JUNIORKI 2009/2010

Newsy dotyczące rozgrywek młodzieżowych

Moderator: Moderatorzy

kibol hehe

Re: JUNIORKI 2009/2010

Postautor: kibol hehe » 29 maja 2010, 13:46

Jak Polkowice z Wołominem....? bo ralacji nie mogę znaleź...;/

Kuba
Oldboy

Postautor: Kuba » 29 maja 2010, 13:48

kibol hehe pisze:Jak Polkowice z Wołominem....? bo ralacji nie mogę znaleź...;/

http://live.mlodziez.pzkosz.pl/pzkosz_y ... me_id=7020

przy okazji - pytanie: chciałbym jutro jechać autkiem do Poznania na ostatni dzień turnieju juniorek, ale samemu nie bardzo się opłaca ;) moze jest ktoś z Polkowic (rodzic, bliski, przyjaciel którejś z dziewczyn?), kto chciałby się zabrać? koszt to 90zł dzielone na liczbę osób w samochodzie... czekam na info: gg: 7373305, bądź tu na forum ;-)

Kuba
Oldboy

Postautor: Kuba » 29 maja 2010, 15:03

Orzel w finale! Wołomin pokonany 65:51 :) srebro już jest a to i tak mega sukces :) Gratulacje i powodzenia jutro!

Seba123

Postautor: Seba123 » 29 maja 2010, 21:23

Byłem, zobaczyłem, przemyślałem i takie wnioski:

Huragan Wołomin - bardzo pozytywnie, byłem mile zaskoczony grą tego zespołu-niewiele brakowało a mogłyby sprawić miłą niespodziankę. Zawodniczka z # 4-mam nadzieje, że znajdzie się w pierwszej piątce tego turnieju. Troche szkoda, że nie wszystkie zawodniczki w 4 kwarcie wykonały polecenie trenera bo mogły by przechylić szalę zwycięstwa na swoją stronę9szczególnie krycie na całym boisku)

CCC-rewelacyjna gra większości zawodniczek-jednak wyróżniłbym #9-widać opanowanie, nawet w trudnych sytuacjach ta zawodniczka nie boi się wsiąść na siebie odpowiedzialności za grę(rzuty za 3 pkt, czy świetna gra 1x1). Duży plus dla kibiców, którzy kulturalnie i głośno dopingowali ten zespół-dzięki temu dopingowi było słychać, że hala żyje…

Lublin-Początek spotkania wyrównana walka z MUKSEM. Później zabrakło chyba sił, albo równorzędnych zawodniczek, które mogłyby wesprzeć pierwszą piątkę-A i uwagi trenera nie na miejscu…Nie takiego wsparcia oczekują zawodniczki walczące w półfinałach MP…

MUKS – Powiem tak mimo tego, że ten zespół wszystko na razie wygrywa zawiodłem się…(Być może to są tylko moje wyobrażenia, nie mniej jednak te banery z lat poprzednich, kiedy MUKS zostawał MP w różnych kategoriach do czegoś zobowiązują).
Słaba gra wysokich zawodniczek, może poza Mistygacz (w pierwszej połowie zwłaszcza), brakowało mi również agresywnego krycia, zwłaszcza rozgrywającej z Lublina, która mijała trzech obrońców i atakowała kosz Poznania szkoda, że większość tych piłek nie wpadła, bo mecz mógłby być o wiele ciekawszy. To chyba tyle…

Jeżeli chodzi o mecz o 3 miejsce-obstawiam Wołomin-należy się im za serce i poświęcenie w walce o każdą piłkę na boisku!

