Co słychać w Toruniu ?

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Re: Co słychać w Toruniu ?

Postautor: Greebo » 16 czerwca 2010, 15:04

Ja nie rozumiem co ma posiadanie Gladden do pozyskania Mielocha, a jeszcze bardziej czym jest lepsza Wielebnowska od Mielocha w tym kontekście..
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

mama
Żak

Postautor: mama » 16 czerwca 2010, 15:39

Wielebnowskiej ma nie byc jednak. Rowniez przyjscie Zytomirskiej i Tondel jest raczej nieaktualne. Skoncentruja sie na zawodniczkach zagranicznych. Na dniach maja byc podpisane kontrakty z Edo i Monika. A i ewentualny kontrakt z Daria, to nie byl wymysl pismakow. No ale wiadomo, ze teraz to juz nieaktualne.

koszykarz

Postautor: koszykarz » 16 czerwca 2010, 16:12

Bart81 - nie chodzi w żadnym wypadku o pogardzenie Mielochem - ale na 3 jest Gladden - więc obie zawodniczki grały by po około 20 minut. a chyba ambicje mają większe.

Poza tym - ten transfer z góry wydawał mi się nierealny... Dużo bardziej od Mielocha ucieszyłby mnie transfer Majewskiej - która jednak wybrała CCC

koszykarz

Postautor: koszykarz » 16 czerwca 2010, 16:14

mama pisze:Wielebnowskiej ma nie byc jednak. Rowniez przyjscie Zytomirskiej i Tondel jest raczej nieaktualne. Skoncentruja sie na zawodniczkach zagranicznych. Na dniach maja byc podpisane kontrakty z Edo i Monika. A i ewentualny kontrakt z Daria, to nie byl wymysl pismakow. No ale wiadomo, ze teraz to juz nieaktualne.

a MAMIE trzeba wierzyć :P Bo dużo się sprawdza ...

No i dobrze - POLEK nie ma już wartościowych : mamy te z zeszłego roku + już Ale Gladden . Podpisać też trzeba z Egenti - do tego jakieś lepsze Europejki i git

Awatar użytkownika
zancia_a
Kadet

Postautor: zancia_a » 16 czerwca 2010, 16:15

Mam takie pytanie:
To ta Mieloszyńska jest w tej ciąży czy nie? Bo już się gubię...
Kozak w necie - pizda w świecie!
Obrazek

Awatar użytkownika
bart_81
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: bart_81 » 16 czerwca 2010, 16:20

koszykarz pisze:
mama pisze:Wielebnowskiej ma nie byc jednak. Rowniez przyjscie Zytomirskiej i Tondel jest raczej nieaktualne. Skoncentruja sie na zawodniczkach zagranicznych. Na dniach maja byc podpisane kontrakty z Edo i Monika. A i ewentualny kontrakt z Daria, to nie byl wymysl pismakow. No ale wiadomo, ze teraz to juz nieaktualne.

a MAMIE trzeba wierzyć :P Bo dużo się sprawdza ...

No i dobrze - POLEK nie ma już wartościowych : mamy te z zeszłego roku + już Ale Gladden . Podpisać też trzeba z Egenti - do tego jakieś lepsze Europejki i git

Czyżby? a jeszcze dwa posty wcześniej pisałeś, że transfer Wielebnowskiej to byłaby dobra opcja 8) A teraz piszesz, że dobrych Polek już nie ma. To jak to jest w końcu? Nie nadążam za Tobą 8)

hermes46
Kadet

Postautor: hermes46 » 16 czerwca 2010, 16:24

Akurat ja Mu wierze. Pozdro Mama kiedy sie znów pokłocimy? :lol: :mrgreen:
kwassek pisze:...Chyba że naprawde jesteście tak krótkowzroczni jeżdżac na te wyjazdy gdzie biją Wam brawo (jak dla mnie to troche wiocha cieszyć się że biją mi brawo bo gdzieś przyjechałem... no ale chuj nie moja sprawa jakie kto w życiu ma kibicowskie priorytety)

koszykarz

Postautor: koszykarz » 16 czerwca 2010, 17:33

Bart81 - tzn. jak już wiadomo , że raczej Wielebny nie będzie ...

koszykarz

Postautor: koszykarz » 16 czerwca 2010, 20:16

Energa Toruń szykuje sobie testy przed sezonem

(jp)

Toruńskie „Katarzynki” mogą przebierać w zaproszeniach na turnieje. Przed sezonem pojadą na Litwę i być może do Rosji.

(fot. Lech Kamiński)

Torunianki po raz pierwszym swoją formę przed sezonem sprawdzą w litewskich Druskiennikach od 9 do 12 września. Tam duży turniej organizuje mistrz tego kraju TEO Vilnius. Zaproszenia zostały wysłane do sześciu klubów, m.in. do bardzo mocnego Dynama Kursk, czwartej ekipy rosyjskiej Superligi. - Mamy bardzo dobry kontakt z trenerem tego klubu, który prowadzi też reprezentację Litwy. Nie znamy jeszcze wszystkich uczestników, ale na Litwę ma przyjechać czterech uczestników Euroligi - mówi dyrektor Energi Krystyna Bazińska.

W ramach rewanżu TEO Vilnius przyjedzie tydzień później do naszego miasta, na turniej o Puchar Prezydenta Torunia. W hali „spożywczaka” zobaczymy w sumie cztery zespoły. - Jeszcze rozważamy kilku kandydatów, ale chcielibyśmy, żeby to także były drużyny euroligowe - podkreśla dyrektor Energi.

