Co słychać w Gdyni?

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Re: Co słychać w Lotosie

Postautor: Endrju » 12 września 2010, 20:30

koszykarz34 pisze:
PS. To w takim razie CZEGO nie spełnia LOTOS - a co spełniają wspomniane Rybnik czy ŁKS - które do końca nie wiedziały czy wystąpią ? Gwarancjii finansowych ? 8)

Jakbys uzyl chociaz troszeczke mózgu to byś się domyslił pod jakim wzgledem nie chca przyznac Lotosowi licencji.
(bo nadajesz, nadajesz a nic do tematu za bardzo nie wnosisz).

rzymi: Endrju ma rację. Także następne posty, w których będzie to samo co w dwóch poprzednich, będą po prostu kasowane.
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

Marcino
Żak

Postautor: Marcino » 13 września 2010, 17:25

Kasa misiu kasa ;)

LAT
Nowy na forum
Kontaktowanie:

Postautor: LAT » 15 września 2010, 15:14

Na niespełna dwa tygodnie przed rozpoczęciem rozgrywek ekstraklasy koszykarek nie wiadomo, czy wystąpi w nich Lotos Gdynia.
Mistrz Polski nie otrzymał licencji...
http://www.sportowefakty.pl/koszykowka/ ... ia-wobec-t

Jeżeli zespół przystąpi do nowego sezonu to ponownie będzie głównym kandydatem do medalu. Przed sezonem do klubu dołączyły Daria Mieloszyńska, Elina Babkina, Dora Horti, Milka Bjelica, Monica Wright oraz Małgorzata Misiuk.
http://www.polskikosz.pl/news/100255/fg ... tosu_.html

- Mamy czas do północy na przesłanie dokumentów. Dla mnie temat jest zamknięty, wszystko powinno zostać uzupełnione w tym czasie - powiedział w środę Kicior.
http://gdynia.naszemiasto.pl/artykul/57 ... egoria=849
Ostatnio zmieniony 16 września 2010, 12:06 przez LAT, łącznie zmieniany 1 raz.

danila
Nowy na forum

Postautor: danila » 15 września 2010, 18:35

Koszykarskie mistrzynie Polski zagrają w nadchodzącym sezonie w PLKK. Tej treści zapewnienie złożył prezes gdyńskiego klubu Mieczysław Krawczyk. W środę o północy mija ostateczny termin dostarczenia przez Lotos niezbędnych dokumentów do otrzymania licencji. Władze ligi z potwierdzeniem gry naszej drużyny na ligowych parkietach wstrzymują się do jutra.

- Dziś mija termin, jeśli chodzi o licencję i my wszystkie warunki wypełnimy. Może pan napisać, że w lidze zagramy na 100 procent - powiedział naszemu portalowi w środowe popołudnie prezes gdyńskiego klubu Mieczysław Krawczyk.

Początkowo mówiło się, że gdyński klub musi uzupełnić braki w dokumentacji np. z urzędu skarbowego i ZUS. W ostatnich dniach wyszły na jaw również zaległości finansowe m.in. wobec byłego trenera.

- Dla mnie cała ta sprawa jest bardzo dziwna. Jedna z naszych koszykarek sądzi się ze swoim byłym pracodawcą, a tymczasem klub ten otrzymuje licencję za pierwszym razem. Nasza umowa sponsorska tylko ze sponsorem tytularnym przekracza wymagane minimum budżetowe ustalone przez PLKK na kwotę 750 tysięcy złotych. Mamy bardzo dobrą opinię w FIBA, która powierza nam organizację prestiżowych rozgrywek jak np. mecz all stars. Mamy wsparcie miasta. Nie wiem, dlaczego nie otrzymaliśmy licencji. Mam nadzieję, że ta sprawa szybko się wyjaśni - powiedziała anonimowo jedna z osób od lat związanych z klubem.

Jednak z perspektywy PLKK sprawa jest poważna. Jak się nieoficjalnie dowiedzieliśmy nie ma możliwości, aby Lotos grał tylko w Eurolidze. Jeśli drużyna nie zostałaby dopuszczona do krajowych rozgrywek, byłaby wycofana również z Euroligi.

