TRANSFERY, plotki, informacje - sezon 2010/11

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Re: TRANSFERY, plotki, informacje - sezon 2010/11

Postautor: matrix » 25 października 2010, 20:50

bodek38 pisze:W Rybniku te dwie panie z Ameryki niby podkoszowe do wymiany poszli na ilość i mają zamiast jedną porządną to te dwie poziom żałosny młoda Rozwadowska lepiej sie prezentuje od tych od których nauki miała brać.Panie trenerze do pracy szukać kogoś na ich miejsce czas ucieka

nie można mieć czterech strzałów w dziesiątkę,bo za dobrze by było 8)
mała sugestia w kadrze klubu Energa Toruń-sezon 2010/2011 na stronie PLKK widnieje....Ilona Jasnowska!!!(czyżby ktoś mnie posłuchał? 8) )
Na zawsze w sercu-Katarzynki!!!(1992-do końca mego życia)

http://marlow.blox.pl/html

bodek38
Młodzik

Postautor: bodek38 » 25 października 2010, 20:53

Jak dotąd w poprzednich latach te wybory były w miare trafne a tym razem pół/pół

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 25 października 2010, 20:55

bodek38 pisze:Jak dotąd w poprzednich latach te wybory były w miare trafne a tym razem pół/pół

zgadzam się...Rybnikowi brakuje co najmniej jednego udanego transferu wysokiej zawodniczki...na pani Mc Lean to ja sam osobiście się zawiodłem. 8)
Na zawsze w sercu-Katarzynki!!!(1992-do końca mego życia)

http://marlow.blox.pl/html

Awatar użytkownika
diablewcielone:P
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: diablewcielone:P » 25 października 2010, 21:48

matrix pisze:mała sugestia w kadrze klubu Energa Toruń-sezon 2010/2011 na stronie PLKK widnieje....Ilona Jasnowska!!!(czyżby ktoś mnie posłuchał? 8) )

podczas meczu sama zainteresowana wypowiedziała się, że owszem jest zgłoszona do rozgrywek w razie jakiś kontuzji i nie jest wykluczone, że zagra w razie potrzeby [tvp sport]

Roberto930
Żak

Postautor: Roberto930 » 26 października 2010, 20:57

Beachem wyleciała

KOSZYKÓWKA. Keila Beachem, którą złapano pijaną za kierownicą, nie będzie już grała w Odrze Brzeg. Jakby tego było mało, do drużyny wciąż nie dotarła nowa center, a kolejna Amerykanka mająca być zastępstwem dla Whitney Tossie dojedzie do klubu dopiero jutro.

(...)

Więcej... http://opole.gazeta.pl/opole/1,35087,85 ... z13UrpNFEB

W skrócie: Beachem wyleciała do USA, klub szuka dla niej zastępstwa; Moniquee Alexander (centerki) nadal nie ma; Jutro przyleci nowa rozgrywająca Aysha Jones.

Awatar użytkownika
jimmy
Senior

Postautor: jimmy » 27 października 2010, 13:46

Na stronie Koszyc - Musovičová sa vrátila
Cellar Door
No chyba że tutaj są emeryci, renciści, bądź inne osoby, które mają nadmiar czasu wolnego i szperają od A do Z
Obrazek

Roberto930
Żak

Postautor: Roberto930 » 27 października 2010, 14:31

Potwierdzenie artykułu z GW, a także informacje o nowej zawodniczce (zastępstwo Beachem):

Wymuszone zmiany w Odrze

Rozgrywająca Aysha Jones (22 lata, 178 cm) i środkowa Lavesa Marisa Glover (24 lata, 191 cm) to dwie nowe amerykańskie koszykarki, z którymi KS Odra Brzeg podpisała kontrakty.

Pierwsza z nich do zespołu dołączy już dzisiaj i najprawdopodobniej będzie do dyspozycji trenera Zyskowskiego podczas meczu z Super-Pol Tęczą Leszno, druga zawodniczka oczekiwana będzie w Brzegu w najbliższych dniach.

Sprowadzenie nowych koszykarek wymuszone jest odejściem Whitney Tossie oraz Keili Beachem. Pierwsza z nich była jedną z najskuteczniejszych strzelczyń w lidze, jednak poważna choroba zmusiła zawodniczkę do powrotu do USA. O drugiej, brzescy działacze chcieliby jak najszybciej zapomnieć, a raczej o jej poza sportowych ekscesach. Zarząd KS Odry Brzeg nie czekając długo podjął decyzję o rozwiązaniu kontraktu z niesforną zawodniczką. W Brzegu oczekiwana wciąż jest jeszcze jedna zawodniczka na pozycję centra - Moniquee Alexander.

