Eurocup - temat zbiorczy
Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba
Re: Eurocup - temat zbiorczy
Warto zauważyć,że "Młode koty" trafiły w meczu 10 trójek przy 2 Energi!!!
-
Koszykarz (Toruń)
- Kadet
Jako że jest to temat EUROCUP - w jednej z drużyn - Spartak Nogińsk bodajże gra NELLY NEVZOROVA - która ongiś grała bodajże w Color Cap Rybnik chyba.. Obecnie ma ona ...40 lat - jednak w Pucharze FIBA notuje średnio 17,8 pkt i 4,6 zbiórki
Wszystko wskazuje na to że ENERGA w 1/8 spotka się c GRAN CANARIĄ
Wszystko wskazuje na to że ENERGA w 1/8 spotka się c GRAN CANARIĄ
-
Koszykarz (Toruń)
- Kadet
matrix pisze:Warto zauważyć,że "Młode koty" trafiły w meczu 10 trójek przy 2 Energi!!!
Nasze od początku sezonu nie potrafią bronić rzutów za 3 pkt (strefa przeważnie) - pół biedy - gdyby jeszcze naszym rzut siedzial ale niestety nie siedzi i naszych dzialaczy czeka ciężki okres w okienku transferowym - tak myślę
Przynajmniej 2 zmiany
Koszykarz (Toruń) pisze:Jako że jest to temat EUROCUP - w jednej z drużyn - Spartak Nogińsk bodajże gra NELLY NEVZOROVA - która ongiś grała bodajże w Color Cap Rybnik chyba.. Obecnie ma ona ...40 lat - jednak w Pucharze FIBA notuje średnio 17,8 pkt i 4,6 zbiórki
Zgadza się Nelli Nevzorova grała w Rybniku w sezonie 1998/1999,a wraz z nią rozgrywająca z Łotwy - Ilze Ose, Ilona Jasnowska, Joanna Chełczyńska (doszła w trakcie sezonu z Torunia), dobra w obronie Monika Wołowska-Królik. Nelli w trakcie sezonu odeszła wraz ze swym mężem, trenerem ColorCap-u - Jewgienijem Borziłowem,
-
adrenalina
- Amator
dzisiaj gramy bez dużej Very i Jeleny, ale i tak nie powinno to mieć żadnego znaczenia w starciu z dużo słabszym rywalem
Bez Very to wiadomo musi dojść do siebie, a co z Jeleną wyjechała na święta? kontuzja? czy może sugestia że nie zobaczymy już jej w przyszłym roku? Mam nadzieję że ta pierwsza wersja, ew 2! Ma ktoś jakieś info?
PS
Co do zwycięstwa nie powinno być problemów ale gramy bez wysokich co może się odbić na tym że Meesseman będzie dzisiaj szaleć pod koszem i jak zdobędzie z 20-30pkt to się wcale nie zdziwię... do tego jak dojdą "trójki" Lentacker czy Crelot to się jeszcze zdziwimy jak mecz będzie na styku, lub przegrany (oby nie więcej niż 8...) a my pod koszem Gulak i Mazić hm... nie widzę tego jakoś, ale oby dały radę bo nawet w tym składzie, z tym doświadczeniem powinno być podkreślam powinno być spokojne zwycięstwo i historyczny awans!!
PS
Co do zwycięstwa nie powinno być problemów ale gramy bez wysokich co może się odbić na tym że Meesseman będzie dzisiaj szaleć pod koszem i jak zdobędzie z 20-30pkt to się wcale nie zdziwię... do tego jak dojdą "trójki" Lentacker czy Crelot to się jeszcze zdziwimy jak mecz będzie na styku, lub przegrany (oby nie więcej niż 8...) a my pod koszem Gulak i Mazić hm... nie widzę tego jakoś, ale oby dały radę bo nawet w tym składzie, z tym doświadczeniem powinno być podkreślam powinno być spokojne zwycięstwo i historyczny awans!!
-
adrenalina
- Amator
witold197 pisze:Bez Very to wiadomo musi dojść do siebie, a co z Jeleną wyjechała na święta? kontuzja? czy może sugestia że nie zobaczymy już jej w przyszłym roku? Mam nadzieję że ta pierwsza wersja, ew 2! Ma ktoś jakieś info?
PS
Jela dzisiaj leci już do domu. Co do wysokich zawodniczek to, gdyby właśnie nie obniżenie składu w meczu wyjazdowym, prawdopodobnie mielibyśmy w tym momencie małą sra... Nawet jeśli młoda Meesseman rzuci nam 20 czy też więcej punktów to nie powinniśmy mieć problemów z odniesieniem wygranej, a już zwłaszcza awansu do dalszej rundy. Dzisiaj trener i zawodniczki wiedzą już nieco więcej o rywalkach, o ich stylu gry. Trener przyjezdnych zaś sam stwierdził, że jego zespół dużo gorzej spisuje się na wyjeździe. Od siebie dodam tylko, że z różnych względów.
Postawiłbym na pierwszą piątkę:
Gajda, Krawiec, Gladden, Murphy, Tłumak i sądzę, że będzie właśnie coś w tym stylu...
Temat odejścia Małej zamknięty,bo tak,jak przypuszczałem umiejętności prędzej czy później obronią się same 
Szczególny szacunek dla Agaty za to,że dzisiaj zdecydowała się wybiec na parkiet. Kibice są z Tobą!!!
Szczególny szacunek dla Agaty za to,że dzisiaj zdecydowała się wybiec na parkiet. Kibice są z Tobą!!!
Gratulacje - wysokie zwycięstwa zawsze są miłe.
Co do personaliów to ja zdecydowanie stawiałbym na Gajdzinę a Verę B..... bym olał i odesłał do Czech. Szkoda, że nie ma Waligóry.
