sezonie zwłaszcza:) ) zbudowania mocnego zespołu!
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous

piotrek2100
Amator

Postautor: piotrek2100 » 23 czerwca 2010, 09:59

A może ktoś wie co z zawodniczką CCC Iriną Biryuk??? Zostaje czy odchodzi... mimo kontuzji cały sezon była podczas meczów CCC...

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”