IV kolejka FGE: PTS Lider Pruszków -AZS PWSZ Gorzów W.72-71

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
ann
Administrator

IV kolejka FGE: PTS Lider Pruszków -AZS PWSZ Gorzów W.72-71

Postautor: ann » 08 października 2010, 17:25

Sobota, 9.10.2010
godz.20.00
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous

akar
Żak

Re: IV kolejka FGE: PTS Lider Pruszków - AZS PWSZ Gorzów Wlkp.

Postautor: akar » 08 października 2010, 18:52

Moim pobożnym życzeniem jest aby Liderki od pierwszego gwizdka "gryzły parkiet" może wtedy cokolwiek udałoby się postraszyć Gorzów.
Nawet nie myślę (biorąc pod uwagę obecną postawę Liderek) o zwycięstwie.Choć podobno zawsze trzeba walczyć o zwycięstwo. Lecz chyba one same nie wierzą w to że Gorzów można pokonać.

Awatar użytkownika
Łukasz_UFB
Młodzik

Postautor: Łukasz_UFB » 08 października 2010, 20:22

Mogą wierzyć lub nie - ale dziś na treningu został wywieszony transparent o tym że kibice zawsze wspierają zespół...
"Mimo tym, co fanatyzm próbują w nas zdusić
Mimo wszystkim, co chcą nas po prostu ukrócić..."

Obrazek
Obrazek

paulo2907
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: paulo2907 » 09 października 2010, 20:35

4 min do końca - 68:62. :shock: Czyżby niespodzianka w Pruszkowie? Chociaż jeszcze trochę czasu jest.
Kilka słów o wyniku męskiej kadry na Eurobaskecie:
https://nowe-refleksje.blogspot.com/202 ... y.html?m=0

Awatar użytkownika
czuken
Młodzik

Postautor: czuken » 09 października 2010, 20:47

Status kuponu: Nierozliczony Typ zakładu: Wielokrotny

nr. nazwa zdarzenia typ kurs grupa
5717 Pruszkow-AZS Gorzow Wlkp.
Koszykowka - Polska K. 2 1.15 -
5718 Rybnik-Polkowice
Koszykowka - Polska K. 2 1.3 -
5719 Widzew L.-AZS Poznan
Koszykowka - Polska K. 1 1.5 -
5721 Leszno-Torun
Koszykowka - Polska K. 1 2.5 -
5722 Brzeg-Wisla Krakow
Koszykowka - Polska K. 2 1.08 -

Dzieki Gorzow, nie wiem jak to moglyscie przegrac, ale chyba za pewnie sie poczulyscie :shock:
Nigdy nie dyskutuj z idiotą. Najpierw sprowadzi cię na swój poziom a później pokona doświadczeniem

Awatar użytkownika
bart_81
Senior
Kontaktowanie:

Re: IV kolejka FGE: PTS Lider Pruszków -AZS PWSZ Gorzów W.72-71

Postautor: bart_81 » 09 października 2010, 20:49

Powiem trochę przewrotnie..Cieszę się że przegraliśmy teraz mecz..w zeszłym roku cięliśmy wszystko a zimny prysznic przyszedł w finale..teraz będzie inaczej mam nadzieję 8)

Fanatyk
Żak

Postautor: Fanatyk » 09 października 2010, 20:51

Cóż chyba największa sensacja tego sezonu, staje się niestety ,,zasługą" naszej drużyny. Od początku nieco niemrawa, chaotyczna, niepoukładana gra. Przegrana deska, liczba strat jak na nasz zespół tragedia, błędy 8s które akurat nam bardzo rzadko się zdarzają to wszystko przyniosło skutek w postaci zwycięstwa Pruszkowianek. Cóż, stało się gratulacje dla gospodyń.

