PS. Szkoda że te info o rybnickich Amerykankach nie przyszło 2 dni wcześniej , podobnie z AZS Poznań ta Champion - byłby większy wybór w Fantasy
TRANSFERY, plotki, informacje - sezon 2010/11
Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba
-
Koszykarz (Toruń)
- Kadet
Re: TRANSFERY, plotki, informacje - sezon 2010/11
Myśle , że te 4 Amerykanki są podobnego poziomu co Boddie czy Hampton . Kto wie - siła zespołów z dolnych rejonów tabeli jest dość podobna - i z pewnością każdy zespół ma spore szanse na załapanie si do play off. Azs Poznań , Artego , Leszno , Odra , Widzew , ŁKS , Rybnik - póki co dla mnie mają wszyscy oni równe szanse . Jedynie Lider Pruszków tak jakby troszkę z przodu. Ale wszystko zweryfikuje parkiet.
PS. Szkoda że te info o rybnickich Amerykankach nie przyszło 2 dni wcześniej , podobnie z AZS Poznań ta Champion - byłby większy wybór w Fantasy

Przed rokiem nie przekonała do siebie włodarzy KSSSE AZS PWSZ Gorzów Wlkp., ale tym razem zagra już na pewno w Ford Germaz Ekstraklasie. Mowa o 25-letniej byłej reprezentantce Chorwacji, która ostatnio grała w barwach bośniackiego Mladi Krajisnik Banja, gdzie była wyróżniającą się postacią. Matea Vrdoljak ma 185 cm wzrostu i na parkiecie pełni rolę niskiej skrzydłowej.
Vrdoljak jeszcze kilka lat temu grał w Ragusie Dubrovnik, ale nie była pewnym punktem tego zespołu. Jej kariera nabrała jednak rozpędu po sezonie 2008/09. Wtedy to Chorwatka zaskoczyła wszystkich swoją znakomitą formą - w Lidze Adriatyckiej zdobywała blisko 15 punktów, zbierała ponad 3 piłki. Równie dobrze było w rozgrywkach Pucharu Europy Kobiet, gdzie 25-letnia skrzydłowa notowała 13,2 punktu, 3 zbiórki oraz 1,7 asysty.
Blisko sprowadzenia w swoje szeregi byli sternicy KSSSE AZS PWSZ Gorzów Wlkp., choć ostatecznie Vrdoljak stawiła się na testach. Chorwatka nie przeszła ich jednak pomyślnie, w efekcie musiała szukać nowego pracodawcy. Szybko podpisała kontrakt z greckim Apollonem Kalamarias, dla którego przeciętnie zdobywała niespełna 6 oczek. W styczniu bieżącego roku wróciła do Ragusy Dubrovnik, zagrała jeden fantastyczny mecz - zdobyła 43 punkty i zebrała 8 piłek! Następnie przeszła do bośniackiego Mladi Krajisnik Banja, gdzie notowała 13,3 punktu, 3,9 zbiórki oraz 1,3 przechwytu. Koniec końców sezon zakończyła jako koszykarka Biss-Tours Celik Zenica.
www.sportowefakty.pl
PS. A to czasami nie jest rodzina piłkarza Legii Warszawa?
Vrdoljak jeszcze kilka lat temu grał w Ragusie Dubrovnik, ale nie była pewnym punktem tego zespołu. Jej kariera nabrała jednak rozpędu po sezonie 2008/09. Wtedy to Chorwatka zaskoczyła wszystkich swoją znakomitą formą - w Lidze Adriatyckiej zdobywała blisko 15 punktów, zbierała ponad 3 piłki. Równie dobrze było w rozgrywkach Pucharu Europy Kobiet, gdzie 25-letnia skrzydłowa notowała 13,2 punktu, 3 zbiórki oraz 1,7 asysty.
Blisko sprowadzenia w swoje szeregi byli sternicy KSSSE AZS PWSZ Gorzów Wlkp., choć ostatecznie Vrdoljak stawiła się na testach. Chorwatka nie przeszła ich jednak pomyślnie, w efekcie musiała szukać nowego pracodawcy. Szybko podpisała kontrakt z greckim Apollonem Kalamarias, dla którego przeciętnie zdobywała niespełna 6 oczek. W styczniu bieżącego roku wróciła do Ragusy Dubrovnik, zagrała jeden fantastyczny mecz - zdobyła 43 punkty i zebrała 8 piłek! Następnie przeszła do bośniackiego Mladi Krajisnik Banja, gdzie notowała 13,3 punktu, 3,9 zbiórki oraz 1,3 przechwytu. Koniec końców sezon zakończyła jako koszykarka Biss-Tours Celik Zenica.
www.sportowefakty.pl
PS. A to czasami nie jest rodzina piłkarza Legii Warszawa?
Blisko sprowadzenia w swoje szeregi byli sternicy KSSSE AZS PWSZ Gorzów Wlkp., choć ostatecznie Vrdoljak stawiła się na testach.
Czyli tak - klub był blisko sprowadzenia zawodniczki, mimo że ona ostatecznie przyjechała na testy. Gdzie tu sens i logika?
