Co słychać w Toruniu ?

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

hermes46
Kadet

Re: Co słychać w Toruniu ?

Postautor: hermes46 » 27 czerwca 2010, 15:59

Matrix masz to jak w banku!!!!!!
kwassek pisze:...Chyba że naprawde jesteście tak krótkowzroczni jeżdżac na te wyjazdy gdzie biją Wam brawo (jak dla mnie to troche wiocha cieszyć się że biją mi brawo bo gdzieś przyjechałem... no ale chuj nie moja sprawa jakie kto w życiu ma kibicowskie priorytety)

mama
Żak

Postautor: mama » 30 czerwca 2010, 19:23

Dwa nowe kontrakty podpisane. Nowozelandka i srodkowa z Bulgarii.

koszykarz

Postautor: koszykarz » 30 czerwca 2010, 19:54

no to mamy mistrza :lol: :lol: :lol: :lol:

Przy okazji - gratuluję polityki transferowej 8)

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 30 czerwca 2010, 21:29

koszykarz pisze:no to mamy mistrza :lol: :lol: :lol: :lol:

jeśli jest to reprezentacyjna środkowa Bułgarii występująca ostatnio w Hiszpanii lub we Włoszech to nie powinno być źle... 8)
Na zawsze w sercu-Katarzynki!!!(1992-do końca mego życia)

http://marlow.blox.pl/html

anatol
Żak

Postautor: anatol » 30 czerwca 2010, 22:12

matrix pisze:
koszykarz pisze:no to mamy mistrza :lol: :lol: :lol: :lol:

jeśli jest to reprezentacyjna środkowa Bułgarii występująca ostatnio w Hiszpanii lub we Włoszech to nie powinno być źle... 8)

Jeśli to podstawoway center Bułgarii to tragedi rzeczywiście nie ma.Ale ta rozgrywająca chyba nie jest lepsza od Gajdy i jeśli mam racje to zamknieta jest droga dla drugiej amerykanki w PE a to oznacza że pieniążki na wyczerpaniu.Choć zawsze może się okazać że w PE zagra ktoś inny a ona tylko na PLKK.

koszykarz

Postautor: koszykarz » 01 lipca 2010, 07:37

tyle że szacowna GW pisze że ta środkowa ma mieć niemal 2 metry - a ja wsród Bułgarek takiej nie widze...

Veselka Todorova ma 192 cm , a Stefka Miteva i Dimana Georgieva mają po 190 cm

No chyba że chodzi o naturalizowaną Bułgarkę czyli Nevriye Ilmaz -195 cm :lol: :lol: :lol:

jay
Nowy na forum

Postautor: jay » 01 lipca 2010, 11:29

Gazeta" dowiedziała się, kto ma wzmocnić zespół toruńskiej Energi. Klub nie zdradza nazwisk - ma zrobić to dopiero dziś. Wiadomo jednak, że drugą obok Agaty Gajdy rozgrywającą brązowych medalistek ostatniego sezonu będzie 24-letnia reprezentantka Nowej Zelandii - kadrowiczka tego kraju grała na ostatnich igrzyskach olimpijskich. W grę wchodzą Angela Marino (165 cm, liderka ofensywna drużyny - na IO średnio 15,8 pkt.) albo rezerwowa kadry Michaela Cocks (174 cm, na IO śr. 2 pkt.). Nowa środkowa Energi ma pochodzić z Bułgarii - będzie nią zawodniczka niemal 2-metrowa, a więc wyższa niż grająca na tej pozycji Polka, Patrycja Gulak-Lipka.

jay
Nowy na forum

Postautor: jay » 01 lipca 2010, 16:39

Działacze Energi długo kazali czekać swoim kibicom na wieści transferowe. Nowe koszykarki kontraktowały kluby z Krakowa, Gdyni, Gorzowa czy Polkowic, a w Torunia panowała niepokojąca cisza. Okazało się, że prezes Maciej Krystek i trener Elmedin Omanić nie próżnowali i dziś znamy już pierwsze efekty ich pracy.

