Zgrupowanie Kadry Kobiet U-18
Moderator: Moderatorzy
-
..
Re: Zgrupowanie Kadry Kobiet U-18
[quote="basket144"]nikt nie zna poziomu gry na mistrzostwach i bardzo często wypowiadają sie tu ludzie którzy sami nigdy nie byli na mistrzostwach i nie wiedza jak to jest... najłatwiej jest oceniac i krytykowac innych nie ujawniajac sie !!!
co do pani Tanasiejczuk to nic mi nie wiadomo o rzekomych chorobach...
nie wiem czy ktos może oceniac gre Koperwas i Mistygacz , jak nie widział jak one grają, a swoją grą zapracowały na to, że nie ma ich w 12![/quote]
Tobie łatwo przychodzi krytykowanie, a jakie masz prawo do oceniania innych skoro sama pozostajesz anonimowa?
co do pani Tanasiejczuk to nic mi nie wiadomo o rzekomych chorobach...
nie wiem czy ktos może oceniac gre Koperwas i Mistygacz , jak nie widział jak one grają, a swoją grą zapracowały na to, że nie ma ich w 12![/quote]
Tobie łatwo przychodzi krytykowanie, a jakie masz prawo do oceniania innych skoro sama pozostajesz anonimowa?
-
Gość
Ludzie przestancie!!Sklad zostal wybrany i nikt ani nic juz tego nie zmieni. Chociaz nie zakwalifikowanie sie do reprezentacji jest przykre to trener podjal taka decyzje i tyle. Klotnie i oczernianie zawodniczek grających na ME i tak do niczego nie prowadzi. Myslicie, ze jak powiecie o nich kilka zlych slow to zaczna grac lepiej. Nie!! Jedynie jezeli w ogole to przeczytaja zablokuja sie totalnie. One same najlepiej wiedza jak jest. Trener zapewne tez wie czego im brakuje i po ME wyciagna odpowiednie wnioski, ktore pomoga im w dalszym rozwoju. Powinnismy tu wspierac dziewczyny motywujacym slowem. Moze tego im wlasnie potrzeba. Zapewne podziala to na nie lepiej niz oczernianie, ze ktoras nie potrafi grac i nie powinno jej byc na tych mistrzostwach. Sama jestem zawodniczka i doskonale zdaje sobie sprawe, ze krytyka jest bardzo potrzebna, ale od tego sa juz dobrani odpowiedni ludzie. Nie niszczmy wiec slowem wielu mlodych i uzdolnionych zawodniczek. Dostaly szanse od trenera kadry i my rowniez powinnismy dac im szanse. Graja dzisiaj z Francja dajmy im szanse i podtrzymujmy je na duchu. Nie pozbawiajmy ich radosci i przyjemnosci jakie niesie udzial w Mistrzostwach Europy.
-
Gość
[quote="Gość"]. Myslicie, ze jak powiecie o nich kilka zlych slow to zaczna grac lepiej. Nie!! Jedynie jezeli w ogole to przeczytaja zablokuja sie totalnie.[/quote]
Dobry żarcik. Jeśli ktoś się w tej kadrze blokuje po paru słowach przeczytanych w internecie (i to zwykle prawdziwych, dlatego bolesnych), to znaczy, że się nie nadaje do koszykówki, ani do żadnego innego sportu.
[quote="Gość"]Powinnismy tu wspierac dziewczyny motywujacym slowem. Moze tego im wlasnie potrzeba. Zapewne podziala to na nie lepiej niz oczernianie, ze ktoras nie potrafi grac i nie powinno jej byc na tych mistrzostwach.[/quote]
No na bank... Ale spróbujmy. DZIEWCZYNKI, JESTEŚCIE NAJLEPSZE I W OGÓLE SUPER. NIKT Z WAMI NIE MOŻE SIĘ RÓWNAĆ.
A teraz czekamy aż złoicie skórę Francuzkom. :o
[quote="Gość"] Nie pozbawiajmy ich radosci i przyjemnosci jakie niesie udzial w Mistrzostwach Europy.[/quote]
To nie są wczasy, żeby było radośnie i przyjemnie. W normalnych krajach pobyt na kadrze jest ciężką pracą z jasno określonym celem a nie sanatorium z imprezkami.
Dobry żarcik. Jeśli ktoś się w tej kadrze blokuje po paru słowach przeczytanych w internecie (i to zwykle prawdziwych, dlatego bolesnych), to znaczy, że się nie nadaje do koszykówki, ani do żadnego innego sportu.