A już prawdziwą masakrą jest, że w artykule nie ma żadnej wzmianki, do jakiego teamu trafiła Chorwatka. Domniemuję, że chodzi o Tęczę Leszno, która ściągnęła ostatnio na testy tajemniczą skrzydłową z Bałkanów, w celu zastąpienia Oli Drzewińskiej. Jednak to tylko moje domysły. Komuś zupełnie niezorientowanemu po przeczytanie takiego gniota równie dobrze mogłoby sie wydawać, że chodzi o Lotos, Widzew czy Wisłę.
Kilka słów o wyniku męskiej kadry na Eurobaskecie:
https://nowe-refleksje.blogspot.com/202 ... y.html?m=0
paulo2907 pisze:Blisko sprowadzenia w swoje szeregi byli sternicy KSSSE AZS PWSZ Gorzów Wlkp., choć ostatecznie Vrdoljak stawiła się na testach.
Czyli tak - klub był blisko sprowadzenia zawodniczki, mimo że ona ostatecznie przyjechała na testy. Gdzie tu sens i logika?![]()
A już prawdziwą masakrą jest, że w artykule nie ma żadnej wzmianki, do jakiego teamu trafiła Chorwatka. Domniemuję, że chodzi o Tęczę Leszno, która ściągnęła ostatnio na testy tajemniczą skrzydłową z Bałkanów, w celu zastąpienia Oli Drzewińskiej. Jednak to tylko moje domysły. Komuś zupełnie niezorientowanemu po przeczytanie takiego gniota równie dobrze mogłoby sie wydawać, że chodzi o Lotos, Widzew czy Wisłę.
Podpisuję się pod tym! Czytałem to kilka razy, bo myślałem, że nie mogę natrafić na nazwę klubu... Ale na szczęście nie tylko ja mam taki problem. Gotów byłem pomyśleć, że to Gorzów chciał ją pozyskać ale się jednak rozmyślili aż tu nagle psikus i zawodniczka pojawiła się na testach... Udany artykuł.

No i ten artykuł na plkk.pl jest już o wiele bardziej sensowny i wiadomo, do jakiego zespołu trafiła Vrdoljak.
Chorwatka na testach w Lesznie
Matea Vrdoljak, chorwacka koszykarka mierząca 185 cm wzrostu i grająca na pozycji nr 3, przyjechała do Leszna na testy. Z uwagi na kontuzję Aleksandry Drzewińskiej, MKS Tęcza Leszno zdecydował się na uzupełnienie składu zagraniczną koszykarką.
Matea Vrdoljak ma 25 lat i w swojej karierze grała już w reprezentacji Chorwacji, a także w europejskich pucharach (Puchar Europy). W barwach PGM Ragusa Dubrovnik rzucała 13.2 punktu na mecz grając średnio ponad 25 minut. Zbierała też przeciętnie 3 piłki z tablicy, miała 1.7 asysty i 1.5 przechwytu na mecz.
Grała także krótko w ekipie Apollon Kalamarias (Grecja) notując średnio 19 punktów, 1 zbiórkę, 4 asysty, 4 przechwyty i 4 straty. Ostatnim jej klubem był Mladi Krajisnik Banja Luka (Bośnia i Hercegowina). Grając w Lidze Adriatyckiej notowała średnio 13.3 punktu.
Aleksandra Drzewińska przeszła natomiast pomyślnie zabieg, który ma jej pomóc w powrocie do gry. Działacze, trenerzy, zawodniczki i kibice życzą szybkiego powrotu do zdrowia i czekają z niecierpliwością na jej powrót na parkiety ekstraklasy!
Chorwatka na testach w Lesznie
Matea Vrdoljak, chorwacka koszykarka mierząca 185 cm wzrostu i grająca na pozycji nr 3, przyjechała do Leszna na testy. Z uwagi na kontuzję Aleksandry Drzewińskiej, MKS Tęcza Leszno zdecydował się na uzupełnienie składu zagraniczną koszykarką.
Matea Vrdoljak ma 25 lat i w swojej karierze grała już w reprezentacji Chorwacji, a także w europejskich pucharach (Puchar Europy). W barwach PGM Ragusa Dubrovnik rzucała 13.2 punktu na mecz grając średnio ponad 25 minut. Zbierała też przeciętnie 3 piłki z tablicy, miała 1.7 asysty i 1.5 przechwytu na mecz.
Grała także krótko w ekipie Apollon Kalamarias (Grecja) notując średnio 19 punktów, 1 zbiórkę, 4 asysty, 4 przechwyty i 4 straty. Ostatnim jej klubem był Mladi Krajisnik Banja Luka (Bośnia i Hercegowina). Grając w Lidze Adriatyckiej notowała średnio 13.3 punktu.
Aleksandra Drzewińska przeszła natomiast pomyślnie zabieg, który ma jej pomóc w powrocie do gry. Działacze, trenerzy, zawodniczki i kibice życzą szybkiego powrotu do zdrowia i czekają z niecierpliwością na jej powrót na parkiety ekstraklasy!
