TRANSFERY, plotki, informacje - sezon 2010/11
Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba
-
koszykarz34
Re: TRANSFERY, plotki, informacje - sezon 2010/11
Ja bym nie powiedział , że ODRA miała jedne z lepszych Amerykanek w lidze... Po prostu te Amerykanki nie odstawały od innych za bardzo...
Tak jak już wspomniałem - większość przeciętnych Amerykanek i tak przewyższa Polki więc to nie problem był by Stewart , Sepulveda czy Denson były lepsze od Polek...
Gdyby Lider rok temu od poczaku miał Sissoko i Criner - to przy Shields - raczej oni by byli na 6 miejscu. Ale to tylko moje zdanie
Tak jak już wspomniałem - większość przeciętnych Amerykanek i tak przewyższa Polki więc to nie problem był by Stewart , Sepulveda czy Denson były lepsze od Polek...
Gdyby Lider rok temu od poczaku miał Sissoko i Criner - to przy Shields - raczej oni by byli na 6 miejscu. Ale to tylko moje zdanie
-
Roberto930
- Żak
koszykarz34 pisze:Ja bym nie powiedział , że ODRA miała jedne z lepszych Amerykanek w lidze... Po prostu te Amerykanki nie odstawały od innych za bardzo...
Tylko że Denson, Sepulveda czy Stewart nie tylko były lepsze od Polek, ale prezentowały podobny poziom co Amerykanki z silniejszych klubów.
koszykarz34 pisze:Gdyby Lider rok temu od poczaku miał Sissoko i Criner - to przy Shields - raczej oni by byli na 6 miejscu. Ale to tylko moje zdanie
Jak ja lubię to słowo
Skoro lubisz gdybać to ja też sobie chętnie pogdybam, więc GDYBY Odra nie pozbyła się Ukoh, kontuzja nie dopadłby Żyłczyńskiej i Małaszewskiej i gdyby w czasie powrotu z Torunia (po pierwszym meczu w PO) w autokar z zawodniczkami Odry nie uderzyłby samochód kierowany przez nietrzeźwego kierowcę to z całą pewnością Odra grałaby w półfinale
-
koszykarz34
No sorry - ale wynik ODRY to szczyt absolutny... Naprawdę uważam że gdyby Pruszow od początku miał Criner i Sissoko - to byliby na 6.
Ale o nie o tym chciałem - jeśli ty stawiasz na równi umiejętności Stewart , Sepulvedy , Denson - z Gladden , Egenti , Carter , Anosike (choc słabo w AZS grała) to szacun...
Nawet Crisman wyżej cenie od brzeskich Amerykanek - choć przecież w Artego była tą ,,naj''...
Ashley Shields też trzeba stawiać dużo wyżej od brzeskich pań.
Tak więc - chyba bardziej pasuje określenie że brzeskie Amerykanki nie odstawały od innych zagranicznych - niz to że były jednymi z lepszych... Bo w tym drugim przypadku możemy powiedzieć o co drugiej Amerykance że była jedną z lepszych...
Ale o nie o tym chciałem - jeśli ty stawiasz na równi umiejętności Stewart , Sepulvedy , Denson - z Gladden , Egenti , Carter , Anosike (choc słabo w AZS grała) to szacun...
Nawet Crisman wyżej cenie od brzeskich Amerykanek - choć przecież w Artego była tą ,,naj''...
Tak więc - chyba bardziej pasuje określenie że brzeskie Amerykanki nie odstawały od innych zagranicznych - niz to że były jednymi z lepszych... Bo w tym drugim przypadku możemy powiedzieć o co drugiej Amerykance że była jedną z lepszych...
-
Roberto930
- Żak
koszykarz34 pisze:No sorry - ale wynik ODRY to szczyt absolutny... Naprawdę uważam że gdyby Pruszow od początku miał Criner i Sissoko - to byliby na 6.
Ale co by było gdyby...?!
koszykarz34 pisze:Ale o nie o tym chciałem - jeśli ty stawiasz na równi umiejętności Stewart , Sepulvedy , Denson - z Gladden , Egenti , Carter , Anosike (choc słabo w AZS grała) to szacun...
Oczywiście, że tak. W czym niby Denson ustępuje Egenti? Nawet po suchych statystykach widać, że są to zawodniczki na podobnym poziomie, a nawet ze wskazaniem na Bittany. W czym lepsza jest Gladden od Sepulvedy? Jestem bardzo ciekawy...
Roberto930 pisze: W czym niby Denson ustępuje Egenti? Nawet po suchych statystykach widać, że są to zawodniczki na podobnym poziomie, a nawet ze wskazaniem na Bittany. W czym lepsza jest Gladden od Sepulvedy? Jestem bardzo ciekawy...
no w tym drugim przypadku to już sporo "przypaliłeś"
PS.Aha już wiem w sensie fizycznym to rzeczywiście Gladden nie różni się od Sepulvedy
Ostatnio zmieniony 14 sierpnia 2010, 21:48 przez matrix, łącznie zmieniany 1 raz.