Mariusz Kolekta

http://plkk.pl/index.php?id=5891

BARTOLINO
Administrator

Postautor: BARTOLINO » 27 października 2010, 20:56

A strona PLKK znowu daje ciała. Według nich Jones na 184 cm i jest skrzydłową.
http://www.plkk.pl/index.php?p=players&id=1409
W USA zmierzyli jej 178 czyli pewnie nie ma więcej niż 175 i jest co najwyżej rzucającą.
http://www.charlotte49ers.com/ViewArtic ... =204860832
Czy prowadzący oficjalną stronę ligi mogliby się wreszcie ogarnąć i zrobić to profesjonalnie, bo ten sezon przynosi tyle baboli że już szkoda ich wyliczać...
"Jeśli człowiek nie odkrył czegoś, za co gotów jest umrzeć, nie jest godzien, by żyć."

https://bartolino78.wordpress.com

Cuba
Nowy na forum

Postautor: Cuba » 28 października 2010, 14:06

Nowa twarz w Liderze

Adrianne Ross będzie nową zawodniczką Lidera Pruszków. Amerykanka w poprzednim sezonie reprezentowała barwy INEI AZS Poznań.

Mierząca 173 cm wzrostu Ross jest absolwentką uczelni Texas Christian, gdzie w ostatnim sezonie gry notowała średnio (14,3 pkt, 3,7 zbiórki oraz 2,9 asysty na mecz). Ma za sobą epizod w lidze WNBA, gdzie w sumie rozegrała cztery spotkania. Przed przyjazdem do Polski koszykarka była gwiazdą ligi austriackiej, zdobywając wraz z Flying Foxes Post SV Wiedeń mistrzostwo kraju.

Na polskich parkietach Ross rozegrała 25 meczów (13,1 pkt, 3,3 zbiórki oraz 2,6 asysty).

http://www.liderpruszkow.pl

szunaj67
Nowy na forum

Postautor: szunaj67 » 29 października 2010, 16:34

KOPCZYK WZMACNIA WIDZEW

Wczoraj późnym wieczorem kontrakt z Widzewem Łódź podpisała nowa zawodniczka – Lidia Kopczyk.

Kopczyk przybyła z PTS Lidera Pruszków, gdzie po pozyskaniu kolejnej Amerykanki powstała wielka konkurencja na pozycji tej koszykarki. Lidia gra jako rozgrywająca, a więc tam gdzie widzewianki potrzebują obecnie największego wsparcia. Była zawodniczka Lidera ma 22 lata i za sobą ciekawą przeszłość. W tym sezonie niezbyt często pojawiała się na parkiecie (ma nadzieje na częstszą grę w Łodzi), ale wcześniej mogliśmy ją obserwować w Pruszkowie w ekstraklasie i pierwszej lidze, a także w SMS Łomianki. Poza tym grała w reprezentacjach młodzieżowych, a w zeszłym roku wybrała się na Uniwersjadę do Belgradu.

Kopczyk zaprezentowała się na testach z jak najlepszej strony - jest silna, dynamiczna i szybka, posiada niezły rzut z dystansu. Powinna stanowić niezłe wsparcie dla Małgorzaty Chomickiej i Kamili Trojanowskiej. Co ważne, nie zmagała się do tej pory z żadną poważniejszą kontuzją, więc testy medyczne wypadły perfekcyjnie. Lidia będzie występowała w Widzewie z numerem 31. Zawodniczka jest już w Łodzi i istnieje szansa, że zagra już w najbliższym spotkaniu przeciwko ROW Rybnik.

Rozmowa z zawodniczką:

Grałaś ostatnio w Liderze Pruszków, dlaczego zdecydowałaś się zmienić klub?

- Myślę, że w Widzewie dostanę więcej możliwości gry. Jest tu zespół złożony z samych Polek - bardzo liczę na to, że przychodząc do tego klubu nabiorę więcej doświadczenia w ekstraklasie. Niestety w Liderze nie dostawałam za dużo szans na pokazanie swoich umiejętności, to była główna przyczyna zmiany.

Przedstaw się kibicom. Jak wyglądała Twoja dotychczasowa kariera?

