Eurocup - temat zbiorczy

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Re: Eurocup - 2 kolejka

Postautor: matrix » 05 listopada 2010, 09:45

szunaj67 pisze:A "Mała" nie wyszła nawet na parkiet.

Też o tym myślałem,a pani Mazić wyszła i tyle tylko można powiedzieć. 8)
Warto zauważyć,że w wyjściowej piątce Energi była tylko jedna Polka(Krawiec),a w Mann Filter? ani jedna Hiszpanka!!!(reprezentantka kraju Lucila Pascua zagrała tylko lub aż 15 minut) 8)
Na zawsze w sercu-Katarzynki!!!(1992-do końca mego życia)

http://marlow.blox.pl/html

Koszykarz (Toruń)
Kadet

Postautor: Koszykarz (Toruń) » 05 listopada 2010, 17:12

Widać że Monia i Jelena po kontuzjach prezentują się coraz lepiej. Choć EDO grał dość wąskim - do tego zagranicznym zaciągiem - jedynie Agata i Monia z Polek grały dużo bo Gulak i Szpila epizody , Mała wcale (ciekaw jestem czy Natalia żaluję że przyszła do Energi - bo raczej sportowo nic nie zyskuje

O ile gra na 2 centry (Vera , Jelena) wygląda fajnie - to o tyle jak jest Mazić - to już robi się lekka dziura - jeśli nie na Eurocup - to już na ligę można by pomyśleć - by jednak podmienić na jakąś Amerykańska silną skrzydłową - która w ataku dołoży swoje - bo Mirna w ataku wiele nie daje .

Mam nadzieję , że teraz zespół będzie się już tylko zgrywał i zgrywał - najważniejsze ogniwa wyzdrowiały i oby do przodu :P

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 05 listopada 2010, 17:18

Koszykarz (Toruń) pisze: Mała wcale (ciekaw jestem czy Natalia żaluję że przyszła do Energi - bo raczej sportowo nic nie zyskuje

dobrze chyba czuje się w Toruniu,bo jest i chłopak i fajne koleżanki,ciekawe miasto to samo można powiedzieć o Mazić z lekką jednak różnicą. Wierzę,że Natalia jeszcze Enerdze pomoże,a w jakim stopniu pokaże czas. Przestawienie funkcjonalno-klubowe rodzi się niekiedy w bólach.
PS.in plus zaskakuje mnie natomiast Vera Bortelova!!! oby tak dalej.

anatol
Żak

Postautor: anatol » 05 listopada 2010, 22:51

matrix pisze:
Koszykarz (Toruń) pisze: Mała wcale (ciekaw jestem czy Natalia żaluję że przyszła do Energi - bo raczej sportowo nic nie zyskuje

dobrze chyba czuje się w Toruniu,bo jest i chłopak i fajne koleżanki,ciekawe miasto to samo można powiedzieć o Mazić z lekką jednak różnicą. Wierzę,że Natalia jeszcze Enerdze pomoże,a w jakim stopniu pokaże czas. Przestawienie funkcjonalno-klubowe rodzi się niekiedy w bólach.

Oj chyba się mylisz bo jak dobrze nawt w tak fajnym miescie jak Toruń może czuć się zawodniczka która siedzi na ławie.Myśle że po dojściu Radwan Mała znajdzie sobie nowy klub.

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 07 listopada 2010, 13:05

Mam pytanie....Czy ktoś,gdzieś czytał lub słyszał wypowiedź trenera drużyny hiszpańskiej po meczu z Energą?
jeśli tak to proszę o link...

szunaj67
Nowy na forum

Postautor: szunaj67 » 07 listopada 2010, 14:47

W 7 kolejce ligi hiszpańskiej:
MANN FILTER ZARAGOZA - EXTRUGASA 58-56
dla MF punkty zdobyły:Feaster-Strong 19(4x3), Kresovic 11(3x3), Brown 9, Casas 8, Zlatanova 6, Royo 2, Henry 2!!!, Pina 1
Aneika Henry 2pkt 4zb w 28 minut!!! Zmęczenie po walce z Jeleną?

