Eurocup - temat zbiorczy

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

santos
Nowy na forum

Re: Eurocup - temat zbiorczy

Postautor: santos » 25 listopada 2010, 21:13

Nareszcie !!! Murphy dostała szansę i "chodzi" !!! Do przerwy 1 pkt. przewagi dla Saragossy ... Nie jest źle ;) Do boju dziewczyny !!!
TORUN GO !!!

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 25 listopada 2010, 21:21

jeszcze tylko Pati Gulak nie dostała szansy(pomijając oczywiście Monię).
Na zawsze w sercu-Katarzynki!!!(1992-do końca mego życia)

http://marlow.blox.pl/html

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 25 listopada 2010, 21:39

4/12 za 1 przy 12/12 Mann Filter mówi wszystko....

witold197
Nowy na forum

Postautor: witold197 » 25 listopada 2010, 22:01

No niestety jak to zwykle bywa w naszym przypadku porażka dzięki skuteczności z osobistych... a ostatnie mecze wskazywały na jakąś zwyżkę formy w tym elemencie! Szkoda porażki w szczególności tak wysokiej! Najważniejsze i tak przed nami czyli niedziela, ten mecz trzeba wygrać a dzisiaj można było!

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 25 listopada 2010, 22:08

z tymi osobistymi coś trzeba zrobić(zwłaszcza,że pudłowały dzisiejsze liderki czyli Gladden,Murphy i Maksimović!!!), bo przy pojedynkach "na styku" każdy dobry zespół Nas po prostu "zmiecie"!!!
PS. jedyna "jaskółka" to postawa Murphy,ale grała tak dużo,bo na pozycji 2 występowała Gladden.
aha i jeszcze jedno skoro toruńską TOP ASIST jest Natalia Mała Małaszewska z liczbą 2!!! to ja tu czegoś nie rozumiem. 8)
Ostatnio zmieniony 25 listopada 2010, 22:14 przez matrix, łącznie zmieniany 1 raz.

jordan
Nowy na forum

Postautor: jordan » 25 listopada 2010, 22:13

no osobiste dziś tragedia (tylko na tym elemencie straciliśmy 11 pkt), no i niestety porażka wyższa niż 8 pkt. i znowu brak Moniki Krawiec jest widoczny. szkoda, niedosyt pozostał. ale Murphy za to zagrała chyba najlepsze jak dotąd spotkanie - 23 pkt!
całe szczęście sytuacja w eurocup i tak jest całkiem niezła. teraz niedziela przed nami!!
ciekawe co z Pati?

anatol
Żak

Postautor: anatol » 25 listopada 2010, 22:17

witold197 pisze:No niestety jak to zwykle bywa w naszym przypadku porażka dzięki skuteczności z osobistych... a ostatnie mecze wskazywały na jakąś zwyżkę formy w tym elemencie! Szkoda porażki w szczególności tak wysokiej! Najważniejsze i tak przed nami czyli niedziela, ten mecz trzeba wygrać a dzisiaj można było!

No ja czarno to widze bo Omanic chyba dzisiaj założył sobie wykończyć psychicznie POLKI.Mecz z Gorzowem chyba jest ważniejszy od tego dzisiejszego.A częstsze zmiany były dzisiaj uzasadnione bo podstawowa zagraniczna piątka w drugiej połowie grała po prostu słabo.Ale może oszczędzał nasze rodaczki na niedziele???????? :lol:

Koszykarz (Toruń)
Kadet

Postautor: Koszykarz (Toruń) » 25 listopada 2010, 22:47

No dokłasnie - mecz z Gorzowem jest dużo ważniejszy niż ten. Gorzów ostatnio gra ,,zajebiście'' : wygrał w Krakowie , przegrał z Ros Casares tylko -7 pkt no i wygrali na Nadieżdą... Będzie ciężko.

Co do naszych : trudno oceniać mecz opierając się tylko na statach . Rozegranie ponownie szwankowało jak widać. Murphy zagrała fajne zawody - bynajmniej skutecznie - widać że ta dziewczyna moze być przydatna w pojedynkach z silnym rywalem. Przeciwnie Mazić - czas chyba powolutku powiedzieć jej goodbye bo znowu nic nie zagrała przeciwko silniejszemu rywalowi.

anatol
Żak

Postautor: anatol » 25 listopada 2010, 23:08

Koszykarz (Toruń) pisze:No dokłasnie - mecz z Gorzowem jest dużo ważniejszy niż ten. Gorzów ostatnio gra ,,zajebiście'' : wygrał w Krakowie , przegrał z Ros Casares tylko -7 pkt no i wygrali na Nadieżdą... Będzie ciężko.

Co do naszych : trudno oceniać mecz opierając się tylko na statach . Rozegranie ponownie szwankowało jak widać. Murphy zagrała fajne zawody - bynajmniej skutecznie - widać że ta dziewczyna moze być przydatna w pojedynkach z silnym rywalem. Przeciwnie Mazić - czas chyba powolutku powiedzieć jej goodbye bo znowu nic nie zagrała przeciwko silniejszemu rywalowi.

