Co słychać w Toruniu ?

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Re: Co słychać w Toruniu ?

Postautor: matrix » 08 grudnia 2010, 18:08

Greebo pisze:PS: przzy obecnych ograniczeniach posiadanie więcej niż 5 zawodniczek spoza Polski w kadrze to dla mnie wywalanie kasy w błoto.

pod warunkiem,że nie musisz licytować się w tym pięknym kraju o dobre Polki 8)(Wiśle,której kibicujesz to chyba nie grozi?) W każdej dyscyplinie sportowej jest walka o skład-na zdrowych zasadach,co może tylko pomóc zespołowi,a wiadomą sprawą jest,że ten lepszy będzie zabierał minuty gorszemu. Problem jest tylko taki,że w Toruniu tej zdecydowanie lepszej od koleżanki na danej pozycji w zasadzie nie widać i stąd problemy zarówno z graniem,jak i siedzeniem na ławie. Decyzje podejmuje trener i trzeba się temu podporządkować!!!(no chyba,że są to decyzje podobne do tych z meczu przeciw Polkowicom,których do dziś nie rozumiem).
Źle mnie też zrozumiałeś....dziwi mnie obrażanie się,kiedy samemu gra się kichę i domaga większej ilości minut na parkiecie;a tak w ogóle to niech zawodniczki się obrażają,trener niech się obraża,to samo klubowi działacze,a kibice? też niech się obrażą patrząc na lokatę w ligowej tabeli,która będzie efektem ogólnego obrażania. 8)
Na zawsze w sercu-Katarzynki!!!(1992-do końca mego życia)

http://marlow.blox.pl/html

szansa
Nowy na forum

Postautor: szansa » 08 grudnia 2010, 22:36

matrix pisze:
Greebo pisze:PS: przzy obecnych ograniczeniach posiadanie więcej niż 5 zawodniczek spoza Polski w kadrze to dla mnie wywalanie kasy w błoto.

pod warunkiem,że nie musisz licytować się w tym pięknym kraju o dobre Polki 8)(Wiśle,której kibicujesz to chyba nie grozi?) W każdej dyscyplinie sportowej jest walka o skład-na zdrowych zasadach,co może tylko pomóc zespołowi,a wiadomą sprawą jest,że ten lepszy będzie zabierał minuty gorszemu. Problem jest tylko taki,że w Toruniu tej zdecydowanie lepszej od koleżanki na danej pozycji w zasadzie nie widać i stąd problemy zarówno z graniem,jak i siedzeniem na ławie. Decyzje podejmuje trener i trzeba się temu podporządkować!!!(no chyba,że są to decyzje podobne do tych z meczu przeciw Polkowicom,których do dziś nie rozumiem).
Źle mnie też zrozumiałeś....dziwi mnie obrażanie się,kiedy samemu gra się kichę i domaga większej ilości minut na parkiecie;a tak w ogóle to niech zawodniczki się obrażają,trener niech się obraża,to samo klubowi działacze,a kibice? też niech się obrażą patrząc na lokatę w ligowej tabeli,która będzie efektem ogólnego obrażania. 8)

Czyli wniosek jest prosty.Skład jest zle skompletowany a to juz ,przynajmniej w Toruniu bo nikt innny poza Omanicien nie zna sie na koszykówce wina trenera.Jak wybrał tak ma.

Koszykarz (Toruń)
Kadet

Postautor: Koszykarz (Toruń) » 08 grudnia 2010, 22:53

Nikt w Toruniu Omanicia nie uważa za guru - żeby nie było. Ale czy to Omanić odpowiada za to że Bortelova frajersko straciła piłkę z Lotosem , albo że żadna z rozgrywających nie upilnowały Raymond przy rzucie za 3 pkt. Czy do każdej akcji potrzebna jest taktyka Omanicia ??? Mamy w drużynie obecnie już 12 doświadczonych zawodniczek - co takiego Omanić może jeszcze nauczyć Bortelovą czy Gajdę ?
Niby tyle zawodniczek - bo mamy najbardziej liczną kadrę w lidze (12 zawodniczek ,,nie-juniorek'' ) a zdecydowanie brakuje liderek , takich jak Egenti , Gladden , Krawiec - które na przemian były tą ,,naj'' . Teraz jest misz-masz.
Skoro Maksimović jest słaba - to jak określić poziom Mazić ? Czy Bortelova wnosi więcej niż Cocks ?
Właśnie do Mazić i Bortelovej mam najwięcej zastrzeżeń - Polki - wiadomo - zwolnienie raczej nie wchodzi w grę - no bo kto ?
Zostają zagraniczne. Centry raczej zostaną bo są przydatne - ale przy braku wsparcia od silnej skrzydłowej - gXXXo zrobią...

