Sobota, 27.11.2010
godz.18.00
12 kolejka FGE: Wisła Kraków - PTS Lider Pruszków
Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba
12 kolejka FGE: Wisła Kraków - PTS Lider Pruszków
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!
https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous
https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous
Re: 12 kolejka FGE: Wisła Kraków - PTS Lider Pruszków
No cóż Wisła obecnie w kobiecej koszykówce to prawie tak jak niegdyś Śląsk w koszykówce męskiej.
Każdy inny wynik niż zwycięstwo Wisły - będzie niespodzianką, ale może Liderki nie przestraszą się rywala i powalczą.
Zobaczymy.................
Każdy inny wynik niż zwycięstwo Wisły - będzie niespodzianką, ale może Liderki nie przestraszą się rywala i powalczą.
Zobaczymy.................
akar pisze:Zobaczymy.................
U nas (http://www.wisla.tv/live) będzie transmisja, więc każdy (w ramach limitu łącz) będzie miał szansę obejrzeć. Zapraszamy. Relacja powinna być nieco lepszej jakości niż z meczu z Gorzowem.
Kończy się druga kwarta Wisła co prawda prowadzi ale nie zachwyca tym bardziej że Liderki grają w osłabieniu (nie gra Ala Bednarek).
Po trzech kwartach...............no cóż można się było tego spodziewać, chaos w ataku w wykonaniu Liderek.
Zastanawiam się czy tak doświadczony trener jak Koniecki nie potrafi nauczyć swoich zawodniczek zagrywek czy też one nie pojmują o co jemu chodzi?
Takiego bałaganu w ataku szczególnie w trzeciej kwarcie już dawno nie widziałem a na dodatek Wisła jakoś rewelacyjnie nie broni bo nie musi, Liderki nie zmuszają jej do tego.
Miałem nadzieję że powalczą ale nic z tego - wolały rozegrać mecz.
Po trzech kwartach...............no cóż można się było tego spodziewać, chaos w ataku w wykonaniu Liderek.
Zastanawiam się czy tak doświadczony trener jak Koniecki nie potrafi nauczyć swoich zawodniczek zagrywek czy też one nie pojmują o co jemu chodzi?
Takiego bałaganu w ataku szczególnie w trzeciej kwarcie już dawno nie widziałem a na dodatek Wisła jakoś rewelacyjnie nie broni bo nie musi, Liderki nie zmuszają jej do tego.
Miałem nadzieję że powalczą ale nic z tego - wolały rozegrać mecz.
Bezapelacyjne zwycięstwo wiślaczek. Decydujący był odjazd pod koniec trzeciej kwarty. Pierwsza połowa ciekawsza pod względem zaciętości, w drugiej więcej chaosu. Różnica w skuteczności obydwu ekip mówi wszystko. Sędziowie powinni iść na jakieś korepetycje, w kilku sytuacjach gwizdali cokolwiek dziwnie. Chyba pierwszy raz zdarzyło się Wiśle niedopatrzenie z przepisem odnośnie dwóch Polek - wszystko przez Maję, można byłoby powiedzieć.
Szkoda, że Jose Ignacio nie dał jej pograć do końca, po kilku punktach z rzędu Lidera wpuszczając Erin, bo dziewczyna grała całkiem fajnie. Nie da się do niej w żadnym stopniu porównać Gawor. Martwi drugi z rzędu niewyraźny mecz Kasi Krężel. Lider walczył w pierwszej połowie, ale w drugiej poddały się. Fajnie zagrała Magda Skorek - na pewno chciała się pokazać z jak najlepszej strony przed krakowską publicznością.
Kilka słów o wyniku męskiej kadry na Eurobaskecie:
https://nowe-refleksje.blogspot.com/202 ... y.html?m=0
https://nowe-refleksje.blogspot.com/202 ... y.html?m=0
Nie chciałbym aby uznano mnie za takiego kibica który czepia się drobiazgów ale słuchając pomeczowych wypowiedzi nie sposób pominąć pewien fakt dla mnie bardzo dziwny.
Trener Koniecki nie zna swoich zawodniczek!!!!!!!!!!!!!
Mówiąc o absencji we wczorajszym meczu naszej pierwszej rozgrywającej wymienił nazwisko Perlińska i nie byłoby w tym nic dziwnego bo takie jest jej panieńskie nazwisko ale poprawiając się powiedział Bednarczyk zamiast Bednarek.