No ale po przyjściu Bortelovej miało być cudownie.Z asystami i bez strat a tymczasem figa.No ale może w niedziele wicemistrzyni świata pokaże miejsce w szeregu Richards-w końcu tylko 5 miejsce na MŚ.Poza tym mam wrażenie że Omanic ma problemy z czytaniem gry.Murphy rzeczywiście super w I połowie,w drugiej najwyrazniej siadła ale grała dalej.Może trzeba było dać jej odpocząc wczesniej i znowu wpuścić bo po wejściu w końcówce znowu fajnie.Do tego Bułgarka dziś nie zachwycała ale Gulak nie dostała szansy.Z ciekawością obejrze ten mecz bo ciekawi mnie dlaczego Gajda usiadła na ławce po 2 min. i zdobyciu 5 pkt Takich ciekawostek w tym meczu było wiele.Mam nadzieje że TV pojechała do Hiszpanii.

hermes46
Kadet

Postautor: hermes46 » 26 listopada 2010, 15:07

oczywiście panowie byliście na meczu?
kwassek pisze:...Chyba że naprawde jesteście tak krótkowzroczni jeżdżac na te wyjazdy gdzie biją Wam brawo (jak dla mnie to troche wiocha cieszyć się że biją mi brawo bo gdzieś przyjechałem... no ale chuj nie moja sprawa jakie kto w życiu ma kibicowskie priorytety)

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 26 listopada 2010, 17:51

Koszykarz (Toruń) pisze:Przeciwnie Mazić - czas chyba powolutku powiedzieć jej goodbye bo znowu nic nie zagrała przeciwko silniejszemu rywalowi.

ręce już od tego tematu opadają,a zwłaszcza,że w Toruniu jest koszykarka od Chorwatki na obecną chwilę bynajmniej lepsza,a przede wszystkim więcej wnosząca do gry zespołu.-Pati Gulak-Lipka. No chyba,że toruńscy działacze czekają aż po Mirnę(mirnę to ona cały czas gra 8) )zgłosi się,jakiś europejski tuz,a to może potrwać. :lol:
co do Agaty to nie rozumiem dlaczego tak mało gra najbardziej lubiana koszykarka(ja też ją lubię!!!) zawodniczka listopada(www.energa-katarzynki.pl).No być może to co starcza na ligę i ligowych przeciętniaków zdaniem niektórych nie musi starczać na Eurocap i takie teamy,jak Mann Filter.

Septymiusz
Młodzik

Postautor: Septymiusz » 26 listopada 2010, 19:44

Jaki według was mecz jest/był ważniejszy z Mann Filter czy z Gorzowem ? Czy w Eurocup wymagana jest minimalna ilość Polek na parkiecie czy w PLKK ? Czy mamy problem z ilością i zdrowiem Polek ?

To są pytania na które nie wymagam odpowiedzi, ale czasem pomyślcie czy warto pisać, że ktoś tam nie zagrał bo coś.

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 26 listopada 2010, 20:00

Septymiusz pisze:Jaki według was mecz jest/był ważniejszy z Mann Filter czy z Gorzowem ?

wg. don Edo(dzisiejszy artykuł w toruńskich Nowościach) najważniejszy był czwartkowy pojedynek,a ja odczuwałem to samo po jego decyzjach personalnych. Szkoleniowca ucieszy natomiast choćby jedno zwycięstwo w....trzech najbliższych meczach ligowych. Bzdurą jest też dla mnie pisanie,że najważniejsze jest spotkanie z Gorzowem. Po ewentualnej porażce można napisać np. o randze meczu w Bydgoszczy? 8)
PS. - Czekają nas trzy bardzo trudne mecze - przyznał przed wyjazdem do Hiszpanii trener Katarzynek Elmedin Omanić. - Najpierw w Saragossie, później z Gorzowem i w kolejny czwartek w Bydgoszczy. Dobrze byłoby je wygrać. Gdybym miał wybierać, to bardzo chciałbym zwycięstwa z Mann Filter i później z jednym z ligowych rywali.
www.nowosci.com.pl

Koszykarz (Toruń)
Kadet

Postautor: Koszykarz (Toruń) » 26 listopada 2010, 20:11

W Bydgoszczy będzie równie ciężko wygrać co u siebie z Gorzowem. W Bydzi zwolnione zostały Kaja i Baran - a ma przyjśc amerykańska ,,combo guard '' czyli pewnie jakiś strzelec . Także będzie ciężko.

A wygrana z AZS Gorzów na pewno wzmocniłaby morale zespołu .

anatol
Żak

Postautor: anatol » 26 listopada 2010, 20:16

matrix pisze:
Septymiusz pisze:Jaki według was mecz jest/był ważniejszy z Mann Filter czy z Gorzowem ?

wg. don Edo(dzisiejszy artykuł w toruńskich Nowościach) najważniejszy był czwartkowy pojedynek,a ja odczuwałem to samo po jego decyzjach personalnych. Szkoleniowca ucieszy natomiast choćby jedno zwycięstwo w....trzech najbliższych meczach ligowych. Bzdurą jest też dla mnie pisanie,że najważniejsze jest spotkanie z Gorzowem. Po ewentualnej porażce można napisać np. o randze meczu w Bydgoszczy? 8)
PS. - Czekają nas trzy bardzo trudne mecze - przyznał przed wyjazdem do Hiszpanii trener Katarzynek Elmedin Omanić. - Najpierw w Saragossie, później z Gorzowem i w kolejny czwartek w Bydgoszczy. Dobrze byłoby je wygrać. Gdybym miał wybierać, to bardzo chciałbym zwycięstwa z Mann Filter i później z jednym z ligowych rywali.
http://www.nowosci.com.pl

No to rzeczywiście PLKK wzorem Wisły w zeszłym sezonie jest na drugim placu.Szkoda tylko że przedstawiciele klubu nie sprecyzowali wcześniej swoich celów bo dotychczasowa dyskusja była bez sensu.Tak podchodząc do polskich rozgrywek to Toruń wyląduje najwyżej na 6 miejscu i trafia na rywala nie do przejścia.Ale wynik w EURO zrekompensuje brak medalu :shock: No ale teraz jest wszystko jasne i czekamy na przeciwnika w EUROCUP.Pomimo porażki i tak los powinien być łaskawy.

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”