TRANSFERY, plotki, informacje - sezon 2010/11
Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba
Re: TRANSFERY, plotki, informacje - sezon 2010/11
A moim zdaniem największym problemem jest sam trener.Miota sie i nie ma pomysłu na ten zespół.Kontraktując Bortelova ma nadzieje na asysty.A prawda jest taka że skoro Gajda nie ma asyst to i Czeszka ich miec nie będzie.W tej chwili porostu nie ma graczy z którzy moga skonczyc akcje.Nie wiem o co chodzi jesli chodzi o zarzuty pod adresem rozgrywającej Energi ale skoro zarzuca sie tak altruistycznemu graczowi że gra egoistycznie to może chodzić tylko o jedno o pieniadze.Na konferencji w Lesznie pan trener twierdzi że Polki zarabiają za dużo i o to właśnie chodzi.Szkoda że Omanoć sam nie zrzeknie się zarobków bo to co on w tym sezonie wyrabia to powinno zaniepokoic działaczy nawet tak niekompetentnych jak Pan Prezes i Pani Dyrektor.Dalej brakuje w zespole strzelca a jesli Omanić będzie za długo czekał na Krawiec i Gladden to obudzi się z ręką w nocniku.
-
Koszykarz (Toruń)
- Kadet
Za dużo przeżywasz... Jak Omanić wywalczył brąz to był cacy a teraz - po 4 kolejkach już nie ?
Rok temu też była wtopa z Odrą...
Mecz z Wisłą moż być ciężki do wygrania ale reszta pojedynków jak najbardziej - a jeśli lada chwila powrócą Krawiec i Maksimović a Bortelova i Gladden będą grały to co zawsze - to będzie lepiej. Mecze z Gorzowem i CCC - dość kluczowe - gramy pod koniec I rundy - więc jest trochę czasu by zespół się zwyczajnie zgrywał.
W międzyczasie będą mecze z Ineą , Rybnikiem , ŁKS - gdzie zespół będzie miał okazje się zgrywać...
Za tydzień z Wisłą będzie bardzo ciężko. Bo tam bez kontuzji , i wzmocnili się , Gburia przeżywa drugą młodość
Trzeba walczyć i tyle.
Oprócz Wisły - reszta z TOP5 też gra bez szału
Mecz z Wisłą moż być ciężki do wygrania ale reszta pojedynków jak najbardziej - a jeśli lada chwila powrócą Krawiec i Maksimović a Bortelova i Gladden będą grały to co zawsze - to będzie lepiej. Mecze z Gorzowem i CCC - dość kluczowe - gramy pod koniec I rundy - więc jest trochę czasu by zespół się zwyczajnie zgrywał.
W międzyczasie będą mecze z Ineą , Rybnikiem , ŁKS - gdzie zespół będzie miał okazje się zgrywać...
Za tydzień z Wisłą będzie bardzo ciężko. Bo tam bez kontuzji , i wzmocnili się , Gburia przeżywa drugą młodość
Trzeba walczyć i tyle.
Koszykarz (Toruń) pisze:Za dużo przeżywasz... Jak Omanić wywalczył brąz to był cacy a teraz - po 4 kolejkach już nie ?
Za tydzień z Wisłą będzie bardzo ciężko. Bo tam bez kontuzji , i wzmocnili się , Gburia przeżywa drugą młodość![]()
Trzeba walczyć i tyle.
No właśnie!Jeżeli ktoś twierdzi że bez odpowiedniego przygotowania da sie grać chociaż część sezonu na wysokim poziomie to gada bzdury.A o grze co zawsze ZAPOMNIJ.Trzeba czasu a tego poprostu nie ma.
Poza tym uważam,że w zespole zajda jeszcze zmiany personalne bo kilka zawodniczek nie pogodzi sie z rolami zmienniczek śladowo przebywających na biosku badz ilość min będzie stosunkowo za mała.Myślę że w Toruniu jeszcze bedzie sie DUŻO działo a miejsce w ósemce to max co da sie wywalczyć.
Jezuu jakie nudziarstwo.........Przypomina mi to sytuacje z Oleną Proszczenko - kiedy już jeden klub naszej ligi ją zakontraktował, to praktycznie do końca kariery grała w naszym kraju, prezentując najpierw z słabo- przeciętnego poziomu, coraz bardziej żałosny....
A nasz kluby oczywiscie, miast urozmaicić kibicom nieco zycie i sprowadzić kogoś ciekawszego, to wymieniały się tą cieniarą w nieskończoność..
Przyznam, że miałem nadzieję, że Energa wyciągnie kogoś nowego, świeżą twarz..., a tu mamy odgrzewany nudny kotlet wałkowany w Polkowicach, który wydusi do końca sezonu staty w stylu 7,3 pkt plus np 3,6 as na mecz i......oczywiscie wszyscy z takiego przeciętniactwa będą zadowoleni.
