Co słychać w Polkowicach??

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

A.R.C.H.I. ball
Młodzik

Re: Co słychać w Polkowicach??

Postautor: A.R.C.H.I. ball » 08 sierpnia 2010, 16:48

Acha ok.
Tylko nam jest potrzebna jedna wysoka to nieweim czy ktoraś z nich mowa o Puss, Jasnowska, Dziwińska nie będą wpisywane do meczowej 12.
Fajnie by było jak by było pod koszami taka Tey'sha Fluker czy Courtney Paris była ( chodzi mi o masywność tych zawodniczek) xd
Ale teraz widzę że zespół bedzie bardzo odmłodzony od tego poprzedniego

Kuba
Oldboy

Postautor: Kuba » 17 września 2010, 22:57

dzis w sparingu wygrana 1pkt z Chrobry Basket Głogów. W składzie bez Ani Pietrzak, Toffi, Carter, Moris i Musiny. momentami calkiem fajnie się to oglądało. Jutro kolejny test-mecz, tym razem z Lesznem. przewiduje nieco więcej okazji do pokazania swojej koszykówki niż z męską drużyną z Głogowa ;)

A.R.C.H.I. ball
Młodzik

Postautor: A.R.C.H.I. ball » 18 września 2010, 11:25

A w polkowicach są rozgrywane te mecze ???

Kuba
Oldboy

Postautor: Kuba » 18 września 2010, 12:57

w Polkowicach.

dziś pokonaliśmy Leszno... Fajnie momentami gra w ataku wyglądała, ale obrona to jeszcze nie to, co prezentowaliśmy w poprzednim sezonie. ciężko się do niej wraca, ciężko się w niej organizujemy. w Lesznie pozytywnie pokazała się niska Amerykanka i ... Kułaga. Tak myślałem troszkę o tej zawodniczce i w sumie ma ona pewną przewagę - zna ligę, ale liga nie zna jej, bo cały sezon przesiedziała 8) Może być ciekawym transferem dla Tęczy. Wysoka Amerykanka lekko ociężała i bez błysku. Nasze panie już z Anią Pietrzak w składzie. z nowych najsolidniej prezentują się Walich i Pałeczka. Zoll z całą pewnością przez wszystkich marudzących na trybunach pierników będzie porównywana do Bobbit, a w porównaniu z nią jest cichą i spokojną graczką. Nie bawi się w przesadne punktowanie, ale odnoszę wrażenie, że ma oczy dookoła głowy. Zobaczymy jak wszystkie panie wypadną za tydzień w turnieju. Troszkę więcej materiału do obserwacji będzie. Dziś do Polkowic dotarła już Carter, a w ciągu najbliższych godzin podobny los powinien spotkać Morris. Czekamy jeszcze tylko na Toffi i można grać.

Orzeł - Tęcza 71:68 (25:21, 10:12, 20:16, 16:19)

punkty dla Orła: Majewska 19, Babicka 17, Walich 13, Pietrzak 10, Zoll 6, Jeziorna 4, Dobrowolska 2, Hołtyn, Światowska po 0.

A.R.C.H.I. ball
Młodzik

Postautor: A.R.C.H.I. ball » 18 września 2010, 13:26

a jutro bedzie jescze jakiś mecz ??
jak tak to o ktorej ??

Kuba
Oldboy

Postautor: Kuba » 19 września 2010, 11:06

następne sparingi dopiero w czasie turnieju, ktory zostanie rozegrany w przyszły weekend.

edit:
uzupełnienie informacji o sparingu z Tęczą:

CCC minimalnie lepsze od Tęczy Super-Pol
19.09.2010.
ImageKolejny mecz sparingowy rozegrały koszykarki Tęczy Super-Pol Leszno. Nasze panie po wyrównanym boju uległy na wyjeździe CCC Polkowice 71:68.

Spotkanie od początku do końca było niezwykle wyrównane. Dopiero na początku III kwarty gospodyniom udało się odskoczyć na 10 punktów.

Przyjezdne do końca goniły rezultat, ale na wygranie zabrakło już czasu. CCC wygrało różnicą 3 punktów (71:68).

- Na samym wyniku zaważył ten początek III kwarty, kiedy zagraliśmy słabiej. Cieszy, że momentami bardzo dobrze broniliśmy - mówi Jarosław Krysiewicz.

Zespół wystąpił w Polkowicach rzecz jasna bez kontuzjowanej Aleksandry Drzewińskiej. W poniedziałek do Leszna ma dotrzeć jej następczyni.