- Dużą część kariery spędziłam w SMS-ie Łomianki. Później po czterech latach liceum przeszłam do Kadusa Bydgoszcz - do pierwszej ligi - gdzie grałam przez rok. Kolejnym moim krokiem były przenosiny do Pruszkowa - spędziłam tam trzy lata. Najpierw wywalczyłyśmy awans do Ford Germaz Ekstraklasy, później zaliczyłam sezon na boiskach ekstraklasy, a na koniec niezbyt udane ostatnie pół roku. Teraz przyszedł czas na przenosiny do Łodzi. Mam nadzieję, że trochę na dłużej!

A jakie są Twoje dobre strony na boisku?

- Myślę, że mam ogromne serce do walki do końca - o każdą piłkę, głównie w obronie. Kibice sami mnie ocenią.

Pochodzisz z Podkarpacia, więc można powiedzieć, że jesteś góralką. Ten mocny charakter powinien być widoczny na parkiecie.

- Niektórzy trenerzy właśnie tak mnie nazywali: góralka, która dużo biegała po górach i ma mocne zdrowie (śmiech).

A co możesz powiedzieć o postawie Widzewa w tym sezonie?

- Mój nowy zespół prezentuje się bardzo pozytywnie. Siedem meczów i trzy zwycięstwa, to bardzo fajne osiągnięcie. Mam nadzieję, że tak będzie dalej - będzie więcej zwycięstw i spokojnie utrzymamy się w lidze. A może sprawimy nawet jakąś niespodziankę?

Występy klubowe to nie jedyny rozdział Twojej kariery zawodniczej, bo przecież występowałaś jeszcze w reprezentacjach.

- Głównie była to reprezentacja młodzieżowa, zaczynając od kadetek. Skończyłam na kadrze U-20. To bardzo przydatna część mojej kariery - nabierałam wiele nowych doświadczeń w Europie. Wiele spotkań odbywało się zagranicą. Myślę, że tam jest dużo wyższy poziom. W zeszłym roku byłam też na Uniwersjadzie z panem trenerem Maciejewskim. Zajęłyśmy tam piąte miejsce, co też wydaje mi się niezłym osiągnięciem.

Łukasz Czuku

www.plkk.pl

Mozarthio
Kadet

Postautor: Mozarthio » 29 października 2010, 17:35

1 grudnia 8)
Życiowe bitwy nie zawsze wygrywają silni i szybsi, lecz prędzej czy później TYM, który wygrywa, jest TEN, który nieustannie myśli, że może wygrać.

Kuba
Oldboy

Postautor: Kuba » 07 listopada 2010, 16:38

golew pisze:Jak myślicie - ile jeszcze rozegramy kolejek PLKK zanim zostanie zmienione (zapdejtowane) logo na stronie głównej? :lol:

nie wiem, czy ja dopiero dziś zauważyłem, ale nowe logo już widnieje na portalu ;) całkiem fajne w dodatku

Awatar użytkownika
golew
Kadet

Postautor: golew » 07 listopada 2010, 21:04

Kuba pisze:
golew pisze:Jak myślicie - ile jeszcze rozegramy kolejek PLKK zanim zostanie zmienione (zapdejtowane) logo na stronie głównej? :lol:

nie wiem, czy ja dopiero dziś zauważyłem, ale nowe logo już widnieje na portalu ;) całkiem fajne w dodatku

Wczoraj już było ;) ale fakt, miło, że ktoś w końcu to zrobił.

paulo2907
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: paulo2907 » 07 listopada 2010, 21:43

golew pisze:
Kuba pisze:

Wczoraj już było ;) ale fakt, miło, że ktoś w końcu to zrobił.

Tak swoją drogą, to przedstawiona na stronie PLKK piątka zawodniczek byłaby całkiem ciekawym zestawieniem, chociaż jest nadreprezentacja na pozycjach 3-4, a brakuje klasycznej PG. 8)
Kilka słów o wyniku męskiej kadry na Eurobaskecie:
https://nowe-refleksje.blogspot.com/202 ... y.html?m=0

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 13 listopada 2010, 10:44

Wreszcie przeczytałem (w przeglądzie sportowym) długo wyczekiwaną przez mnie informacje: najprawdopodobniej od przyszłego sezonu liga będzie liczyć 12 drużyn (2 spadają, 1 awansuje). Mam nadzieję że te zamiary uda się zrealizować i że wreszcie w każdej kolejce będą grały wszystkie drużyny.
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”