Do tej pory pozytywnie weryfikację do PLKK przeszło 12 drużyn: AZS-PWSZ Gorzów, Katarzynki Toruń, MKS Polkowice, Wisła Kraków, Tęcza Leszno, ROW Rybnik, OŚ AZS Poznań, Lider Pruszków, Basket 25 Bydgoszcz, Widzew Łódź, KS Odra Brzeg oraz Stowarzyszenie ŁKS Basket Women Łódź.

W gdyńskim klubie są przekonani, że w czwartek oficjalnie w tym gronie znajdzie się Lotos. PLKK komunikat w tej sprawie ma wydać po godzinie dziewiątej. Dlatego jeśli już czymś się teraz martwiono, to kontuzją Dory Horti niż procedurą licencyjną.

Węgierka, która miała zastąpić pod koszem Ivanę Matović jest po operacji barku. Najwcześniej będzie mogła grać za trzy miesiące. Klub najprawdopodobniej poszuka nowej center do czasu powrotu do formy Węgierki, gdyż na tej pozycji pozostały teraz tylko Bjelica i Jujka.

Przypomnijmy, że drużynie, którą od 1 lipca poprowadzi Nikołaj Tanasejczuk na chwilę obecną są zakontraktowane: Elina Babkina, Milka Bjelica, Milijana Musović, Olivia Tomiałowicz, Marta Jujka, Klaudia Sosnowska, Magdalena Kaczmarska, Ewelina Gala i Daria Mieloszyńska. Klub ma także porozumienie z Monicą Wright.

Do rozgrywek ma być zgłoszona ponadto liczne grono młodzieży: Małgorzata Misiuk, Marzena Marciniak, Karolina Migała, Monika Bogucka, Karolina Formella, Magdalena Ziętara i Anna Tanasiejczuk.

Od piątku do niedzieli drużyna ma wziąć w pierwszym turnieju towarzyskim. Gdynianki rywalizować będą w grupie w Łodzi z Widzewem i Liderem Pruszków, a następnie zagrają z jedną z drużyn z drugiej grupy: Wisłą Can-Pack Kraków, Artego Bydgoszcz lub ŁKS Łódź.

No to o co w końcu tu chodzi o jakieś prywatne animozje czy PLKK robi sobie reklame skoro jedna strona twierdzi że problem jest a druga że go nie ma 8)

danila
Nowy na forum

Postautor: danila » 15 września 2010, 18:54

W czwartek rozstrzygnie się, czy koszykarki Lotosu Gdynia zostaną dopuszczone do rozgrywek PLKK. - Zagramy w lidze na sto... przepraszam: na tysiąc procent - deklaruje prezes Lotosu Mieczysław Krawczyk

Choć liga wystartuje już za 10 dni (w 1. kolejce Lotos ma podejmować CCC Polkowice), nadal nie wiadomo, czy klub z Gdyni zostanie dopuszczony do rozgrywek. Mistrz Polski wciąż nie ma bowiem licencji na nowy sezon. Dlaczego?

- Klub z Gdyni ma nieuregulowane zobowiązania wobec trenerów oraz Polskiej Ligi Koszykówki Kobiet - informuje wiceprezes PLKK Grzegorz Ziemblicki

Nie wspomina o koszykarkach, a według naszych informacji klub ma zaległości także wobec zawodniczek.

Ostateczny termin uregulowania zaległości liga wyznaczyła na środę - Lotos miał czas do północy, aby przysłać wszystkie brakujące dokumenty. W przypadku zaległości wobec trenerów i zawodniczek miały to być dowody uregulowania zadłużenia bądź ugody, w których trenerzy i koszykarki zgadzają się na wydłużenie terminu spłaty zaległości.

- 15 września to ostateczny termin i kolejnego nie będzie. Musimy szanować wszystkie kluby i traktować je tak samo. Każdy ma takie same prawa i obowiązki, nie ma równych i równiejszych - podkreśla Ziemblicki.

- Proszę się nie martwić, do północy wszystkie dokumenty trafią do ligi - zapewniał nas w środę Krawczyk.

Ile wynosi zadłużenie Lotosu?

