TRANSFERY, plotki, informacje - sezon 2010/11
Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba
-
Dżi ej el ej
- Młodzik
Re: TRANSFERY, plotki, informacje - sezon 2010/11
orientuje sie ktoś gdzie poszły Maruszczak , Lelek i Modelska z Gorzowa ??
-
koszykarz34
Modelska chyba w ŁKS Łódź.
z drużyny Katarzynek - można już śmiało wykreślić Joannę Markiewicz , podobnie w CCC - Pierson i Ford . Wiem że to ładnie wygląda
- ale po podpisaniu kontraktu przez Carter - temat Pierson czy Ford - idzie w siną dal (przynajmniej do stycznia)
PS . Drużyna Widzewa wygrała turniej w Ostrowie. Ogólnie Widzew i Leszno wystąpiły w pełnych składach - Leszno z 2 Amerykankami - ale nie przeszkodziło to drużynie Widzewa wygrać z nimi.
z drużyny Katarzynek - można już śmiało wykreślić Joannę Markiewicz , podobnie w CCC - Pierson i Ford . Wiem że to ładnie wygląda
PS . Drużyna Widzewa wygrała turniej w Ostrowie. Ogólnie Widzew i Leszno wystąpiły w pełnych składach - Leszno z 2 Amerykankami - ale nie przeszkodziło to drużynie Widzewa wygrać z nimi.
akar pisze:Matrix:
Nie zawsze opłaci się powtarzać za innymi niesprawdzone wiadomości. Sportowe Fakty nie do końca są aktualne.
Otóż w Liderze poza tymi które wymieniłeś
-zostały: Lidia Kopczyk, Mirela Pułtorak
-przyszły: Katarzyna Furdak
-odeszły: Joanna Górzyńska-Szymczak, Magda Biedrzycka, Dellena Criner
Przypuszczam że w pozostałych zespołach są też podobne nieaktualności.
wiem
PS.dobrze akar,że zrobiłeś erratę do tego wszystkiego!!!,ale też tylko odnośnie "swojego klubu".
Maruszczak, Lelek, Wilk, Zawadka wylądowały w Domeny.PL Siemaszka.
Ponoć Rybnik połakomił się na Olę Jabolską-Semmler
Nie przypuszczałem, że po tka beznadziejnym sezonie, najgorszym w swojej karierze, Ola znajdzie jeszcze gdzieś miejsce w ekstraklasie i w ogóle nawet w pierwszej lidze....
A tu proszę.... zaczekajmy jednak na oficjalne komunikaty z Rybniola.
Nie przypuszczałem, że po tka beznadziejnym sezonie, najgorszym w swojej karierze, Ola znajdzie jeszcze gdzieś miejsce w ekstraklasie i w ogóle nawet w pierwszej lidze....
A tu proszę.... zaczekajmy jednak na oficjalne komunikaty z Rybniola.
Saletra pisze:
Nie przypuszczałem, że po tka beznadziejnym sezonie, najgorszym w swojej karierze, Ola znajdzie jeszcze gdzieś miejsce w ekstraklasie
Co Twoim zdaniem ma zrobić klub z którego odchodzą praktycznie wszystkie zawodniczki? Rybnik z Miro Orczykiem na czele cieszy się z każdej zawodniczki niekoniecznie z ekstraklasowymi umiejętnościami(przyp.Oli Jabłońskiej).Jeszcze tylko tercet lub kwartet koszykarek zagranicznych zabranych "z kapelusza" i będzie git tzn. można ratować dla Górnego Ślaska najwyższą klasę rozgrywkową czego osobiście życzę!!!
-
koszykarz34
to , że Semmler w Rybniku - w sensie - dalej w ekstraklasie - mnie nie dziwi. Przecież MUKS spadł - a Semmler to nie juniorka - zawodowa koszykarka - wiem , że to śmiesznie brzmi...
Czy - tak jak Matrix mówi - ona nie ma umiejętnośći na e-lige ? Pewnie tak ale znalazłoby się od groma koszykarek które także nigdy nie powinny być w e-lidze. Choćby nasza Bajerska czy wcześniej Zielińska.
Fakt jest taki ż Semmler - dzięki rodzicom - otrzymywała mnóstwo minut w lidze - kosztem utalentowanych Casimiro czy Ziętary.
a w Rybniku OLA się przyda bo polski skład Rybnika jest gorszy od połowy składów klubów I ligowych... Jeśli budżet Rybnika ma być taki sam jak rok temu (wtedy z lepszymi Polkami i fajnymi Boddie , Hampton , Bell) to chyba teraz sprowadzą gwiazdy
bo przecież Polki mają tanie..(w utrzymaniu)
ale może być tak samo jak w przypadku JELENIEJ GÓRY kiedyś i ODRY z ostatniego sezonu - gdzie 3 Amerykanki +reszta wywindowały zespół do play off.
Czy - tak jak Matrix mówi - ona nie ma umiejętnośći na e-lige ? Pewnie tak ale znalazłoby się od groma koszykarek które także nigdy nie powinny być w e-lidze. Choćby nasza Bajerska czy wcześniej Zielińska.
Fakt jest taki ż Semmler - dzięki rodzicom - otrzymywała mnóstwo minut w lidze - kosztem utalentowanych Casimiro czy Ziętary.
a w Rybniku OLA się przyda bo polski skład Rybnika jest gorszy od połowy składów klubów I ligowych... Jeśli budżet Rybnika ma być taki sam jak rok temu (wtedy z lepszymi Polkami i fajnymi Boddie , Hampton , Bell) to chyba teraz sprowadzą gwiazdy
ale może być tak samo jak w przypadku JELENIEJ GÓRY kiedyś i ODRY z ostatniego sezonu - gdzie 3 Amerykanki +reszta wywindowały zespół do play off.