[quote="Gość"]Powinnismy tu wspierac dziewczyny motywujacym slowem. Moze tego im wlasnie potrzeba. Zapewne podziala to na nie lepiej niz oczernianie, ze ktoras nie potrafi grac i nie powinno jej byc na tych mistrzostwach.[/quote]
No na bank... Ale spróbujmy. DZIEWCZYNKI, JESTEŚCIE NAJLEPSZE I W OGÓLE SUPER. NIKT Z WAMI NIE MOŻE SIĘ RÓWNAĆ.
A teraz czekamy aż złoicie skórę Francuzkom. :o
[quote="Gość"] Nie pozbawiajmy ich radosci i przyjemnosci jakie niesie udzial w Mistrzostwach Europy.[/quote]
To nie są wczasy, żeby było radośnie i przyjemnie. W normalnych krajach pobyt na kadrze jest ciężką pracą z jasno określonym celem a nie sanatorium z imprezkami.
niestety, jedynym pozytywem z ME jest to, że nie spadamy do II ligi europejskiej. Poza tym klapa koncepcji p. Trenera. Szkoda dziewczyn, bo pewnie zagrały to co mogły (albo to na co pozwoliła rosyjska szkoła Tanasiejczuka), a że mogły niewiele... Myślę, że po wypadnięciu kilku wysokich, należało postawić na mniejsze, grające indywidualnie dziewczyny. Ale tak naprawdę decyzja należy do trenera i on jest oceniany za wyniki. W tym wypadku ocena powinna być jednoznaczna - negatywna.
-
GOSC1
3XNIE. Pan T. nie zajął miejsca w 8, nie wypromował córki, nie sprawdził się jako trener reprezentacji.Był chyba jedynym trenerem na tych mistrzostwach ,który dokonywał tak szybkich i niezrozumiałych zmian na niekorzyść swojego zespołu, co zauważyli nawet dziennikarze sportowych faktów,którzy dziwili się zdjęciu z parkietu M. Zientary gdy ta zaczęła odrabiać straty dla naszego zespołu.Takich zdumiewających wyczynów trenera było w każdym meczu kilka,aż dziwne ,że nie spadliśmy do dywizji B.Ale pewnie trener obróci to swój sukces.Dwie sprawy są po tych ME pewne, 1 to trener nie miał żadnej taktyki na żadnego z rywali ,nie potrafił nawet po 2 kwartach ustawić planu gry,po 2 błędem było wzięcie do kadry ósemki z SMS-u.
Cosik mi się wydaje, że Krawczyk w stopę sobie strzelił jeśli to prawda o prowadzeniu zespołu.
-
baskwlkp
błedy błędy błędy, sami mądrzy ! widze fachowcy jak cholera tutaj są...
Zejdźcie z trenera Tanasiejczuka i z jego córki, bo nic, zupełnie nic nie wiecie o nich, o jego taktyce i pomysłach podejrzewam. Widocznie wybrana kadra nie była gotowa stawic czoła mistrzostwom europy, zdaza sie, nie tylko w kosyzkowce tak wyszlo.
Kurcze ludzie, krytykując, miejcie odwage podpisac sie pełną nazwą kim jestescie. ja jestem kibicem. podpiszcie sie teraz pod tymi postami, kim jestescie ze mozecie tak otwarecie jeździc po trenerze i koszykarkach. dalej.. chyba ze krytyka to wszystko na co was stac.?
Zejdźcie z trenera Tanasiejczuka i z jego córki, bo nic, zupełnie nic nie wiecie o nich, o jego taktyce i pomysłach podejrzewam. Widocznie wybrana kadra nie była gotowa stawic czoła mistrzostwom europy, zdaza sie, nie tylko w kosyzkowce tak wyszlo.
Kurcze ludzie, krytykując, miejcie odwage podpisac sie pełną nazwą kim jestescie. ja jestem kibicem. podpiszcie sie teraz pod tymi postami, kim jestescie ze mozecie tak otwarecie jeździc po trenerze i koszykarkach. dalej.. chyba ze krytyka to wszystko na co was stac.?
-
Gość
w trosce o przyszłość polskiej koszykówki pod wodzą Tanasiejczuka zadam pytanie, bo chcę się upewnić... On ma tylko jedną córkę "grającą" w koszykówkę?
