10 kolejka FGE: Wisła Kraków - AZS PWSZ Gorzów Wielkopolski

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

feri
Młodzik

Re: 10 kolejka FGE: Wisła Kraków - AZS PWSZ Gorzów Wielkopolski

Postautor: feri » 16 listopada 2010, 19:09

paulo2907 pisze:
feri pisze:Patrząc na komentarze po tym meczu i obustronny lament nad obwodem, mogę przewrotnie stwierdzić, że i AZS i Wisła zatęskniły w tym meczu za tą samą zawodniczką.. rodem z Czech :) Wiem, wiem.. zaraz się zacznie, że ona ma tylko dobry rzut i nic więcej, ale to, że na ławce warto mieć typowego shutera, tylko do strzałów, pokazało dobitnie wczoraj San Antonio Spurs, gdzie nadający się aktualnie tylko do rzutów trzypunktowych Matt Bonner rozstrzygnął dla swojej drużyny zacięty mecz (jego bilans trójek: 7/7).

Idąc dalej, należałoby stwierdzić, że pani Zohnova była wielką nieobecną MŚ. 8) W finale jej niesamowite "trójki" ponad rękami bezradnych Catchings i Taurasi zdecydowałyby o tym, że to Czeszki zdobyłyby złoty medal. :lol:

"Idąc dalej, należałoby stwierdzić, że" - tak zaczynając zdanie można napisać każdą bajkę w odpowiedzi na cokolwiek :) Np. że skoro Patryk Małecki może rozstrzygnąć mecz Wisła - Legia, to (Twoim "idąc dalej") może być wielkim nieobecnym finału ME2012 Polska - Hiszpania :mrgreen: w którym przedarłby się z łatwością przez Ramosa i Puyola a także bezradnego Casillasa :lol:

Co do sytuacji ze sędziami, sorry, ale nie odniosę się do tego, bo nie mam podstaw (materiału). Pamiętam tylko, że w relacji live komentator (zapewne też kibic Wisły) wspomniał przez 4 kwarty może ze 2-3 no może 4 razy o błędzie sędziego (jak to w każdym meczu w plkk bywa), a dziś przeczytałem, że tych błędów było conajmniej 16 oraz, że mamy zmowe milczenia mediów na ten temat :lol:

paulo2907
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: paulo2907 » 16 listopada 2010, 19:15

feri pisze:"Idąc dalej, należałoby stwierdzić, że" - tak zaczynając zdanie można napisać każdą bajkę w odpowiedzi na cokolwiek :) Np. że skoro Patryk Małecki może rozstrzygnąć mecz Wisła - Legia, to (Twoim "idąc dalej") może być wielkim nieobecnym finału ME2012 Polska - Hiszpania :mrgreen: w którym przedarłby się z łatwością przez Ramosa i Puyola a także bezradnego Casillasa :lol:

Uczepiłeś się jednego głupiego zwrotu, a fakt jest taki, że Czeszki zagrały w finale MŚ. Natomiast nasi kopacze zagrają w ścisłym finale Euro2012, chyba tylko wtedy, jeśli pozostałe ekipy przyślą druzyny U-20. :lol:
Kilka słów o wyniku męskiej kadry na Eurobaskecie:
https://nowe-refleksje.blogspot.com/202 ... y.html?m=0

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 16 listopada 2010, 19:30

Pozwolę sie wtrącić minimalnie w dysputę. Ogólnie o sędziach nie lubię pisać, bo wychodzę z założenia ze w przeciągu całego sezonu bilans gdzieś tam sie zeruje. Niewątpliwie zawsze ich decyzje sa glosniej omawiane w takich meczach jak ten - gdy zwycięstwo zależy od jakiegoś pojedynczego detalu. Głupiej straty, szczęśliwego rzutu, nie trefienia z idealnej pozycji w kluczowym monecie lub tez od pojedynczej decyzji panów z gwizdkiem. W tym meczu ich kontrowersyjnych decyzji było duzo wiec i reakcje kibiców były takie a nie inne (nie przypominam sobie kiedy ostatnio w naszej hali sedziowie grozili przez spikera ze przerwa mecz jeśli kibice nie przestana o nich śpiewać).