Te dwa nazwiska (podobne) mogą się mylić mnie - bo "spotykam" się z tymi zawodniczkami co dwa tygodnie na meczach w Pruszkowie siedząc na trybunach a one na parkiecie grają.
Kto jak kto ale trener powinien wiedzieć która to Katarzyna Bednarczyk a która Alicja Bednarek, wszak widzi i rozmawia z nimi codziennie.
Niby drobiazg ale jakże znamienny!
Mówiąc o absencji we wczorajszym meczu naszej pierwszej rozgrywającej wymienił nazwisko Perlińska i nie byłoby w tym nic dziwnego bo takie jest jej panieńskie nazwisko ale poprawiając się powiedział Bednarczyk zamiast Bednarek.
Te dwa nazwiska (podobne) mogą się mylić mnie - bo "spotykam" się z tymi zawodniczkami co dwa tygodnie na meczach w Pruszkowie siedząc na trybunach a one na parkiecie grają.
Kto jak kto ale trener powinien wiedzieć która to Katarzyna Bednarczyk a która Alicja Bednarek, wszak widzi i rozmawia z nimi codziennie.
akar pisze:Nie chciałbym aby uznano mnie za takiego kibica który czepia się drobiazgów ale słuchając pomeczowych wypowiedzi nie sposób pominąć pewien fakt dla mnie bardzo dziwny.
To nic dziwnego bo ten sam PAN kiedy został trenerem kadry na początku swojej pracy nie był w stanie zapamiętać kilkunastu imion kadrowiczek i przydzielił im na treningu poprostu numerki zapisane na koszulkach.Żenada ale i tak bywa
A propo's Ali Bednarek, nigdzie nie mogę znaleźć info dlaczego nie grała we wczorajszym meczu.
Jedyna wiadomość to co powiedział Koniecki że na dzisiejszym(wczorajszym) porannym treningu dowiedzieliśmy się że Ala nie będzie mogła nam pomóc. Mniej więcej taki sens miały słowa wypowiedziane po meczu przez trenera. Lecz co to znaczy?
Czy doznała kontuzji? Chyba nie bo powiedziałby wprost. A może pojechała chora i choroba się nasiliła? Raczej też nie bo także powiedziałby wprost.
Jest jeszcze jedna możliwość ale byłaby ona najgorsza.Myślę że chyba niedługo dowiemy się co jest z Alą.
Jedyna wiadomość to co powiedział Koniecki że na dzisiejszym(wczorajszym) porannym treningu dowiedzieliśmy się że Ala nie będzie mogła nam pomóc. Mniej więcej taki sens miały słowa wypowiedziane po meczu przez trenera. Lecz co to znaczy?
Czy doznała kontuzji? Chyba nie bo powiedziałby wprost. A może pojechała chora i choroba się nasiliła? Raczej też nie bo także powiedziałby wprost.
Jest jeszcze jedna możliwość ale byłaby ona najgorsza.Myślę że chyba niedługo dowiemy się co jest z Alą.
Mecz tak emocjonujący, że chyba niektórzy w trakcie usypiali;
usnęła na pewno nasza ławka, ławka gości, sędziowie i komisarz gdy dobre kilkadziesiąt sekund graliśmy z 1 Polką na parkiecie
usnęły też osoby robiące statystyki, bo Jelavić miała na pewno z 2 niecelne rzuty, Gawor także próbowała trafić do kosza...
Warto podkreślić 2 dobry mecz z rzędu Doris. Mało "Doris w Doris" oglądamy w ostatnim czasie. Widać małżeństwo służy, a sezon życia można grać po 30tce;-)
usnęła na pewno nasza ławka, ławka gości, sędziowie i komisarz gdy dobre kilkadziesiąt sekund graliśmy z 1 Polką na parkiecie
usnęły też osoby robiące statystyki, bo Jelavić miała na pewno z 2 niecelne rzuty, Gawor także próbowała trafić do kosza...
Warto podkreślić 2 dobry mecz z rzędu Doris. Mało "Doris w Doris" oglądamy w ostatnim czasie. Widać małżeństwo służy, a sezon życia można grać po 30tce;-)
"Powiem Ci, to zapomnisz. Pokażę- zapamiętasz. Zainteresuję cię- wtedy zrozumiesz."
Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”