Co słychać w Kadrze Polski?
Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907
Re: Co słychać w Kadrze Polski?
Tak sobie czytam te komentaże i mam mieszane uczucia. Porażki z Brazylią mnie nie bola, bo wiem że ten skład jest nie kompletny (w kraju pozostało pare zawodniczek godne spradzenia). Nie przywiązuje do nich zadnych emocji. Pan Trener musi sobie pewne sprawy po wyjasniac z zawodniczkami (Gajda), innym dać sznase (Walich, Jeziorna). Zobaczyć młodzież, bo może cos sie da wyłowić z kadry młodzieżowej.
kwassek pisze:...Chyba że naprawde jesteście tak krótkowzroczni jeżdżac na te wyjazdy gdzie biją Wam brawo (jak dla mnie to troche wiocha cieszyć się że biją mi brawo bo gdzieś przyjechałem... no ale chuj nie moja sprawa jakie kto w życiu ma kibicowskie priorytety)
.
Radio Zachód:
"Koszkarki wróciły do kraju"
Kadra wróciła. Maciejewski już w Gorzowie.
Wywiad: http://www.zachod.pl/articles/view/koszkarki-wrocily-do-kraju
------------------
43730
.
Radio Zachód:
"Koszkarki wróciły do kraju"
Kadra wróciła. Maciejewski już w Gorzowie.
W krótkim wywiadzie, którego udzielił D. Maciejewski Radiu Zachód, jest też coś dla Saletry (kilka zdań o Skoblito).Saletra pisze:W kontekście rozegranych sparingów bardzo martwi mnie jedno - zero pkt Skoblita w większości spotkań.
Przyznam, że wiążę z nią duże nadzieje w kontekście Ojro i dziwi mnie torchę, że idzie w repie jej aż tak ciężko. ...
Wywiad: http://www.zachod.pl/articles/view/koszkarki-wrocily-do-kraju
------------------
43730
.
Ja myślę ,że Gajda raczej w naszej kadrze się nie znajdzie ja osobiście nie cenie jej bardzo (tak przepraszam ją sama i innych kibiców) i to moje zdanie .Jak znam trenera to po prostu nie pasuje mu do koncepcji ani charakterem .
Natomiast co do Pałki no ta dziewczyna raczej znajdzie się w kadrze jeżeli będzie chciała grać .
Pamiętajcie ,że one jeszcze wszystkie bez wyjątku muszą chcieć grać taką koszykówkę jaką rozrysuje im trener i tu dla niektórych jest jak to się mówi "pies pogrzebany"
Natomiast co do Pałki no ta dziewczyna raczej znajdzie się w kadrze jeżeli będzie chciała grać .
Pamiętajcie ,że one jeszcze wszystkie bez wyjątku muszą chcieć grać taką koszykówkę jaką rozrysuje im trener i tu dla niektórych jest jak to się mówi "pies pogrzebany"
Brąz ///Srebro///Srebro///Złoty-brąz!!!
friel pisze:Ja myślę ,że Gajda raczej w naszej kadrze się nie znajdzie ja osobiście nie cenie jej bardzo (tak przepraszam ją sama i innych kibiców) i to moje zdanie .Jak znam trenera to po prostu nie pasuje mu do koncepcji ani charakterem .
No w jednym masz racje.Gajda się w kadrze nie znajdzie bo nie chce pracowac z tym PANEM.A to że jej nie cenisz nie ma żadnego znaczenia.A poza tym co ty możesz wiedzieć o JEJ charakterze???A do twojej wiadomości to nie jedyna zawodniczka która nie zagra dla GURU z Gorzowa.
- bart_81
- Senior
- Kontaktowanie:
anatol pisze:friel pisze:Ja myślę ,że Gajda raczej w naszej kadrze się nie znajdzie ja osobiście nie cenie jej bardzo (tak przepraszam ją sama i innych kibiców) i to moje zdanie .Jak znam trenera to po prostu nie pasuje mu do koncepcji ani charakterem .
No w jednym masz racje.Gajda się w kadrze nie znajdzie bo nie chce pracowac z tym PANEM.A to że jej nie cenisz nie ma żadnego znaczenia.A poza tym co ty możesz wiedzieć o JEJ charakterze???A do twojej wiadomości to nie jedyna zawodniczka która nie zagra dla GURU z Gorzowa.Za to Dzwigalska na pewno dla niego zagra, no i charakterem pasuje bo o jej umiejętnościach nie warto dyskutować.