Kilka słów o wyniku męskiej kadry na Eurobaskecie:
Alendra Brown i Laurie Koehn w Uteksie ROW Rybnik
"Obie zawodniczki będą w dużej mierze stanowić o sile naszej drużyny. Brown będzie grała głównie w polu trzech sekund. Jest silna, dobrze biega. Będzie podstawową zawodniczką na pozycji centra. Koehn ściągamy do Rybnika jako strzelca. Może również prowadzić grę jako rozgrywająca. Ważne jest dla nas jej doświadczenie. Większość naszych koszykarek to młode zawodniczki. Przyda im się takie wsparcie" - powiedział trener Uteksu Mirosław Orczyk.
http://sport.interia.pl/koszykowka/plkk ... 534985,110
Zastanawiam się jak to jest że drużyna która ma(miała???) zaległości płacowe wobec zawodniczek zagranicznych nadal sprowadza je z zagranicy i wszyscy(w Rybniku) pieją z zachwytu...............
A może w tym sezonie będą płacić rublami transferowymi????
akar pisze:Zastanawiam się jak to jest że drużyna która ma(miała???) zaległości płacowe wobec zawodniczek zagranicznych nadal sprowadza je z zagranicy i wszyscy(w Rybniku) pieją z zachwytu...............
Wygląda wg Twego info że tylko Rybnik ma zaległości wobec zawodniczek a reszta klubów wszystko ładnie uregulowała hmm ciekawe
Magdalena Losi została nową koszykarką drużyny ŁKS-u Łódź.
Zawodniczka może być już znana kibicom Polskiej Ligi Koszykówki Kobiet z występów w zespole AZS-u Gorzów Wielkopolski (wówczas pod panieńskim nazwiskiem Kozdroń).
Koszykarka grała też we włoskiej lidze koszykówki kobiet, w klubach kobiet Progresso Castel Maggiore i Reggio Emilia.
Magdelena Losi może grać na pozycjach 2 lub 3. Na parkiecie będzie występować z numerem 12.
http://www.lksbasket.pl
Zawodniczka może być już znana kibicom Polskiej Ligi Koszykówki Kobiet z występów w zespole AZS-u Gorzów Wielkopolski (wówczas pod panieńskim nazwiskiem Kozdroń).
Koszykarka grała też we włoskiej lidze koszykówki kobiet, w klubach kobiet Progresso Castel Maggiore i Reggio Emilia.
Magdelena Losi może grać na pozycjach 2 lub 3. Na parkiecie będzie występować z numerem 12.
http://www.lksbasket.pl
bodek38:
Nie chciałem urazić Twojego lokalnego poczucia patriotyzmu ale jeszcze niedawno najwięcej pisano o zaległościach wobec zawodniczek właśnie w Rybniku, dlatego taka była moja reakcja.
Owszem, w innych klubach pewnie też było różnie ale tak się składa że u Was wpadają w największy zachwyt z powodu zakontraktowania koszykarek z zagranicy jakby zapominając o jeszcze nie tak dawnych kłopotach..........
Nie chciałem urazić Twojego lokalnego poczucia patriotyzmu ale jeszcze niedawno najwięcej pisano o zaległościach wobec zawodniczek właśnie w Rybniku, dlatego taka była moja reakcja.
Owszem, w innych klubach pewnie też było różnie ale tak się składa że u Was wpadają w największy zachwyt z powodu zakontraktowania koszykarek z zagranicy jakby zapominając o jeszcze nie tak dawnych kłopotach..........
-
Endrju
- Senior
- Kontaktowanie:
Transfer na Last Minute Johannah Leedham trafia do Gorzowa
(Trzeci strzelec ostatniej uniwersiady.. a tu staty odnosne repy).
http://www.fibaeurope.com/cid_KNce8jInH ... _2791.html

(Trzeci strzelec ostatniej uniwersiady.. a tu staty odnosne repy).
http://www.fibaeurope.com/cid_KNce8jInH ... _2791.html

NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem
może będzie niespodzianka jak z Sapcią ^^
Brąz ///Srebro///Srebro///Złoty-brąz!!!
oooo
to miła niespodzianka, bo już wczesniej pisałem, ze "mało" i niezbędna jest kolejna zagraniczna koszykarka.
Zobaczymy co zaprezentuje Brytyjka - oby okazała się wzmocnieniem w kontekście Ojro.
Zobaczymy co zaprezentuje Brytyjka - oby okazała się wzmocnieniem w kontekście Ojro.
Zejdę Saletra coś skomplementował chyba z tym 2012 to nie ściema ^^
Brąz ///Srebro///Srebro///Złoty-brąz!!!
akar pisze:bodek38:
Jedni umieją głośno mówić o sytuacji jaka jest w klubie inni zaś tylko udają że wszystko jest ok aż w końcu kiedyś to wszystko walnie sie , co do zakontraktowania zagranicznych u nas to jest podstawa dla trenera innej wizji nie ma i po cześci ma racje bo tansze one do Polek które jako tako poziom prezentują zobaczymy jak wypali ta opcja z czterema zagranicznymi
Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”