Zastanawiam się czy my czasem nie powinniśmy po przeselekcjonowaniu narybku z całego kraju także nie utworzyć czegoś na miarę Lotto Young Cats. Od gry w pierwszej lidze, masze młode adeptki z pewnością nie zdobędą doświadczenia.
Co do personaliów to ja zdecydowanie stawiałbym na Gajdzinę a Verę B..... bym olał i odesłał do Czech. Szkoda, że nie ma Waligóry.
Zastanawiam się czy my czasem nie powinniśmy po przeselekcjonowaniu narybku z całego kraju także nie utworzyć czegoś na miarę Lotto Young Cats. Od gry w pierwszej lidze, masze młode adeptki z pewnością nie zdobędą doświadczenia.
Saletra pisze:Zastanawiam się czy my czasem nie powinniśmy po przeselekcjonowaniu narybku z całego kraju także nie utworzyć czegoś na miarę Lotto Young Cats. Od gry w pierwszej lidze, masze młode adeptki z pewnością nie zdobędą doświadczenia.
pod warunkiem,ze podstawą tego wszystkiego będzie MUKS Poznań(tam praca z młodzieżą mi się najbardziej podoba),a nie SMS Łomianki....
PS.Nie ma Waligóry,ale jest inna dziewczyna,która spisuje się nie gorzej,ale temat dawania szansy to temat rzeka przynajmniej w Toruniu.
-
adrenalina
- Amator
matrix pisze:Temat odejścia Małej zamknięty,bo tak,jak przypuszczałem umiejętności prędzej czy później obronią się same
Przyłączam się i ja do tego Piotrze
dobrze, że najprawdopodobniej nikt w Polkowicach nie myśli podobnie przy pani Morris, która (podobnie jak Mała) zagrała jeden kapitalny mecz, w Gdyni. ale jeśli Wam wystarcza jeden mecz, w porównaniu do parunastu poprzednich, to wypada tylko Wam kibicować 
Kuba pisze: ale jeśli Wam wystarcza jeden mecz, w porównaniu do parunastu poprzednich, to wypada tylko Wam kibicować
Kuba nie rozśmieszaj
PS.Kiedyś rozmawiałem z pewnym trenerem na temat przydatności do drużyny danej zawodniczki.Co mi powiedział? Niech ona zbierze z tablicy kilka piłek,zdobędzie kilka punktów,nie popełnia głupich strat i to mi wystarczy.Problemem staje się natomiast zadowolenie z ilości minut na parkiecie samej zainteresowanej,a o to przecież w tej sprawie najbardziej chodziło
-
Koszykarz (Toruń)
- Kadet
Warto jednak dodać ż przy Małaszewskiej nikt nie mówi o niej jako o pierwszej przecież rozgrywającej. Ale gra Natalii wczoraj była naprawdę miła dla oka. Chociaż przy tak słabym ale BARDZO AMBITNYM zespole - niemal wszystkie nasze zagrały dobre spotkanie. Aha - no oprócz Ali Gladden (WHATS GOING ON !!!!!!! )
Nawet Bortelova biegała do kontr - i nawet wykańczała...
Rzut Natalii z własnego boiska - to pewnie rzut sezonu - a może nawet docenią to w Eurocup ? Szansa jest (rzut sezonu choćby )
Temat odejść raczej nie zniknie - kandydatek nadal nie brakuje....
Natalia Małaszewska powinna zostać w Toruniu. Czemu ? Jest naszą najlepszą zawodniczką w obronie , potrafi wymusić faul na przeciwniczce , gdy dostanie szanse i MINUTY to zamienia to z korzyścią dla klubu...
Zajebiście przypomina mi to sytuację z Waligórską - wręcz tak samo się dzieje... A waligóry już nie ma...
No nic - ja zawsze chciałem mieć Małaszewską drużyną - gdyż po prostu CENIĘ takie walory wśród koszykarek : waleczność , ambicja , zawziętość , walka do upadłego...
Nie widzę natomiast miejsca już dla Magdy Radwan... mówię to z przykrością - ale jednak. Małaszewska daje dużo więcej.. - a ma te same walory w defensywie do Radwan - ale dużo więcej w ataku daje Małaszewska niż Radwan.
Mazić - raczej out. Ale trzeba w końcu coś zadecydować co do Gladden i Bortelovej - bo jak tak dalej pójdzie to obudzimy się....na 5 miejscu najwyżej ...
Nawet Bortelova biegała do kontr - i nawet wykańczała...
Rzut Natalii z własnego boiska - to pewnie rzut sezonu - a może nawet docenią to w Eurocup ? Szansa jest (rzut sezonu choćby )
Temat odejść raczej nie zniknie - kandydatek nadal nie brakuje....
Natalia Małaszewska powinna zostać w Toruniu. Czemu ? Jest naszą najlepszą zawodniczką w obronie , potrafi wymusić faul na przeciwniczce , gdy dostanie szanse i MINUTY to zamienia to z korzyścią dla klubu...
Zajebiście przypomina mi to sytuację z Waligórską - wręcz tak samo się dzieje... A waligóry już nie ma...
No nic - ja zawsze chciałem mieć Małaszewską drużyną - gdyż po prostu CENIĘ takie walory wśród koszykarek : waleczność , ambicja , zawziętość , walka do upadłego...
Nie widzę natomiast miejsca już dla Magdy Radwan... mówię to z przykrością - ale jednak. Małaszewska daje dużo więcej.. - a ma te same walory w defensywie do Radwan - ale dużo więcej w ataku daje Małaszewska niż Radwan.
Mazić - raczej out. Ale trzeba w końcu coś zadecydować co do Gladden i Bortelovej - bo jak tak dalej pójdzie to obudzimy się....na 5 miejscu najwyżej ...
Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”