-
Gość
w trosce o Ciebie, zadam pytanie.. tyle o nich wiesz a tego nie ?
błedy błędy błędy, sami mądrzy ! widze fachowcy jak cholera tutaj są...
baskwlkp
To są szczyty, granica oblędu zostala przekroczona. Mogę zrozumieć , że Polska rycerska dusza każe bronić nam bezbronnych i slabych, ale to nie powód aby karmić się mistycyzmem i wróżeniem z fusów. Co to ma znaczyć ,że nic nie wiemy o trenerze i jego córce (przylecieli z marsa, mają problemy) kogo to interesuje, o jakiej taktyce nic nie wiemy(sztuka walki bez walki). Mam w nosie jego pomysly i taktyke, przypominam, że każdy pomysl jest dobry, kiedy prowadzi do celu. Każdy trener powinien rozliczać się ze swojej pracy, czy ktokolwiek z nas dowiedzial się od pana trenera co zamierza zrobić z tym zespolem(pojechać na mistrzostwa dostać w dupe, czy też pracować nieco dlużej) , czyja jest to wina. Co to ma znaczyć ,że wybrana kadra nie byla gotowa stawić czola mistrzostwom europy. Pytam się kto tą kadre wybieral, może Hugo!!!. A teraz znawco koszykówki powiem Ci że z koszem jestem związany od trzydziestu lat a z rocznikiem 92 od dziewięciu, więc nie pitol mi , czy się znam czy nie.
baskwlkp
To są szczyty, granica oblędu zostala przekroczona. Mogę zrozumieć , że Polska rycerska dusza każe bronić nam bezbronnych i slabych, ale to nie powód aby karmić się mistycyzmem i wróżeniem z fusów. Co to ma znaczyć ,że nic nie wiemy o trenerze i jego córce (przylecieli z marsa, mają problemy) kogo to interesuje, o jakiej taktyce nic nie wiemy(sztuka walki bez walki). Mam w nosie jego pomysly i taktyke, przypominam, że każdy pomysl jest dobry, kiedy prowadzi do celu. Każdy trener powinien rozliczać się ze swojej pracy, czy ktokolwiek z nas dowiedzial się od pana trenera co zamierza zrobić z tym zespolem(pojechać na mistrzostwa dostać w dupe, czy też pracować nieco dlużej) , czyja jest to wina. Co to ma znaczyć ,że wybrana kadra nie byla gotowa stawić czola mistrzostwom europy. Pytam się kto tą kadre wybieral, może Hugo!!!. A teraz znawco koszykówki powiem Ci że z koszem jestem związany od trzydziestu lat a z rocznikiem 92 od dziewięciu, więc nie pitol mi , czy się znam czy nie.
-
Gość
Popieram autora poprzedniego wpisu. Niepotrzebna jest mi znajomość taktyki, pseudozałożeń Tanasiejczuka i jego bandy, żeby stwierdzić całkowitą klapę kolejnej młodzieżowej reprezentacji, co powoli staje się normą. Założenie przy selekcji pewnie było jedno - musi być córka + jak najwięcej dziewczyn z SMS-u, bo to jedyny sposób żeby uzasadnić funkcjonowanie tej patologicznej placówki. Daję głowę, że oni sobie uzasadniają sens istnienia SMS-u zdaniem, że "szkoła dostarcza zawodniczki do reprezentacji Polski we wszystkich grupach wiekowych"... Tyle że nie dostrzegają, że z roku na rok materiał jest coraz gorszej jakości.
-
Gość
[quote="amon"]
To są szczyty, granica oblędu zostala przekroczona. Mogę zrozumieć , że Polska rycerska dusza każe bronić nam bezbronnych i slabych, ale to nie powód aby karmić się mistycyzmem i wróżeniem z fusów. Co to ma znaczyć ,że nic nie wiemy o trenerze i jego córce (przylecieli z marsa, mają problemy) kogo to interesuje, o jakiej taktyce nic nie wiemy(sztuka walki bez walki). Mam w nosie jego pomysly i taktyke, przypominam, że każdy pomysl jest dobry, kiedy prowadzi do celu. Każdy trener powinien rozliczać się ze swojej pracy, czy ktokolwiek z nas dowiedzial się od pana trenera co zamierza zrobić z tym zespolem(pojechać na mistrzostwa dostać w dupe, czy też pracować nieco dlużej) , czyja jest to wina. Co to ma znaczyć ,że wybrana kadra nie byla gotowa stawić czola mistrzostwom europy. Pytam się kto tą kadre wybieral, może Hugo!!!. A teraz znawco koszykówki powiem Ci że z koszem jestem związany od trzydziestu lat a z rocznikiem 92 od dziewięciu, więc nie pitol mi , czy się znam czy nie.[/quote]
szacunek :O, hahahaha. nie widac tego po tej wypowiedzi.