Ludzie trochę inwencji - poza Porszczenkami, Bortelovymi i innymi podobnymi istnieją jeszcze inne rozgrywające i może warto by uraczyć kibiców nową twarzą .....
Brakuje zeby tylko Edo Ristić ściągnął. ( zresztą czuję przez kości ,że ta Pani może zostać zakontraktowana np w Rybniku, oby tak się jednak nie stało).
Takze jak dla mnie generalnie słabo - jesli Toruń koniecznie chce odgrzewać stare, ligowe kotlety, to mógł ściągnąć K. Hrickovą z Koszyc....
A nasz kluby oczywiscie, miast urozmaicić kibicom nieco zycie i sprowadzić kogoś ciekawszego, to wymieniały się tą cieniarą w nieskończoność..
Przyznam, że miałem nadzieję, że Energa wyciągnie kogoś nowego, świeżą twarz..., a tu mamy odgrzewany nudny kotlet wałkowany w Polkowicach, który wydusi do końca sezonu staty w stylu 7,3 pkt plus np 3,6 as na mecz i......oczywiscie wszyscy z takiego przeciętniactwa będą zadowoleni.
Ludzie trochę inwencji - poza Porszczenkami, Bortelovymi i innymi podobnymi istnieją jeszcze inne rozgrywające i może warto by uraczyć kibiców nową twarzą .....
Brakuje zeby tylko Edo Ristić ściągnął. ( zresztą czuję przez kości ,że ta Pani może zostać zakontraktowana np w Rybniku, oby tak się jednak nie stało).
Takze jak dla mnie generalnie słabo - jesli Toruń koniecznie chce odgrzewać stare, ligowe kotlety, to mógł ściągnąć K. Hrickovą z Koszyc....
- Jack Napier
- Amator
Saletra pisze:Brakuje zeby tylko Edo Ristić ściągnął.
Juz ja raz sciagnal. W ubieglym sezonie
-
Dżi ej el ej
- Młodzik
Odra z nową centerką
Tylko dwa mecze w tym sezonie rozegrały koszykarki Odry Brzeg bez zawodniczki na pozycji centra. Już w poniedziałek w Brzegu zjawi się koszykarka podkoszowa, która ma być wzmocnieniem zespołu Jarosława Zyskowskiego.
Amerykanka Moniquee Alexander (23 lata, 196 cm) została nową zawodniczką KS Odry Brzeg. Działacze brzeskiego zespołu dość szybko starali się zakontraktować wysoką zawodniczkę podkoszową, gdyż ta pozycja w Odrze nie była obstawiona, po odejściu Kanadyjki Kristy Phillips. W pierwszych dwóch kolejkach Ford Germaz Ekstraklasy brzeżanki przegrywały walkę na deskach z zawodniczkami z Rybnika i Krakowa. Moniquee Alexander ma być receptą na grę pod tablicami. Amerykanka przymierzana była do występów w WNBA, a wcześniej występowała w zespole UCLA Bruins.
sportowefakty.pl
Tylko dwa mecze w tym sezonie rozegrały koszykarki Odry Brzeg bez zawodniczki na pozycji centra. Już w poniedziałek w Brzegu zjawi się koszykarka podkoszowa, która ma być wzmocnieniem zespołu Jarosława Zyskowskiego.
Amerykanka Moniquee Alexander (23 lata, 196 cm) została nową zawodniczką KS Odry Brzeg. Działacze brzeskiego zespołu dość szybko starali się zakontraktować wysoką zawodniczkę podkoszową, gdyż ta pozycja w Odrze nie była obstawiona, po odejściu Kanadyjki Kristy Phillips. W pierwszych dwóch kolejkach Ford Germaz Ekstraklasy brzeżanki przegrywały walkę na deskach z zawodniczkami z Rybnika i Krakowa. Moniquee Alexander ma być receptą na grę pod tablicami. Amerykanka przymierzana była do występów w WNBA, a wcześniej występowała w zespole UCLA Bruins.
sportowefakty.pl
.
Moniquee Alexander w sezonie 2009/2010 w barwach UCLA Bruins grała w 33 meczach, średnio 11,4 min.
( 2,8 pkt _____ 3,4 zb. [ a. 1,0 / o. 2,4 ] _____ za 2 - 60% _____ za 3 0/0 _____ za 1 - 60% _____ 0,7 bl. _____ 1,3 str. )
-----------------------------------
65325
.
Moniquee Alexander w sezonie 2009/2010 w barwach UCLA Bruins grała w 33 meczach, średnio 11,4 min.