I jeszcze jedna rzecz: po meczu ze Scho za winowajców porażki Gorzowa uznano m.in arbitrów, a głównym argumentem była sytuacja w której odgwizdali Leuchance faul przy zbiórce w ataku. W niedzielnym mecz była niemal kopia tego zdarzenia. Tym razem zamiast 2 punktów dla Wisły po zbiórce Leci AZS dostał rzuty osobiste. I bynajmniej nie działo sie to w pierwszej kwarcie. Moze po raz kolejne taka sytuacja zajdzie np w decydującym o awansie do ósemki Euroligi meczu Schio-Wisła, i tym razem będzie ona na korzyść Białej Gwiazdy? kto wie ;)
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 16 listopada 2010, 19:38

Wisla byla zespolem 100 razy lepszym... miala zaje***fajny pomysl na gre... tylko sędziowie im przeszkadzali. A offensy które gwizdali sedziowie na niekorzysc AZS-u byly jak najbardziej słuszne. I TO BEZ DWÓCH ZDAŃ.

Naprawde nie wiem czy to ta Wisla jest taka "biedna" ze trzy lata z rzedu AZS wywozi zwyciestwo spod Wawelu. Czy moze AZS w czepku urodzony bo rok w rok ma takiego FUKSA.

Ludzie ogarnijcie się i skończcie ten lament. Z taka grą jaka Wisła ostatnio prezentuje obawiam się, ze po wyjsciu z najsłabszej euroligowej grupy, zajmą w drabince co najwyzej 12-14 lokate ;|

A pocieszenia, ze ktos tam dojdzie w styczniu moga sie przykro skonczyc... Po przedwczesnym odpadnieciu z EURO i niepewnym MP.

Podsumowujac: DO CIEZKIEJ PRACY WISLA !! Bo w przyszlym roku mozemy miec 1 miejsce w Eurolidze...(zamiast 2-3) :roll:
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 16 listopada 2010, 19:43

Hmm.. do pracy w euro to akurat wziasc sie powinny Gorzow i Lotos, bo Wisła przez ostatnie sezony już punkickow narobiła (licza sie 3 ostatnie edycje), czas by i inni sie wykazali ;)

A wzmocnienia w stycnziu to neistety nie na euro (nie lcizac powortu Basko)..
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

Awatar użytkownika
bart_81
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: bart_81 » 16 listopada 2010, 20:01

Ciekawe kiedy Gorzów miał tych punkcików narobić skoro dopiero raz grał do tej pory w Eurolidze :roll: Dajcie nam pograc minimum te 3 sezony i wtedy oceniajcie czy narobiliśmy wystarczająco punkcików czy nie.

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 16 listopada 2010, 20:04

Gracie 2 raz w euro, wcześniej graliście w FIBA. Tam tez można ich troche ugrać, o ile nie odpada sie w fazie grupowej..

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 16 listopada 2010, 20:24

Greebo pisze:Gracie 2 raz w euro, wcześniej graliście w FIBA. Tam tez można ich troche ugrać, o ile nie odpada sie w fazie grupowej..

Po pierwsze: Nie wyliczaj nam punktów
Po drugie: Dostaliscie dzika karte
Po trzecie: dzieki dzikiej karcie dostaliscie mozliwosc wylosowania bardzo slabej grupy

Dwa ostatnie punktu ZOBOWIAZUJA !! i nie ma zadnego patrzenia na innych.

PS po losowaniu nikt nam nawet nie wróżył wyjscia z grupy... po drugiej stronie byl pelen optymizm nad 10-0, 9-1
Greebo pisze:mielsimy zawsze sporo szczescia w losowaniu, ale dzis to juz cos niesamowitego :O

Koszyce, Pecs, Taranto (chyba slabsze niz bylo) Ryga i Mondeville :O

kristofer pisze:Wisła losowanie marzenie - Koszyce, Mondeville, Pecs, Taranto, Ryga. Jak by się spięły, to mogłyby osiągnąć podobny wynik jak w tym sezonie i rozstawienie w play-off. Najgorzej tradycyjnie Gdynia wylosowała, dwóch faworytów do mistrzostwa Euroligi, Jeki i Fenerbahce

Greebo pisze:Gydnia ma 2 potegi, ale pozostałe 3 zespoły sa do ogrania. Gorzej trafił Gorzów - Orenburg z 6-tego koszyka to dramat. Schio tez wygląda cholernie mocno. Bourges raczej będzie mocniejsze niż było, Walencja porównywalna.. jedynie Brno ma kłopoty ze składem poki co.

przemoe pisze:Krótko:

-Wisła ma znowu szczęście. Pomijając już fakt, że na najmocniejszych trafić nie mogła to jednak nie wygrać tej grupy to będzie śmiech. Co więcej znowu bilans powinien Wisłę ustawić gdzieś bardzo blisko początku (w D będzie rzeźnia, Jeki mają Walencję a Spartak Galatę (czy w sumie odwrotnie...))
-My trafiliśmy przeciętnie. Jeki i Fene wiadomo a reszta jest do ogrania i zależy jak nam zatrybi nowa filozofia zespołowa.
-Gorzów trafił najgorzej jak mógł. Można mieć nadzieję, że Bourges będzie znowu cieniować a Schio jakoś się ogra.