[quote="Gość"]Popieram autora poprzedniego wpisu. Niepotrzebna jest mi znajomość taktyki, pseudozałożeń Tanasiejczuka i jego bandy, żeby stwierdzić całkowitą klapę kolejnej młodzieżowej reprezentacji, co powoli staje się normą. Założenie przy selekcji pewnie było jedno - musi być córka + jak najwięcej dziewczyn z SMS-u, bo to jedyny sposób żeby uzasadnić funkcjonowanie tej patologicznej placówki. Daję głowę, że oni sobie uzasadniają sens istnienia SMS-u zdaniem, że "szkoła dostarcza zawodniczki do reprezentacji Polski we wszystkich grupach wiekowych"... Tyle że nie dostrzegają, że z roku na rok materiał jest coraz gorszej jakości.[/quote]
dobrze, popieraj.
poziom oceny na tym forum jest zerowy, na prawde komedie odstawiacie.. mistrzowie neta :D.
To są szczyty, granica oblędu zostala przekroczona. Mogę zrozumieć , że Polska rycerska dusza każe bronić nam bezbronnych i slabych, ale to nie powód aby karmić się mistycyzmem i wróżeniem z fusów. Co to ma znaczyć ,że nic nie wiemy o trenerze i jego córce (przylecieli z marsa, mają problemy) kogo to interesuje, o jakiej taktyce nic nie wiemy(sztuka walki bez walki). Mam w nosie jego pomysly i taktyke, przypominam, że każdy pomysl jest dobry, kiedy prowadzi do celu. Każdy trener powinien rozliczać się ze swojej pracy, czy ktokolwiek z nas dowiedzial się od pana trenera co zamierza zrobić z tym zespolem(pojechać na mistrzostwa dostać w dupe, czy też pracować nieco dlużej) , czyja jest to wina. Co to ma znaczyć ,że wybrana kadra nie byla gotowa stawić czola mistrzostwom europy. Pytam się kto tą kadre wybieral, może Hugo!!!. A teraz znawco koszykówki powiem Ci że z koszem jestem związany od trzydziestu lat a z rocznikiem 92 od dziewięciu, więc nie pitol mi , czy się znam czy nie.[/quote]
szacunek :O, hahahaha. nie widac tego po tej wypowiedzi.
[quote="Gość"]Popieram autora poprzedniego wpisu. Niepotrzebna jest mi znajomość taktyki, pseudozałożeń Tanasiejczuka i jego bandy, żeby stwierdzić całkowitą klapę kolejnej młodzieżowej reprezentacji, co powoli staje się normą. Założenie przy selekcji pewnie było jedno - musi być córka + jak najwięcej dziewczyn z SMS-u, bo to jedyny sposób żeby uzasadnić funkcjonowanie tej patologicznej placówki. Daję głowę, że oni sobie uzasadniają sens istnienia SMS-u zdaniem, że "szkoła dostarcza zawodniczki do reprezentacji Polski we wszystkich grupach wiekowych"... Tyle że nie dostrzegają, że z roku na rok materiał jest coraz gorszej jakości.[/quote]
dobrze, popieraj.
poziom oceny na tym forum jest zerowy, na prawde komedie odstawiacie.. mistrzowie neta :D.
do poprzedniego gościa - moim zdaniem goście nie powinni się wypowiadać na tym forum. ktoś kto nie ma ochoty (odwagi, umiejętności* - niepotrzebne skreślić) się zarejestrować i potem logować chyba nie zasługuje na uczestnictwo w jakiejkolwiek dyskusji. a już na pewno nie wolno mu krytykować tych, którzy biorą w pewien sposób odpowiedzialność za swoje słowa, podpisując się pod swoim postem - nawet nickiem.
a o Tanasiejczuku każdy może mieć swoje zdanie. niektórzy mogą go wielbić i chwalić, ale rezultaty mówią jednak coś innego.
a o Tanasiejczuku każdy może mieć swoje zdanie. niektórzy mogą go wielbić i chwalić, ale rezultaty mówią jednak coś innego.