( 2,8 pkt _____ 3,4 zb. [ a. 1,0 / o. 2,4 ] _____ za 2 - 60% _____ za 3 0/0 _____ za 1 - 60% _____ 0,7 bl. _____ 1,3 str. )
-----------------------------------
65325
.
a to jest temat Co słychac w Toruniu? A nie transfery.
No to nowy center Odry bedzie miał troche czasu aby poznać realia polskiej ligi
No to nowy center Odry bedzie miał troche czasu aby poznać realia polskiej ligi
kwassek pisze:...Chyba że naprawde jesteście tak krótkowzroczni jeżdżac na te wyjazdy gdzie biją Wam brawo (jak dla mnie to troche wiocha cieszyć się że biją mi brawo bo gdzieś przyjechałem... no ale chuj nie moja sprawa jakie kto w życiu ma kibicowskie priorytety)
Saletra pisze:Jezuu jakie nudziarstwo.........Przypomina mi to sytuacje z Oleną Proszczenko - kiedy już jeden klub naszej ligi ją zakontraktował, to praktycznie do końca kariery grała w naszym kraju, prezentując najpierw z słabo- przeciętnego poziomu, coraz bardziej żałosny....
Teee mądrala....sypnij kasą to za tydzień Taurasi w Polsce będziesz miał.
matrix pisze:Saletra pisze:Jezuu jakie nudziarstwo.........Przypomina mi to sytuacje z Oleną Proszczenko - kiedy już jeden klub naszej ligi ją zakontraktował, to praktycznie do końca kariery grała w naszym kraju, prezentując najpierw z słabo- przeciętnego poziomu, coraz bardziej żałosny....
Teee mądrala....sypnij kasą to za tydzień Taurasi w Polsce będziesz miał.
Ale ten transfer wydaje się być naprawde bez sensu.Bo albo sprowadzić dla Gajdy młoda zdolna zmienniczkę albo świetnego gracza.Przecież Bortelova to porównywalny poziom.
-
Koszykarz (Toruń)
- Kadet
Tu się zgodzę z Anatolem. Sprowadzać Gajdzie - zawodniczkę jeszcze starszą.... Bezsens... To już lepiej młodą albo jakąś Amerykankę na 1/2 która coś dorzuci w ataku..
Z Bortelovą nie ma szybkiej gry
Z Bortelovą nie ma szybkiej gry
Koszykarz (Toruń) pisze:Z Bortelovą nie ma szybkiej gry
Zgoda,ale jest gra w miarę poukładana i nie za darmo zostaje się wicemistrzynią świata!!! Proszę mi pokazać czy kiedykolwiek Energa miała taką zawodniczkę..
matrix pisze:Koszykarz (Toruń) pisze:Z Bortelovą nie ma szybkiej gry
Zgoda,ale jest gra w miarę poukładana i nie za darmo zostaje się wicemistrzynią świata!!! Proszę mi pokazać czy kiedykolwiek Energa miała taką zawodniczkę..
nie żebym miała coś do Bortelovej, ale ona na MŚ grała średnio 9 minut, miała 2,5 ppg;1,6rpg oraz 0,9 apg. więc pisanie, że odgrywała znaczącą rolę w reprezentacji Czech jest lekkim nieporozumieniem.
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!
https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous
https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous
ann pisze:]
nie żebym miała coś do Bortelovej, ale ona na MŚ grała średnio 9 minut, miała 2,5 ppg;1,6rpg oraz 0,9 apg. więc pisanie, że odegrywała znaczącą rolę w reprezentacji Czech jest lekkim nieporozumieniem.
ann oczywiście masz rację,ale kto o tym będzie pamiętał...jasne,że lepiej się medal zdobywa niż go otrzymuje i można zapytać o to nawet kilka polskich koszykarek. Osobiście znam jedną,która otrzymała złoto w ubiegłym sezonie i sama twierdzi,że jej wkład w ten sukces był znikomy.
PS.Poczekajmy aż Vera pokaże się na ligowych parkietach.
-
Koszykarz (Toruń)
- Kadet
ann pisze:matrix pisze:Koszykarz (Toruń) pisze:Z Bortelovą nie ma szybkiej gry
nie żebym miała coś do Bortelovej, ale ona na MŚ grała średnio 9 minut, miała 2,5 ppg;1,6rpg oraz 0,9 apg. więc pisanie, że odgrywała znaczącą rolę w reprezentacji Czech jest lekkim nieporozumieniem.
Muszę się zgodzić z Ann - zresztą wiemy co można się spodziewać po Bortelovej. Tak więc nie przywiązuje większej rangi że była w 2 drużynie świata. Bo to nie dzięki niej...Ale oczywiście życze by miała sezon życia
Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”