JUNIORKI 2009/2010
Moderator: Moderatorzy
-
UCZESTNIK
Re: JUNIORKI 2009/2010
ORGANIZACJA ŻENADA!!! nagrody uszykowane pod siebie, wyróżnienia żenada, a najlepiej obrazowały ten turniej dwa banery na ścianie:
MUKS Poznań "złodziej" talentów! :)
Państwo Jabłońscy poniżej jakiego kolwiek poziomu!
MUKS Poznań "złodziej" talentów! :)
Państwo Jabłońscy poniżej jakiego kolwiek poziomu!
-
Gość
MUKS zdecydowanie najlepsza drużyna, fakt ze powinien zmienić nazwę na MUKS Polska a nie Poznan, albo na SMS Arcus Poznan,
Polkowiece to bardzo silna pierwsza piatka, graly madra koszykowke ale na mecz finalowy wyszly jakbym im sie nie chcialo grac, bez wiary ze moga wygrac, Wołomin nie wykorzystał szansy w polfinale z polkowicami, zabralko ich wysokiej zawodniczki z nr 14, dodatkowo polkowice graly na bardzo dobrej skutecznosci tamtego dnia, zupełnie inaczej było w finale. Jak dla mnie rewelacja w zespole z Wolomina to nr 4 i nr 20 zreszta zostały wybrane zasluzenie do pierwszej piatki turnieju, mecz o 3 miejsce to swietne zawody nr 16 ktora w pozostalych meczach byla niewidoczna a tu pokazala ze potrafi grac w kosza, lublin to ambitna druzyna, lecz sama koperwarsa to za mało, czasem probowala sie podlaczyc nr 6 ich rozgrywajaca ale i tak brakowalo wsparcia ze strony kolezanek. Zięntara MVP turnieju.. jak dla mnie to kontrowesyjne, nie wyrozniala sie na tle kolezanek, Idziorka, Stelmach, czy Banasik, ale coz pewnie tak glosowali trenerzy. W pierwszej piatce turnieju zabraklo mi Kingi Bandyk z gdyni mimo 5 miejsca zespolu..
organizacja bez rewelacji, fajne zachowanie kibicow z wolomina, trabki robily swoje szczegolnie pierwszego dnia oraz mile zachowanie fanow z polkowic
Polkowiece to bardzo silna pierwsza piatka, graly madra koszykowke ale na mecz finalowy wyszly jakbym im sie nie chcialo grac, bez wiary ze moga wygrac, Wołomin nie wykorzystał szansy w polfinale z polkowicami, zabralko ich wysokiej zawodniczki z nr 14, dodatkowo polkowice graly na bardzo dobrej skutecznosci tamtego dnia, zupełnie inaczej było w finale. Jak dla mnie rewelacja w zespole z Wolomina to nr 4 i nr 20 zreszta zostały wybrane zasluzenie do pierwszej piatki turnieju, mecz o 3 miejsce to swietne zawody nr 16 ktora w pozostalych meczach byla niewidoczna a tu pokazala ze potrafi grac w kosza, lublin to ambitna druzyna, lecz sama koperwarsa to za mało, czasem probowala sie podlaczyc nr 6 ich rozgrywajaca ale i tak brakowalo wsparcia ze strony kolezanek. Zięntara MVP turnieju.. jak dla mnie to kontrowesyjne, nie wyrozniala sie na tle kolezanek, Idziorka, Stelmach, czy Banasik, ale coz pewnie tak glosowali trenerzy. W pierwszej piatce turnieju zabraklo mi Kingi Bandyk z gdyni mimo 5 miejsca zespolu..
organizacja bez rewelacji, fajne zachowanie kibicow z wolomina, trabki robily swoje szczegolnie pierwszego dnia oraz mile zachowanie fanow z polkowic
-
kibic89
wie ktoś gdzie są jakies zdjęcia z meczów o 3 i o 1 miejsce ??
-
smakosz
Wołomin może i nie zachwycał ale winą był fakt, że nie pojawiła się Weronika Urbaniak(93' , problem z kolanem) oraz urazu kolana w meczu z MUKSem nabawiła się Agnieszka Feja (93'). Gracz z numerem 4, podstawowa rozgrywająca kadry Polski U18, Paulina Kuras zagrała na bardzo dobrym poziomie, co pokazuje fakt, że znalazła się w pierwszej piątce turnieju. Wołomin odegrał się Lublinowi za porażkę sprzed 2 lat w kategorii U16, kiedy to zajęły 4 miejsce przegrywając z Lublinem. Wielkie Brawa dla Wołomina! :)
Gość pisze:=
Super zachowanie, zwłaszcza wyzywanie bodaj Banasik od s.ki, wysoka klasa doprawdy.
Finał jak wiele innych, dziwię się tylko, że ktoś spodziewał się lepszej oprawy. Cztery lata temu, kiedy drużyna MUKS zdobywała mistrzostwo Polski Młodziczek, sympatyk MUKS zarzucił organizatorom, że jedna z 14 obdarowanych (wyróżnionych) dziewczyn była niepocieszona, bo zamiast magnetofonu dostała zegarek Casio, komentarz jest zbyteczny. Co do dziewczyn grających w MUKS, istotne jest, że wygrywają, a nie z jakiego regionu Polski pochodzą. Stwierdzam, że szkolenie w MUKS jest na bardzo dobrym poziomie. Widziałem parę dziewczyn zanim przyszły do MUKS i co sobą reprezentowały , a co reprezentują teraz, to każdy widzi. Co do ogródka, czego można chcieć od tego typu gastronomii, przecież to gril a nie garden party, była kiełbaska, kawior i coś tam z kija leciało, obsługa też ok. Co do Wołomina, no cóż jestem z Łodzi i pewno będę nieobiektywny ale, Piotruś jedz z całym zespołem do Częstochowy bo od tragedii dzieliły cię 3 sekundy i z całym tabunem dziewczyn z SMS nic byś nie zrobił
-
J-23
Kontrowersyjne było nie wybranie MVP, ale brak w pierwszej piątce zawodniczki z Polkowic ,a nie Bandyk ,chyba gościu jesteś z Gdyni albo z rodziny w/w.