Skoro EDO na ,,4'' stawia ostatnio Murphy na przemian ze Szpilą Tłumak (obie zdecydowanie NOMIALNE ,,3'' i nawet ZBY SŁABE FIZYCZNIE na ,,'' - to co jeszcze robi w Toruniu Mazić ? Ona już pokazała swoje umiejętności - nic więcej raczej już nie pokaże. A to zdecydowanie za mało na ligę..

PS. Ja bym za bardzo się nie podniecał Pucharem Europy - tylko poszukał przynajmniej JEDNEJ Amerykanki - przede wszystkim pod kosz - za MAZIĆ - a jeśli będą kolejne porażki - także na pozycję 1/2 i skoncentrował się na lidze.

Bo do Wisły przyjdzie Powell , Lotos już kupił Swanier , do CCC pewnie też przyjdzie jakaś ,,gwiazdka '' za słabą Morris , a czy do Gorzowa to nie wiem - bo już w sumie mają równy skład.
A Energa ? No jeśli działacze pozostawią obecny skład - to nie ździwię się jeśli to Lider z Artego zagra o 5 miejsce...
Ostatnio zmieniony 08 grudnia 2010, 22:57 przez Koszykarz (Toruń), łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 08 grudnia 2010, 22:57

Nikt w Toruniu Omanicia nie uważa za guru - żeby nie było.

z kibiców to może i nie, ale dla pani Krysi i prezesa Krystka jest bogiem...niestety dla koszykówki w Toruniu.
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous

szansa
Nowy na forum

Postautor: szansa » 08 grudnia 2010, 23:03

ann pisze:
Nikt w Toruniu Omanicia nie uważa za guru - żeby nie było.

z kibiców to może i nie, ale dla pani Krysi i prezesa Krystka jest bogiem...niestety dla koszykówki w Toruniu.

Nareszcie ktoś to głośno powiedział!!!!!!!!!

Koszykarz (Toruń)
Kadet

Postautor: Koszykarz (Toruń) » 09 grudnia 2010, 17:48

I co z tego ? :lol: :lol: :lol: Jeśli jakiejś zawodniczce coś nie pasuje - droga wolna . Przynajmniej nie będzie dylematu kogo zwolnić

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 09 grudnia 2010, 18:49

Koszykarz (Toruń) pisze:Skoro Maksimović jest słaba - to jak określić poziom Mazić ? Czy Bortelova wnosi więcej niż Cocks ?

nie wiem po co to piszesz? :lol: kibice wiedzą swoje(Mirna przypomina Charity tylko charyzmą i wolą walki),a z całym szacunkiem wybór na koszykarkę listopada na klubowej stronie to lekki śmiech na sali moim zdaniem choć to tylko zabawa i każdy ma prawo zagłosować nawet na.....Micaelę Cocks.
Dla mnie Jela(o rany ktoś mnie znowu o coś posądzi) była minimalnie,ale najlepsza. Dlaczego? To ona była główną autorką(nie umniejszam przy tym wkładu pozostałych dziewczyn z Monią Krawiec na czele) najbardziej spektakularnego sukcesu w tym sezonie,jakim bez wątpienia było pokonanie Hiszpanek z Saragossy.Przytrafiały się też mecze słabsze,ale komu one się nie przytrafiały?
Mam nadzieję,że choć teraz Katarzynki ominą kontuzje i ten wózek mozolnie ruszy do przodu,bo kroku wstecz sobie nie wyobrażam wierząc cały czas,że jeszcze dziewczyny pokażą pazury,a z kandydatkami do koszykarki grudnia,stycznia,lutego,marca będą prawdziwe kłopoty bogactwa 8)
PS.Agatę Gajdę(najlepsza w listopadzie) w razie obiekcji ewentualnych malkontentów lubię,ale to nie jest ta Agata,jaką przywykli oglądać kibice.
Nie będę też wymieniał słynnych centrów w historii Torunia typu Konowałowa,Perić czy Tkalicz,bo równać trzeba do Lindsay Taylor oczywiście z okresu Błajeta,a nie Raczyńskiego......

