Zgrupowanie Kadry Kobiet U-18
Moderator: Moderatorzy
Zgrupowanie Kadry Kobiet U-18
Trenerzy reprezentacji Polski kobiet do lat 18 - Nikołaj Tanasejczuk i Rafał Czyszpak powołali 16 zawodniczek na pierwsze zgrupowanie kadry, które odbędzie się w dniach 12-22 czerwca w Wałczu.
Co sądzicie o powołanych zawodniczkach ?
Agata Szczepanik, Monika Jasnowska (CCC Polkowice / SMS PZKosz, trener klubowy Arkadiusz Rusin),
Karolina Wilk (UKS Bryza Kolbudy / SMS PZKosz, Magdalena Szymkiewicz),
Kinga Bandyk (VBW GTK Gdynia / SMS PZKosz, Karolina Wieczorek),
Dorota Mistygacz, Magdalena Idziorek, Magdalena Zietara, Monika Banasik, Martyna Stelmach (MUKS Poznań, Iwona Jabłońska),
Anna Tanasiejczuk (MUKS Poznań / SMS PZKosz, Iwona Jabłońska),
Aldona Morawiec (RMKS Rybnik / SMS PZKosz, Wojciech Pierchała),
Magdalena Koperwas, Katarzyna Trzeciak (KU AZS UMCS Lublin, Cezary Nowak),
Roksana Schmidt (ŁKS Basket Women Łódź, Mariusz Michalak),
Paulina Kuras (MLKS Rzeszów, Krzysztof Herbaciński),
Agnieszka Wierzbicka (AZS PWSZ Gorzów Wlkp., Robert Pieczyrak).
Co sądzicie o powołanych zawodniczkach ?
Agata Szczepanik, Monika Jasnowska (CCC Polkowice / SMS PZKosz, trener klubowy Arkadiusz Rusin),
Karolina Wilk (UKS Bryza Kolbudy / SMS PZKosz, Magdalena Szymkiewicz),
Kinga Bandyk (VBW GTK Gdynia / SMS PZKosz, Karolina Wieczorek),
Dorota Mistygacz, Magdalena Idziorek, Magdalena Zietara, Monika Banasik, Martyna Stelmach (MUKS Poznań, Iwona Jabłońska),
Anna Tanasiejczuk (MUKS Poznań / SMS PZKosz, Iwona Jabłońska),
Aldona Morawiec (RMKS Rybnik / SMS PZKosz, Wojciech Pierchała),
Magdalena Koperwas, Katarzyna Trzeciak (KU AZS UMCS Lublin, Cezary Nowak),
Roksana Schmidt (ŁKS Basket Women Łódź, Mariusz Michalak),
Paulina Kuras (MLKS Rzeszów, Krzysztof Herbaciński),
Agnieszka Wierzbicka (AZS PWSZ Gorzów Wlkp., Robert Pieczyrak).
Re: Zgrupowanie Kadry Kobiet U-18
ŻADNE CCC POLKOWICE
Ludzie się chyba nie nauczą, że młode w naszym klubie (jeszcze, oby jak najdłużej) grają jako MKS Polkowice
składu nie chcę komentować, bo się nie znam. Szkoda jednak, że nie ma wśród powołanych Agaty Dobrowolskiej, która zrobiła na mnie na prawdę pozytywne wrażenie w czasie półfinałów. w przeciwieństwie np. do Shmidt z ŁKSu, której gra w ogóle mi się nie podoba...
składu nie chcę komentować, bo się nie znam. Szkoda jednak, że nie ma wśród powołanych Agaty Dobrowolskiej, która zrobiła na mnie na prawdę pozytywne wrażenie w czasie półfinałów. w przeciwieństwie np. do Shmidt z ŁKSu, której gra w ogóle mi się nie podoba...
-
ggoośśćć
Agata Dobrowolska nie weźmie udziału w tegorocznych przygotowaniach do Mistrzostw Europy ze względu na kontuzję.
i wszystko jasne - dzięki za informację Gościu 
a co się stało Agacie?
Pytanie retoryczne Krzysio, mam nadzieje, że to kontuzja, bo nie wyobrażam sobie kadry bez Agaty
-
Gość
Czemu do reprezentacji nie zostala powołana z Wrocławia Aleksandra Łata?
Wydaję mi sie ze także gra KAroliny Wilk nie zasluguje na kadre 92'.
Wydaję mi sie ze także gra KAroliny Wilk nie zasluguje na kadre 92'.
-
gośćć
Ale chyba coś musiała Wilk zrobić żeby się dostać na ta kadrę, za nic nie znalazła się na liście.
-
gość 69
nie wiem czy ty gościu widziaś jak gra Karolina Wilk pod koszem i jest dobrą zawodniczką w pełni zapracowałą sobie w tym roku na bycie w kadrze !!! a czy w ogóle kto świdział Ole Łate na MP w tym, roku bo ja nie i nie wydaje mi się, że ta zawodniczka robi jakieś postępy od dłuższego czasu !?
-
znajomy
No niestety ale Olka nie pokazała nic na połfinałach . Nie zasluzyla na powolanie .
-
Gość
mysle ze jednak troche grala na cwiercfinalach a takze na polfinalach seniorek 1b byla podstawowa zawodniczka.
-
Gość
Ola Łata była dobra owszem ale jakiś czas temu.. teraz juz wiele zawodniczek nawet z '93 przewyższają ją poziomem także z całym szacunkiem ale uwazam ze nie powinno jej być w kadrze
-
ggość
Czy jest jakas zawodniczka, ktorej brakuje Wam w kadrze?
Wróć do „Koszykówka młodzieżowa”