- W lipcu, kiedy składaliśmy dokumenty potrzebne do uzyskania licencji, przyznaliśmy się do 700 tys. zł zadłużenia. Jednocześnie przedstawiliśmy jednak gwarancję budżetu na nowy sezon na kwotę 2,4 mln zł, choć liga wymaga zaledwie 750 tys. - mówi prezes Lotosu. - Dla mnie to oczywiste, że jeżeli planuję budżet dużo wyższy od wymaganego, to stać mnie będzie na to, by spłacić z niego zaległości. Ale liga zażądała szczegółów. Od kogo będziemy mieli pieniądze, ile jesteśmy winni poszczególnym koszykarkom... Przecież ja nie mam na to czasu. Co, mam biegać za prezydentem miasta Wojciechem Szczurkiem i prosić go, aby wystawił mi zaświadczenie, że dostanę od niego milion czy półtora? To niepoważne.

Zdaniem Krawczyka jego klub nie będzie miał żadnych kłopotów z uzyskaniem licencji, bo większość zaległości zostało już spłaconych, a w innych przypadkach klub podpisał ugody - m.in. z byłym trenerem Jackiem Winnickim (odszedł do Turowa Zgorzelec), któremu według naszych informacji Lotos jest winny ok. 80 tys. zł.

Nie będę rozmawiał na temat kwot, ale to prawda, że jestem po rozmowach z Lotosem, umówiliśmy się na pewne rozwiązania - mówi "Gazecie" Winnicki.

- Wszystkie dokumenty miałem już dawno przygotowane - mówi Krawczyk. Dlaczego więc czekał do ostatniej chwili, kiedy liga wyznaczyła mu ostateczny termin? - A dlaczego nie? - odpowiada prezes. - Mam czas do 15 września, więc do tego terminu wyślę papiery.

Co będzie, jeśli do środy do północy do ligi nie dotarły jednak dokumenty z Gdyni?

- Lotos nie zostanie dopuszczony do rozgrywek, liga wystartuje bez mistrza Polski - podkreśla prezes PLKK Wiesław Zych.

Lotos będzie miał jeszcze możliwość odwołania się do komisji odwoławczej Polskiego Związku Koszykówki. A wiceprezesem związku jest... Krawczyk.

- To nie będzie miało znaczenia. W komisji odwoławczej jest pięciu prawników, pan Krawczyk dobrze wie, że przegrał już przed tą komisją jedną sprawę. Dlatego nie ulegałbym sugestiom, że dzięki miejscu w zarządzie PZKosz. prezes Krawczyk mógłby wpłynąć na kwestę licencji w PLKK - zaznacza Zych.

No i wreszcie jakieś konkrety :!:

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 15 września 2010, 19:10

medialne podbijanie bębenka wiadomo dla kogo i dlaczego(aby oczyścić środowiskową atmosferkę?).Lotos zagra w FGE!!! i wszyscy łącznie z Zychami i Ziemblickimi(ach co za uczciwi i sprawiedliwi działacze!!!) razem wziętymi(kto dopuści do skandalu w Eurolidze na przykład?) doskonale o tym wiedzą. 8)
PS.wybaczcie,ale na moje to zwyczajny pic na wodę i fotomontaż. :P Trzymam kciuki....za Lotos!!!
Na zawsze w sercu-Katarzynki!!!(1992-do końca mego życia)

http://marlow.blox.pl/html

Soku
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: Soku » 15 września 2010, 20:49

Sposób w jaki wypowiada się Krawczyk, to jest po prostu chamstwo! Ten człowiek to konkretny buc. - Przyznaliśmy się do 700 tys. zadłużenia.

To do cholery. Jakim cudem ten klub z takim zadłużeniem dostaje licencję? To jest skandal!

reaktywacja
Junior

Postautor: reaktywacja » 15 września 2010, 20:59

Soku pisze:To do cholery. Jakim cudem ten klub z takim zadłużeniem dostaje licencję? To jest skandal!

W tej lidze jest może jeden, może dwa niezadłużone kluby, więc nie pitol głupot, skoro nie masz pojęcia o czym piszesz.
14 koron:
1996, 1998, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2009, 2010, 2020, 2021, 2025...