Koszykarz (Toruń)
Kadet

Postautor: Koszykarz (Toruń) » 09 października 2010, 20:52

Największą sensacją póki co jest wygrana Widzewa z Lotosem z nie wasza przegrana z Liderem

paulo2907
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: paulo2907 » 09 października 2010, 20:55

czuken pisze:5717 Pruszkow-AZS Gorzow Wlkp.
Koszykowka - Polska K. 2 1.15 -
(...)
Dzieki Gorzow, nie wiem jak to moglyscie przegrac, ale chyba za pewnie sie poczulyscie :shock:

Kolejna ofiara hazardu. :lol:
Widać, że klęska z Lotosem była wypadkiem przy pracy zawodniczek Lidera i efektem świetnego meczu gdynianek. Chociaż pewnie też gorzowianki przystopowały, myśląc, że nic zlego w Pruszkowie im się nie przydarzy. Liga będzie jeszcze ciekawsza.
Czy po dzisiejszym meczu ktoś chce jeszcze wyrzucić McCants? Najłatwiej jest ferować oceny po dwóch meczach, nawet nie biorąc pod uwagę potencjału koszykarki i kwestie aklimatyzacyjne... :roll:

akar
Żak

Postautor: akar » 09 października 2010, 21:41

paulo 2907:
Ja stosuję zasadę że po fatalnej grze poniżej oczekiwań(nie tylko kibiców ale też trenerów) należy powiedzieć kilka mocnych słów i te zostały przeze mnie powiedziane.
Lecz po grze na jaką wszyscy czekali ( z zębem zaciętością o każdą piłkę) trzeba dziewczyny pochwalić co niniejszym czynię.
A co do McCants to brak u ciebie konsekwencji, pozujesz na wytrawnego znawcę basketu,przypominasz ze ktoś (ja) po trzech meczach "wysyła" zawodniczkę do domu a sam zaledwie po jednym meczu( w którym wreszcie zagrała tak jak od niej oczekiwano) kreujesz ją na bohaterkę całej ligi.
Znawco basketu - jedna jaskółka wiosny nie czyni. Jeśli dalej tak będzie grała to złego słowa o niej nie powiem.
Tak grające Liderki jak dziś chciałbym ( i myślę że nie tylko ja) oglądać jak najczęściej.

Awatar użytkownika
Łukasz_UFB
Młodzik

Postautor: Łukasz_UFB » 09 października 2010, 21:53

Zwycięstwo cieszy i napawa optymizmem - prawdziwą miarą naszych umiejętności będzie wyjazd do Rybnika gdzie dziewczyny musza pokazać że jednak są mocne i ten Lotos to wypadek przy pracy. Co do McCants - ja narazie dalej jestem sceptyczny - mam nadzieje że dalej bedzie tylko lepiej. Lider walczący Lider zwycięski można by powiedzieć - oby tak dalej....
"Mimo tym, co fanatyzm próbują w nas zdusić
Mimo wszystkim, co chcą nas po prostu ukrócić..."

Obrazek
Obrazek

Koszykarz (Toruń)
Kadet

Postautor: Koszykarz (Toruń) » 09 października 2010, 22:05

Łukasz_UFB pisze:Zwycięstwo cieszy i napawa optymizmem - prawdziwą miarą naszych umiejętności będzie wyjazd do Rybnika gdzie dziewczyny musza pokazać że jednak są mocne i ten Lotos to wypadek przy pracy. Co do McCants - ja narazie dalej jestem sceptyczny - mam nadzieje że dalej bedzie tylko lepiej. Lider walczący Lider zwycięski można by powiedzieć - oby tak dalej....

No nie żartuj. Bo jeśli ,,miarą umiejętności '' ma być wyjazd do Rybnika ? Tam musicie tylko i wyłącznie wygrać. Amerykanki chyba jednak słabsze niż rok temu - a do tego zawsze na parkiecie ,,dwie polskie dziury'' bo polski skład Rybnika jest tragiczny.