- Na tygodniowe testy przyjedzie do nas zawodniczka z Chorwacji. Póki nie podpisaliśmy z nią umowy nie mogę wyjawić nazwiska. Myślę, że jutro podamy personalia do publicznej wiadomości - dodał Krysiewicz.

CCC Polkowice - Tęcza Super-Pol Leszno 71:68 (25:21, 10:12, 20:16, 16:19)

Punkty dla Tęczy Super-Pol zdobywały: Fox-Griffin 24, Kuncewicz 11, Grabowska 11, Mukosiej 8, Kułaga 6, Czarnecka 6, Goff 2, Urbaniak 0.

Ostatnim sprawdzianem formy przed ligą będzie dla leszczynianek towarzyski turniej, który odbędzie się w kolejny weekend w Polkowicach. Poza naszą drużyną i gospodyniami zagrają tam też MBK Rużomberok oraz Hradec Kralove.

Panorama Leszczyńska

piotrek2100
Amator

Postautor: piotrek2100 » 19 września 2010, 11:22

a czemu Musina nie grała???

Kuba
Oldboy

Postautor: Kuba » 19 września 2010, 19:01

a o Olę Dziwińską nie spytasz ;) ?
Obie dziewczyny leczą urazy. Musina złapała kontuzję na turnieju tydzień temu. Ola jest po jakimś zabiegu (nie orientuję się co i jak) i aktualnie dochodzi powoli do dyspozycji.

marti
Nowy na forum

Postautor: marti » 21 września 2010, 17:26

Ciekawy wywiad z nową rozgrywającą. 8)

Kolorowanki pomagają mi się zrelaksować - rozmowa z Sharnee Zoll, koszykarką CCC Polkowice

- Nie mogę się doczekać wizyty w parku wodnym. Kocham pływać. Cieszę się też z nowego McDonalda - amerykańska rozgrywająca drużyny CCC Polkowice, w wywiadzie dla portalu Koszykówka Kobiet, opowiada nie tylko o koszykówce.

Damian Juszczyk: Dlaczego wybrałaś właśnie drużynę CCC Polkowice?

Sharnee Zoll: - Zdecydowałam się na ofertę Polkowic, ponieważ słyszałam same pozytywne opinie dotyczące miasta, trenerów i sposobu zarządzania klubem. Podobała mi się gra i dobra organizacja zespołu kiedy grałam przeciwko CCC, będąc w Turcji.

Jakie są Twoje pierwsze wrażania związane z miastem i drużyną?

- Mieszkam w okolicach centrum Polkowic, dzięki czemu zdążyłam już zobaczyć kilka ciekawych miejsc. Nie mogę się doczekać wizyty w parku wodnym. Kocham pływać. Uwielbiam też korzystać z sauny, jacuzzi i z innych wodnych atrakcji. Cieszę się także z nowego McDonalda. (śmiech)

Kilka dni temu miałaś okazję po raz pierwszy wystąpić w zespole CCC Polkowice. Jesteś zadowolona ze swojej gry?

- Jestem perfekcjonistką, więc zawsze podchodzę krytycznie do mojej gry i szukam rzeczy, które mogłabym zrobić lepiej. Jestem zadowolona z mojej szybkości i gry w obronie (mogę zaryzykować stwierdzenie, że te dwie rzeczy zawsze będą w mojej grze, bo zależą tylko od serca zostawianego na parkiecie). Muszę za to bardziej przyłożyć się do niektórych elementów koszykarskich, na przykład nie mieć aż tylu strat. Chciałabym też trochę więcej rzucać, żeby dzięki temu było łatwiej w obronie. Ogólnie, cieszyłam się z tego, że mogę wystąpić w meczu z drużyną i z tego, że nasz zespół wygrał.

Czy pamiętasz jeszcze Wasze mecze przeciwko CCC, gdy byłaś koszykarką tureckiego Botas Sporu?

- Tak, pamiętam te spotkania. To były bardzo szybkie, wymagające i dobre mecze. Jedno, co zapamiętałam szczególnie, to niesamowicie głośny doping kibiców w Polkowicach. Powiedziałam sobie wtedy, że marzyłabym o grze dla takiej publiczności, w takiej atmosferze.

A jak wspominasz całą przygodę z turecką ligą koszykówki kobiet?

- Uwielbiałam rywalizację w Turcji. Wszystkie zespoły - od pierwszej drużyny, praktycznie do ostatniej - dawały z siebie wszystko, a każdy mecz był bardzo wymagający. Każdego dnia musiałyśmy być przygotowane na sto procent, ponieważ wiedziałyśmy, że kiedy zacznie się gra o punkty, będziemy musiały nastawić się na twardą walkę i spryt. Były tam koszykarki WNBA i zawodniczki reprezentacji narodowych z całej Europy, więc zawsze po drugiej stronie stały ambitne, utalentowane rywalki.