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 09 grudnia 2010, 19:55

matrix pisze:

pod warunkiem,że nie musisz licytować się w tym pięknym kraju o dobre Polki 8)(Wiśle,której kibicujesz to chyba nie grozi?)8)

W każdym klubie który nie ma dużej nadwyżki kasy.Ściągnie zawodniczki która powinna być sporym wzmocnieniem (bo taka jest chyba istota "staranier") po to by grała średnio max 20 min w meczu to dobre dla Jekaterinburga. A jeśli chodzi o Polki - to o akurat w Toruniu najgorzej z tym nie macie.. G
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 09 grudnia 2010, 20:21

Greebo pisze: A jeśli chodzi o Polki - to o akurat w Toruniu najgorzej z tym nie macie.. G

racja,ale popatrzmy na te Nasze 6 wspaniałych:
1-2 przyszła Cocks(już jej nie ma),aby wypełnić lukę po Waligórskiej i jeszcze bardziej wzmocnić rozegranie. Tuż za Nowozelandką zawitała Bortelova.chęci? Idczak,Krężel
3-Lizanne Murphy bo? Kontuzjowana Gladden i po rocznej przerwie wracająca Szpila
4-Mirna za Egenti i Pilav chęci? Mieloszyńska
5-Maksimović i Perostijska za Fluker chęci? Majewska,Wielebnowska.

jak się nie ma tego co się lubi i chce to się chce i lubi to co się ma i teraz niech każdy sobie rozważy czy rekordowa ilość stranieri w Toruniu jest słuszna czy nie?....

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 09 grudnia 2010, 23:01

szansa
Nowy na forum

Postautor: szansa » 10 grudnia 2010, 20:50

matrix pisze:
Koszykarz (Toruń) pisze:Skoro Maksimović jest słaba - to jak określić poziom Mazić ? Czy Bortelova wnosi więcej niż Cocks ?

nie wiem po co to piszesz? :lol: kibice wiedzą swoje(Mirna przypomina Charity tylko charyzmą i wolą walki),a z całym szacunkiem wybór na koszykarkę listopada na klubowej stronie to lekki śmiech na sali moim zdaniem choć to tylko zabawa i każdy ma prawo zagłosować nawet na.....Micaelę Cocks.
Dla mnie Jela(o rany ktoś mnie znowu o coś posądzi) była minimalnie,ale najlepsza. Dlaczego? To ona była główną autorką(nie umniejszam przy tym wkładu pozostałych dziewczyn z Monią Krawiec na czele) najbardziej spektakularnego sukcesu w tym sezonie,jakim bez wątpienia było pokonanie Hiszpanek z Saragossy.Przytrafiały się też mecze słabsze,ale komu one się nie przytrafiały?
Mam nadzieję,że choć teraz Katarzynki ominą kontuzje i ten wózek mozolnie ruszy do przodu,bo kroku wstecz sobie nie wyobrażam wierząc cały czas,że jeszcze dziewczyny pokażą pazury,a z kandydatkami do koszykarki grudnia,stycznia,lutego,marca będą prawdziwe kłopoty bogactwa 8)
PS.Agatę Gajdę(najlepsza w listopadzie) w razie obiekcji ewentualnych malkontentów lubię,ale to nie jest ta Agata,jaką przywykli oglądać kibice.
Nie będę też wymieniał słynnych centrów w historii Torunia typu Konowałowa,Perić czy Tkalicz,bo równać trzeba do Lindsay Taylor oczywiście z okresu Błajeta,a nie Raczyńskiego......

No to Gajda CI dzisiaj pokazała dlaczego kibice na nią głosowali :lol: Pokazała dzisiaj że potrafi grać jak się jej nie przeszkadza.No i nie zapomnij sprawdzic EVALU Maksimovicz :lol:

Koszykarz (Toruń)
Kadet

Postautor: Koszykarz (Toruń) » 10 grudnia 2010, 21:08

a póki co najlepszą z koszykarek w plebiscycie Nowości jest Monika Krawiec - lecz dopiero 15 miejsce . Po podliczeniu 2000tyś kuponów. Lecz róznice minimalne. Prowadzi Miedziński póki co.
Trzeba głosować - kibice z Torunia. Kupony codziennie w Nowościach są.
Można też głosować sms-em :

na numer 71466
w treści : NOW.Agata Gajda , Now.Monika Krawiec , Now.Patrycja Gulak-Lipka

Każdy głos się liczy !!!

