Co słychać w Gorzowie?
Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba
Re: Co słychać w Gorzowie?
Zgadza się, i właśnie w tych początkowych spotkaniach można upatrywać spore szanse.
Patrząc na skład grupy, awans do 1/8 finału byłby dla Gorzowa sukcesem - może nie jakimś wielkim, ale na pewno wyraźnym krokiem do przodu.
Kilka słów o wyniku męskiej kadry na Eurobaskecie:
https://nowe-refleksje.blogspot.com/202 ... y.html?m=0
Kozak w necie - pizda w świecie!

European career
* 1996-99: Belarus BelGUT Gomel
* 1999-00: Belarus BelGUT-Vedritsa Gomel Region
* 2006-07: Lithuania TEO Vilnius
* 2007: Spain Estudiantes Madrid
* 2007-08: Lithuania TEO Vilnius
* 2008-09: Russia UMMC Ekaterinburg
* 2009-10: Turkey Galatasaray
* 2010-present: Spain Ros Casares Valencia
źródło: http://en.wikipedia.org/wiki/Yelena_Leuchanka
Czyżby temat Leuchanki w Gorzowie upadł?
Z tego co się orientuje to tuz po zakończeniu poprzedniego sezonu nazwisko Leuczanki przewijało się w kontekście Walencji. Potem temat ucichł/upadł (lub był tylko plotką) a głównym celem na tej pozycji była Wauters. Ta jednak ponoć zdecydowała się pozostać na Uralu, więc może w Hiszpanii zdecydowano się jednak sięgnąć po Białorusinkę. Ale wikipedia jest średnio wiarygodnym źródłem.
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...
- bart_81
- Senior
- Kontaktowanie:
Niby Wikipedia to niezbyt wiarygodne źródło, ale w Gorzowie ciągle brak jakichś konkretnych informacji..Mieli w zeszłym tyg podpisać umowy ze sponsorami i cisza...pierwsze wzmianki o Leuchance w Gorzowie były już z 10 dni temu, a tu dalej cisza. Wszystko zatem jest możliwe...
Leuchanka jest rzeczywiście blisko Walencji, bo Wauters przedłużyła jednak kontrakt w Jekach o rok.Nieaktualny stał się też temat angażu w ROS Casares Grudy (dwa kolejne sezony spędzi na Uralu) i teraz hiszpański klub prowadzi zaawansowane rozmowy z Białorusinką.
-
Endrju
- Senior
- Kontaktowanie:
Wikipedia to juz kiedys mowila ze kogos naturalizowalismy na 1-ke
Jezeli jednak to prawda ... i Białorusinka bedzie grala w Walencji... to gratuluje gorzowskim dzialaczom i radze dalej "liczyc zlotowki" zamiast szybko kontraktowac klasowych zawodnikow.
Pozniej zostaja juz tylko "same wynalazki"
Jezeli jednak to prawda ... i Białorusinka bedzie grala w Walencji... to gratuluje gorzowskim dzialaczom i radze dalej "liczyc zlotowki" zamiast szybko kontraktowac klasowych zawodnikow.
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem
- bart_81
- Senior
- Kontaktowanie:
Na wikipedii dalej jest że Prince będzie reprezentowała Polskę
A co do Leuchanki..jeśli faktycznie pójdzie do Walencji to będzie oznaczało, że nasi działacze nie odrobili lekcji z zeszłego sezonu i stracą chyba ostatnią szansę na zakontraktowanie klasowej koszykarki. I znowu będziemy grać zawodniczkami, które dadzą nam co najwyżej dwa zwycięstwa w Euro...
A co do Leuchanki..jeśli faktycznie pójdzie do Walencji to będzie oznaczało, że nasi działacze nie odrobili lekcji z zeszłego sezonu i stracą chyba ostatnią szansę na zakontraktowanie klasowej koszykarki. I znowu będziemy grać zawodniczkami, które dadzą nam co najwyżej dwa zwycięstwa w Euro...
Endrju pisze:Wikipedia to juz kiedys mowila ze kogos naturalizowalismy na 1-ke![]()
A wiesz co się dzieje potem z takimi klubami, które uprawiają politykę "najpierw zakontraktujemy a potem się zobaczy czy zapłacimy"? Tego byś sobie życzył? Popatrz, jak my musimy kombinować i zmieniać koncepcję budowania składu po paru takich właśnie sezonach.