W ostatnich dniach nadeszło jeszcze zaproszenie do Kurska. Problem w tym, że termin tych zawodów pokrywa się ze startem PLKK, więc Energa prawdopodobnie będzie musiała z tego turnieju zrezygnować.
Wczoraj ostatecznie sfinalizowano rozmowy ze sponsorem strategicznym. Propozycja nowego kontraktu została zaakceptowana przez zarząd spółki i prezes Maciej Krystek złożył podpisa na umowie w siedzibie Energi. - Nowe warunki są dla nas korzystniejsze od poprzednich. To świadczy o wzajemnym zaufaniu i także satysfakcji firmy ze współpracy z naszym klubem - mówi Bazińska. Kwota została oczywiście objęta tajemnicą. Kontrakt obejmuje przekazanie na konto klubu określonej sumy pieniędzy, a potem także premii za ewentualne sukcesy w lidze i europejskich pucharach.

Przedłużenie umowy z Energą jeszcze nie rozwiązuje wszystkich problemów „Katarzynek”. Klub wciąż szuka drugiego sponsora strategicznego, który zapewni dalszy rozwój zespołu.

Ten nie będzie z pewnością łatwy w nadchodzącym sezonie. Wiadomo już, że w toruńskim zespole nie zagra jednak Anna Wielebnowska, była kadrowiczka i ostatnio koszykarka Wisły Can Pack Kraków. - To nie kwestia lepszej czy gorszej oferty, ona rezygnuje z gry w tym sezonie z innych powodów - podkreśla Bazińska. To jednak oznacza spore kłopoty dla „Katarzynek”, bo wybór na krajowym rynku koszykarek jest z każdym dniem coraz mniejszy.

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 25 czerwca 2010, 21:44

W Enerdze nie zobaczymy już Tye'shy Fluker,Aidy Pilav,Ilony Jasnowskiej i Patrycji Bajerskiej.
http://www.tvk.torun.pl/portal.php?moves=true&pos=3369
Na zawsze w sercu-Katarzynki!!!(1992-do końca mego życia)

http://marlow.blox.pl/html

Awatar użytkownika
bart_81
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: bart_81 » 26 czerwca 2010, 11:26

Naprawdę podziwiam dziennikarzy z Torunia...a podziwiam ich za to, że im się chce. Niemal codziennie piszą nowe artykuły na temat Energi a zamieszczają tam ciągle te same informacje. Gdzie tu sens gdzie logika?

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 27 czerwca 2010, 10:49

bart_81 pisze:Naprawdę podziwiam dziennikarzy z Torunia...a podziwiam ich za to, że im się chce. Niemal codziennie piszą nowe artykuły na temat Energi a zamieszczają tam ciągle te same informacje. Gdzie tu sens gdzie logika?

a ja raczej podziwiam toruńskich działaczy za totalną dezinformację!!!
widać,że osiągnięty(średnimi powiedzmy nakładami) sukces podziałał trochę negatywnie na co niektórych,a pan prezes,którego notabene szanuję swoją wypowiedzią dla lokalnej telewizji przebił samego siebie.... 8)

hermes46
Kadet

Postautor: hermes46 » 27 czerwca 2010, 11:35

matrix pisze:W Enerdze nie zobaczymy już Tye'shy Fluker,Aidy Pilav,Ilony Jasnowskiej i Patrycji Bajerskiej.
http://www.tvk.torun.pl/portal.php?moves=true&pos=3369

po niektóryvh płakac nie bede. Blokowały miejsce pani Pilav i Pati B.
kwassek pisze:...Chyba że naprawde jesteście tak krótkowzroczni jeżdżac na te wyjazdy gdzie biją Wam brawo (jak dla mnie to troche wiocha cieszyć się że biją mi brawo bo gdzieś przyjechałem... no ale chuj nie moja sprawa jakie kto w życiu ma kibicowskie priorytety)

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 27 czerwca 2010, 11:41

ale dla Jańci to już spory szacunek 217 meczy(8 sezonów) i 2915 punktów dla Torunia!!! 8)
DZIĘKUJĘ!!! i mam nadzieję,że kibice Katarzynek się ze mną zgadzają...

koszykarz

Postautor: koszykarz » 27 czerwca 2010, 13:34

no to odchodzą 4 wysokie : Fluker , Pilav , Bajerska (WRESZCIE - o jakieś 10 lat za późno) no i EGENTI - szkoda.

Powinny przyjść jakieś 3 wysokie - w tym jedna jakaś Amerykanka (pokroju EGENTI) bo gra pod koszem samymi Europejkami to może być mizeria...

Alternatywą dla Gajdy też niech będzie Europejka - a nie jakaś Australijka czy NOwozelandka - bo blokuje limit pań z USA.
Może jakaś pani pokroju Naomi Kolodny lub Volha Podobed.

Bardziej trzeba się wzmocnić pod koszem. FLUKER robiła swoje - ale Amerykankę musimy mieć LEPSZĄ - podobnie jak Europejki ( pokroju Vilipić , Perovanović - tylko czy klub byłoby stać na tego typu panie)

Doszedł nowy sponsor - NOVA TRADING - więc może jakość WZMOCNIEŃ będzie widoczna 8)

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”