- To jest mój zespół, moje koleżanki, moje miasto, moi kibice. Moje miejsce jest na boisku i zagrałabym nawet bez oka - Tamika Catchings.

friel
Kadet

Postautor: friel » 15 września 2010, 22:09

cie proszę 700 tys zadłużenie niecałe 2,5 miliona na nowy sezon a tani on nie będzie to jak on to zadłużenie spłaci w styczniu znów wymieni pół składu ? proszę cię właśnie dla tego licencji nie powinno się takim klubom przyznawać z całym szacunkiem dla Historii i zasług Lotosu ale takie prowadzenie klubu to skandal
Brąz ///Srebro///Srebro///Złoty-brąz!!!

Soku
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: Soku » 15 września 2010, 22:44

Przyznał się do siedmiuset tysięcy, to ciekawe do ilu się nie przyznał?

danila
Nowy na forum

Postautor: danila » 16 września 2010, 02:03

Skandal to by był jakby budżet wynosił 700 tys. a dług 2.4 mln. chyba ktoś tu ma problemy z liczeniem.Przegieciem natomiast jest że Krawczyk tak długo zwlekał z podpisaniem ugód z wierzycielami co potrafiły zrobić szybciej inne kluby.A może prezes prowadzi z władzami PLKK jakąś zakulisową wojenke i specjalnie zwleka z tym do ostatniej minuty.Nie jest też prawdą że będzie dalej pomnażał dług co średnio zorientowany zauważy po ruchach kadrowych.Skład drużyny na ten sezon wygląda na wersje oszczędnościowąNa koniec niech niektórzy goście wezmą się za doping swoim drużynom na parkiecie a nie do nawoływania do wyeliminowania rywala przy zielonym stoliku bo jest to cokolwiek żałosne.

gostekk
Żak

Postautor: gostekk » 16 września 2010, 06:03

Pan Krawczyk już nie raz załatwiał sprawy przy zielonym stoliku. Dlaczego w myśl przysłowia "nosił wilk razy kilka, ponieśli i wilka", nie można by teraz oddac pięknym za nadobne?? A niech Lotos ma nawet 100 mln w budzecie, ale nie dotrzymał terminów i powinien już dawno byc poza ligą.

Awatar użytkownika
przemoe
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: przemoe » 16 września 2010, 06:48

gostekk pisze:Pan Krawczyk już nie raz załatwiał sprawy przy zielonym stoliku. Dlaczego w myśl przysłowia "nosił wilk razy kilka, ponieśli i wilka", nie można by teraz oddac pięknym za nadobne?? A niech Lotos ma nawet 100 mln w budzecie, ale nie dotrzymał terminów i powinien już dawno byc poza ligą.

Podobnie jak Brzeg i ŁKS?
Pozdrawiam,
Pszemek.
----------------
Obrazek

http://toiowonasportowo.blox.pl

reaktywacja
Junior

Postautor: reaktywacja » 16 września 2010, 08:40

friel pisze:cie proszę 700 tys zadłużenie niecałe 2,5 miliona na nowy sezon a tani on nie będzie to jak on to zadłużenie spłaci w styczniu znów wymieni pół składu ? proszę cię właśnie dla tego licencji nie powinno się takim klubom przyznawać z całym szacunkiem dla Historii i zasług Lotosu ale takie prowadzenie klubu to skandal

Chłopie - 2.4 mln złotych nie to jest budżet Lotosu Gdynia tylko pieniądze od jednego sponsora (tytularnego).
14 koron:
1996, 1998, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2009, 2010, 2020, 2021, 2025...

- To jest mój zespół, moje koleżanki, moje miasto, moi kibice. Moje miejsce jest na boisku i zagrałabym nawet bez oka - Tamika Catchings.

kael12
Nowy na forum

Postautor: kael12 » 16 września 2010, 09:05

Komunikat PLKK
2010-09-16 09:38

Polska Liga Koszykówki Kobiet informuje, że Basketball Investments SSA Gdynia - jako ostatni klub - został pozytywnie zweryfikowany do rozgrywek Ekstraklasy Kobiet w sezonie 2010/2011.

Wszystkie formalności i wymagane płatności zostały przez Klub zrealizowane.

Zarząd PLKK

Źródło: plkk.pl

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”