Roczne kontrakty z Energą podpisały Micaela Cocks i Vera Perostijska. Pierwsza to 24-letnia rozgrywająca z Nowej Zelandii. Od pięciu lat występuje regularnie w reprezentacji swojego kraju, grała m.in. na Igrzyskach Olimpijskich w Pekinie (w 5 meczach po 1,8 pkt i asyst). W 2006 roku cieszyła się ze srebrnego medali w Igrzyskach Commonwealthu w Melbourne. Dla Cocks jest to pierwszy zawodowy kontrakt. Ostatnie cztery sezony spędziła bowiem w bardzo dobrej drużynie Oregonu w lidze akademickiej NCAA. W tegorocznych rozgrywkach miała znakomite wyniki w 34 meczach - 14,2 pkt i 3 asysty

Większe doświadczenie na europejskich parkietach ma Vera Perostuyska. To 28-letnia bułgarska środkowa z Ploviv (196 ccm). Większą część swojej dotychczasowej kariery spędziła w lidze tureckiej, dopiero w grudniu ubiegłego roku wróciła do ojczyzny. Wzmocniła mistrza kraju Lukoil Burgas i w barwach tej drużyny notowała średnio na koncie 16,8 pkt, 10,5 zbiórek. Wcześniej w tureckim Samsun debiutowała w Pucharze Europy, w którym jednak zagrała tylko trzy mecze.

Kadra Energi liczy w ten sposób dziesięć zawodniczek. Wcześniej kontrakty z toruńskim klubem podpisały Alicia Gladden, Monika Krawiec, Agata Gajda, Patrycja Gulak, Magdalena Radwan, Róża Ratajczak i Paulina Olszak. Lada dzień podpis na nowej umowie złoży Emilia Tłumak, która właśnie została matką i niedługo będzie mogła wznowić treningi.

- Planujemy jeszcze przynajmniej dwa wzmocnienia zagraniczne. Mamy sporo kandydatek, ale wyboru dokona trener Omanić przy uwzględnieniu naszych możliwości finansowych - mówi prezes Energi Maciej Krystek.

Nie wiadomo jeszcze, co będzie z Charity Egenti, która prawdopodobnie w sierpniu wyjdzie za Jacka Szczechowiaka, dotychczasowego drugiego trenera Energi. Problem w tym, że z powodów rodzinnych chce na razie zawiesić swoją karierę. - Niewykluczone, że jeszcze znajdziemy rozwiązanie jej sytuacji lub dołączy do nas na przykład w styczniu.

koszykarz

Postautor: koszykarz » 01 lipca 2010, 16:42

myślałem o tej Perostujskiej.... Słabo to widzę..

Tak samo z nNowozelandką... Ona była tylko rezerwową ostatnio...

Mam nadzieję że EGENTI wychodząc za Szczechowiaka - wzmocni nas w styczniu już jako POLKA... (Cherry musi być !!! = choćby w styczniu )

No póki co to te transfery są śmieszne - w porównaniu do Leuczanki w Gorzowie chociażby 8)

Fanatyk
Żak

Postautor: Fanatyk » 01 lipca 2010, 16:58

Gorzej dla was, jeśli okażą się one taką pomyłką jak gra Jeli Vidacić u nas ; )

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 01 lipca 2010, 17:17

Nowy nabytek Energi w akcji.... 8)
http://www.youtube.com/watch?v=fZlKdsjp7FQ

Obrazek

rodgers-kibic z torunia
Kadet

Postautor: rodgers-kibic z torunia » 01 lipca 2010, 20:04

kurde osobiście ciężko to widzę, ale no cóż poczekajmy na sezon, bo wtedy będzie mozna to obiektywniej ocenić...

ajaja
Młodzik

Postautor: ajaja » 01 lipca 2010, 21:12

spoko, do piątego miejsca powinno wystarczyć. No chyba że Bydgoszcz lepiej trafiła i jeszcze Poznań lepiej poszuka :P Ale nawet siódme to też play-off!!!

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 01 lipca 2010, 21:18

ajaja pisze:spoko, do piątego miejsca powinno wystarczyć. No chyba że Bydgoszcz lepiej trafiła i jeszcze Poznań lepiej poszuka :P Ale nawet siódme to też play-off!!!

a zdaje się tak samo miało być w ubiegłym sezonie,a tu......wszystkim,którzy mają włosy dęba stanęły!!! :lol:

hermes46
Kadet

Postautor: hermes46 » 01 lipca 2010, 22:45

ajaja pisze:spoko, do piątego miejsca powinno wystarczyć. No chyba że Bydgoszcz lepiej trafiła i jeszcze Poznań lepiej poszuka :P Ale nawet siódme to też play-off!!!

znów napinka? Ale po co? Juz znów rozdajecie medale przed rozpoczeciem sezonu? a potem przeczytamy tekst "JA WIEDZIAŁEM (ŁAM) ZE ENERGA BEDZIE TRZECIA" No dzieci wysilcie jeszcze bardziej szare komórki zeby dowalac!
kwassek pisze:...Chyba że naprawde jesteście tak krótkowzroczni jeżdżac na te wyjazdy gdzie biją Wam brawo (jak dla mnie to troche wiocha cieszyć się że biją mi brawo bo gdzieś przyjechałem... no ale chuj nie moja sprawa jakie kto w życiu ma kibicowskie priorytety)

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”