-
A.R.C.H.I. ball
- Młodzik
Dobra, Dobra przystopujcie wszyscy według mnie Gladden jest troche lepsza bo czesto bierze ciężar gry na siebie. Niewiem jak jest z sapulvedą ale jak patrze na staty to Zyskowski pozwalał jej rzucać bardzo duzo trojek w meczu. No ale też mieć skuteczność w meczu za 2 50% a za 3 15% to troche przeginka chociaż troche mi się podabala z tym ze byla odpowiedzialna n oi kjolezanki jeje bardzo duzo pilek podawali
-
Roberto930
- Żak
matrix pisze:Sepulvedy,która nawet w oczach Zyska nie miała stałego miejsca w pierwszej piątce Brzegu....
Kończę tą jałową dyskusję, ale zanim to zrobię to jeszcze jedno pytanie do matrixa. Czy jeżeli w całym sezonie (28 meczy) zawodniczka nie wychodzi w s5 całe 4 razy ( w meczu gra średnio grubo powyżej 30 min) to ona nie ma już pewnego miejsca w składzie?
Czekam na odpowiedź matrixa, a potem bez odbioru.
-
koszykarz34
Roberto - chyba nie masz racji... Bo gdyby Energa miała w składzie Sepulvede , Stewart , Denson (poziom Shenny i Jaqcueline Moore sprzed 2 lat) to nie mielibyśmy 3 miejsca.. a że mieliśmy w składzie Gladden i Egenti - skończyło się brązowym medal. Więc to chyba mówi wszystko...
panowie 3 amerykanek z Brzegu według mnie były jednych z lepszych w polskiej lidze. Nie ma co gdybac jaki poziom prezentowały. Wystarczył na 7 ekip niżej i po sporo krwi napsuł toruniankom. Ze są to dziewczyny nie ustępliwe zapamietam mekki torunianek w pierwszym meczu PO
kwassek pisze:...Chyba że naprawde jesteście tak krótkowzroczni jeżdżac na te wyjazdy gdzie biją Wam brawo (jak dla mnie to troche wiocha cieszyć się że biją mi brawo bo gdzieś przyjechałem... no ale chuj nie moja sprawa jakie kto w życiu ma kibicowskie priorytety)
Hermes, pamiętasz to:
jak to szybko zapomniałeś, o co walczyłeś...
pozdrawiam - bez odbioru.
hermes46 pisze:Kuba przeczytaj uważnie temat: TRANSFERY, plotki, informacje - sezon 2010/11 czy masz napisane gdzieś komentaze?
jak to szybko zapomniałeś, o co walczyłeś...
pozdrawiam - bez odbioru.
.
Amerykanka Eleia Roddy (rocznik 1986; 191 cm) podpisała kontrakt z Odrą Brzeg.
Eleia ostatnio grała w Hiszpanii (w zespole Duran Maquinaria Ensino Lugo).
źródło: http://www.eurobasket.com/Poland/basket ... 09&Women=1
-------------------------------------
50265
.
50265
.
Gość-1147 pisze:.
50265
.
czyli grała w Liga Femenina 2, w grupie 2.
Jej zespół awansował wraz z 3 innymi drużynami to turnieju finałowego tej grupy, ale tam udało się wygrać tylko jedno spotkanie.
Biorąc pod uwagę, że to LF 2 to statsy bez rewelacji: śr. 13,9p, 8 zb, eval 15,3. A we wspomnianym wyżej turnieju finałowym średnia po 3 meczach to: 9p, 4zb i eval 9.
"Powiem Ci, to zapomnisz. Pokażę- zapamiętasz. Zainteresuję cię- wtedy zrozumiesz."
-
Roberto930
- Żak
Ałgaja pisze:Biorąc pod uwagę, że to LF 2 to statsy bez rewelacji: śr. 13,9p, 8 zb, eval 15,3. A we wspomnianym wyżej turnieju finałowym średnia po 3 meczach to: 9p, 4zb i eval 9.
Zwracając uwagę na to, że grała średnio przez 28 min to statystyki nie są takie słabe. W Kentucky przy takim samym czasie miała bardzo podobne statystyki (28 min, 12,1 p, 8,2 zb), ale cóż wszytko zweryfikuje parkiet
- bart_81
- Senior
- Kontaktowanie:
Po tym jak w gorzowskim zespole spisywała się Jela Vidacić..przestałem patrzyć na suche statystyki.. 
w Polkowicach pod koszem prawdopodobnie zostaje Amisha Carter. (co w połączeniu z Pałeczką, Walich i Gosią Babicką daje fajny zestaw...)
http://www.ccckosz.polkowice.pl/?page=news&id=341
w linku rozmowa z trenerem Koziorowiczem i Agnieszką Majewską
http://www.ccckosz.polkowice.pl/?page=news&id=341
w linku rozmowa z trenerem Koziorowiczem i Agnieszką Majewską
Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”