Z kolei w ekipie Alges Dafundo zadebiutowała niechciana w Lesznie Matea Vrdoljak. W debiucie rzuciła 20pkt.

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 07 listopada 2010, 15:07

szunaj67 pisze:W 7 kolejce ligi hiszpańskiej:
Henry 2!!!,

"wypompowała" się w czwartek dziewczyna i oby jej vis-à-vis w Enerdze nie zagrała dziś podobnie!!! 8)

Koszykarz (Toruń)
Kadet

Postautor: Koszykarz (Toruń) » 07 listopada 2010, 15:23

matrix pisze:

Nie wiem jak to z Małą będzie - także z Magdą Radwan - bo ewidentnie po dojściu Krawiec i Maksimović - zrobiła nam się dość klarowna sytuacja. Mianowicie :

1 - Gajda , Bortelova
2- Krawiec , Gladden
3 - Tłumak , Murphy
4 - Mazić , Gulak
5- Maksimović , Perostijska

i zostają nam Małaszewska , Radwan , Olszak. Cieszy forma SZPILI - bo Emilia - choćby w Łodzi wydatnie wspomogła drużynę. A przecież EDO narzekał wcześniej na nią , że bez formy po urodzeniu dziecka itp.

Cieszy zwycięstwo z Mann Filter - w takiej formie jestem pewien , że Wisełka by wtedy przegrała w Toruniu.

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 07 listopada 2010, 15:43

Koszykarz (Toruń) pisze:
Cieszy zwycięstwo z Mann Filter - w takiej formie jestem pewien , że Wisełka by wtedy przegrała w Toruniu.

Uwielbiam takie debilne teksty :roll: Mecz był kiedy był i wtedy sie można było wykazać. Równie dobrze mogę napsiac ze grając z Wami tak jak z Gdynia pojechalibyśmy Was +30.
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 07 listopada 2010, 15:48

Greebo pisze:Mecz był kiedy był i wtedy sie można było wykazać.

i tu się z Tobą zgodzę zwłaszcza,że na niektóre sprawy(tym bardziej kontuzje) nie ma się absolutnie żadnego wpływu,a przed toruńskim teamem jeszcze duuuużo meczów i tak,jak pisze sir Greebo trzeba się wykazać. 8)

szunaj67
Nowy na forum

Re: Eurocup - temat zbiorczy

Postautor: szunaj67 » 11 listopada 2010, 08:21

Mann Filter - Sport Alges e Dafundo 87-39
23-18, 16-5, 21-10, 27-6
MF: Zlatanova 14, Pascua 14, Pina 14, Henry 12, Kresovic 11, Royo 11, Casas 9, Brown 2, Feaster 0, Ouvina 0
SAD: Vrdoljak 16, Foreid 10, Mills 6, Fogaca 4, Oliveira 2, Coelho 1, Filipe 0, De Carvalho 0, Pedro 0

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 11 listopada 2010, 08:56

szunaj67 pisze:Mann Filter - Sport Alges e Dafundo 87-39
23-18, 16-5, 21-10, 27-6
MF: Zlatanova 14, Pascua 14, Pina 14, Henry 12, Kresovic 11, Royo 11, Casas 9, Brown 2, Feaster 0, Ouvina 0
SAD: Vrdoljak 16, Foreid 10, Mills 6, Fogaca 4, Oliveira 2, Coelho 1, Filipe 0, De Carvalho 0, Pedro 0

o to widzę,że była zawodniczka Tęczy Leszno znalazła szybko w Portugalii zatrudnienie. 8)

szunaj67
Nowy na forum

Postautor: szunaj67 » 11 listopada 2010, 10:07

vide 4 dni wcześniej i kilka postów wyżej!!!