-
fan koszykowki
Prawda jest jedna , co byśmy nie pisali o MUKSIE,że gdyby Jabłońska chciała ośmieszyć pozostałe zespoły to nie rotowała by składem i wygrana 40 ,50 punktami byłaby faktem w każdym spotkaniu,a pisanie że ta jest zPoznania a reszta nie, nie ma sensu.Nikt ich tam na silę nie ciągnął.Wolały Muks niż Łomianki czy Gdynie
-
Gość
[quote="ajaja"][quote="Gość"]=
organizacja bez rewelacji, fajne zachowanie kibicow z wolomina, trabki robily swoje szczegolnie pierwszego dnia oraz mile zachowanie fanow z polkowic[/quote]
Super zachowanie, zwłaszcza wyzywanie bodaj Banasik od s.ki, wysoka klasa doprawdy.[/quote]
ale którzy kibice, Wołomina czy Polkowic ???
organizacja bez rewelacji, fajne zachowanie kibicow z wolomina, trabki robily swoje szczegolnie pierwszego dnia oraz mile zachowanie fanow z polkowic[/quote]
Super zachowanie, zwłaszcza wyzywanie bodaj Banasik od s.ki, wysoka klasa doprawdy.[/quote]
-
zuza
jak dla mnie pierwsza piatka turnieju to była żenada... że niby nikt z wice mistrzyń Polski nie zasłużył by w niej byc ?!
no poprostu śmieszne, najlepsza nagroda była dla trenerki Jabłońskiej stwierdzam, że naprawde 'dużym' osiągnieciem było obronienie mistrza Polski przez jej zawodniczki. Ta statuatke powinien dostac trener Wołomina albo Polkowic.
no poprostu śmieszne, najlepsza nagroda była dla trenerki Jabłońskiej stwierdzam, że naprawde 'dużym' osiągnieciem było obronienie mistrza Polski przez jej zawodniczki. Ta statuatke powinien dostac trener Wołomina albo Polkowic.
-
kibicccc
ja uważam że zasłużył sobie na nią trener z Wołomina, bo nie lada sukcesem jest zrobić coś z niczego ... w miescie które ma 50 tys mieszkańców. Tak samo świetnie zespołem kierował trener Rusin z Polkowic.
Gość pisze:ajaja pisze:Gość pisze:=
Super zachowanie, zwłaszcza wyzywanie bodaj Banasik od s.ki, wysoka klasa doprawdy.
ci z Wołomina.
Inna rzecz - ludzie, odwalcie się od tego Muksu, bo do czego macie pretensje? Że za wysoko wygrywał? Że począwszy od ćwierćfinałów wygrywał kolejne mecze 115, 65, 77, 40, 49, 33, 48, 64, 43, 29, 53 punktami? Mimo że nie grał nic wielkiego? Zaściankowe myślenie, moi drodzy, zazdrość przemawia. Za rok jest szansa do rewanżu - w juniorkach starszych i zwykłych.
-
uhuhu
nie sądzę by kibice z Wołomina wyzywali zawodniczkę Banasik gdyż pochodzi ona własnie z Wołomina i byłoby to wręcz nielogiczne
-
bolja
Pierwsza piątka turnieju to niezły folklor. Ciekawe, czy pani z numerem 20 z Wołomina nie czuła się lekko niekomfortowo w tym towarzystwie, podobnie jak pani z numerem 13 z MUKS-u...
Nagroda dla trenerki Jabłońskiej to kolejny żart. No chyba, że taki był warunek sponsorów, że puchary i statuetki muszą zostać w Poznaniu. Pani Jabłońska "mistrzowską klasę" pokazała w ostatniej minucie meczu, biorąc czas przy prowadzeniu +50, chyba tylko po to, żeby upokorzyć dodatkowo Polkowice. Nawet w lidze okręgowej wiedzą, że taki czas to gruby nietakt, ale jak widać nawet pani Jabłońska jeszcze nie wszystko wie o koszykówce...
Nagroda dla trenerki Jabłońskiej to kolejny żart. No chyba, że taki był warunek sponsorów, że puchary i statuetki muszą zostać w Poznaniu. Pani Jabłońska "mistrzowską klasę" pokazała w ostatniej minucie meczu, biorąc czas przy prowadzeniu +50, chyba tylko po to, żeby upokorzyć dodatkowo Polkowice. Nawet w lidze okręgowej wiedzą, że taki czas to gruby nietakt, ale jak widać nawet pani Jabłońska jeszcze nie wszystko wie o koszykówce...
uhuhu pisze:nie sądzę by kibice z Wołomina wyzywali zawodniczkę Banasik gdyż pochodzi ona własnie z Wołomina i byłoby to wręcz nielogiczne
może właśnie dlatego?
Wróć do „Koszykówka młodzieżowa”