1. Bez łaski
2. Doprawdy? A jakież to jeszcze zawodniczki zrezygnowały bądź zrezygnują z kadry?(nie licząc kontuzji)
Poza tym skąd Ty możesz wiedzieć kto się w kadrze na ME znajdzie skoro jest jeszcze rok czasu i wszystko się może zmienić jeszcze wiele razy. Poza tym to TRENER jest rozliczany później za WYNIK i dla mnie nie ma znaczenia czy będzie grała zawodniczka x czy y. Ważne żeby był wynik.
bart_81 pisze:anatol pisze:friel pisze:Ja myślę ,że Gajda raczej w naszej kadrze się nie znajdzie ja osobiście nie cenie jej bardzo (tak przepraszam ją sama i innych kibiców) i to moje zdanie .Jak znam trenera to po prostu nie pasuje mu do koncepcji ani charakterem .
No w jednym masz racje.Gajda się w kadrze nie znajdzie bo nie chce pracowac z tym PANEM.A to że jej nie cenisz nie ma żadnego znaczenia.A poza tym co ty możesz wiedzieć o JEJ charakterze???A do twojej wiadomości to nie jedyna zawodniczka która nie zagra dla GURU z Gorzowa.Za to Dzwigalska na pewno dla niego zagra, no i charakterem pasuje bo o jej umiejętnościach nie warto dyskutować.
1. Bez łaski
2. Doprawdy? A jakież to jeszcze zawodniczki zrezygnowały bądź zrezygnują z kadry?(nie licząc kontuzji)
Poza tym skąd Ty możesz wiedzieć kto się w kadrze na ME znajdzie skoro jest jeszcze rok czasu i wszystko się może zmienić jeszcze wiele razy. Poza tym to TRENER jest rozliczany później za WYNIK i dla mnie nie ma znaczenia czy będzie grała zawodniczka x czy y. Ważne żeby był wynik.
No właśnie to ciebie trzeba spytać skąd masz wiadomości które zawodniczki pasują Maciejewskiemu a które nie.
Generalnie to grać z orłem na piersi to zaszczyt i żadna koszykarka nie powinna odmawiać bo "trener jej nie pasuje" . To jakieś gówniarskie wymówki.
Reprezentacja wzywa i marsz w niej grać - potem brakuje nam wartościowych koszykarek i dostajemy bęcki od tak cieniarskich zespołów jak np Chorwacja.
Wydaje mi się, że koszykarki powinny dać szansę Maciejewskiemu, a nie kombinować i obrażać się. Musimy pamiętać, że to reprezentacja narodowa a nei klub. To do czegos zobowiązuje.
Mam dlatego też nadzieję, że zarówno Krężelówka, jak i Pałka jak i Krawiec znajdą siew kadrze, a z tymi dziewczynami powinno być znacznie lepiej.
Co do Skoblito to dzięki za informacje, ale tej koszykarce łatwiej już nie będzie - tylko ciężej - przeszła do kluba gdzie będzie grało się o czołowe lokaty w lidze, plus przede wszystkim w Ojro więc....będzie tylko pod górkę.
Mam młodych. zdolnych koszykarek jak na lekarstwo, więc miejmy nadzieję, że Skoblito się przełamie i będzie stanowić o sile repy.
Reprezentacja wzywa i marsz w niej grać - potem brakuje nam wartościowych koszykarek i dostajemy bęcki od tak cieniarskich zespołów jak np Chorwacja.
Wydaje mi się, że koszykarki powinny dać szansę Maciejewskiemu, a nie kombinować i obrażać się. Musimy pamiętać, że to reprezentacja narodowa a nei klub. To do czegos zobowiązuje.
Mam dlatego też nadzieję, że zarówno Krężelówka, jak i Pałka jak i Krawiec znajdą siew kadrze, a z tymi dziewczynami powinno być znacznie lepiej.
Co do Skoblito to dzięki za informacje, ale tej koszykarce łatwiej już nie będzie - tylko ciężej - przeszła do kluba gdzie będzie grało się o czołowe lokaty w lidze, plus przede wszystkim w Ojro więc....będzie tylko pod górkę.
Mam młodych. zdolnych koszykarek jak na lekarstwo, więc miejmy nadzieję, że Skoblito się przełamie i będzie stanowić o sile repy.
-
koszykarz34
Saletra pisze:Generalnie to grać z orłem na piersi to zaszczyt i żadna koszykarka nie powinna odmawiać bo "trener jej nie pasuje" . To jakieś gówniarskie wymówki.
PS . święte słowa SALETRA - pytanie czy Maciejewski nie przenosi ,,klubu '' do repry ?
Jestem bardzo ciekaw postawy kilku pań które przeszły do silniejszych klubów :
Skoblito
Walich
Małaszewska
Krężel
oraz Szott i Tłumak po urodzeniu ,,kids '' . Także Eli Międzik - czy jeszcze będzie grać jak kiedyś.
"przewietrzyć" trzeba przede wszystkim górę(mam nadzieję,że sami zainteresowani wiedzą o kogo chodzi
),bo od dawna przypomina mi to towarzystwo wzajemnej adoracji.