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 10 grudnia 2010, 21:12

szansa pisze:No to Gajda CI dzisiaj pokazała dlaczego kibice na nią głosowali :lol: Pokazała dzisiaj że potrafi grać jak się jej nie przeszkadza.No i nie zapomnij sprawdzic EVALU Maksimovicz :lol:

a jaki mamy teraz miesiąc? :lol: głosowanie było na koszykarkę listopada,a nie grudnia(jeszcze się nie skończył zresztą)!!! :shock: Zwycięstwo cieszy zwłaszcza,że Katarzynki nie były faworytkami,a ja myślę,że swój kamyczek do tego sukcesu dorzuciła jeszcze niejaka Szpila....
PS.Spodziewałem się riposty z tej strony tematu 8) Dobrze,że Agata mi pokazała niech każda z toruńskich koszykarek mi pokazuje!!! :lol: i nie ważne,która bardziej liczy się wynik meczu do przodu.

szansa
Nowy na forum

Postautor: szansa » 11 grudnia 2010, 00:03

matrix pisze:
szansa pisze:No to Gajda CI dzisiaj pokazała dlaczego kibice na nią głosowali :lol: Pokazała dzisiaj że potrafi grać jak się jej nie przeszkadza.No i nie zapomnij sprawdzic EVALU Maksimovicz :lol:

a jaki mamy teraz miesiąc? :lol: głosowanie było na koszykarkę listopada,a nie grudnia(jeszcze się nie skończył zresztą)!!! :shock: Zwycięstwo cieszy zwłaszcza,że Katarzynki nie były faworytkami,a ja myślę,że swój kamyczek do tego sukcesu dorzuciła jeszcze niejaka Szpila....
PS.Spodziewałem się riposty z tej strony tematu 8) Dobrze,że Agata mi pokazała niech każda z toruńskich koszykarek mi pokazuje!!! :lol: i nie ważne,która bardziej liczy się wynik meczu do przodu.

Nie bierz tego do siebie ale skoro jest taka zabawa to dlaczego poważasz decyzje kibiców.A swoja droga jeżeli podliczyłbyś wszystkie pojedynki Energi e listopadzie to na pewno Gajda grała lepiej od Maksymowicz.Serbka miala na pewno wielki udzial w zwyciestwie z Hiszpankami ale duża różnica pkt z Portugalkami zagwarantowała Toruniowi wysokie miejsce w EUROCUP.Poza tym w lidze Gajda tez grała dobrze w wiekszej ilości meczy niż Elena.Dlatego daj spokój to głosowanie kibiców!!!!!!No i ostatni aspekt bezdyskusyjny - URODA :lol: :lol: :lol: Atego argumentu nie przebijesz.

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 11 grudnia 2010, 16:05

szansa pisze:Dlatego daj spokój to głosowanie kibiców!!!!!!No i ostatni aspekt bezdyskusyjny - URODA :lol: :lol: :lol: Atego argumentu nie przebijesz.

całość traktuję jako zabawę,bo przeważnie wychodzi na to,że dana osoba jest najbardziej lubianą,a niekoniecznie najlepszą.Uroda na pewno(choć dla mnie nie ma kobiet brzydkich),ale za to formy w danym momencie sportowej kariery nie dają. Do Agaty tak na marginesie to mam spory szacunek,bo już trzeci sezon w swojej karierze męczy się z Toruniem 8) ,a zapewniam Cię,że nie każda przyjezdna koszykarka to potrafi i na palcach jednej ręki takowe mogę wyliczyć.
PS.Głosowanie na klubowej stronie dosyć dokładnie obserwowałem i w pewnym dniu-momencie coś mi zaczęło nie pasować,ale to szczegół.Gratulacje szczere dla Agaty!!! Widać sukces na klubowej stronie pobudził do jeszcze lepszej gry(9 asyst w meczu mówi samo za siebie) i oby tak dalej.

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”