Panowie nie przesadzajcie Maliny zazdroscił nam cały koszykarski swiatek 
kwassek pisze:...Chyba że naprawde jesteście tak krótkowzroczni jeżdżac na te wyjazdy gdzie biją Wam brawo (jak dla mnie to troche wiocha cieszyć się że biją mi brawo bo gdzieś przyjechałem... no ale chuj nie moja sprawa jakie kto w życiu ma kibicowskie priorytety)
Pierwsza amerykanka w Rybniku Rebecca Harris nareszcie!!!!!
bodek38 pisze:Pierwsza amerykanka w Rybniku Rebecca Harris nareszcie!!!!!

no to chyba o tą panią chodzi...
Długo działacze UTEX ROW Rybnik kazali czekać swoim kibicom na poznanie pierwszego zagranicznego wzmocnienia przed rozpoczęciem sezonu 2010/2011. Grę śląskiego zespołu w rozpoczynającym się niebawem sezonie poprowadzi 24-letnia Rebecca Harris. Amerykanka zamelduje się w Rybniku 25 września.
- Harris będzie u nas grała na pozycji 1 i 2. Ważne jest dla nas, że ma doświadczenie z gry w Europie. Łatwiej będzie się jej przystosować do naszych oczekiwań. W USA występowała w jednej z najsilniejszych konferencji. Jest silna fizycznie, dobrze penetruje. Dysponuje dobrym rzutem z dystansu. Ważne, że może grać na dwóch pozycjach - charakteryzuje swoją nową podopieczną Mirosław Orczyk, trener rybnickiego zespołu.
Rebecca Harris w rybnickim zespole zadebiutuje 6 października, gdy UTEX ROW Rybnik rozegra swój mecz w Brzegu przeciwko Odrze. Przed swoimi nowymi kibicami pokaże się dopiero 9 października, kiedy do nowo wyremontowanej hali w Rybniku Boguszowicach zawita zespół CCC Polkowice. Pierwotnie rybniczanki miały zadebiutować we własnej hali 2 października, ale mecz został przełożony na termin późniejszy ze względu na udział dwóch koszykarek KSSSE AZS PWSZ Gorzów Wielkopolski w mistrzostwach świata, które w tym terminie odbywać będą się w Czechach.
Wracając do Harris, to Rybnik nie będzie jej pierwszym europejskim przystankiem. We wcześniejszych sezonach absolwentka Uniwersytetu Illinois występowała w Czechach i Grecji, gdzie broniła barw odpowiednio Sparty Pragi i Olympiakosu Volou.
Sezon 2007/2008 był dla niej ostatnim, spędzonym na Uniwersytecie Illinois. Z 35 spotkań 25 rozpoczęła w pierwszej piątce, jako podstawowa rozgrywająca, a rozgrywki zakończyła ze średnimi 10,1 punktu, 3,4 zbiórki i 2,4 asysty na mecz.
W trakcie sezonów spędzonych w Europie zasłynęła przede wszystkim z dobrej skuteczności. W Grecji notowała bowiem na swoim koncie 15 punktów, a w Czechach było jeszcze lepiej, bo 17. Harris lubi też atakować deskę, co może być jej dużym atutem podczas gry w Ford Germaz Ekstraklasie.
www.sportowefakty.pl
-
koszykarz34
do drużyny Widzewa trzeba dopisać Kenig , Gołumbiewską , Górzyńską-Szymczak i Kotonowicz
a jaroszewicz chyba też?
- bart_81
- Senior
- Kontaktowanie:
Bardzo przyzwoity transfer Lidera..Zawodniczka ta wcale nie musi być gorsza od np. Wright czy Greene.
-
koszykarz34
Naprawdę fajny transfer Lidera. Właśnie ,,3'' im brakowało w tym polskim składzie. Teraz mają to w miarę zbilansowane.
Na dzień dzisiejszy wyjściowa ,,5'' Lidera wygląda chyba : Perlińska , Skorek , McCants , Koc , Chomać. Na play off spokojnie wystarczy - mają też jeszcze na rezerwie choćby Antczak i młode..
Już teraz obstawiam że za 2 tygodnie w meczu Energa - Lider - torunianki mogą mieć dość ciężką przeprawę zwłaszcza że ledwie parę dni temu dopiero przyjechały Gladden i Maksimović .
Już teraz Ale Gladden (178 cm) będzie czekać dość ciężka przeprawa z wyższą MacCants (185) . Nie mogę doczekać sie inauguracji
Na dzień dzisiejszy wyjściowa ,,5'' Lidera wygląda chyba : Perlińska , Skorek , McCants , Koc , Chomać. Na play off spokojnie wystarczy - mają też jeszcze na rezerwie choćby Antczak i młode..
Już teraz obstawiam że za 2 tygodnie w meczu Energa - Lider - torunianki mogą mieć dość ciężką przeprawę zwłaszcza że ledwie parę dni temu dopiero przyjechały Gladden i Maksimović .
Już teraz Ale Gladden (178 cm) będzie czekać dość ciężka przeprawa z wyższą MacCants (185) . Nie mogę doczekać sie inauguracji
Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”