Na rozkładzie macie już Energę i Gorzów , przegrana z Lotosem to nie wstyd. Terminarz macie niezły. Więc głowy do góry.
McAcants pozytywnie - wreszcie - zagrała.

czuken88
Nowy na forum

Postautor: czuken88 » 09 października 2010, 22:30

Łukasz_UFB pisze:Zwycięstwo cieszy i napawa optymizmem - prawdziwą miarą naszych umiejętności będzie wyjazd do Rybnika gdzie dziewczyny musza pokazać że jednak są mocne i ten Lotos to wypadek przy pracy. Co do McCants - ja narazie dalej jestem sceptyczny - mam nadzieje że dalej bedzie tylko lepiej. Lider walczący Lider zwycięski można by powiedzieć - oby tak dalej....

Wypadek przy pracy to rozmiary porazki z Lotosem, a nie sama porazka tak? O to Ci chodzilo? No i Wasza badz co badz minimalna porazka z Inea Poznan tez Wam chluby nie przynosi.

paulo2907
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: paulo2907 » 09 października 2010, 22:48

akar pisze:paulo 2907:
Ja stosuję zasadę że po fatalnej grze poniżej oczekiwań(nie tylko kibiców ale też trenerów) należy powiedzieć kilka mocnych słów i te zostały przeze mnie powiedziane.
Lecz po grze na jaką wszyscy czekali ( z zębem zaciętością o każdą piłkę) trzeba dziewczyny pochwalić co niniejszym czynię.
A co do McCants to brak u ciebie konsekwencji, pozujesz na wytrawnego znawcę basketu,przypominasz ze ktoś (ja) po trzech meczach "wysyła" zawodniczkę do domu a sam zaledwie po jednym meczu( w którym wreszcie zagrała tak jak od niej oczekiwano) kreujesz ją na bohaterkę całej ligi.
Znawco basketu - jedna jaskółka wiosny nie czyni. Jeśli dalej tak będzie grała to złego słowa o niej nie powiem.
Tak grające Liderki jak dziś chciałbym ( i myślę że nie tylko ja) oglądać jak najczęściej.

To w takim razie pozwolę sobie zacytować Twój komentarz po meczu Lidera w Poznaniu:
akar pisze:McCants go home :!:
Tak należałoby powiedzieć.Osobiście wolałbym aby u nas grały( w miejsce McCants) powiedzmy dwie czołowe zawodniczki np z 1 ligi.
Lepszy byłby z nich pożytek.

Właśnie takie "powiedzenie kilku mocnych słów" sprawia, że niektórzy kibice nazywający siebie realistami pretendują - czy tego chcą, czy nie - do miana hipokrytów i oszołomów... Gdybyś bardziej wnikliwie przeczytał, co napisałem, nie stwierdziłbyś, że niby próbuję wykreować McCants po jednym meczu na gwiazdę ligi. Chciałem zwrócić uwagę, że sezon składa się z wielu meczów, po tych słabszych przychodzą lepsze lub odwrotnie. Nie można w tym wszystkim zapomnieć o potencjale zawodniczki i roli, jaką ma odgrywać w zespole. Jeśli dobrze kojarzę, to ona nie przyjechała na try-out, tylko od razu podpisała kontrakt. Gdyby była testowana i nie bardzo "weszła" w drużynę, to można się pożegnać bez żalu i nie ma sprawy. Jednak tak mi się wydaje, że działacze i trenerzy sprowadzając zawodniczkę, mającą za sobą debiutancki sezon w WNBA, mieli wobec niej większe oczekiwania. Wcześniej ich nie spełniała, a dzisiaj bardzo przyczyniła się do wygranej z jednym z faworytów PLKK. Co będzie w przyszłości - to się okaże. Co do tego pełna zgoda.
Ostatnio zmieniony 09 października 2010, 23:37 przez paulo2907, łącznie zmieniany 1 raz.

reaktywacja
Junior

Postautor: reaktywacja » 09 października 2010, 22:56

No cóż. Liga będzie ciekawsza. Gorzów pokonany.
Liderki może trochę ostudzą gorące gorzowskie głowy.
Wielkie gratulacje dla Pruszkowa!
14 koron:
1996, 1998, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2009, 2010, 2020, 2021, 2025...

- To jest mój zespół, moje koleżanki, moje miasto, moi kibice. Moje miejsce jest na boisku i zagrałabym nawet bez oka - Tamika Catchings.

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”