- markylipek
- Młodzik
Można wieszać psy na Tanasejczuku ale moim zdaniem to nie on jest winny całej sytuacji (tzn. jest ale nie w całości), a po prostu decydenci. Ktoś jednak wybrał go na trenera kadry, wziął pod uwagę jego warsztat szkoleniowy, ktoś uznał że się nadaje. Teraz ten ktoś ma kozła ofiarnego, trener poniesie konsekwencje za brak intuicji/doświadczenia/umiejętności w doborze kadry, ale ci którzy są odpowiedzialni za ten chybiony wybór nadal będą mieli się dobrze. I za chwile znowu wybiorą kogoś kto dalej będzie pogrążał kadrę młodzieżową i kierował się nepotyzmem i większymi czy mniejszymi układami.
Mam nieodparte wrażenie że wybór zawodniczek do kadry (w przeważającej większości są to dziewczyny z Łomianek) jest skutkiem jakiś chorych ambicji aby pokazać że można trenować lepiej niż w MUKS-ie czy Trójmieście. No i związek chce za wszelką cenę udowodnić, że pomysł na SMS-y jest właściwy i jedynie słuszny i że kasa pompowana w te przedsięwzięcia musi właśnie iść tam a nie do innych ośrodków. Zdarza mi się oglądać mecze młodzieżowe w Bydgoszczy i w Toruniu, tam też trenerzy kierują się niekiedy sympatiami i antypatiami, ilu ludzi na trybunach tylu trenerów i każdy ma inną wizję prowadzenia zespołu. Ale jednak na stopniu reprezentacji powinien być ktoś, kto nie kieruje się animozjami, kompleksami w stosunku do innych ośrodków szkoleniowych czy trenerów, kto konsultuje się z innym fachowcami ponad podziałami i dzięki ich wskazówkom i swoim spostrzeżeniom ogarnia wszystko i na tej bazie potrafi wyselekcjonować zawodniczki do kadry.
Tegoroczny występ to porażka, usłyszymy szereg tłumaczeń, wymówek, dowiemy się o wielu przeciwnościach losu, zapewne przeczytam też po raz kolejny zarzut że to także ludzie z forum są winni postawie zespołu
Usłyszę że przecież ogólnie to jest bardzo dobrze ale może być rewelacyjnie gdyby tylko można było więcej klas stworzyć w Łomiankach. No i szkoda że trener odchodzi do Lotosu
Ale nie dowiemy się kto poniósł konsekwencje takich a nie innych wyborów, nie przeczytam raportu o ocenie dokonań sztabu szkoleniowego, o wnioskach płynących na przyszłość z tej porażki i z takich a nie innych decyzji już na etapie tworzenia sztabu szkoleniowego a potem składu drużyny.
Mam nieodparte wrażenie że wybór zawodniczek do kadry (w przeważającej większości są to dziewczyny z Łomianek) jest skutkiem jakiś chorych ambicji aby pokazać że można trenować lepiej niż w MUKS-ie czy Trójmieście. No i związek chce za wszelką cenę udowodnić, że pomysł na SMS-y jest właściwy i jedynie słuszny i że kasa pompowana w te przedsięwzięcia musi właśnie iść tam a nie do innych ośrodków. Zdarza mi się oglądać mecze młodzieżowe w Bydgoszczy i w Toruniu, tam też trenerzy kierują się niekiedy sympatiami i antypatiami, ilu ludzi na trybunach tylu trenerów i każdy ma inną wizję prowadzenia zespołu. Ale jednak na stopniu reprezentacji powinien być ktoś, kto nie kieruje się animozjami, kompleksami w stosunku do innych ośrodków szkoleniowych czy trenerów, kto konsultuje się z innym fachowcami ponad podziałami i dzięki ich wskazówkom i swoim spostrzeżeniom ogarnia wszystko i na tej bazie potrafi wyselekcjonować zawodniczki do kadry.
Tegoroczny występ to porażka, usłyszymy szereg tłumaczeń, wymówek, dowiemy się o wielu przeciwnościach losu, zapewne przeczytam też po raz kolejny zarzut że to także ludzie z forum są winni postawie zespołu
-
rozżalony
o ku...wa a co to wogóle za trenerzy kadry.??? czy ktoś wogóle słyszał o trenerze Czypszczaku..??? cały ten PZKosz to, to jAKAŚ PARANOJA!!! ilu w Polsce trenerów co coś osiągnęli, "z niczego zrobili coś" mają charyzmę, ale dopóki nie będą jasne kryteria wyboru to tak będzie!!! żal
Wróć do „Koszykówka młodzieżowa”