Mecz o 1 miejsce Po tym, co zobaczyłem dziś, chciałbym, żeby wygrało CCC. Bardziej dojrzały zespół, który jest lepiej zorganizowany w obronie i bardzo mądrze rozgrywa atak. MUKS stara się jak najszybciej przeprowadzić piłkę i głównie z tej szybkiej kontry zdobywa większość punktów. Oczywiście dziś widziałem parę rewelacyjnych akcji Poznania w ataku pozycyjnym, jednak brakowało mi dokładnego wykończenia i dobijanie piłki na raty po pięknie zorganizowanym ataku pozycyjnym nie za dobrze świadczy o zawodniczkach-tak jakby jeszcze nie dojrzały do miana Mistrzyń Polski…

Kuba
Oldboy

Postautor: Kuba » 29 maja 2010, 23:29

w gwoli ścisłości - żadne CCC nie bierze udziału w turniejach juniorskich! MKS Polkowice - tak prosiłbym nazywać naszą drużynę w rozgrywkach młodzieżowych ;-)

ajaja
Młodzik

Postautor: ajaja » 30 maja 2010, 00:39

Trudno się nie zgodzić z Sebą. Gra MUKS to w dużej mierze improwizacja, ale szybkość i żywiołowość tych dziewczyn sprawia, że każdą drużynę są w stanie zamęczyć i zabiegać. Na ekstraklasę to było zdecydowanie za mało, w finałach MP wystarcza, by sprawiać łomot kolejnym rywalom, także pewnie Polkowicom w finale.

Seba123

Postautor: Seba123 » 30 maja 2010, 08:42

Kuba-masz rację-sugerowałem się napisami na koszulkach w których grały dziewczyny stąd nazwa CCC-Nie miałem zamiaru nikogo obrazić.

Dżi ej el ej
Młodzik

Postautor: Dżi ej el ej » 30 maja 2010, 12:50

pogrom w finale Poznań 89-36 Polkowice hehe

http://u18w.mlodziez.pzkosz.pl/index.php?s=8&id=7023

Kuba
Oldboy

Postautor: Kuba » 30 maja 2010, 14:00

Gratulacje dla Poznania, ale także dla naszego zespołu - wielki sukces zostawić w tyle tylu faworytów i wywalczyć 'srebro' :)

Tomasz123

Postautor: Tomasz123 » 30 maja 2010, 19:35

"- Ciężko jest grać jako faworyt i nie graliśmy najlepiej, dopiero finał pokazał jaka dzieli nas różnica od pozostałych zespołów - mówiła po zakończeniu spotkania finałowego Iwona Jabłońska, trenerka MUKS Poznań." To jest śmieszne, każdy zespół jest wart szacunku, a słowa w ustach trenerki, że są o wiele lepsze od innych i dzieli je bardzo dużo nie brzmią najlepiej. Jest to żałosne, moim zdaniem z pełnym szacunkiem MUKS nie zasługuje na medal. Już nie mówię tu o zazdrości, bo szczerze nie byłem za żadnym zespołem, jednak jej wypowiedź mnie zażenowała. Jeszcze te nagrody na koniec... Tort dla mistrzyń oraz jakaś nagroda dla trenerki... Ludzie błagam.. wiedzieli że wygrają to po co tyle szumu. Przyznam, że nagrody dla siebie mieli najlepsze co jest totalnym nieporozumieniem. No i brawa dla Wołomina i Lublina były emocje i walka!

Gość

Postautor: Gość » 30 maja 2010, 19:49

Paulina Babij - Szczecin
Aneta Burant - Władysławowo
Nikola Kacperska - Aleksandrów
Dorota Mistygacz - Wschowa
Olga Sasin - Wołomin
Martyna Stelmach - Zabrze
Małgorzata Zuchora - Wrocław
Angelika Kowalska - Łódź
Anna Tanasiejczuk - ?
MP juniorek - gratulacje dla MUKS Poznań