PS.Jak zdolne dziewczyny mają się w lidze pokazać(proszę mi w tym miejscu wskazać,jakieś nowe odkrycie-nazwisko poprzedniego sezonu),a później trafić do reprezentacji i na przykład czemu i komu(jakim klubom?) ma służyć SMS Łomianki?
Nie no najlepiej zrobić z pani Smith zawodniczkę Smitowską i będzie git,a dziewczyny pokażą się po prostu z konieczności(jak ewentualnie"wypłyną" to ktoś mocniejszy budżetowo je "łyknie") w klubach Utex ROW Rybnik czy ŁKS Łódź...
PS.Jak zdolne dziewczyny mają się w lidze pokazać(proszę mi w tym miejscu wskazać,jakieś nowe odkrycie-nazwisko poprzedniego sezonu),a później trafić do reprezentacji i na przykład czemu i komu(jakim klubom?) ma służyć SMS Łomianki?
Nie no najlepiej zrobić z pani Smith zawodniczkę Smitowską i będzie git,a dziewczyny pokażą się po prostu z konieczności(jak ewentualnie"wypłyną" to ktoś mocniejszy budżetowo je "łyknie") w klubach Utex ROW Rybnik czy ŁKS Łódź...
http://www.pomorska.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20110211/SPORT03/204718355
Agnieszka Szott: Laura ważniejsza niż kadra
Rodzina jest dla mnie na pierwszym miejscu i moje życie zależy w tej chwili od mojej córeczki Laury. Mój partner Rafał (Hejmej, wioślarz Zawiszy, kadrowicz - przyp. red.) niestety większość czasu spędza na zgrupowaniach i nie mogę zostawić kilkumiesięcznego niemowlaka samego. Moje dziecko nie będzie sportową sierotą, bo mama gra w kosza, a tata jest wioślarzem. W rozmowie z trenerem postawiłam więc sprawę jasno: jeśli będę mogła wziąć Laurę na większość zgrupowań, to reprezentacja jest sprawą otwartą. Drugą ważną kwestią jest fakt, jak bardzo przydatna będę w drużynie. Jeśli mam grzać ławę i wchodzić tylko na kilka minut, to zamieszanie wokół mnie i dziecka nie ma sensu.
http://www.pomorska.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20110211/SPORT03/297114002
Elmedin Omanić: Monika Krawiec to najlepsza „dwójka” w Polsce
Agnieszka Szott: Laura ważniejsza niż kadra
Rodzina jest dla mnie na pierwszym miejscu i moje życie zależy w tej chwili od mojej córeczki Laury. Mój partner Rafał (Hejmej, wioślarz Zawiszy, kadrowicz - przyp. red.) niestety większość czasu spędza na zgrupowaniach i nie mogę zostawić kilkumiesięcznego niemowlaka samego. Moje dziecko nie będzie sportową sierotą, bo mama gra w kosza, a tata jest wioślarzem. W rozmowie z trenerem postawiłam więc sprawę jasno: jeśli będę mogła wziąć Laurę na większość zgrupowań, to reprezentacja jest sprawą otwartą. Drugą ważną kwestią jest fakt, jak bardzo przydatna będę w drużynie. Jeśli mam grzać ławę i wchodzić tylko na kilka minut, to zamieszanie wokół mnie i dziecka nie ma sensu.
http://www.pomorska.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20110211/SPORT03/297114002
Elmedin Omanić: Monika Krawiec to najlepsza „dwójka” w Polsce
Skończcie temat z krawcową .... mam nadzieję że Darek widział ten fragment wypowiedzi Agi 
Brąz ///Srebro///Srebro///Złoty-brąz!!!
powiem wam cos co kiedys słyszalem o kolezanki mojej kuzynki (kadrowiczki) - kadra jest faktycznzie wyroznieniem, ale dzoiewczynom bardziej zalezy na grze klubowej zwłaszcza gdy sa w dobrej liczacej sie druzynie i gdy maja konkretne kaske
reprezentacja to prestiz ale co poza tym?
reprezentacja to prestiz ale co poza tym?
-
Dżi ej el ej
- Młodzik
nie znałem Agi Szott z tej strony ;]
ale co Szott powiedziała takiego szokującego? Zachowuje sie jak kazda prawdziwa matka. Los Jej dziecka jest dla Niej najwazniejszy i za to Ja szamnuje.
Skroro p. Maciejewski zgodził sie na takie warunki Agnieszka gra w kadrze.
Skroro p. Maciejewski zgodził sie na takie warunki Agnieszka gra w kadrze.
kwassek pisze:...Chyba że naprawde jesteście tak krótkowzroczni jeżdżac na te wyjazdy gdzie biją Wam brawo (jak dla mnie to troche wiocha cieszyć się że biją mi brawo bo gdzieś przyjechałem... no ale chuj nie moja sprawa jakie kto w życiu ma kibicowskie priorytety)
Wróć do „Reprezentacja Polski”