Z kolei w ekipie Alges Dafundo zadebiutowała niechciana w Lesznie Matea Vrdoljak. W debiucie rzuciła 20pkt

szunaj67
Nowy na forum

Postautor: szunaj67 » 16 listopada 2010, 19:53

18.11. - 19:00 Energa Toruń - Sport Algés e Dafundo

Kolejne mecze ligowe Mcell-ALGÉS:

01/11/2010 Mcell-ALGÉS 60 - 74 CDTN-OAB
(Coelho 14pkt, Foreid 13pkt 6zb, Mills 11pkt 7zb, Oliveira 10pkt 6zb 3as, Ramos 8pkt, Carvalho 2pkt 6zb 4as, Pedro 2pkt)

06/11/2010 Mcell-ALGÉS 81 - 101 GDESSA Barreiro
(Coelho 22pkt, Vrdoljak 20pkt, Mills 16pkt 9zb, Araujo 16pkt 7as, Oliveira 6pkt, Filipe 1pkt, Foreid 0pkt, Ramos 0pkt)

14/11/2010 AD Vagos 68 - 62 Mcell-ALGÉS
(Robinson 23pkt 12zb, Mills 14pkt, Oliveira 14pkt, Coelho 7pkt 7zb, Fogaca 2pkt 7as, Foreid 2pkt 7zb, Filipe 0pkt, Carvalho 0pkt)

5 meczy, bilans 1/4, ostatnie 11 miejsce w tabeli.
Powróciła do gry, po kontuzji odniesionej w meczu z Energą, Angelica Robinson. Jest to jedyna zawodniczka prezentująca przyzwoity poziom na tle słabeusza ligi portugalskiej. Po dwóch niezłych występach (jeden w EC) w ostatnim meczu ligowym zabrakło w składzie Matei Vrdoljak.

szunaj67
Nowy na forum

Postautor: szunaj67 » 18 listopada 2010, 09:01

Fernando Bras: Jesteśmy lepiej przygotowani

W pierwszym meczu pomiędzy Energą Toruń a Sport Alges e Dafundo na parkiecie dominowały torunianki, które wygrały 42 punktami. Teraz portugalski team przyjeżdża z nadzieją na osiągnięcie lepszego wyniku. - W pierwszym meczu graliśmy dobrze do czasu złapania przez naszą amerykańską podkoszową kontuzji. Wtedy drużyna posypała się psychicznie, później podjęliśmy walkę, ale Energa Toruń ma bardzo dobry i doświadczony zespół – ocenił pierwsze starcie z toruniankami Fernando Bras, trener Sport Alges e Dafundo.

Faktycznie momentem przełomowym była kontuzja kostki Amerykanki, grającej w barwach Alges, która sprawiała "Katarzynkom" sporo problemów pod obiema tablicami. Po tym, jak zeszła z parkietu, gospodynie pierwszego starcia nie miały atutów, by podjąć rywalizację z polskim zespołem prowadzonym przez Verę Perostiyską.

Po porażce z Energą, Alges przegrało też z Mann Filter Saragossa 87:39. Mimo to, trener Bras nie traci optymizmu przez potyczką w grodzie Kopernika: - Drugi mecz z Energą będzie inny. Jesteśmy lepiej przygotowani. Wiemy teraz jak Toruń gra i naprawdę mam nadzieję, że czwartek będzie bardzo dobry mecz, w którym nasz zespół powalczy o zwycięstwo – zakończył Fernando Bras.

Toruńskie zawodniczki mają z pewnością przygotowany swój scenariusz na ten mecz. O tym jak zakończy się trzeci mecz Energi w ramach rozgrywek FIBA EuroCup Women przekonamy się już w czwartek wieczorem. Początek spotkania w toruńskim "Spożywczaku" o godzinie 19:00.

Paweł Kłopucki
http://www.sportowe fakty.pl

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”