Jak była kasa a Walencja ją drapnęła - minus,
jak nie było kasy - instynkt samozachowawczy. Maciejewski i spółka swojemu dziecku umrzeć nie dadzą.
- bart_81
- Senior
- Kontaktowanie:
Gorzów na pewno cytowanej wyżej polityki nigdy uprawiał nie będzie. I mimo wszystko uważam że to jedna z największych zalet klubu..
Ja się zastanawiam nad tym sponsorem tajemniczym jak katarscy inwestorzy ,oraz czy teraz czkawka nie odbija nam się przegrany finał (w kwestii tego sponsora oczywiście ) wiadomo mistrz ,a vice mistrz to różnica no i pytanie co z pieniążkami od prezydenta idą wybory więc panie prezydencie proszę liczyć się z moim głosem
i 15tysiacami innych to nie do pogardzenia 
Wracając do samych transferów w tamtym sezonie było też naprawdę czarno a tu pach z kapelusza Sapova z tym że był kryzys łatwiej o kontrakty itp . Mamy nowy sezon Wisła jest jeszcze mocniejsza pozbyła się tragicznie broniącej Cohen ciężko oczekiwać ,aby zlać znów Wisłę dwa razy takim składem ...
Wracając do samych transferów w tamtym sezonie było też naprawdę czarno a tu pach z kapelusza Sapova z tym że był kryzys łatwiej o kontrakty itp . Mamy nowy sezon Wisła jest jeszcze mocniejsza pozbyła się tragicznie broniącej Cohen ciężko oczekiwać ,aby zlać znów Wisłę dwa razy takim składem ...
Brąz ///Srebro///Srebro///Złoty-brąz!!!
friel pisze:Ja się zastanawiam nad tym sponsorem tajemniczym jak katarscy inwestorzy ,oraz czy teraz czkawka nie odbija nam się przegrany finał (w kwestii tego sponsora oczywiście ) wiadomo mistrz ,a vice mistrz to różnica no i pytanie co z pieniążkami od prezydenta idą wybory więc panie prezydencie proszę liczyć się z moim głosemi 15tysiacami innych to nie do pogardzenia
Jakoś mi się nie kojarzy, aby w poprzednim sezonie Gorzów dwa razy zlał Wisłę...
Kilka słów o wyniku męskiej kadry na Eurobaskecie:
- bart_81
- Senior
- Kontaktowanie:
friel pisze:Ja się zastanawiam nad tym sponsorem tajemniczym jak katarscy inwestorzy ,oraz czy teraz czkawka nie odbija nam się przegrany finał (w kwestii tego sponsora oczywiście ) wiadomo mistrz ,a vice mistrz to różnica no i pytanie co z pieniążkami od prezydenta idą wybory więc panie prezydencie proszę liczyć się z moim głosemi 15tysiacami innych to nie do pogardzenia
Co do wyborów to chyba prezydent nie musi się już liczyć z żadnym głosem, bo zdaje się że nie może już kandydować...
Co do zespołu to wstrzymajmy się z ocenami aż poznamy nazwiska...
-
Endrju
- Senior
- Kontaktowanie:
A wiec...
Z moich zrodel wynika ze mit o Leuchance w Walencji mozna wlozyc miedzy bajki... a jej kontrakt dawno lezy na stoliku przy ul. Chopina w Gorzowie... tak samo jak Green
Tajemniczy sponsor ? chyba cos im nie wyszlo tym razem ;/ A mialo byc tak pieknie ... (przynajmniej nie wylozy tyle pieniedzy ile poczatkowo chcial...;/)
Z moich zrodel wynika ze mit o Leuchance w Walencji mozna wlozyc miedzy bajki... a jej kontrakt dawno lezy na stoliku przy ul. Chopina w Gorzowie... tak samo jak Green
Tajemniczy sponsor ? chyba cos im nie wyszlo tym razem ;/ A mialo byc tak pieknie ... (przynajmniej nie wylozy tyle pieniedzy ile poczatkowo chcial...;/)
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”