Studiowałaś psychologię. Czy to pomaga Ci na parkiecie?

- Tak, mój dyplom z psychologii zawsze ogromnie mi pomaga. Poza tym, mnóstwo energii wkładam też w przygotowanie psychologiczne podczas sezonu, by upewnić się, że moja głowa będzie równie silna jak moje ciało. Chcę być pewna, że nigdy nie będę zbyt podekscytowana, ani zbyt podłamana, gdyż te stany psychiczne nie wpływają dobrze na udane występy.

Może w dobrej grze pomagają Ci też oryginalne przygotowania do meczów. Jak się relaksujesz przed grą?

- To dość zabawne. Odkąd trafiłam do college’u, brałam książeczki do kolorowania i kolorowałam. Czasem denerwowałam się i za bardzo analizowałam swoje mecze. Żeby tego nie robić, koloruję i to pomaga mi się zrelaksować. Próbując zmieścić się w liniach, wtedy nie mogę koncentrować się na niczym innym niż tylko na kolorowance. (śmiech)

Jakie są Twoje największe atuty koszykarskie?

- Wydaje mi się, że moja szybkość, wiedza koszykarska i talent przywódczy.

Chciałabyś coś przekazać kibicom koszykówki w Polsce?

- Chcę powiedzieć, że nasza drużyna z góry dziękuje im za wsparcie, które nam okazują lub będą okazywać. Niezależnie od tego, czy wygramy, czy przegramy, kibice, którzy przyjdą nas oglądać mogą być pewni, że będę grać na 110 procent i dam z siebie wszystko, żeby nasz zespół mógł wygrywać. Dla drużyny i oczywiście dla naszych fanów. Dodatkowo, jestem bardzo podekscytowana szansą gry dla wspaniałych polskich kibiców (nawet dla tych, którzy kibicują innym zespołom).

Rozmawiał Damian Juszczyk

/ redaktor naczelny portalu KoszykowkaKobiet.pl /

źródło: KoszykowkaKobiet.pl

LAT
Nowy na forum
Kontaktowanie:

Postautor: LAT » 24 września 2010, 11:45

Obrazek

Kuba
Oldboy

Postautor: Kuba » 25 września 2010, 09:08

trwa turniej w Polkowicach
w pierwszym meczu Leszno pokonało Sokola Hradec Kralove 84:64. w drugim Orzełek bez większego stresu wygrał ze słowackim Ruzomberokiem 66:54.

Super-Pol Tęcza Leszno - Sokół Hradec Kralove 84:64 (18:20, 27:18, 22:11, 17:15)
Tęcza: Kuncewicz 14, Mukosiej 13, Grabowska 10, Goff 10, Czarnecka 9, Vrdoljak 7, Kułaga 6, Fox-Griffin 6, Urbaniak 2, Janowicz 2.

ORZEŁ POLKOWICE – MBK RUŻOMBEROK 66:54 (17:14, 18:13, 15:14, 16:13)

Punkty dla Orła: Zoll 14, Carter, Jeziorna, Morris po 11, Majewska 9, Babicka, Pietrzak po 4, Dobrowolska 2, Walich 0.

pare zdjęć z tego drugiego meczu:
http://www.ccckosz.polkowice.pl/index.p ... lery&id=66

Koszykarz (Toruń)
Kadet

Postautor: Koszykarz (Toruń) » 25 września 2010, 11:41

Walich 0 ? To ile grała.?

Kuba
Oldboy

Postautor: Kuba » 25 września 2010, 12:53

Asia Walich miała pare przestrzelonych prób spod samego kosza, stąd 0 na jej koncie. generalnie trudno mi oszacowac ile grała minut konkretnie. jest pare moich teorii dlaczego taki dorobek, ale poczekajmy z ocenami do sezonu ;)

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 25 września 2010, 13:30

A ja mam takie pytanko: po co Polkowice przekładały mecz z Gdynia? Nie obecność Toffi to jest jakieś tam osłabienie, ale na jej pozycji akurat macie sporą możliwość rotacji, wiec tragedii by nie było. Dużo większe problemy tym momencie miałby Lotos, grając bez Amerykanek, Horti i Gali. wiec to przełożenie spotkania jest mu zdecydowanie bardziej na rękę niż wam..
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

Kuba
Oldboy

Postautor: Kuba » 25 września 2010, 13:36

dobre pytanie... :roll: ale coś mi się wydaje, że Polkowice jeszcze nie raz wszystkich zaskoczą... :roll:

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”