Wiecej pytan nie mam...
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

feri
Młodzik

Postautor: feri » 16 listopada 2010, 20:35

wislakosz.pl pisze:
Niestety ale z tego meczu skrótu nie będzie :( - powód jest prosty - bark porozumienia z TVP, która posiada prawa do wszystkich meczy w ramach rozgrywek PLKK

TVP pozwoliła na zamieszczenie wszystkich dotychczasowych skrótów meczów Wisły z Lotosem, ŁKS, ROW i Artego ale akurat w przypadku tego jednego z AZS Gorzów, nie wydała zgody na skrót (mimo iż wydała zgodę na transmisję LIVE), sama nie dając na antenie TV nawet krótkiej relacji? Hmm... dziwna ta TVP :)

Awatar użytkownika
Marco
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Marco » 16 listopada 2010, 20:45

Wisła tak was nie lubi, że skrótu wam nie pokaże. Eh ta dziwna Wisła :lol:
Obrazek
Obrazek
WislaLive.pl

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 16 listopada 2010, 21:28

Endrju.. a co ma piernik do wiatraka? Nie przeczyłem i nie przeczę temu ze mamy słabą grupę. Wy w tym seoznie macie duzo mocniejsza. Rok temu mielicie słaba grupę (jak i my). Z Waszej grupy inny beniaminek, z budzetem nie większym do Waszego wyszedł w cuglach. Szalało tez Taranto - także beniamnek. A rok wcześniej to już sie zbłaźniliście. Wiec czemu wy liczycie tylko na punkty Wisły? Dołóżcie coś swojego. My nie usprawiedliwamy zawodniczek z porażek z Mondeville..

A i nie blazn sie ze dostaliśy "mozliwosc wylsowania słabej grupy" dzieki dziekiej karcie. Bo jedno z drugim nie miało nic wspólnego :) Dzika karta daje tylko prawo gry w rozgrykach, rozstawienie jest uzależnione od wyników w poprzednich rozgrykach :)

Awatar użytkownika
zancia_a
Kadet

Postautor: zancia_a » 16 listopada 2010, 21:35

http://www.tvp.pl/krakow/sport/kronika- ... 10/3340093

Tutaj od min 1:30 można zobaczyć skrót meczu ale rzutu Samanthy za 3 nie ma :roll: a miałam nadzieję, że akurat tu będzie.
Kozak w necie - pizda w świecie!
Obrazek

Gość-1147
Młodzik

Postautor: Gość-1147 » 16 listopada 2010, 22:17

.
Mi to video nie uruchamia się - cały czas mam czarny ekran w okienku video (Windows 7; Windows Media Player 12; Opera 10.63).
Można prosić o jakąś podpowiedź, co mam zrobić?
.

JaroTS
Amator

Postautor: JaroTS » 17 listopada 2010, 02:33

I tak my bedziemy mistrzem a nie wy
Wygraliscie fuksem w Gorzowie odbijemy sobie z nawiazką tą porazke.
a ty Endrju nie błaźnij sie ugrajcie cos w Euro potem dyskutuj 2 lata temu takiej kompromitacji jaką daliscie nikt nie przebije!
Tylko Wisła Kraków!!!!!!!!!!!
WISŁA-MISTRZ POLSKI 2008!!!

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 17 listopada 2010, 06:55

JaroTS pisze:I tak my bedziemy mistrzem a nie wy
Wygraliscie fuksem w Gorzowie odbijemy sobie z nawiazką tą porazke.

TO WLAŚNIE CHCIALEM USŁYSZEĆ :lol: Bo dawno juz nikt w ten sposób nie pisał :mrgreen:

Do Greebo: doskonale wiem jakie sa zasady rozstawiania w Euro, przeczytaj dobrze jeszcze raz co napisalem. A moze od tylu... Gdyby nie dzika karta to Wisla nie zagralaby w Eurolidze i nie bylaby losowana z pierwszego koszyka... teraz PANIMAJESZ?

Po drugie to WY Dostaliscie "Dzika karte" - kredyt zaufania od FIBA a nie Gorzów czy Gdynia.

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”