ajaja
Młodzik

Postautor: ajaja » 30 maja 2010, 20:09

Tomasz123 pisze:"- Ciężko jest grać jako faworyt i nie graliśmy najlepiej, dopiero finał pokazał jaka dzieli nas różnica od pozostałych zespołów - mówiła po zakończeniu spotkania finałowego Iwona Jabłońska, trenerka MUKS Poznań." To jest śmieszne, każdy zespół jest wart szacunku, a słowa w ustach trenerki, że są o wiele lepsze od innych i dzieli je bardzo dużo nie brzmią najlepiej. Jest to żałosne, moim zdaniem z pełnym szacunkiem MUKS nie zasługuje na medal. Już nie mówię tu o zazdrości, bo szczerze nie byłem za żadnym zespołem, jednak jej wypowiedź mnie zażenowała. Jeszcze te nagrody na koniec... Tort dla mistrzyń oraz jakaś nagroda dla trenerki... Ludzie błagam.. wiedzieli że wygrają to po co tyle szumu. Przyznam, że nagrody dla siebie mieli najlepsze co jest totalnym nieporozumieniem. No i brawa dla Wołomina i Lublina były emocje i walka!

A co miała powiedzieć? Że wygrały finał 63 punktami i różnica jest minimalna? Kończ waść, wstydu oszczędź. Nie zasługuje na medal? :LOL:

Nagrody dla siebie? Debilem chyba być musisz. Nagrody były dla mistrza Polski, a że nikt inny po nie nie sięgnął, to już nie ich wina. MUKS grał dość przeciętnie w tych MP, ale poziom polskiej koszykówki młodzieżowej jest taki, jak każdy widzi. Nikt, kompletnie nikt nie był w stanie mu zagrozić. To jest przykre w tym wszystkim.

Gość

Postautor: Gość » 30 maja 2010, 20:27

[quote="Gość"]Paulina Babij - Szczecin
Aneta Burant - Władysławowo
Nikola Kacperska - Aleksandrów
Dorota Mistygacz - Wschowa
Olga Sasin - Wołomin
Martyna Stelmach - Zabrze
Małgorzata Zuchora - Wrocław
Angelika Kowalska - Łódź
Anna Tanasiejczuk - ?
MP juniorek - gratulacje dla MUKS Poznań[/quote]

...
Magdalena Ziętara - Piastów

J-23

Postautor: J-23 » 30 maja 2010, 20:33

Nie 63 ale 53,a że gość jest d.....m to chyba prawda.

krzysio
Amator

Postautor: krzysio » 30 maja 2010, 22:14

to, że MUKS zdobędzie mistrzostwo, wiadomo było od rozpoczęcia rozgrywek. nie jest to żadną niespodzianką. zespoły, które kiedyś stawiały nieco większy opór (Wołomin, Lublin, ŁKS) zostały osłabione (chociaż Wołomin się też wzmocnił), MUKS dokupił sobie parę zawodniczek. np. MVP i obie z "all stars". zatem ta wielka przewaga nikogo nie powinna dziwić. czy to dobrze czy źle, nie mnie oceniać. mogę natomiast ocenić wybór "all stars" - dziwi brak kogokolwiek z Polkowic - w końcu v-ce mistrz. dziwi też obecność Banasik, nawet w MUKS-ie były lepsze od niej.
ogólnie sportowo bez większych niespodzianek, trzy zespoły sprzed 2 lat dalej w czwórce, ŁKS został zamieniony przez Polkowice. na miejscach 5-8 Gdynia i Gorzów (typowane przez niektórych przedwcześnie do medali) oraz ŁKS (jednak dalej w czołówce wbrew oczekiwaniom i przewidywaniom niektórych) oraz Bydgoszcz, dla której sam awans do ósemki jest sukcesem.
jeszcze tylko organizacja - jak zwykle w Poznaniu kiepska. brak wyników, tabel, smętny "ogródek grillowy", "wesoły Prezes", żenujące pamiątki dla trenerów itp. nie wiem co dostały najlepsze zawodniczki i zespoły, ale podejrzewam, że też bez rewelacji.
sezon juniorek zakończył się. pora na kadetki i młodziczki.

Wróć do „Koszykówka młodzieżowa”